Zivot u Holandiji

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
jefferson

#301 Re: Zivot u Holandiji

Post by jefferson »

DZONPI wrote:Znate ko najvise kaki protiv Holandije.kake ovi sto su vec 15 kuka na socijali,lezihljebovici naviklo samo daj al radit nema sansi,jadni umorni jos uvjek od rata,psihicki nesposobni itd,sva im je umjetnost pratit u kojem supermarketu je snizena gajba pive i roknut se istom i onda joj ovih olandjana,ja kakvi su joj niko nece da mi dodje na kahvu,a guzove dere 15 godina na tudji racun,pa takve ni rodjeni otac nebi vise mogo finansirat.Ja nekazem da imaju cudnih stvari i nekulture ali brate radim zaradzujem svoj hljeb i ljudi su mi pruzili pomoc tako da imam bolji poso sad nego sto sam radio u Sarajevu.Budi covjek i svak ce ti pomoc a ne samo kuknjavu opalit.Pa ko nema problema ali stisni malo trzni se.Znam ljude prezivljavaju ovdje a bog mu dao moze da radi da zaradi,a ne stisce se cjelu godinu da bi otiso u Bih one 4 sedmice i imo dole da okrene janje da ga famelija vidi i kaze vidis kako on moze a on jadan godinu dana nije otiso na veceru negdje a o ostalom da neprica.Hajd vozdra rasprica se ja previse.
To je malo bolje organizovano u USA. Ja mislim (posto sam dosao kao student ne znam taco aranzman) da su ovdje nasima davali 8 mjeseci socijale, a onda kud koji mili moji. Tako da nisu bas imali opcija kukati nego su morali raditi.
Ali zato kada sa 90% nasih pricas svi bi da se sele u evropu :lol:
Marva naucila na onaj sistem, drzavni stan, drzavni posao, sve drzavno, i sad je sve ova zavjera protiv napacenih Bosanaca :D
DZONPI

#302 Re: Zivot u Holandiji

Post by DZONPI »

Evo doslo i njihovih 5 minuta.Prasti na sve strane,to im dobro doslo da izbace stres iz sebe.Pirotehnika vec radi a tek 10 sati pa mogli su me bar malo duze pustit da spavam.danas slobodan odo malo svrljat po Roterdamu a vama koji zivite u Holandiji sretna nova godina.
Jack Be Nimble

#303 Re: Zivot u Holandiji

Post by Jack Be Nimble »

jefferson wrote:
DZONPI wrote:Znate ko najvise kaki protiv Holandije.kake ovi sto su vec 15 kuka na socijali,lezihljebovici naviklo samo daj al radit nema sansi,jadni umorni jos uvjek od rata,psihicki nesposobni itd,sva im je umjetnost pratit u kojem supermarketu je snizena gajba pive i roknut se istom i onda joj ovih olandjana,ja kakvi su joj niko nece da mi dodje na kahvu,a guzove dere 15 godina na tudji racun,pa takve ni rodjeni otac nebi vise mogo finansirat.Ja nekazem da imaju cudnih stvari i nekulture ali brate radim zaradzujem svoj hljeb i ljudi su mi pruzili pomoc tako da imam bolji poso sad nego sto sam radio u Sarajevu.Budi covjek i svak ce ti pomoc a ne samo kuknjavu opalit.Pa ko nema problema ali stisni malo trzni se.Znam ljude prezivljavaju ovdje a bog mu dao moze da radi da zaradi,a ne stisce se cjelu godinu da bi otiso u Bih one 4 sedmice i imo dole da okrene janje da ga famelija vidi i kaze vidis kako on moze a on jadan godinu dana nije otiso na veceru negdje a o ostalom da neprica.Hajd vozdra rasprica se ja previse.
To je malo bolje organizovano u USA. Ja mislim (posto sam dosao kao student ne znam taco aranzman) da su ovdje nasima davali 8 mjeseci socijale, a onda kud koji mili moji. Tako da nisu bas imali opcija kukati nego su morali raditi.
Ali zato kada sa 90% nasih pricas svi bi da se sele u evropu :lol:
Marva naucila na onaj sistem, drzavni stan, drzavni posao, sve drzavno, i sad je sve ova zavjera protiv napacenih Bosanaca :D
ahah ja sam spadao u tih 90%. Dok nisam zasukao rukave, izborio za svoje, sada govorim da i je i 8 mjeseci previse socijale :).
DZONPI

#304 Re: Zivot u Holandiji

Post by DZONPI »

Ljudi dimi li se kod vas.Evo hoce Zwijdrecht da evakuisu a u Dodrechtu nesmijes izac napolje.Jesta ovo necemo se valjda ugusit u tudjoj zemlji.
neprilagodjena

#305 Re: Zivot u Holandiji

Post by neprilagodjena »

