Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
jeza u ledja

#301 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jeza u ledja »

E, e, ti su najgori!
Uhoda

#302 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Uhoda »

Koliko god je kriv Izrael za napade, toliko su krivi i Palestinci jer se ne znaju ponašati ni politički ni vojno kulturno. :-D
KemooSA

#303 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

jeza u ledja wrote:E, e, ti su najgori!
Ne zelim se raspravljati kad ocigledno podjebajes...
Raspitaj se malo ko je doveo na vlast Tony Blera,Clintona,Busha i ostala govna pa ce ti sve biti jasno.
amrica

#304 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by amrica »

KemooSA wrote:
Raspitaj se malo ko je doveo na vlast Tony Blera,Clintona,Busha i ostala govna pa ce ti sve biti jasno.

a sto clintona????

ako si bosanac, objasni sta imas protiv billa? Osim monice? :D
KemooSA

#305 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

Evo izdvoji 5 minuta i upoznaj vladare svijeta,to se moze cak naci i na youtubu...

http://www.youtube.com/watch?v=Flu2_n74 ... r_embedded
KemooSA

#306 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

amrica wrote:
KemooSA wrote:

a sto clintona????

ako si bosanac, objasni sta imas protiv billa? Osim monice? :D
Jesi to ti jedna od onih sto misle da nas je blowjob Bili spasio iz rata.
Cionisti se cesto koriste taktikom zavadi pa vladaj,to su primjenili i na Balkanu i s obzirom na nas mentalitet nije im bilo ni tesko..
Da su oni htjeli rat u Bosni ne bio potrajao ni 7 dana draga moja Amrice.
zlajaBHF

#307 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zlajaBHF »

Uhoda wrote:Koliko god je kriv Izrael za napade, toliko su krivi i Palestinci jer se ne znaju ponašati ni politički ni vojno kulturno. :-D
hmmmmmm

Haj mi reci sta bi Palestinci po tebi trebali uraditi kako bi dobili svoju zemlu nazad? Bas me interesuje kakav ce biti odgovor...

PS: Moje misljenje je da su ljudi koji podrzavaju Izrael ili pokvareni ili neupuceni....
ljubav_aha

#308 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ljubav_aha »

KemooSA wrote:
ljubav_aha wrote:
KemooSA wrote:Da je imalo pravde na ovom svijetu Izrael uz Ameriku bi bio proglasen "osovinom zla" a svaki jebeni cionista odgovarao pred haskim sudom! :x :x
zznas li uopce kako je stvaran izrael,to nije iskljucivo proizvod koji je made in USA only :!:
Da im Amerika ne stoji iza ledja nebi oni smjeli prducnuti kako treba.
Uostalom i Amerikom i Izraelom kao i citavim svijetom upravljaju isti ljudi tj. cionisti.
pro-google-aj termin "britanski manadat u plaestini" :) i ostla prekretnice u toku nastanka izraela

pokret i ideja o nastanku izraela us nastali u svajcarskoj,umjesto argentine izabrana je palestina za lokaciju nove drzave izrael
ljubav_aha

#309 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ljubav_aha »

ko podrzava palestinu :)
KemooSA

#310 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

Teritorij Palestine je zapravo donirana zemlja koju su Palestini poklonili Jordan i Egipat!
Palestina JE država, koja je u egzilu proglasila neovisnost 1990 (??? mislim) i koju je priznalo do sada stotinjak država svijeta. Nisu je priznali
- Izrael (koji je okupirao 60% teritorija Palestine),
Ameri koji ne smiju niti reći "Izrael" a da se ne naklone triput,
- i Englezi koji ne smiju reći "Amerika" a da se ne poklone dvaput
Nije ih priznao ni UN ... interesantno je da je UN deklarirao Arapsku Palestinu 1947 god. a sada ne priznaju državu na tom istom teritoriju???
UN je definirao granice tog područja, a sada zatvara oči kao da se na toj zemlji ne nalazi apsolutno ništa ... formalno je to pustinja na teritoriju Jordana, ali Izrael svako malo izgradi neko novo naselje i onda UN žmirne na jedno oko ... kao, to i tako nije bilo ničije?
KemooSA

