SP Rukomet 2009

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked

Novi svjetski prvak?

HRVATSKA
56
35%
NJEMACKA
10
6%
FRANCUSKA
55
34%
SVEDSKA
3
2%
DANSKA
8
5%
SPANIJA
9
6%
RUSIJA
0
No votes
MADJARSKA
1
1%
SRBIJA
14
9%
NEKO DESETI
5
3%

Total votes: 161

vee-jay

#301 Re: SP Rukomet 2009

Post by vee-jay »

sta je ovo sa Rvackom :-)

Gooooo Rvackaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
abondanzieri

#302 Re: SP Rukomet 2009

Post by abondanzieri »

madalen wrote:
grunt wrote:[
Prvi put vidim da kvota 1.01 nije prosla :)
Pa ti onda sigurno ne igras cesto :)
Joj ove kladionicarke,kako to ona fino rece k'o da se na 1,01 kvoti pada svaki dan,a ne jednom u nekoliko godina :-) :-) :-)
madalen

#303 Re: SP Rukomet 2009

Post by madalen »

abondanzieri wrote:
madalen wrote:
grunt wrote:[
Prvi put vidim da kvota 1.01 nije prosla :)
Pa ti onda sigurno ne igras cesto :)
Joj ove kladionicarke,kako to ona fino rece k'o da se na 1,01 kvoti pada svaki dan,a ne jednom u nekoliko godina :-) :-) :-)
Ja juce na talijanima ,danas na srbima.... vidis mozes svaki dan ako igras....
abondanzieri

#304 Re: SP Rukomet 2009

Post by abondanzieri »

kojim bona talijanima :?
madalen

#305 Re: SP Rukomet 2009

Post by madalen »

Atalanta -Inter

1.03 :)
abondanzieri

#306 Re: SP Rukomet 2009

Post by abondanzieri »

madalen wrote:Atalanta -Inter

nemamo vise sta pricat' :D :zzzz:
madalen

#307 Re: SP Rukomet 2009

Post by madalen »

abondanzieri wrote:

sto nestalo ti slova ili ti nesto trebam pojasniti ???
Josip

#308 Re: SP Rukomet 2009

Post by Josip »

van Basten wrote:znači, poečla su i prva iznenađenja... iako bolje poznavaoce mentalnih prilika balkanskih država neće iznenaditi to što je Srbija nakon jučerašnjeg poraza ispuhala k'o dušica. Dobro će im doći dan odmora sutra.
i ja mislim da je sve to zbog onakvog jučerašnjeg poraza. da su jučer pobjedili danas bi dobili 10 razlike. ali ovako ..

ipak mislim da mogu proći dalje samo neka se saberu.

a što reći za Hrvatsku osim allllee allllleeeeee :D :D :D :D
van Basten

#309 Re: SP Rukomet 2009

Post by van Basten »

poslije današnjih rezultata vrlo realnom se čini opcija koje se ja lično pribojavam - da u drugom krugu bude 12 evropskih ekipa, tj da svjetsko završi za dva dana a da se nastavi evropsko.
Rukometu kao sportu nije u interesu tolika evropska dominacija, meni lično bi bilo dovoljno imati 9/12 evropskih ekipa, ali kako to postići? I kada? A mora se ako se misli širiti popularnost rukometa kao sporta
Luke Perry

#310 Re: SP Rukomet 2009

Post by Luke Perry »

Zelje su jedno, mogucnosti su drugo. Pa Island je igrao u finalu u Pekingu.
Baltazar_khan

#311 Re: SP Rukomet 2009

Post by Baltazar_khan »

Meho Kodro

#312 Re: SP Rukomet 2009

Post by Meho Kodro »

Josip wrote:
i ja mislim da je sve to zbog onakvog jučerašnjeg poraza. da su jučer pobjedili danas bi dobili 10 razlike. ali ovako ..
Srbija bi mogla proci da nije Vatikansko - Dzihadske zavjere, Egipat pusti Brazilu i Srbija ispada :x
Babayaro

#313 Re: SP Rukomet 2009

Post by Babayaro »

