Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DoradO wrote:koja 3 aua pa i oni iza su pogresno parkirali sto hoce reci da je interex pun papaka nidje veze
de nam onda pojasni kako je ovaj crni ford mogao stati normalno ili na lijevo ili na desno mjesto ? da je stao lijevo ne bi mogao izaci, da je stao desno ovaj sa focusom ne bi mogao uci u auto
upravo tako, vidis da niko ne parkira normalno, pa jel do vozaca ili do lose iscrtanog parkinga ?
DoradO wrote:koja 3 aua pa i oni iza su pogresno parkirali sto hoce reci da je interex pun papaka nidje veze
de nam onda pojasni kako je ovaj crni ford mogao stati normalno ili na lijevo ili na desno mjesto ? da je stao lijevo ne bi mogao izaci, da je stao desno ovaj sa focusom ne bi mogao uci u auto
upravo tako, vidis da niko ne parkira normalno, pa jel do vozaca ili do lose iscrtanog parkinga ?
ajde ba sto si natersan vidis da se za*ebavam boli me neka stvar sto se oni ne mogu dog za parking mjesto
zasto policija ne kaznjava ovakve vozace.
pa i parkiranje je sastavni dio polaganja vozackog ispita i ucestvovanja u saobracaju.
instruktor te uci svemu. da ne vozis preko dozvoljene brzine, da pjesak ima prednost, da ne pretices preko pune, da se ispravno parkiras....
pa kad za ove prekrsaje kaznjavaju zasto onda ne kaznjavaju ove koji se bahato ponasaju na parkingu ko da mu ga je babo kupio.
Control panel wrote:zasto policija ne kaznjava ovakve vozace.
pa i parkiranje je sastavni dio polaganja vozackog ispita i ucestvovanja u saobracaju.
instruktor te uci svemu. da ne vozis preko dozvoljene brzine, da pjesak ima prednost, da ne pretices preko pune, da se ispravno parkiras....
pa kad za ove prekrsaje kaznjavaju zasto onda ne kaznjavaju ove koji se bahato ponasaju na parkingu ko da mu ga je babo kupio.
E pa sad, da te instruktor uci da parkiras...
Instruktori uce garazu - samo jedna od varijanti parkiranja, i to uz pomoc onih stapova gdje se to bukvalno nastreba sablonski, sto nema veze sa parkiranjem u stvarnom zivotu. Osim sto u stvarnosti nikad nema tih stapova i sto je taj sablon na svakom autu malo drugaciji i sto uopste ne objasnjavaju sustinu tog parkiranja, ima jos toliko razlicitih situacija za parkiranje i toliko razlicitih realnih situacija u kojima se treba naci i koje se ne mogu nastrebati vec treba steci osjecaj za to.
Svejedno, slazem se sa tim da treba kaznjavati ovakve nacine parkiranja jer se time uskracuje nekom drugom mjesto, ali to se ne radi, a stavljaju bez potrebe kazne kada neko nikome ne smeta i slicno...
i zaboravih reci samo je moj parkiran u rikverc,
hocu reci da samo pravi vozaci parkiraju u rikverc
a kad se parkira naprijed onda se dobije ovakav raspored na parkingu vidjela djeca na americkim filmovima kako se parkira
pa hoce i oni da se kur.. sa ovim komarcima od auta.
u pravilu vozaci malih auta zauzimaju vise mjesta, odnosno pogresno parkiraju.
u BBI centru je isto cirkus, al iz drugog razloga... svi se guraju na -1, vidio sam cak par idiota da kruze i traze mjesto hahaha, a dole na -2 mjesta koliko hoces, u svako doba dana mozes birati gdje ces stati... al valjda ima nesto u tom -1, neka magija pa se mora tamo parkirat i uvlacit ...
Control panel wrote:i zaboravih reci samo je moj parkiran u rikverc,
hocu reci da samo pravi vozaci parkiraju u rikverc
a kad se parkira naprijed onda se dobije ovakav raspored na parkingu vidjela djeca na americkim filmovima kako se parkira
pa hoce i oni da se kur.. sa ovim komarcima od auta.
U pravu si, na vecini arkinga nema dovoljno prostora za manevrisanje da bi se parkiralo naprijed, a vecina ili ne zna ili im je mrsko voziti u rikverc, i onda naravno ne mogu stati kako treba i zauzimaju previse mjesta.
jucer popodne Vilsonovo prema Opcini NS. Ovdje je zabranjeno parkiranje a drugo uso je u jednosmijernu ulicu od elektroprivrede pa desno prema robotu.
i jos 'bogati 'stranac'', a parking odmah pored za jednu KM sat.
naravno ni pauka ni policije.