#311 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

KemooSA wrote:Teritorij Palestine je zapravo donirana zemlja koju su Palestini poklonili Jordan i Egipat!
Palestina JE država, koja je u egzilu proglasila neovisnost 1990 (??? mislim) i koju je priznalo do sada stotinjak država svijeta. Nisu je priznali
- Izrael (koji je okupirao 80% teritorija Palestine),
Nije ih priznao ni UN ... interesantno je da je UN deklarirao Arapsku Palestinu 1947 god. a sada ne priznaju državu na tom istom teritoriju???
UN je definirao granice tog područja, a sada zatvara oči kao da se na toj zemlji ne nalazi apsolutno ništa ... formalno je to pustinja na teritoriju Jordana, ali Izrael svako malo izgradi neko novo naselje i onda UN žmirne na jedno oko ... kao, to i tako nije bilo ničije?
ljubav_aha

#312 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ljubav_aha »

KemooSA wrote:Teritorij Palestine je zapravo donirana zemlja koju su Palestini poklonili Jordan i Egipat!

to su onsonvne inofrmacije,hvala

KemooSA

#313 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

ljubav_aha wrote:

to su onsonvne inofrmacije,hvala

Iran,Sirija..sitna buranija.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#314 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

ljubav_aha wrote:sasvim je dovoljno znati detalje kako je proizveden izrael

"The radical Islamist muftiy cleric of al-Quds (Jerusalem) offered support for the Axis and the Bosnian Muslim SS in their war against so-called "world Jewry" of the Allies, as he foresaw the coming creation of a Jewish state in previously-Arab Palestine."

http://209.85.173.132/search?q=cache:my ... cd=3&gl=us

O cemu to ti !?! Da neces mozda Bosance da optuzis za progon Jevreja u WWII ?

Evo kako je nastao Izrael...

http://www.semp.us/publications/biot_re ... BiotID=161

A evo sta je izjavio Ben Gurion tog istorijskog dana :

At 8 o’clock a.m. on Friday, May 14, 1948, Sir Alan Gordon Cunningham, High Commissioner of Palestine, left Palestine, thirty years and five months after General Allenby’s army first entered Palestine. At 4 p.m. the same day, in Museum Hall in Tel-Aviv, Ben-Gurion said:

“The land of Israel was the birthplace of the Jewish people. Here their spiritual, religious and national identity was formed. In their exile from the land of Israel the Jews remained faithful to it in all the countries of their dispersal, never ceasing to hope and pray for the restoration of their national freedom….Therefore by virtue of the natural and historic right of the Jewish people to be a nation as other nations, and of the Resolution of the General Assembly of the United Nations, we hereby proclaim the establishment of the Jewish nation in Palestine, to be called the Medinat Yisrael: the State of Israel…We appeal to the United Nations for help to the Jewish people in building their State, and to admit Israel into the family of nations. We offer only peace and friendship to all neighbouring states and people…With trust in God, we set our hand to this declaration [of the Charter of Independence], at this session of the Provisional State Council, on the soil of the Homeland, in the city of Tel-Aviv, on this Sabbath eve, the fifth of Iyra 5708, the fourteenth day of May 1948.”

~

A sad mi reci ( ako moze bez smajlija, nekako su neukusni na ovoj temi ) kakve gorenavedeno ima veze sa izraelskim krsenjem Konvencije o ljudskim pravima, Krsenjem konvencije o Pravima Djeteta, krsenjem Zenevske Konvencije o pravima ratnih zarobljenika mjeseca decembra - ljeta Gospodnjeg 2008 ?