Jooj srbije, koji mentalitet, ja mislim jos samo mi i srbi mozemo ovako se provaljivat, izgubit +8 u drugom poluvremenu od Danaca i onda naravno dozvolit da ti preplanuli momci sa kopakabane uzmu prolaz u drugi krug...Jel ono na 1KM dobijes 15KM da si stavio na brazil... :run: :bih:
Lincoln-Burrows

#314 Re: SP Rukomet 2009

Post by Lincoln-Burrows »

Meho Kodro wrote:
Josip wrote:
Srbija bi mogla proci da nije Vatikansko - Dzihadske zavjere, Egipat pusti Brazilu i Srbija ispada :x
Egipat ne treba da pusti Brazilu, Brazil je dovoljno jak da ga dobije,
a možda dobije i Egipat ako iz Srbije ponude više :D
Para

#315 Re: SP Rukomet 2009

Post by Para »

Mnogi su mi se smijali kada sam rekao da ce atomski rukomet igrati srpska reprezentacija, u to smo se uvjerili protiv Danske ali je balkanski mentalitet presudio a i pristrasne sudije kojima je ocigledno bio cilj da sprijece poraz evropskih prvaka.

Moram pohvaliti vjecnobordo iako je pitar jedino je on prepoznao istinski kvalitet srpske reprezentacije mogu vam samo reci bice jos atomskog rukometa pasti ce i norveska i saudija...
etotako

#316 Re: SP Rukomet 2009

Post by etotako »

Meho Kodro wrote: Sjecam se SP u kosarci 2006, kvota na poraz Nigerije je bila 1,01, Nigerija je to lakocom uzela..
Lagano pitanje - ko je to izgubio od Nigerije na kvotu 1,01 :D
Vjerovatno se sjecas i SP 2002 http://img91.imageshack.us/my.php?image ... 002jy2.jpg
-danTe-

#317 Re: SP Rukomet 2009

Post by -danTe- »

abondanzieri wrote:

svasta :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Meho Kodro

#318 Re: SP Rukomet 2009

Post by Meho Kodro »

Ubacena peta kolona hoce da rasturi atomsku reprezentaciju :x
Srpski rukometaši okrenuli se protiv izbornika Cvetkovića

"ŽELIO sam odmoriti igrače koji su dan ranije iznijeli čitav teret utakmice protiv Danske", odgovorio je izbornik Srbije Jovica Cvetković na kritike koje su nakon poraza od Brazila stigle iz njegovog vlastitog tabora. Srpski rukometaši jučer su se sasvim raspali.

"Obrana je bila katastrofalna, kao da je nije ni bilo. A ni napad nije bio puno bolji", priznaje Cvetković, a prenosi Press. "Utakmica s Danskom definitivno je šokirala igrača jer ne mogu drugačije objasniti poraz", kaže srpski izbornik kojem nije preostalo ništa drugo nego da čestita "kariokama" na zasluženom pobjedi i javnost pokuša uvjeriti kako će se Zadra ipak dokopati pobjedama protiv Norveške i Saudijske Arabije.

No, pobjeda u utakmici protiv Norvežana, koja Orlove očekuje već sutra, više se ne čini tako izglednom. Atmosfera u srpskoj reprezentaciji nakon Danske, i posebno Brazila, je na rubu pa se najbolji strijelac reprezentacije nije mogao suzdržati od kritika na račun izbornika, koji je, smatra Momir Ilić, povukao mnoge krive poteze.

"Vidjeli smo da ne možemo i ne smijemo praviti nikakve komplikacije, nikakve promjene taktike. Ne smijemo toliko mijenjati varijante u obrani, niti mijenjati postavu koja počinje utakmicu. Moramo igrati rukomet i svaku utakmicu shvatiti podjednako ozbiljno. Moramo zadržati ono što je bilo dobro, a jedino u slučaju velike rezultatske razlike smijemo dozvoliti više izmjena", poručio je Cvetkoviću Momir Ilić, lijevo krilo Orlova.