evo kako se i mi pojedinci ophodimo prema budzetskim parama. opstina platila i skoro RAD sredjivao zelene povrsine i one koje su nekad bile zelene na Grbavici,
radnici prekopavali, usitnjavali zemlju sadili travu
trava skoro ponikla i naravno neko (nazalost nije sam) nadje za shodno da mu je neko super poravnao i pripremio teren da on svog ljubimca ''more konforno'' parkirati
naravno trave vise nema
imao sam mjesecnu naljepnicu za parking u a zoni i frustrirano kruzio trazeci slobodno parking mjesto... naravno na 4-5 mjesta auta zauzimaju po dva parking mjesta... i napokon nakon par krugova pronadjem jedno parking mjesto, parkiram se i krenem dalje pjesice... i ugledam drotove kako pisu onaj crveni nalog jednom liku koji se parkirao na trotoar... i kazem drotu, red bi bio da napise i koji nalog ovima koji zauzimaju dva mjesta... i drot mi kaze, da kaznu za nepropisno parkiranje mogu napisati samo za vozila koja su parkirana mimo oznacenih parking mjesta... vozilu koje je parkirano na oznacenom parking mjestu, bez obzira sto zauzima dva mjesta, ne mogu pisati nista, te da je to u nadleznosti kjkp rad koji upravljaju parkinzima...
imao sam mjesecnu naljepnicu za parking u a zoni i frustrirano kruzio trazeci slobodno parking mjesto... naravno na 4-5 mjesta auta zauzimaju po dva parking mjesta... i napokon nakon par krugova pronadjem jedno parking mjesto, parkiram se i krenem dalje pjesice... i ugledam drotove kako pisu onaj crveni nalog jednom liku koji se parkirao na trotoar... i kazem drotu, red bi bio da napise i koji nalog ovima koji zauzimaju dva mjesta... i drot mi kaze, da kaznu za nepropisno parkiranje mogu napisati samo za vozila koja su parkirana mimo oznacenih parking mjesta... vozilu koje je parkirano na oznacenom parking mjestu, bez obzira sto zauzima dva mjesta, ne mogu pisati nista, te da je to u nadleznosti kjkp rad koji upravljaju parkinzima...
dimu wrote:u BBI centru je isto cirkus, al iz drugog razloga... svi se guraju na -1, vidio sam cak par idiota da kruze i traze mjesto hahaha, a dole na -2 mjesta koliko hoces, u svako doba dana mozes birati gdje ces stati... al valjda ima nesto u tom -1, neka magija pa se mora tamo parkirat i uvlacit ...
predprosli vikend im pao onaj sistem naplate i jedan cikica rucno naplacivao skupilo se 50 dusa... Ima ljudi jos ne znaju da rampu dize bar kod pa guraj onaj tiket posvuda al nista
pored DM-a na Grbavici.
niti mogu pjesaci preci tamo prema pijaci, a mi iz ovog smijera moramo ulaziti u suprotnu traku da bi skrenuli.
lik sa mackom serbez parkirao i ode u DM.
mislim da se mi bahato ponasamo ali sto se ovi stranci bahato ponasaju to je tek poezija.
Control panel wrote:
pored DM-a na Grbavici.
niti mogu pjesaci preci tamo prema pijaci, a mi iz ovog smijera moramo ulaziti u suprotnu traku da bi skrenuli.
mislim da se mi bahato ponasamo ali sto se ovi stranci bahato ponasaju to je tek poezija.
Control panel wrote:
pored DM-a na Grbavici.
dimu wrote:u BBI centru je isto cirkus, al iz drugog razloga... svi se guraju na -1, vidio sam cak par idiota da kruze i traze mjesto hahaha, a dole na -2 mjesta koliko hoces, u svako doba dana mozes birati gdje ces stati... al valjda ima nesto u tom -1, neka magija pa se mora tamo parkirat i uvlacit ...
predprosli vikend im pao onaj sistem naplate i jedan cikica rucno naplacivao skupilo se 50 dusa... Ima ljudi jos ne znaju da rampu dize bar kod pa guraj onaj tiket posvuda al nista
hahaha al najgori su oni koji dodju do rampe i onda tek skontaju da nisu platili i onda se nakupi 10 auta na izlazu... sta je tim ljudima u glavi...
seljakluku nikad kraja, a naravno polovina auta se doveze do skoro pred izlaz na -1 pa onda tek izlazi i placa pa onda nazad u auto...
Mozete vi pricati sta hocete ali najveci cirkus je u Tusu i Merkuru. Podzemne garaze zjape prazne a svi se nagurali gore ispred Tusa da parkiraju i zauzeli cijelu jednu traku pa nastane krkljanac kad neko nece da saceka ovoga iz suprotnog pravca. Ma ludilo...
strong69 wrote:Mozete vi pricati sta hocete ali najveci cirkus je u Tusu i Merkuru. Podzemne garaze zjape prazne a svi se nagurali gore ispred Tusa da parkiraju i zauzeli cijelu jednu traku pa nastane krkljanac kad neko nece da saceka ovoga iz suprotnog pravca. Ma ludilo...
Jes vala, ne mogu da vjerujem kakav je ono tamo papanluk!
Ljudi stavili dvije trake, napravili gospodski podzemni parking, obilježili mjesta za invalide, ali džaba, papak ostaje papak, taman da mu je rahmetli dedo rođen na Kovčima.