U anticipaciji...
Latina

#315 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

_veleposlanik wrote:
Latinica wrote: p.s. @veleposlanik, ili reci k'o covjek sta imas i stani iza toga, ili nas popusti sa perpetualnim teorijama zavjera ( ima valjda jos negdje neki forum gdje se raji moze ispirati mozak majka mu stara )
Latinice draga, sta ti bi? :?

da kazem ko covjek? sta jos treba da uzmem mitraljez i pocnem bubati ljude oko sebe? :-?
to sto ti zoves teorijama zavjere (oko kojih smo se cesto i slozili) je samo jos jedno terminolosko oruzje ukorijenjeno u podsvjest. ne krivim te zbog toga, ali sam najmanje od tebe ocekivao takav post...

ne znam sa cim se ne slazes, ako nisi naucila poruku iz II Svjetskog Rata ja nisam kriv, a da govorim o "teorijama", budi sigurna da nisu teorije.
THE VICTIMS OF JEWISH (ZIONIST) PERSECUTION
Nije mi nista. Od odokativno 50-tak tvojih postova koje sam procitala, 48 imaju nekakvu antijevrejsku poruku. Izvini sto mi to smeta. A smeta mi zbog toga sto ovo vec odavno ( ako je to ikada i bilo ) nije jevrejsko-islamsko pitanje, nego pitanje globalnog odnosa snaga i formiranja drzave koja ista prava koja panicno zeli za sebe, na flagrantan nacin uskracuje drugima ( uz obilnu podrsku posmatraca ).

Pogledaj ove citate npr :

‘I've been very deeply distressed in my visit to the Holy Land; it reminded me so much of what happened to us black people in South Africa. I have seen the humiliation of the Palestinians at checkpoints and roadblocks, suffering like us when young white police officers prevented us from moving about.’

Archbishop Desmond Tutu

‘Israelis claim they are the elect of God and find a biblical justification for their Zionist exclusivity. This is just like the Afrikaners of apartheid.’

Ronnie Kasrils, South Africa’s intelligence minister quoted in Chris McGreal’s special two-part report in The Guardian G2

Kakve veze ima Arcbishop Desmond Tutu i Palestinci ? Nema nikakve povrsno gledano. Ali ima gledano s ljudske strane. Pitanje krsenja ljudskih prava nad Palestincima nije samo njihovo pitanje, nego i pitanje savjesti svakog Kriscanina, ateiste, hindusa, Jevreja. Svakog covjeka koji to moze gledati, a ne upitati se da li se to sutra moze desiti njemu ili njegovoj djeci.

Svako ko misli da ga se ovo ne tice ili da nema veze s njom/njim, ima ozbiljnih problema ne samo sa ljudskoscu, nego i sa razumijevanjem savremenog svijeta. U ovom problemu religije ima ponajmanje.
_veleposlanik

#316 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

@Latinica:

pa dobro, i sta sam ja lose rekao do sada molim te?
ako pazljivije procitas tih mojih 48 postova, shvatices da nigdje nisam spomenuo vjeru. kada god koristim rijec "jevrej" to cinim i oprezno, s kratkim objasnjenjm na sta sam mislio. evo po 50ti put: pravih, istinskih jevreja, vjernika, semita (autohtonog naroda iz Semske zemlje) je svega 10% u svijetu (moze se provjeriti na stotine razlicitih izvora). ostatak su Ashkenazi (nekakav paradoks "ashke-nazi"...), porijeklom iz Hazarije, mocne kraljevine zapadne Azije od VII do X stoljeca. to je bila mocna i bogata drzava koja se raspala i uselila u evropu. judaizam je postao oficijelna vjera tek tamo u VIII stoljecu, jer se najvise podudarao nomadskim obicajima tadasnjeg stanovnistva. necemo o postulatima judaizma, iako su isti svakako vrijedan predmet izucavanja...