Prve znakove pobune pokazao je i Mladen Bojinović, koji se ne slaže za Cvetkovićem da poraz od Danske može opravdati jučerašnji kiks. "Ne možemo se vaditi na Dansku, to je bila druga priča. Brazil je igrao odlično, a mi smo prespavali cijel utakmicu", kaže Bojinović. Slaže se i njegov kolega na vratima Srbije. "Plakanjem sad nećemo ništa postići. Moramo ozbiljno igrati svaku utakmicu, od prve do zadnje minute", kaže Dimitrije Pejanović.
Para

#319 Re: SP Rukomet 2009

Post by Para »

razumljivo je da dodje do malih svadja medju igracina nakon gubitka dobivene utakmice i poraza od autsajdera iz Brazila ali ovo je cisto novinarsko uvelicavanje kojem je jedini zadatak da sto vise nemira uvede u srpsku reprezentaciju naravno kakve sllucajnosti ta vijest je plasirana prvo u hrvatskim medijima koji cine sve kako srpska reprezentacija ne bi otisla u drugi krug...

Veceras svim srcem za Srbiju i naravno protiv Hrvatske
ivaakaiva

#320 Re: SP Rukomet 2009

Post by ivaakaiva »

Para wrote:razumljivo je da dodje do malih svadja medju igracina nakon gubitka dobivene utakmice i poraza od autsajdera iz Brazila ali ovo je cisto novinarsko uvelicavanje kojem je jedini zadatak da sto vise nemira uvede u srpsku reprezentaciju naravno kakve sllucajnosti ta vijest je plasirana prvo u hrvatskim medijima koji cine sve kako srpska reprezentacija ne bi otisla u drugi krug...

Lako srbima za svoje neuspjehe kriviti HRVATE :)
mislim da su srbi izgubili na posten nacin od brazila...
iako je to neocekivano ...
Nama nije cilj uznemiriti srbe...jer protiv srba ionako necemo zaigrati ovo prvenstvo...
;-)
I ne kuzim bas kako mogu mediji utjecat na to hoce li srbi proci ili ne...
na to utjece njihova igra i rezultati..a srbima s 2 poraza se lose pise :)
ivaakaiva

#321 Re: SP Rukomet 2009

Post by ivaakaiva »

Admir_1984 wrote:Tesko da ce Hrvatska do neke medalje. Previshe imaju problema u samoj reprezentaciji, igra im je vec odavno procitana, druge reprezentacije su sve bolje i bolje.....Po mom misljenju trece mjesto bi za njih bilo uspjeh na ovom SP
...naisla sam na ovaj forum..i registrirala sam se jer nevjerujem kakve sam tu nebuloze nasla :roll:
...Hrvatska nema apsolutno nikakvih problema!!!
Postava je vise-manje ista kao na proslom prvenstvu....Hrvati s broncom se nece nikako zadovoljiti...
Idemo na zlato...jer to zasluzujemo...
Iako su moi iz Bosne..i sebe smatram bosankom..nevjerujem kako znate svoe drage susjede podcjenjivat, a sami niste nikad bili na natjecanju...
Tako da...Trebali ste primjetit slabu igru danaca i spanjolaca...te da su francuzi ostali bez mislim 5 igraca s olimpijade..ozljede i tak to...a njemci -.-''
oni godinama nisu kao Hrvati ili Francuzi...Tako da...Ne znam zasto bi se pod ovim uvjetima zadovoljili s Broncom :oops:
i da zaboravih...tko god ubraja srbe za medalju...taj ne zna stae rukomet...jer su srbi spusili od Brazila..i pukom srecom prolaze skupinu...a ako i prodju teoretski neau sanse za polufinale :dance:

Velikii pozdrav iz Hrvatske!!!!
Para

#322 Re: SP Rukomet 2009

Post by Para »

ivaakaiva wrote:
Para wrote:razumljivo je da dodje do malih svadja medju igracina nakon gubitka dobivene utakmice i poraza od autsajdera iz Brazila ali ovo je cisto novinarsko uvelicavanje kojem je jedini zadatak da sto vise nemira uvede u srpsku reprezentaciju naravno kakve sllucajnosti ta vijest je plasirana prvo u hrvatskim medijima koji cine sve kako srpska reprezentacija ne bi otisla u drugi krug...

