Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
-
Ublehas
#301 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Pojedini dijelovi Starog Grada nemaju struje vec vise od sat vremena, provjereno! Nazdravlje!
-
LeEjLlAa
#302 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
tacno tako, Kovači nemaju struje.Ublehas wrote:Pojedini dijelovi Starog Grada nemaju struje vec vise od sat vremena, provjereno! Nazdravlje!
- CiCiban
#303 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
zasto se kod mene ne vidi ova slika sa gasovodom dalje od hrvatske
ne moze da se vidi to u albaniji 
- sheilak
#304 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Ljudi, ovo je apsurdno! Zahebali smo Alana Forda!
Ako u Nedzaricima nema struje, znaci li to da se val priblizava i Mojmilu? Nemojte, pliz, Mojmilo nema grijanja!
Ako u Nedzaricima nema struje, znaci li to da se val priblizava i Mojmilu? Nemojte, pliz, Mojmilo nema grijanja!
Last edited by sheilak on 07/01/2009 16:12, edited 1 time in total.
- CiCiban
#305 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
toplo savjetujem
da se tusira ko jos moze 
- bmx
#306 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Ne znam tacno da li su citavi nedzarici bez struje, ali neki dijelovi sigurno jesu...e, sad, nadajmo se da se ne siri k'o epidemijasheilak wrote:Ljudi, ovo je apsurdno! Zahebali smo Alana Forda!![]()
Ako u Nedzaricima nema struje, znaci li to da se val priblizava i Mojmilu? Nemojte, pliz, Mojmilo grijanja!
- spreca
#307 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Na radio EHO Moskve su sada rekli da se u Sarajevu nigdje nemoze nabaviti nikakvi uredjaji za grijanje i da stanovnici Sarajeva idu u druge gradove da bi eventualno tamo kupili neki urdjaj za elektro grijane jer u Sarajevo ne dolazi plin.Danas je i Putin dao zeleno svjetlo Gaspromu da zatvori sve slavine prema Ukrajini.Sutr se glavni covjek Gasproma Miler sastaje sa predstavnicima EU,mozda to urodi nekim plodom oko opskrbe plinomEvrope pa uz njih i BiH.
-
LeEjLlAa
#308 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
meni elektroprivreda prijeti iskljucenjem struje ako ODMAH ne platim racun koji sam platila, tako da ja svakako ostadoh bez struje:):).
- Doda37
#309 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Imas centralno vrati grijalicu !! 
- alica.k
#310 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
ne mogu a da se ne slozim, gledam ljudi kupuju grijalice...mi u kuci imamo barem 3, sve razlicite vrste i potrosnje :S jes da sam ih razdijelila vec onima koji nemaju...VjecitiStudent wrote: Ministrov humor me grije
Moram reci da je svako ko je izduro rat u Sarajevu, a nije spreman docekao ovo, najblaze receno, naivan.
ali nikako mi nije jasno...KAKO NEKO MOZE DA NEMA GRIJALICU U KUCI...al hajd, sad cemo svi imat
-
Bolonjac
#311 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
07.01.2009. 15:30 Kijev pristao na posmatrače EU u gasnom sporu
Ukrajinski premijer Julija Timošenko pristala je danas na momentalan dolazak posmatračke misije EU koja bi nadgledala isporuke gasa iz Rusije, poslije telefonskog razgovora sa predsjednikom Evropske komisije Žozeom Manuelom Barosom, saopštila je Vlada Ukrajine.
"Julija Timošenko i Žoze Manuel Baroso dogovorili su se da odmah pošalju tehničke posmatrače EU koji bi sprovodili stalan monitoring isporučenih količina prirodnog gasa", navodu se u saopštenju.
Baroso je od premijera Ukrajine i Rusije zatražio momentalan nastavak isporuka gasa zemljama EU, saopštio je prethodno na konferenciji za novinare portparol Evropske komisije.
Potparol je ocijenio da je neprihvatljivo da EU bude talac spora o cijeni gasa između te dvije države.
Ukrajinski premijer Julija Timošenko pristala je danas na momentalan dolazak posmatračke misije EU koja bi nadgledala isporuke gasa iz Rusije, poslije telefonskog razgovora sa predsjednikom Evropske komisije Žozeom Manuelom Barosom, saopštila je Vlada Ukrajine.