svakako se ne radi o religiji, radi se o dominaciji, o moci koja ne poznaje vjeru, boju niti naciju, ne poznaje metode, niti ima milosti u sebi... a to je svakako prekriveno vjerskim plashtom koji stiti tu skupinu oholih oligarha, pohlepnih zlocinaca... stoljecima su protjerivani sa svih strana, nije ih jedini Hitler mrzio (iako su osnovne radionice i mnoga trzista jevreja bila upravo u Njemackoj, cak i nakon cionistickog lobija i medjunarodnog bojkota koji je u II Svjetskom Ratu potisnuo istu)... ne radi se o vjeri, niti naciji, niti boji... nikada nisam osudio covjeka po vjeri i to mi ne mozes tako prisvojiti. upravo su najradikalniji slojevi judaizma ostro protiv cionizma. naravno, ti sa etiketom "radikali" i nemaju poseban uticaj...

shvati, da je upravo jedan od stubova njihove oholosti, dominacije i bahatosti - ta terminoloska varka, ignorancija i podsvjesno nametanje neistine kao nesto neoborivo, zabranjeno cak i diskutovati (u slobodnom drustvu gdje svi mozemo slobodno davati svoje misljenje???). to je korijen ne samo Palestinskog problema, vec i kompletne svjetske vanjskopoliticke scene, kao i ove nam novokomponovane bankarske krize (najvece pljacke u historiji covjecanstva) - takodjer izrezirane od pogodi koje skupine...

nisam antijevrej, jesam antisionista. molim da razlucis to dvoje pa da me onda svrstavas. a sto se tice nazi Njemacke, tu ima toliko mnogo skrivene historije i neobjasnjenih cinjenica koju cionisti kriju po svaku cijenu, mnoge ljude je do sada kostalo glave...

na ovaj svjetski problem ne mogu da gledam kao "lobije interesnih grupa" ili "proizvod vanjskopolitickih odnosa-interesa". to je obicna sminka. dok narod gine, nasa duznost, onaj minimum, jeste biti svjesni situacije i nazvati problem svojim imenom. mnogo veca borba, koja se vodi posljednjih desetljeca, je daleko od bojnih polja - radi se o medijskom ratu, radi se o nasim mozgovima koji su najprije trebali pasti da bi svijet nastavio svojim ovakvim tokom. i pogodi ko kontrolise ozbiljan procenat tih "medija", i pokusaj pronaci koliki je taj procent... pa se onda upitaj da li mozemo 100% vjerovati obrazovanju i zasto (da ili ne)? sta je ova Bolonja do globalizacije na obrazovnom nivou? zasto se u mnogim drzavama ukida filozofija? ......................................

svako ko ovako govori je automatski etiketiran kao "antisemita", "nazi-fashista"... relevantnim licnostima, visokim akademicima se sudi, neki izgube i zivot... ko ovako govori, sistematski (jer tako nalaze podsvijest) podrzava Hitlera i Musolinija (iako vecina ovdje zgrozenih nema blage veze niti o tim ideologijama niti o te dvije osobe)... imamo stotine muzeja Holokausta po cijelom svijetu - a koliko je istih za 150 miliona ubijenih indijanaca, za preko 20 miliona Staljinovih ubistava, za skoro pola miliona iz Hiroshime i Nagasakija....... jos kada se pojave ljudi, koji dokazuju da je Holokaust zapravo poput bajke koja je toliko iskrivila zlocine naci-socijalizma, da se danas pisu lazne price i dnevnici....

uffff, sta da ti kazem Latinice. meni je jasno ko dan. nadam se da mnogima vremenom postaje isto tako svijetla slika...
fenjer1982

#317 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by fenjer1982 »

Zna li iko kako mozemo organizovati neku humanitarnu akciju i poslati u Palestinu.
Ima li iko kontakt sa Palestinskom ambasadom u Sarajevu?
Zna li se sta im je potrebno?
Hajmo se ljudi dici na noge, pa da pomognemo?
Nista od puste price.
Ako ko ima ideju nek se javi.
pozzz
ld