Lako srbima za svoje neuspjehe kriviti HRVATE :)
mislim da su srbi izgubili na posten nacin od brazila...
iako je to neocekivano ...
Nama nije cilj uznemiriti srbe...jer protiv srba ionako necemo zaigrati ovo prvenstvo...
;-)
I ne kuzim bas kako mogu mediji utjecat na to hoce li srbi proci ili ne...
na to utjece njihova igra i rezultati..a srbima s 2 poraza se lose pise :)
ljubomorni hrvati opet na djelu, Srbija je sa Danskom odlicno odigrala vodila 8 razlike a ta Danska je vas na evropskom unistila u finalu, nece Hrvatska reprezentacija dalje od drugog kruga!
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#323 Re: SP Rukomet 2009

Post by Admir_1984 »

ivaakaiva wrote:
Admir_1984 wrote:Tesko da ce Hrvatska do neke medalje. Previshe imaju problema u samoj reprezentaciji, igra im je vec odavno procitana, druge reprezentacije su sve bolje i bolje.....Po mom misljenju trece mjesto bi za njih bilo uspjeh na ovom SP
...naisla sam na ovaj forum..i registrirala sam se jer nevjerujem kakve sam tu nebuloze nasla :roll:
...Hrvatska nema apsolutno nikakvih problema!!!
Postava je vise-manje ista kao na proslom prvenstvu....Hrvati s broncom se nece nikako zadovoljiti...
Idemo na zlato...jer to zasluzujemo...
Iako su moi iz Bosne..i sebe smatram bosankom..nevjerujem kako znate svoe drage susjede podcjenjivat, a sami niste nikad bili na natjecanju...
Tako da...Trebali ste primjetit slabu igru danaca i spanjolaca...te da su francuzi ostali bez mislim 5 igraca s olimpijade..ozljede i tak to...a njemci -.-''
oni godinama nisu kao Hrvati ili Francuzi...Tako da...Ne znam zasto bi se pod ovim uvjetima zadovoljili s Broncom :oops:
i da zaboravih...tko god ubraja srbe za medalju...taj ne zna stae rukomet...jer su srbi spusili od Brazila..i pukom srecom prolaze skupinu...a ako i prodju teoretski neau sanse za polufinale :dance:

Velikii pozdrav iz Hrvatske!!!!
Prvo i prvo nemam nishta protiv Hrvatske rukometne reprezentacije, cak sta vishe uvijek sam ih simpatisao na velikim natjecanjima. Ako tebi nije jasno da hrvatska reprezentacija svake godine igra sve losije i losije onda ti ja ne mogu pomoci nikako.

Ispuhan trener, Balic polupovrijedjen igra, nije ni 50% od onog velemajstora od prije 2 sezone, Lackovic nije odigrao kako treba vishe od godinu dana, Pero sve losiji i losiji, igra vishe nego procitana, Vori nema sanse da sam iznese teret cijelog prvenstva.....

Ako si primjetila slabu igru danac i spanjolaca, kako ne primjeti slabu igru hrvata protiv Koreje?
Lincoln-Burrows

#324 Re: SP Rukomet 2009

Post by Lincoln-Burrows »

Prema dosada prikazanom Šveđani igraju dobro i konkurenti su za medalju,
Hrvati su također u igri za medalju. Od ostalih bi izdvojio Norvežane i Njemce.
Ostali mi nisu pokazali da mogu do kraja iako ne treba otpisati
Srbe, Dance i Francuze.
travnik

#325 Re: SP Rukomet 2009

Post by travnik »

Glavni favoriti za zlato su Francuska, Hrvatska, Danska i Svedska. Prve tri reprezentacije ocekivano s obzirom na sjajne igrace i uspjehe koje nizu posljednjih godina na velikim natjecanjima, a Svedska je malo iznenadjenje, nakon nekoliko godina ponovo su medju najozbiljnijim kandidatima za odlicja, do sada na prvenstvu igra odlicno i moze se smatrati jednim od favorita za naslov.
Locked