"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
dimu

#301 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dimu »

DoradO wrote:koja 3 aua pa i oni iza su pogresno parkirali sto hoce reci da je interex pun papaka :lol: :lol: nidje veze

de nam onda pojasni kako je ovaj crni ford mogao stati normalno ili na lijevo ili na desno mjesto ? da je stao lijevo ne bi mogao izaci, da je stao desno ovaj sa focusom ne bi mogao uci u auto

upravo tako, vidis da niko ne parkira normalno, pa jel do vozaca ili do lose iscrtanog parkinga ?
silencepain

#302 Re: "Majstori" parkiranja

Post by silencepain »

Control panel wrote:Image

ni pred interexom nije nista bolja situacija
papaka ima svugdje
pa sad ako je parking velik i uvijek ima dovoljno mjesta onda i nije toliko vazno kako se parkira
DoradO

#303 Re: "Majstori" parkiranja

Post by DoradO »

dimu wrote:
DoradO wrote:koja 3 aua pa i oni iza su pogresno parkirali sto hoce reci da je interex pun papaka :lol: :lol: nidje veze

de nam onda pojasni kako je ovaj crni ford mogao stati normalno ili na lijevo ili na desno mjesto ? da je stao lijevo ne bi mogao izaci, da je stao desno ovaj sa focusom ne bi mogao uci u auto

upravo tako, vidis da niko ne parkira normalno, pa jel do vozaca ili do lose iscrtanog parkinga ?
ajde ba sto si natersan vidis da se za*ebavam 8-) boli me neka stvar sto se oni ne mogu dog za parking mjesto :lol: :lol:
Gray

#304 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Gray »

Ni u Tušu u Lukavici nije puno bolje.

Image Image

Image Image
Control panel

#305 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

zasto policija ne kaznjava ovakve vozace.
pa i parkiranje je sastavni dio polaganja vozackog ispita i ucestvovanja u saobracaju.
instruktor te uci svemu. da ne vozis preko dozvoljene brzine, da pjesak ima prednost, da ne pretices preko pune, da se ispravno parkiras....
pa kad za ove prekrsaje kaznjavaju zasto onda ne kaznjavaju ove koji se bahato ponasaju na parkingu ko da mu ga je babo kupio.
olensoner

#306 Re: "Majstori" parkiranja

Post by olensoner »

papaka ima svugdje
majko mila sta je ovo, od sest auta na slici samo je jedan ispravno parkirao, ovaj sivi karavan, iza Focusa...
Ateista

#307 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ateista »

Control panel wrote:zasto policija ne kaznjava ovakve vozace.
pa i parkiranje je sastavni dio polaganja vozackog ispita i ucestvovanja u saobracaju.
instruktor te uci svemu. da ne vozis preko dozvoljene brzine, da pjesak ima prednost, da ne pretices preko pune, da se ispravno parkiras....
pa kad za ove prekrsaje kaznjavaju zasto onda ne kaznjavaju ove koji se bahato ponasaju na parkingu ko da mu ga je babo kupio.
E pa sad, da te instruktor uci da parkiras... :lol: :lol: :lol: :lol:

Instruktori uce garazu - samo jedna od varijanti parkiranja, i to uz pomoc onih stapova gdje se to bukvalno nastreba sablonski, sto nema veze sa parkiranjem u stvarnom zivotu. Osim sto u stvarnosti nikad nema tih stapova i sto je taj sablon na svakom autu malo drugaciji i sto uopste ne objasnjavaju sustinu tog parkiranja, ima jos toliko razlicitih situacija za parkiranje i toliko razlicitih realnih situacija u kojima se treba naci i koje se ne mogu nastrebati vec treba steci osjecaj za to.