#318 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

revolver amidza wrote:vidim da ovdje ima ljudi koji zaista dobro poznaju situaciju i stanje tamo,ali bih volio da , ako neko zna ili misli da zna,pojasni šta je zapravo interes ili interes nekoga ko stoji iza hamasa?
naime,niko nije toliki luđak niti blesan ma koliki fanatik bio da prekrši kao fol neko primirje i ispaljuje neprecizne i loše raketice na izrael znajući do čega će to dovesti?
sam hamas nije u stanju da se gura sa izraelom,,koja država konkretno ima interes da ima veze sa hamasom?
kad sve saberem i oduzmem,..ispada da je hamas najveći saveznik upravo samom izraelu?
kako inače objasniti totalno neproduktivne i za sam izrael odgovarajuće poteze?
gaza je vjerovato najveci koncentracioni logor na svijetu
blokirani su od strane izraela sa kopana i mora i od strane egipta
nista ne moze uci u gazu ako to izrael ne dozvoli
i kako sam razumio glasnogovornika hamasa koji je bas na to ukazao da su u zadnjih 6 mjeseci pokusali da pregovaraju sa izraelom,ali da je izrael konstantno blokirao Gazu od hrane,goriva do lijekova i da vise to nije izdrzljivo i krenuli su u okrsaj protiv izraela
to je borba davida i golijata

hamas su formirali ,,muslimaska braca,, ili ihvanul muslimin na arpaskom
Latina

#319 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

fenjer1982 wrote:Zna li iko kako mozemo organizovati neku humanitarnu akciju i poslati u Palestinu.
Ima li iko kontakt sa Palestinskom ambasadom u Sarajevu?
Zna li se sta im je potrebno?
Hajmo se ljudi dici na noge, pa da pomognemo?
Nista od puste price.
Ako ko ima ideju nek se javi.
pozzz
Palestinska Ambasada u Sarajevu
Adresa: Cemerlina 4, Sarajevo, BiHTel.: 033 272 700

Ovo kaze Google. Provjeri je li istina. Jesu li se nasi politicari oglasili po ovom pitanju ili se spremaju za NG ?

http://www.poslovni-adresar.ba/prikazi. ... lati&str=3
oldschool

#320 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by oldschool »

Palestincima ne može niko pomoći, sami između sebe ratuju Fatah I Hamas, podijeljeni su u te dvije frakcije, nemaju ideju kako da dođu do države, to jeste te dvije frakcije se ne slažu o načinu uspostavljanja države Palestine, UN je neka hebena organizacija da donosi hebene odluke koje niko ne poštuje, osim ako ih ne donese Vijeće Sigurnosti, a tu je Amerika tako da je to nemoguće, iluzorno je govoriti o Međunarodnom pravu kad ono ne postoji, možemo mi dati moralnu podršku ali nemaju Palestinci od nje koristi, vjerovatno su sve ove ''demokratske'' zemlje pozvale na prestanak sukoba i deklarativno osudile to kroz neka lijeva saopštenja napade, danas samo trebate imati podršku neke velike države i radite šta god hoćete, uopšte ne marite za posljedice, jer nikad nećete biti procesuirani, Izrael radi šta god poželi sa Palestincima, planski uz presućivanje glavešina uništava palestinsku zemlju i zauzima je, uništava stabla maslina koje donose hljeb tom narodu, uglavnom ne može im niko pomoći, možemo mi piskarati, ko biva čuditi se, ali svijet je takav da niko ne mari nizašta, svaki dan iste vijesti i niko ih i ne gleda, samo okrene, obično budu komentari ''ja budala'', uglavnom neka im je Bog napomoći.
Kjajević Majko

#321 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Kjajević Majko »