Sta se dimi??
Neposlusna

#306 Re: Zivot u Holandiji

Post by Neposlusna »

DZONPI wrote:Ljudi dimi li se kod vas.Evo hoce Zwijdrecht da evakuisu a u Dodrechtu nesmijes izac napolje.Jesta ovo necemo se valjda ugusit u tudjoj zemlji.
Dzonpi, jesi'l jos ziv?
Cujem na R538 da je pozar pod kontrolom.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#307 Re: Zivot u Holandiji

Post by Entropio »

.
Last edited by Entropio on 20/08/2011 21:36, edited 1 time in total.
DZONPI

#308 Re: Zivot u Holandiji

Post by DZONPI »

Ziv sam ziv evo disem uzisem.Samo nevjerujem da nije bilo stetnih materija.Suplja mi ovo sve ko fol nista opasno.pa moralo je nesto izletit iz onolikog dima i vatre.Pozdrav i sta je ovo proljece stiglo.
Neposlusna

#309 Re: Zivot u Holandiji

Post by Neposlusna »

Ogrija nas bas ovo sunce malo, svi smo ko misevi izasli. :lol:
Neka ti nama dises, a za stetne materije cisto sumnjam da ce se ikad saznati.
Jos kao ne znaju sta je sve izgorilo jer se ne zna sta je bilo u firmi. Kako u takvoj firmi ne mozes da znas sta se od hemijskih sredstava nalazi. Cista laz.
DZONPI

#310 Re: Zivot u Holandiji

Post by DZONPI »

Halo drustvo hajde reci te mi jednu dobru restorancinu onako da lici na nase da se razvalim od hrane.Dodijo mi vise i Kinez i Turcin ostale keke,sta mi se svidilo to su Spanski restorani imaju onih corbica slicnim nasim ali su zara u cjenama.Ima li gdje da ste bili i ono bila dobra klopa onako svega pomalo preporucite ako mi se svidi castim.
Neposlusna

#311 Re: Zivot u Holandiji

Post by Neposlusna »

Sto ides kod Kineza i Turcina, idi kod Grka. :-D

Sad ne znam gdje se ti nalazis precizno, ja ti mogu preporuciti nekoliko restorana po Gooi & Vechtstreek, pa ako ti se isplati dolaziti hajde bujrum. :D
DZONPI

#312 Re: Zivot u Holandiji

Post by DZONPI »

Fala na pozivu ja sam u zuid holland.Nego gledam ove Holandjane kad je pauza uzmu onaj sendvic i glabe a vamo im voda na usta jer mi sto nas ima stranaca kad izvadimo na hastal da jedemo nekako mi ih zao kad vidim kako onaj sendvic meljaju.Dodje mi da im kazem hajde bujrum ali kad stede od svojih usta njihov problem.Sve lafo jedu zdravo a guzove nabacile pa nisu im onolike guzice od sira i salate.
neprilagodjena

#313 Re: Zivot u Holandiji

Post by neprilagodjena »

Ma daj DZONPI sta imas da ih zalis,ljudi jedu sta hoce da jedu.
Hemel

#314 Re: Zivot u Holandiji

Post by Hemel »

DZONPI wrote:Fala na pozivu ja sam u zuid holland.Nego gledam ove Holandjane kad je pauza uzmu onaj sendvic i glabe a vamo im voda na usta jer mi sto nas ima stranaca kad izvadimo na hastal da jedemo nekako mi ih zao kad vidim kako onaj sendvic meljaju.Dodje mi da im kazem hajde bujrum ali kad stede od svojih usta njihov problem.Sve lafo jedu zdravo a guzove nabacile pa nisu im onolike guzice od sira i salate.
jesu li ti holandjani dugovjecni...koliki im je prosjek starosti kad ne znaju sta jedu... :roll:
MannekePis

#315 Re: Zivot u Holandiji

Post by MannekePis »

DZONPI wrote:Halo drustvo hajde reci te mi jednu dobru restorancinu onako da lici na nase da se razvalim od hrane.Dodijo mi vise i Kinez i Turcin ostale keke,sta mi se svidilo to su Spanski restorani imaju onih corbica slicnim nasim ali su zara u cjenama.Ima li gdje da ste bili i ono bila dobra klopa onako svega pomalo preporucite ako mi se svidi castim.
Moze li u okolini Antwerpena (ako nije daleko)? Bas sam neki dan provjeravao kvalitetu :D . Odlicni su :-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#316 Re: Zivot u Holandiji

Post by ladyblue18 »

Jedna tema o Holandiji je vec zakljucana zbog price kakve su zene u Holandiji, kakve guzove imaju, i sta jedu.