Svejedno, slazem se sa tim da treba kaznjavati ovakve nacine parkiranja jer se time uskracuje nekom drugom mjesto, ali to se ne radi, a stavljaju bez potrebe kazne kada neko nikome ne smeta i slicno...
Control panel

#308 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

olensoner wrote:

papaka ima svugdje
majko mila sta je ovo, od sest auta na slici samo je jedan ispravno parkirao, ovaj sivi karavan, iza Focusa...

i bijeli pasat koji se jedva vidi desno na slici
moj 8)
Control panel

#309 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

i zaboravih reci samo je moj parkiran u rikverc,
hocu reci da samo pravi vozaci parkiraju u rikverc :-D

a kad se parkira naprijed onda se dobije ovakav raspored na parkingu vidjela djeca na americkim filmovima kako se parkira
pa hoce i oni da se kur.. sa ovim komarcima od auta.

u pravilu vozaci malih auta zauzimaju vise mjesta, odnosno pogresno parkiraju.

zasto nemam pojma.
dimu

#310 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dimu »

u BBI centru je isto cirkus, al iz drugog razloga... svi se guraju na -1, vidio sam cak par idiota da kruze i traze mjesto hahaha, a dole na -2 mjesta koliko hoces, u svako doba dana mozes birati gdje ces stati... al valjda ima nesto u tom -1, neka magija pa se mora tamo parkirat i uvlacit ...
Ateista

#311 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ateista »

Control panel wrote:i zaboravih reci samo je moj parkiran u rikverc,
hocu reci da samo pravi vozaci parkiraju u rikverc :-D

a kad se parkira naprijed onda se dobije ovakav raspored na parkingu vidjela djeca na americkim filmovima kako se parkira
pa hoce i oni da se kur.. sa ovim komarcima od auta.
U pravu si, na vecini arkinga nema dovoljno prostora za manevrisanje da bi se parkiralo naprijed, a vecina ili ne zna ili im je mrsko voziti u rikverc, i onda naravno ne mogu stati kako treba i zauzimaju previse mjesta.
Control panel

#312 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

Image

jucer popodne Vilsonovo prema Opcini NS. Ovdje je zabranjeno parkiranje a drugo uso je u jednosmijernu ulicu od elektroprivrede pa desno prema robotu.
i jos 'bogati 'stranac'', a parking odmah pored za jednu KM sat.
naravno ni pauka ni policije.
Control panel

#313 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

Image

evo kako se i mi pojedinci ophodimo prema budzetskim parama. opstina platila i skoro RAD sredjivao zelene povrsine i one koje su nekad bile zelene na Grbavici,
radnici prekopavali, usitnjavali zemlju sadili travu
trava skoro ponikla i naravno neko (nazalost nije sam) :x nadje za shodno da mu je neko super poravnao i pripremio teren da on svog ljubimca ''more konforno'' parkirati :x
naravno trave vise nema

policija? zeleni? :x :x :x :x :x :x
Skyfox

#314 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Skyfox »

Temu treba poslat drotovima, mos mislit zijana...
holowey

#315 Re: "Majstori" parkiranja

Post by holowey »

imao sam mjesecnu naljepnicu za parking u a zoni i frustrirano kruzio trazeci slobodno parking mjesto... naravno na 4-5 mjesta auta zauzimaju po dva parking mjesta... i napokon nakon par krugova pronadjem jedno parking mjesto, parkiram se i krenem dalje pjesice... i ugledam drotove kako pisu onaj crveni nalog jednom liku koji se parkirao na trotoar... i kazem drotu, red bi bio da napise i koji nalog ovima koji zauzimaju dva mjesta... i drot mi kaze, da kaznu za nepropisno parkiranje mogu napisati samo za vozila koja su parkirana mimo oznacenih parking mjesta... vozilu koje je parkirano na oznacenom parking mjestu, bez obzira sto zauzima dva mjesta, ne mogu pisati nista, te da je to u nadleznosti kjkp rad koji upravljaju parkinzima...
Control panel

#316 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

holowey wrote:
imao sam mjesecnu naljepnicu za parking u a zoni i frustrirano kruzio trazeci slobodno parking mjesto... naravno na 4-5 mjesta auta zauzimaju po dva parking mjesta... i napokon nakon par krugova pronadjem jedno parking mjesto, parkiram se i krenem dalje pjesice... i ugledam drotove kako pisu onaj crveni nalog jednom liku koji se parkirao na trotoar... i kazem drotu, red bi bio da napise i koji nalog ovima koji zauzimaju dva mjesta... i drot mi kaze, da kaznu za nepropisno parkiranje mogu napisati samo za vozila koja su parkirana mimo oznacenih parking mjesta... vozilu koje je parkirano na oznacenom parking mjestu, bez obzira sto zauzima dva mjesta, ne mogu pisati nista, te da je to u nadleznosti kjkp rad koji upravljaju parkinzima...
jao obrazlozenja

pa bolje da je sutio :x
sodom

#317 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sodom »