Image
Smoke rises from explosions following a fresh round of Israeli air-strikes on December 28, 2008 in the southern town of Rafah, Gaza. Israel has stated that military action will continue against targets in the Gaza Strip until such time as its citizens are protected from further attacks by Hamas. Palestinian reports number the killed so far at 271, with hundreds more injured.
Image
GAZA BORDER, ISRAEL - DECEMBER 28: Israeli army special forces are deployed on December 28, 2008 at the Gaza Israel border. Israel launched a massive wave of air strikes on Hamas targets in Gaza yesterday, killing at least 155 Palestinians and wounding hundreds more.
Image
The Israeli military takes position near the northern Israeli-Gaza Strip border on December 28, 2008. Israel warned today it could send ground troops into Gaza as its warplanes continued pounding Hamas targets inside the enclave where more than 280 Palestinians have been killed in just 24 hours.
Image
Israeli children stand next to a house hit by a Palestinian rocket, December 28, 2008 in southern city of Netivot, Israel
Image
Palestinian rescue workers carry a wounded prisoner past a fire, as another lays under the rubble in the central security headquarters and prison, known as the Saraya, after it was hit in an Israeli missile strike in in Gaza City, Sunday, Dec. 28, 2008
Image
Egyptian border police are seen at the Egyptian border crossing, as smoke rises during an Israeli air strike along the Egyptian border with Gaza, in Rafah, Egypt, Sunday, Dec. 28, 2008. Palestinians breached the border fence with Egypt in several places and hundreds crossed, prompting clashes with Egyptian security that left one border guard dead, said an Egyptian security official
Image
Lebanese protesters, gather in front the United Nations house, seen in the background, during a demonstration held by the Islamic groups to protest Israel's attacks against the Gaza Strip, in Beirut, Lebanon, Sunday Dec. 28, 2008. Around 1000 protesters Carrying Lebanese and Palestinian flags as well as green banners representing the militant Hamas group, chanted anti-Israeli slogans and called for an end to Israel's attacks against Gaza
Latina

#322 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

_veleposlanik wrote:@Latinica:

Rekao si svasta lose. Ocigledno nisi shvatio kad sam ti rekla da ili sutis ili kazes nesto kao covjek. Zasipas forum postovima slicnim ovome koji si napisao. Pravis strasne generalizacije, i meni koja nisam Jevrejka je neugodno zbog toga sto pises. Dovodis u pitanje Holokaust, a ja sam licno upoznala starice kojima su roditelji ubijeni u logorima. Lazu valjda, je li ? Jos nesto; ako imas neke podatke i ako si do te mjere ubijedjen da su istina, sto palamudis na forumu o tome ? To ti je dio imidza ili sta ? Molim te nemoj mi vise nista objasnjavati.

Jedino sto znam je da izraelski rezim pokazuje okrutnost prema palestinskoj djeci i da to nema nikakve veze sa judaizmom. To nema nikakve veze sa bilo kojom vjerom, bankovnim kolapsom, ali ima veze sa Konvencijom o Ljudskim pravima, sa Konvencijom o pravima djeteta, a sve to se Boga mi tice svakog covjeka. Ukljucujuci i Jevreje. Njih bi se trebalo najvise ticati. U zadnjih par dana sam pogledala masu materijala na netu o zivotu Palestinaca i zgrozila se. Licno to ne mogu gledati kao ljudsko bice. A Boga mi svakome na njegovu savjest.
Lawrence

#323 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lawrence »

Latinica wrote:
_veleposlanik wrote:@Latinica:

Rekao si svasta lose. Ocigledno nisi shvatio kad sam ti rekla da ili sutis ili kazes nesto kao covjek. Zasipas forum postovima slicnim ovome koji si napisao. Pravis strasne generalizacije, i meni koja nisam Jevrejka je neugodno zbog toga sto pises. Dovodis u pitanje Holokaust, a ja sam licno upoznala starice kojima su roditelji ubijeni u logorima. Lazu valjda, je li ? Jos nesto; ako imas neke podatke i ako si do te mjere ubijedjen da su istina, sto palamudis na forumu o tome ? To ti je dio imidza ili sta ? Molim te nemoj mi vise nista objasnjavati.

