Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
GaRGa

#301 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by GaRGa »

skahu wrote:najbolja hrana u restoranu Sarajka na II spratu BBI.
Provjereno, ja tamo svaki dan idem.
http://www.facebook.com/RestoranSarajka

kakve li ti onda splacine kod kuce jedes...
skahu

#302 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by skahu »

molio bih dotičnog GARGA-u da ne postavlja uvredljiva pitanja, šta ja jedem kod kuće to je moja stvar, ovo je diskusija o restoranima, a ne o mojoj kući.
GaRGa

#303 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by GaRGa »

skahu wrote:molio bih dotičnog GARGA-u da ne postavlja uvredljiva pitanja, šta ja jedem kod kuće to je moja stvar, ovo je diskusija o restoranima, a ne o mojoj kući.
ako ti one splacine u sarajci valjaju jasno mi je sve...
Haris033

#304 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Haris033 »

SilvioM wrote:Na more se i ide zbog Jablanice i Ostrožca...
Ahahaha Čuj "Ostrožac"?!? Pekara bila dobra i imala tradiciju do rata, a od rata pa do danas užas jedan. Najbolje se to vidi po broju vozila parkiranih p.p. pekare. Od nekadašnjih gužvi i čekanja na pogačice sa kajmakom, ostala su samo sjećanja...

Danas se jede burek i pogačice sa kajmakom u pekari iza tunela u Ćelebićima, te pita ispod sača u pekari "Putnik" u Jablanici (najveći mi je gušt isto pojesti na onom proširenju na putu Jablanica - Mostar, gdje imaju betonske klupe i stolovi, i gdje je pelijep pogled na kanjon Neretve), ili se svrati u Hindin Han (Mostar) na jelo po izboru (meni omiljeno "Pohovani mozak").

U tradicionalne restorane ("Zdrava voda", "Maksumić", "Gojko",...) odavno ne svraćam zbog strukture ljudi koji tamo dolaze, a i iz razloga što nisam neki ljubitelj jagnjetine...
braca

#305 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by braca »

Nema najboljeg restorana u Sarajevu, postoje samo bolji od gorih, cesto sluzbeno idem po restoranima i to onim "boljim, skupljm" i principijelno moras na koljenima moliti nadrkane i neljubazne konobare da dobes uslugu koju zelis (i koju ces platiti).
el_Norte

#306 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by el_Norte »

Haris033 wrote:
Ahahaha Čuj "Ostrožac"?!? Pekara bila dobra i imala tradiciju do rata, a od rata pa do danas užas jedan. Najbolje se to vidi po broju vozila parkiranih p.p. pekare. Od nekadašnjih gužvi i čekanja na pogačice sa kajmakom, ostala su samo sjećanja...

Danas se jede burek i pogačice sa kajmakom u pekari iza tunela u Ćelebićima, te pita ispod sača u pekari "Putnik" u Jablanici (najveći mi je gušt isto pojesti na onom proširenju na putu Jablanica - Mostar, gdje imaju betonske klupe i stolovi, i gdje je pelijep pogled na kanjon Neretve), ili se svrati u Hindin Han (Mostar) na jelo po izboru (meni omiljeno "Pohovani mozak").

U tradicionalne restorane ("Zdrava voda", "Maksumić", "Gojko",...) odavno ne svraćam zbog strukture ljudi koji tamo dolaze, a i iz razloga što nisam neki ljubitelj jagnjetine...
Jeo sam i u toj pekari, poslije tunela pa desno uz brdo, jednom i nikad više, a što se tiče te pite, ako je to ona prekara uz cestu prekoputa pumpe (EP mislim), slažem se, burek razvaljuje
vjesticanametli

#307 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by vjesticanametli »

Haris033 wrote:

za boldirano se slazem i jeste tako......prije rata jedva cekali da tata ficu zaustavi :lol:
ali i ona pekara je posla cini mi se zajebavat :-)
vjesticanametli

#308 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

kakav je restoran začin......da uzmem kupone ili ne :D
JanuaryJones

#309 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JanuaryJones »

vjesticanametli wrote:kakav je restoran začin......da uzmem kupone ili ne :D
Nije loš ;) koliko koštaju?
Sarayman

#310 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Sarayman »