Control panel wrote:
holowey wrote:
jao obrazlozenja

pa bolje da je sutio :x
pa šuti onda :lol: , odnosno, žali se osoblju parkinga.
Skyfox

#318 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Skyfox »

dimu wrote:u BBI centru je isto cirkus, al iz drugog razloga... svi se guraju na -1, vidio sam cak par idiota da kruze i traze mjesto hahaha, a dole na -2 mjesta koliko hoces, u svako doba dana mozes birati gdje ces stati... al valjda ima nesto u tom -1, neka magija pa se mora tamo parkirat i uvlacit ...
predprosli vikend im pao onaj sistem naplate i jedan cikica rucno naplacivao skupilo se 50 dusa... Ima ljudi jos ne znaju da rampu dize bar kod pa guraj onaj tiket posvuda al nista :D
Control panel

#319 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

Image
pored DM-a na Grbavici.
niti mogu pjesaci preci tamo prema pijaci, a mi iz ovog smijera moramo ulaziti u suprotnu traku da bi skrenuli.
lik sa mackom serbez parkirao i ode u DM.
mislim da se mi bahato ponasamo ali sto se ovi stranci bahato ponasaju to je tek poezija.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#320 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Chmoljo »

pored DM-a na Grbavici.
niti mogu pjesaci preci tamo prema pijaci, a mi iz ovog smijera moramo ulaziti u suprotnu traku da bi skrenuli.
mislim da se mi bahato ponasamo ali sto se ovi stranci bahato ponasaju to je tek poezija.
kakav stranac bolan? pa to je rođeni sarajlija :mrgreen:
DoradO

#321 Re: "Majstori" parkiranja

Post by DoradO »

Chmoljo wrote:
pored DM-a na Grbavici.
kakav stranac bolan? pa to je rođeni sarajlija :mrgreen:
:sax: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
ARmAn1i

#322 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ARmAn1i »

hahahahahah
:lol: :lol: :lol:

@Chmoljo care :thumbup:
dimu

#323 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dimu »

Skyfox wrote:
dimu wrote:u BBI centru je isto cirkus, al iz drugog razloga... svi se guraju na -1, vidio sam cak par idiota da kruze i traze mjesto hahaha, a dole na -2 mjesta koliko hoces, u svako doba dana mozes birati gdje ces stati... al valjda ima nesto u tom -1, neka magija pa se mora tamo parkirat i uvlacit ...
predprosli vikend im pao onaj sistem naplate i jedan cikica rucno naplacivao skupilo se 50 dusa... Ima ljudi jos ne znaju da rampu dize bar kod pa guraj onaj tiket posvuda al nista :D
hahaha al najgori su oni koji dodju do rampe i onda tek skontaju da nisu platili i onda se nakupi 10 auta na izlazu... sta je tim ljudima u glavi...

seljakluku nikad kraja, a naravno polovina auta se doveze do skoro pred izlaz na -1 pa onda tek izlazi i placa pa onda nazad u auto...
strong69

#324 Re: "Majstori" parkiranja

Post by strong69 »

Mozete vi pricati sta hocete ali najveci cirkus je u Tusu i Merkuru. Podzemne garaze zjape prazne a svi se nagurali gore ispred Tusa da parkiraju i zauzeli cijelu jednu traku pa nastane krkljanac kad neko nece da saceka ovoga iz suprotnog pravca. Ma ludilo...
chuchumbamayumbe

#325 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chuchumbamayumbe »

strong69 wrote:Mozete vi pricati sta hocete ali najveci cirkus je u Tusu i Merkuru. Podzemne garaze zjape prazne a svi se nagurali gore ispred Tusa da parkiraju i zauzeli cijelu jednu traku pa nastane krkljanac kad neko nece da saceka ovoga iz suprotnog pravca. Ma ludilo...
Jes vala, ne mogu da vjerujem kakav je ono tamo papanluk!
Ljudi stavili dvije trake, napravili gospodski podzemni parking, obilježili mjesta za invalide, ali džaba, papak ostaje papak, taman da mu je rahmetli dedo rođen na Kovčima.
Locked