Jedino sto znam je da izraelski rezim pokazuje okrutnost prema palestinskoj djeci i da to nema nikakve veze sa judaizmom. To nema nikakve veze sa bilo kojom vjerom, bankovnim kolapsom, ali ima veze sa Konvencijom o Ljudskim pravima, sa Konvencijom o pravima djeteta, a sve to se Boga mi tice svakog covjeka. Ukljucujuci i Jevreje. Njih bi se trebalo najvise ticati. U zadnjih par dana sam pogledala masu materijala na netu o zivotu Palestinaca i zgrozila se. Licno to ne mogu gledati kao ljudsko bice. A Boga mi svakome na njegovu savjest.
Bez da ulazimo u rasprave o korjenu sadasnje krize, humanitarna tragedija u Gazi je jednostavno zastrasujuca.

Jadni ljudi su zrtve 60 godina politickih igara koje im se konstantno lupaju o glavu, i nije ni cudo sto su radikalizovani i izbezumljeni.

A da nisu svi Jevreji isti, i da ne treba generalizovati... evo:

http://www.dailykos.com/storyonly/2008/ ... 489/677860

pa cak i iz Izraelske stampe:

http://www.haaretz.com/hasen/spages/1050459.html
Lawrence

#324 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lawrence »

ld wrote:
revolver amidza wrote:vidim da ovdje ima ljudi koji zaista dobro poznaju situaciju i stanje tamo,ali bih volio da , ako neko zna ili misli da zna,pojasni šta je zapravo interes ili interes nekoga ko stoji iza hamasa?
naime,niko nije toliki luđak niti blesan ma koliki fanatik bio da prekrši kao fol neko primirje i ispaljuje neprecizne i loše raketice na izrael znajući do čega će to dovesti?
sam hamas nije u stanju da se gura sa izraelom,,koja država konkretno ima interes da ima veze sa hamasom?
kad sve saberem i oduzmem,..ispada da je hamas najveći saveznik upravo samom izraelu?
kako inače objasniti totalno neproduktivne i za sam izrael odgovarajuće poteze?
Prica je jako duga i komplikovana, ali trenutni Hamas je proizvod radikalne islamizacije proizvedene godinama pogresnih poteza Palestinskih vlasti, Arapske "brace" i, naravno, radikalnih Cionista na vlasti u Izraelu.

Trenutno, situacija itekako odgovara Iranu, koji je pokrovitelj i finansijer Hamasa. Ocekujte da i Hazbulah progovori u roku od 7 dana. I oni su pod komandom Irana i Sirije.
arzuhal

#325 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

Ovaj vic sam čuo u Damasku. Šapatom mi je ispričan a ja se ni šapatom nisam mogao osmjehnuti.

Leže dva psa ispred jedne, netom razrušene izraelskim granatiranjem, zgrade u Bejrutu.
Jedan se malko pridiže i veli drugom:
-Hajmo ba u Siriju malo.
-Što?
-Ama ne mogu više ovo podnosit: malo-malo pa granata rokne, stalno sirene za opasnost, nema se šta pojest, pun sam nakih čičaka, olinjo sam se ko fišek...Hajmo ba!
-Aaa..neću ja. Šta bude sa drugih - nek' bude i sa mnom.
-Ok, šefe. Ja odoh.
Nakon dvije-tri hefte vraća se onaj kero što je otišao u Siriju. Odmah se vidi da se pravo popravio: udebljo se, pun snage, nema čičaka po njemu. Čak mu je i dlaka dobila nakav sjaj. Jaran mu se obradovo:
-Oooo, đesi kume! Vidim, pravo ti dobro bilo u Siriji! Popravio si se, aferim!
-Jesam, brate, ihaj! Niko te ne dira, legnem đe hoću, ima se vala šta i pojest - milina! A niđe granata, raketa, sirena :) ...
-Pa, ako ti je tako dobro bilo - što se vrati 'vam?
-Ama poželio da malo zalajem, pa et' došo...
Locked