Nemojte da i ova ode pod kljuc.
desperate housewife

#317 Re: Zivot u Holandiji

Post by desperate housewife »

nego... ima li za prosjecnog Bosanca posla u Holandiji... :-)
DZONPI

#318 Re: Zivot u Holandiji

Post by DZONPI »

Tesko prijatelju.Ima Poljaka i Ceha tonu i rade jeftino tako da su male sanse.Ima li kod vas gripe.Evo mene scolilo nisam ni na poso otiso.Gadna nekakva gripa udarilo u noge.Nista moram se preznojit vitamincica malo i to je to.
neprilagodjena

#319 Re: Zivot u Holandiji

Post by neprilagodjena »

desperate housewife wrote:nego... ima li za prosjecnog Bosanca posla u Holandiji... :-)

Kako ti je sa Holandskim??
DZONPI

#320 Re: Zivot u Holandiji

Post by DZONPI »

Imam jedno pitance za vas koji ste ovdje.Imate li homica da radi u vasoj firmi.U nas dolazi homic ali onaj stari prefrgani,direktor nam mozes mislit reko da je on homo ali da on to nezna da njegove kolege imaju tu informaciju.Dakle on jadan nezna da mi znamo da je on gey i to stari negdje kazu 47 kuka.Nama je to receno vjerovatno da mi pazili sta pricamo jer on navodno nevoli da ga neko naziva tim imenom.Belaj ljudi,samo mi je jos on falio jer pored njega imam jednu koja prica kako joj je zaba bolesna,pa drugu koja nije primila ono vec 3 godine pa sva nervozna,jednu koja ima ekcem kad je zasvrbi imam osjecaj da ce iskocit kroz prozor i sad jos homic,bas fino.Belaj je jos veci sto ja svaku drugu svom sefu kazem odjebi homo jer ono raja smo mogu mu svasta rec e mogu mislit kako ce ovaj reagirat.
desperate housewife

#321 Re: Zivot u Holandiji

Post by desperate housewife »

neprilagodjena wrote:
desperate housewife wrote:nego... ima li za prosjecnog Bosanca posla u Holandiji... :-)

Khm, pa ovaj... Znam reci "Dah!" :|
bailaor

#322 Re: Zivot u Holandiji

Post by bailaor »

Ma DZONPI haveru ti si negdje dobro ograiso...ne hodaj ispod streha u rani aksam.
Neposlusna

#323 Re: Zivot u Holandiji

Post by Neposlusna »

desperate housewife wrote:
neprilagodjena wrote:

Khm, pa ovaj... Znam reci "Dah!" :|
Nije Dah, nego Dag :D
Neposlusna

#324 Re: Zivot u Holandiji

Post by Neposlusna »

DZONPI wrote:Imam jedno pitance za vas koji ste ovdje.Imate li homica da radi u vasoj firmi.U nas dolazi homic ali onaj stari prefrgani,direktor nam mozes mislit reko da je on homo ali da on to nezna da njegove kolege imaju tu informaciju.Dakle on jadan nezna da mi znamo da je on gey i to stari negdje kazu 47 kuka.Nama je to receno vjerovatno da mi pazili sta pricamo jer on navodno nevoli da ga neko naziva tim imenom.Belaj ljudi,samo mi je jos on falio jer pored njega imam jednu koja prica kako joj je zaba bolesna,pa drugu koja nije primila ono vec 3 godine pa sva nervozna,jednu koja ima ekcem kad je zasvrbi imam osjecaj da ce iskocit kroz prozor i sad jos homic,bas fino.Belaj je jos veci sto ja svaku drugu svom sefu kazem odjebi homo jer ono raja smo mogu mu svasta rec e mogu mislit kako ce ovaj reagirat.
Ima i kod mene na poslu kolega koji je homic ali ja moram priznati da je covjek na svom mjestu.
Veoma je inteligentan i prijatan. Cak sta vise, ja i on idemo zajedno na rucak, ispricamo se o politici, filozofiji itd itd dok ovi drugi se satrase pricati gdje su snizenja. :lol:
Ja doduse puno ni ne radim odkako sam se porodila, 3 puta sedmicno i kada dodjem zatvorim se u svoju kancelariju i kad vidim koliko dosijea mi se skupilo, nemam vremena ni da gledam po firmi gdje je ko i kakav je. :lol:
DZONPI

#325 Re: Zivot u Holandiji

Post by DZONPI »

Fino je to ali u mene je drukcija situacija nas ima 7-8 i svi smo u jednoj prostoriji,nemozes ni tihomira pustit a da se ne skonta,e sad ja volim lanut e necu sad valjda mjenjat navike radi ovog novog gejcica a bogami izgleda da cu morat ipak sam ja tamo jedini strendzer.Sutra pocinje radit a ja ako budem bolje posto sam malo gripozan odma ima da mu jedan dobar vic ispricam naravno neznajuci da je on anamo ono.Vozdra.
Post Reply