"Julija Timošenko i Žoze Manuel Baroso dogovorili su se da odmah pošalju tehničke posmatrače EU koji bi sprovodili stalan monitoring isporučenih količina prirodnog gasa", navodu se u saopštenju.
Baroso je od premijera Ukrajine i Rusije zatražio momentalan nastavak isporuka gasa zemljama EU, saopštio je prethodno na konferenciji za novinare portparol Evropske komisije.
Potparol je ocijenio da je neprihvatljivo da EU bude talac spora o cijeni gasa između te dvije države.
-
damirm
#312 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
PRAGUE, Czech Republic (AP) -- The European Union says Russia and Ukraine will accept using international monitors to verify the transit of natural gas from Russia through Ukraine's pipelines.
European Commission President Jose Manuel Barroso says telephone talks with Russian Prime Minister Vladimir Putin and his Ukraine counterpart Yulia Tymoshenko yielded the assurances that the use of monitors would be key to get the gas pumping again into the European Union.
Russia shut off all its gas supplies to Europe through Ukraine on Jan. 1 in a pricing dispute. About 80 percent of Russian gas to Europe is shipped via Ukraine. Other smaller pipelines run through Belarus and Turkey.
European Commission President Jose Manuel Barroso says telephone talks with Russian Prime Minister Vladimir Putin and his Ukraine counterpart Yulia Tymoshenko yielded the assurances that the use of monitors would be key to get the gas pumping again into the European Union.
Russia shut off all its gas supplies to Europe through Ukraine on Jan. 1 in a pricing dispute. About 80 percent of Russian gas to Europe is shipped via Ukraine. Other smaller pipelines run through Belarus and Turkey.
-
LAIBACH KUNST
#313 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Zna li neko kakvo je stanje na Trgu Heroja???
- 1941.
#314 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Logično.Grijanje na grijalice = pad elektro sistema.Ode sva struja u državi i okolini u pm
- sheilak
#315 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Oprostite ako je glupo pitanje, ali da li postoji i jedna druga zemlja koja bi mogla isporucivati gas, u buducnosti ili je Rusija jedina? Postoje li neke alternative gasu - sta je sa zemljinom toplotom ili podzemnim toplim vodama ? Zar Bosna nema nikakveprirodne zalihe gasa ili ih izvozimo, kao sto to radimo sa strujom ?
Riskantno je oslanjati se na totalitarnu, vrlo korumpiranu zemlju, zeljnu moci i manipulacije, poput Rusije - nije mi jasno kako se i Europa mogla upustiti u to.
Riskantno je oslanjati se na totalitarnu, vrlo korumpiranu zemlju, zeljnu moci i manipulacije, poput Rusije - nije mi jasno kako se i Europa mogla upustiti u to.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#316 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
uh divno, znaci i kod mene ce uskoroLeEjLlAa wrote:tacno tako, Kovači nemaju struje.Ublehas wrote:Pojedini dijelovi Starog Grada nemaju struje vec vise od sat vremena, provjereno! Nazdravlje!
- BSn
#317 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Stabilno napajanje električnom energijom
Ovi su mi najjaci.
Jos samo da i oni iz BH Gasa kazu kako je sve O.K. i to je to.
Ovi su mi najjaci.
Jos samo da i oni iz BH Gasa kazu kako je sve O.K. i to je to.
- alica.k
#318 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
idi kupi svijece dok nisu svi potrcali!ladyblue18 wrote:uh divno, znaci i kod mene ce uskoroLeEjLlAa wrote:tacno tako, Kovači nemaju struje.Ublehas wrote:Pojedini dijelovi Starog Grada nemaju struje vec vise od sat vremena, provjereno! Nazdravlje!majko moja, a ja sutra imam ispit
![]()
- homo_sapiens
#319 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Ima, ali BiH nema u planovimasheilak wrote:Oprostite ako je glupo pitanje, ali da li postoji i jedna druga zemlja koja bi mogla isporucivati gas, u buducnosti ili je Rusija jedina? Postoje li neke alternative gasu - sta je sa zemljinom toplotom ili podzemnim toplim vodama ? Zar Bosna nema nikakveprirodne zalihe gasa ili ih izvozimo, kao sto to radimo sa strujom ?
Dogovor EU, Sofije i Ankare o kaspijskom cjevovodu, 28.06.2006.
