To je malo bolje organizovano u USA. Ja mislim (posto sam dosao kao student ne znam taco aranzman) da su ovdje nasima davali 8 mjeseci socijale, a onda kud koji mili moji. Tako da nisu bas imali opcija kukati nego su morali raditi.DZONPI wrote:Znate ko najvise kaki protiv Holandije.kake ovi sto su vec 15 kuka na socijali,lezihljebovici naviklo samo daj al radit nema sansi,jadni umorni jos uvjek od rata,psihicki nesposobni itd,sva im je umjetnost pratit u kojem supermarketu je snizena gajba pive i roknut se istom i onda joj ovih olandjana,ja kakvi su joj niko nece da mi dodje na kahvu,a guzove dere 15 godina na tudji racun,pa takve ni rodjeni otac nebi vise mogo finansirat.Ja nekazem da imaju cudnih stvari i nekulture ali brate radim zaradzujem svoj hljeb i ljudi su mi pruzili pomoc tako da imam bolji poso sad nego sto sam radio u Sarajevu.Budi covjek i svak ce ti pomoc a ne samo kuknjavu opalit.Pa ko nema problema ali stisni malo trzni se.Znam ljude prezivljavaju ovdje a bog mu dao moze da radi da zaradi,a ne stisce se cjelu godinu da bi otiso u Bih one 4 sedmice i imo dole da okrene janje da ga famelija vidi i kaze vidis kako on moze a on jadan godinu dana nije otiso na veceru negdje a o ostalom da neprica.Hajd vozdra rasprica se ja previse.
Ali zato kada sa 90% nasih pricas svi bi da se sele u evropu
Marva naucila na onaj sistem, drzavni stan, drzavni posao, sve drzavno, i sad je sve ova zavjera protiv napacenih Bosanaca