skahu wrote:najbolja hrana u restoranu Sarajka na II spratu BBI.
Provjereno, ja tamo svaki dan idem.
http://www.facebook.com/RestoranSarajka
kakve li ti onda splacine kod kuce jedes...
skahu wrote:najbolja hrana u restoranu Sarajka na II spratu BBI.
Provjereno, ja tamo svaki dan idem.
http://www.facebook.com/RestoranSarajka
ako ti one splacine u sarajci valjaju jasno mi je sve...skahu wrote:molio bih dotičnog GARGA-u da ne postavlja uvredljiva pitanja, šta ja jedem kod kuće to je moja stvar, ovo je diskusija o restoranima, a ne o mojoj kući.
Ahahaha Čuj "Ostrožac"?!? Pekara bila dobra i imala tradiciju do rata, a od rata pa do danas užas jedan. Najbolje se to vidi po broju vozila parkiranih p.p. pekare. Od nekadašnjih gužvi i čekanja na pogačice sa kajmakom, ostala su samo sjećanja...SilvioM wrote:Na more se i ide zbog Jablanice i Ostrožca...
Jeo sam i u toj pekari, poslije tunela pa desno uz brdo, jednom i nikad više, a što se tiče te pite, ako je to ona prekara uz cestu prekoputa pumpe (EP mislim), slažem se, burek razvaljujeHaris033 wrote:Ahahaha Čuj "Ostrožac"?!? Pekara bila dobra i imala tradiciju do rata, a od rata pa do danas užas jedan. Najbolje se to vidi po broju vozila parkiranih p.p. pekare. Od nekadašnjih gužvi i čekanja na pogačice sa kajmakom, ostala su samo sjećanja...SilvioM wrote:Na more se i ide zbog Jablanice i Ostrožca...
Danas se jede burek i pogačice sa kajmakom u pekari iza tunela u Ćelebićima, te pita ispod sača u pekari "Putnik" u Jablanici (najveći mi je gušt isto pojesti na onom proširenju na putu Jablanica - Mostar, gdje imaju betonske klupe i stolovi, i gdje je pelijep pogled na kanjon Neretve), ili se svrati u Hindin Han (Mostar) na jelo po izboru (meni omiljeno "Pohovani mozak").
U tradicionalne restorane ("Zdrava voda", "Maksumić", "Gojko",...) odavno ne svraćam zbog strukture ljudi koji tamo dolaze, a i iz razloga što nisam neki ljubitelj jagnjetine...
za boldirano se slazem i jeste tako......prije rata jedva cekali da tata ficu zaustaviHaris033 wrote:Ahahaha Čuj "Ostrožac"?!? Pekara bila dobra i imala tradiciju do rata, a od rata pa do danas užas jedan. Najbolje se to vidi po broju vozila parkiranih p.p. pekare. Od nekadašnjih gužvi i čekanja na pogačice sa kajmakom, ostala su samo sjećanja...SilvioM wrote:Na more se i ide zbog Jablanice i Ostrožca...
Danas se jede burek i pogačice sa kajmakom u pekari iza tunela u Ćelebićima, te pita ispod sača u pekari "Putnik" u Jablanici (najveći mi je gušt isto pojesti na onom proširenju na putu Jablanica - Mostar, gdje imaju betonske klupe i stolovi, i gdje je pelijep pogled na kanjon Neretve), ili se svrati u Hindin Han (Mostar) na jelo po izboru (meni omiljeno "Pohovani mozak").
U tradicionalne restorane ("Zdrava voda", "Maksumić", "Gojko",...) odavno ne svraćam zbog strukture ljudi koji tamo dolaze, a i iz razloga što nisam neki ljubitelj jagnjetine...
Nije lošvjesticanametli wrote:kakav je restoran začin......da uzmem kupone ili ne
Upravo cu ih i pohvaliti i naruziti..vjesticanametli wrote:kakav je restoran začin......da uzmem kupone ili ne
Joj, jes vala onaj lik naporan. Utuši.Sarayman wrote:Upravo cu ih i pohvaliti i naruziti..vjesticanametli wrote:kakav je restoran začin......da uzmem kupone ili ne
Restoran dobro izgleda, hrana dosta dobra, medjutim moras biti oprezna ako ides s kuponima. Imaju seljacku politiku da ljude koji su dosli s kuponima smjestaju za najgore stolove (one visoke) kako bi one normalne stolove ostavili za goste koji placaju punu cijenu. Znaci, ne mozes sjesti gdje ti zelis. Takodjer, jedan od konobara ima pomalo sanerski nastup (stariji je, crnokos) i zna biti napadan. Bio dva puta i zbog svega sto sam tamo vidio, nesto nisam siguran da cu opet ici.
ovo je dobra kafana prijeratna i dobar restoran.........vlasnik nije papak i konobari ne zezaju i frendli su za djecu
nisam nazalost, cekam utiskebombašica wrote:Je li iko posjetio novootvoreni restoran "Dunja"? Utisci, cijene? Nalazi se preko puta "Avlije".
bio, bolje ne idi...ambijent nije lose sreden, ali brate hrana i zrak u dunji smrde im na staro peceno ulje...vjerovatno peku do iznemoglosti na starom ulju, jeo i toliko mi se povracalo, sumljam da cu vise ici tamo..avlija je premija za njih....bombašica wrote:Je li iko posjetio novootvoreni restoran "Dunja"? Utisci, cijene? Nalazi se preko puta "Avlije".
Izvana mi djeluje zanimljivo zato sam htjela otići. Ako ništa odoh na piće pa se javim s lica mjesta.starii wrote:bio, bolje ne idi...ambijent nije lose sreden, ali brate hrana i zrak u dunji smrde im na staro peceno ulje...vjerovatno peku do iznemoglosti na starom ulju, jeo i toliko mi se povracalo, sumljam da cu vise ici tamo..avlija je premija za njih....bombašica wrote:Je li iko posjetio novootvoreni restoran "Dunja"? Utisci, cijene? Nalazi se preko puta "Avlije".
+1SilvioM wrote:što se tiče te pite, ako je to ona prekara uz cestu prekoputa pumpe (EP mislim), slažem se, burek razvaljujeHaris033 wrote: pita ispod sača u pekari "Putnik" u Jablanici...