Upravo cu ih i pohvaliti i naruziti..
Restoran dobro izgleda, hrana dosta dobra, medjutim moras biti oprezna ako ides s kuponima. Imaju seljacku politiku da ljude koji su dosli s kuponima smjestaju za najgore stolove (one visoke) kako bi one normalne stolove ostavili za goste koji placaju punu cijenu. Znaci, ne mozes sjesti gdje ti zelis. Takodjer, jedan od konobara ima pomalo sanerski nastup (stariji je, crnokos) i zna biti napadan. Bio dva puta i zbog svega sto sam tamo vidio, nesto nisam siguran da cu opet ici.
JanuaryJones

#311 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JanuaryJones »

Sarayman wrote:
Upravo cu ih i pohvaliti i naruziti..
Restoran dobro izgleda, hrana dosta dobra, medjutim moras biti oprezna ako ides s kuponima. Imaju seljacku politiku da ljude koji su dosli s kuponima smjestaju za najgore stolove (one visoke) kako bi one normalne stolove ostavili za goste koji placaju punu cijenu. Znaci, ne mozes sjesti gdje ti zelis. Takodjer, jedan od konobara ima pomalo sanerski nastup (stariji je, crnokos) i zna biti napadan. Bio dva puta i zbog svega sto sam tamo vidio, nesto nisam siguran da cu opet ici.
Joj, jes vala onaj lik naporan. Utuši.
vjesticanametli

#312 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

hvala za info obojici ali necu kupiti kupone i necu ici ....odoh u imiĐŽ :D
staradis

#313 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by staradis »

Kako se zove novo mjesto preko puta avlije
JThomas

#315 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

sjajna kafana, naročito ljeti kad se može na donju etažu pored vode. naročito dobra teletina ispod sača.
vjesticanametli

#316 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

shandrprcSA wrote:http://ba.geoview.info/restoran_club_diana,537122735n

je li bio neko i utisci?
ovo je dobra kafana prijeratna i dobar restoran.........vlasnik nije papak i konobari ne zezaju i frendli su za djecu :D
dijana je super
bombašica

#318 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by bombašica »

Je li iko posjetio novootvoreni restoran "Dunja"? Utisci, cijene? Nalazi se preko puta "Avlije".
dust in the wind

#319 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by dust in the wind »

bombašica wrote:Je li iko posjetio novootvoreni restoran "Dunja"? Utisci, cijene? Nalazi se preko puta "Avlije".
nisam nazalost, cekam utiske
macmoodan

#320 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by macmoodan »

Treba li za Avliju rezervacija?
starii

#321 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by starii »

bombašica wrote:Je li iko posjetio novootvoreni restoran "Dunja"? Utisci, cijene? Nalazi se preko puta "Avlije".
bio, bolje ne idi...ambijent nije lose sreden, ali brate hrana i zrak u dunji smrde im na staro peceno ulje...vjerovatno peku do iznemoglosti na starom ulju, jeo i toliko mi se povracalo, sumljam da cu vise ici tamo..avlija je premija za njih....
bombašica

#322 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by bombašica »

starii wrote:
bio, bolje ne idi...ambijent nije lose sreden, ali brate hrana i zrak u dunji smrde im na staro peceno ulje...vjerovatno peku do iznemoglosti na starom ulju, jeo i toliko mi se povracalo, sumljam da cu vise ici tamo..avlija je premija za njih....
Izvana mi djeluje zanimljivo zato sam htjela otići. Ako ništa odoh na piće pa se javim s lica mjesta. :D
Banksy

#323 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Banksy »

SilvioM wrote:
Haris033 wrote: pita ispod sača u pekari "Putnik" u Jablanici...
što se tiče te pite, ako je to ona prekara uz cestu prekoputa pumpe (EP mislim), slažem se, burek razvaljuje
+1
drag_gost

#324 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by drag_gost »

Čiko na ciglanama. :thumbup: :thumbup:

Odličan!
bombašica

#325 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by bombašica »

Bila sam u resotranu "Dunje". Ambijent ugodan (ukoliko ne pada kiša). Naručila sam piletinu sa slatko/ljutim sosom. Piletina je bila zamotana u tijesto u roli. Narudžba je izgledala kao mali palačinci napunjeni piletinom. Čačkalicom se palačinci umaču u ukusan sos. Zaista ukusno, zanimljivo i na kraju ispade hranjivo. Uglavnom, pozitivan dojam.
Post Reply