Ministri Austrije, Mađarske, Rumunjske, Bugarske i Turske donijeli su odluku o izgradnji plinovoda, čime će se smanjiti ovisnost Europe o ruskoj nafti. U zajedničkoj deklaraciji ministri su se uz prisutnost povjerenika EU za energiju dogovorili o izgradnji Nabucco plinovoda dugog 3300 kilometara, kojim se do 2015. godine osigurava opskrba sa 30 milijardi kubičnih metara plina godišnje od Irana do središnje Europe. Vrijednost projekta procjenjuje se na 4,6 milijarde eura.
Osnovana je zajednička kompanija Nabucco Gas Pipeline International putem joint ventura koju čine kompanije iz pet navedenih zemalja. Konačna odluka o započinjanju izgradnje bit će donesena 2007. godine, a završetak gradnje planira do 2011. godine. Prema studiji izvedivosti koju je financirala Europska komisija, procjenjuje se kako će se između 10 i 15 posto europske opskrbe plinom poteći iz kaspijskog cjevovoda do 2025. godine.
- Babsy
#320 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Valjda će sutrašnji ispit odgoditi. :fingerscrossed:
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#321 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
ev sad sam brata s vrata vratila reko idi kupuj, a mama kaze na Vratniku da je nestalo cula na poslualica.k wrote:
idi kupi svijece dok nisu svi potrcali!
- alica.k
#322 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
ne treba ti ni struja a ni plin da polozis ispitBabsy wrote:Valjda će sutrašnji ispit odgoditi. :fingerscrossed:
-
teAMICA
#323 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Dobro.LAIBACH KUNST wrote:Zna li neko kakvo je stanje na Trgu Heroja???
Znaš li ti ko živi na Trgu Heroja?
Last edited by teAMICA on 07/01/2009 17:02, edited 1 time in total.
- terapija
#324 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
gdje zivissheilak wrote:Oprostite ako je glupo pitanje, ali da li postoji i jedna druga zemlja koja bi mogla isporucivati gas, u buducnosti ili je Rusija jedina? Postoje li neke alternative gasu - sta je sa zemljinom toplotom ili podzemnim toplim vodama ? Zar Bosna nema nikakveprirodne zalihe gasa ili ih izvozimo, kao sto to radimo sa strujom ?
pa bilo je ideja za grijanje "otpadnom toplotom" iz Kaknja, koja se trenutno baca u rijeku Bosnu.
Ima je dovoljno i za Kakanj, i za Visoko i Sarajevo, ali je ideja odmah na startu ugušena od nasih dorektora toplana elektroprivrede i sarajevogasa, jer gdje ces him bona uzimati hljeb iz usta...
Ima pametnih ljudi i ovdje, ali ne mogu doci do izrazaja, dok je ovakav monopolisticki energetski lobi na snazi.
- homo_sapiens
#325 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
A BiH Predsjedništvo danas (07.januar) zakazuje sastanak za sutra (08.januar), da bi razmotrili krizu sa plinomBolonjac wrote:07.01.2009. 15:30 Kijev pristao na posmatrače EU u gasnom sporu
"Julija Timošenko i Žoze Manuel Baroso dogovorili su se da odmah (07. januara) pošalju tehničke posmatrače EU koji bi sprovodili stalan monitoring isporučenih količina prirodnog gasa", navodu se u saopštenju.
Dok oni zasjednu i nešto pokušaju, drugi će izgraditi nov plinovod !
07.01.2009. u 16:01
Zbog gasa Sutra sastanak u Predsjedništvu BiH
Zbog prekida isporuke gasa Bosni i Hercegovini, u Sarajevu je za sutra najavljen sastanak zvaničnika na državnom, federalnom i kantonalnom nivou s direktorima dvaju energetskih preduzeća, saopćeno je danas iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.
Tema je isporuka prirodnog gasa i prevazilaženje situacije nastale nakon potpunog prekida isporuke gasa iz Ruske Federacije Bosni i Hercegovini.
Članovi Predsjedništva razgovarat će s ministrom vanjskih poslova BiH Svenom Alkalajem, premijerom FBiH Nedžadom Brankovićem, ministrom energetike i rudarstva FBiH Vahidom Hećom, mandatarom za sastav Vlade Kantona Sarajevo Besimom Mehmedićem, direktorom BH Gasa Almirom Bećarevićem te direktorom Elektroprivrede BiH Amirom Jerlagićem.
(FENA)