Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Vozdra raja :-)

#301 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by Vozdra raja :-) »

Shvatite da zivimo u demokratiji!!
Neko hoce djeda mraza, neko vjeronauku! I to je tako!
Kao sto se ti protivis vjerinauci, tako se drugi protivi d mrazu!
Zato pustimo da ljudi biraju za sebe!
Problem :?:
JThomas

#302 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by JThomas »

kakav izbor imaju djeca od tri godine koju se šalje na vjeronauku? pa za njih još ni sve igračke nisu, a ne vjeronauka.

i to od para poreskih obveznika...a za paketiće službeno nema para i mora se još podnijeti inicijativa. o krajnje različitom tretmanu vjeronauke i deda mraza sam pisao na toj temi nekoliko puta, ne bih dalje da se ponavljam.

narodskim riječnikom, koga vi je*ete?
valterbranisarajevo

#303 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by valterbranisarajevo »

Postoji veliki problem za sve one koji se bore protiv onih koji baš ne vole Sarajevo.Sada baš nemamao argumenata za borbu. Možemo se poklopiti ušima, šutiti i gledati kako likuju.. :(
valterbranisarajevo

#304 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Demokratija je i da se građani Sarajeva, koji financiraju rad vrtića, Mahmutovićke, i ministra Keše pitaju šta misle o tome..
HAVANA

#305 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by HAVANA »

Vozdra raja wrote:Shvatite da zivimo u demokratiji!!

Jebo vašu demokratiju.
Problem jeste za nas,za vas nije pošto vi izaberete i za nas.

#306 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

HAVANA wrote:
Vozdra raja wrote:Shvatite da zivimo u demokratiji!!

Jebo vašu demokratiju.
E tako sam i rekao kada je tuzlanski nacelnik Jasmin pobijedio dobivsi svega 40% glasova ukupnog birackog tijela! Ali rekose mi da je i to demokratija, e eto onda...
Vertigo

#307 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by Vertigo »

HAVANA wrote: Jebo vašu demokratiju.
:lol: :lol: ovo je post godine :lol:

HAVANA ako smeta brisem
JThomas

#308 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by JThomas »

Vozdra raja wrote: E tako sam i rekao kada je tuzlanski nacelnik Jasmin pobijedio dobivsi svega 40% glasova ukupnog birackog tijela! Ali rekose mi da je i to demokratija, e eto onda...
da ti se nisu malo po*ebali rezultati?

http://www.izbori.ba/Mandati27102008/Sh ... tyCode=050

#309 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

JThomas wrote:
Vozdra raja wrote: E tako sam i rekao kada je tuzlanski nacelnik Jasmin pobijedio dobivsi svega 40% glasova ukupnog birackog tijela! Ali rekose mi da je i to demokratija, e eto onda...

Dobio je 35,000 glasova od ukupno 110,000 birackog tijela! Sad ti prokontaj koliko je tuzlaka glasalo za njega u procentima! :wink:
Ali eto, i to je demokratija!
Last edited by Vozdra raja :-) on 21/12/2008 22:52, edited 1 time in total.
HAVANA

#310 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by HAVANA »

JThomas wrote:

Ma jook,Vozdra raja ne griješi nikad.I ti si pristrasan :D

#311 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Kao sto neko ne zeli da se vjeronauka namece, onda nemojte nametati ni d mraza!
JThomas

#312 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by JThomas »

Vozdra raja wrote: Dobio je 35,000 glasova od ukupno 110,000 birackog tijela! Sad ti prokontaj koliko je tuzlaka glasalo za njega u procentima! :wink:
tebi nije dobro. to se drukčije ne može reći, izvini.

onda je pobjeda koldže u novom sarajevu još manje legitimna, jer je još manja izlaznost bila :-) trebao sam dublju obuću izvaditi iz podruma prije raspravljanja s tobom :dance:
valterbranisarajevo

#313 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Vjeronauka je već nametnuta, Deda Mraz očigledno neće biti nametnut...
damirm

#314 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by damirm »

Traziti privatno obdaniste u kojem ce djeca uciti pisati, citati, engleski itd. A ovu djecu, sto ih roditelji i sistem sile da gube vrijeme ideoloskom indoktrinacijom, svakako ce u daljnjem toku zivotnog (ne)razvoja zdrava konkurencija pojesti za dorucak. :bih:
amrica

#315 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by amrica »

Ali_G wrote:Hahahahah, sto ste se svi upalili na Mahmutovicku, hahahahaah. Al posebna je prica kako shuknu Duski, pa nije se do kraja emisije oporavila. Ko hoce Deda Mraza dovest ce mu ga i cao.

Bilo prije nekoliko dana u novinama da su roditelji 20-30 djece iz jednog vrtica odlucili da hoce D.M. za svoju djecu, i po azrijinim uputuma o slobodnoj volji roditelja i postivanju njihovih zelja, podnijeli zahtjev vrticu..... i sta je bilo?

Niko ne smije repom mahnuti dok sefica ne odobri...
A odobrice u februaru sljedece godine... :D morebitno

sto bi rekao @ali_G: I CAO
brinetta

#316 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by brinetta »

Vozdra raja wrote:Kao sto neko ne zeli da se vjeronauka namece, onda nemojte nametati ni d mraza!
Ne znam samo kako mozes porediti deda mraza i vjeronauku?
Prvo, ne vidim zato je sporan taj deda mraz, pa on je tu da obraduje djecu, i to svu djecu svijeta. Sta mislis, da Arapi koji su nastanili Evropu brane svojoj djeci da idu po paketice, ili da kojim slucajem postavljaju pitanja! Kanimo se price o djeda mrazu, ispadamo smijesni.
Moje dijete bajramuje jer smo mi muslimani i na dan Bajrama ne ide u skolu i to mu je dozvoljeno. I niko ga radi toga ne provocira niti dira. Cak ostaloj djeci odnese kolace i svi su sretni.
A sad ce okititi jelku ne da doceka bozic batu kroz dimnjak vec Novu godinu. Tako sam i ja radila cijeloga zivota i ne vidim sto bih mijenjala navike.
A vjeronauka, pa mislim da je vjeronauci mjesto u dzamijama, crkvama, sinagogama i katedralama. Sto ih onda gradimo ako niko u njih nece ici? Za eksponiranje!
A djeca do 7 godina su zeljna igre crtica, slikovnica, spidermena.... imace kad i za vjeronauku.
popajic

#318 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by popajic »

Vozdra raja wrote:Sve je to na dobrovoljnoj bazi! Dakle, u cemu je frka??
Kakva crna dobrovoljna baza?
Donese se jednostrana odluka u JAVNOJ ustanovi i ti to nazivas demokratijom ???
Ko hoce moze sam dovesti Deda Mraza, ko ne zeli da mu dijete ima casove vjeronauke moze ga izolovati na klupicu...
Sve na dobrovoljnoj bazi :-) :-) :-) Demokratski !
Pa, sto oni koji vjeruju da ce im DM djecu opoganiti jednostavno ne "preskoce" dodjelu paketica?
Ili kad zele da im se puki malisani udubljuju u religiju ( :-) ) sto ih ne vode u ustanove gdje se ista propovijeda?
Da odgovorim umjesto tebe, tvojom logikom ?
Zato sto je ovo NASE vrijeme i MI cemo odredjivati sta je dobrovoljna baza i sta je demokratija !
Fuj !
The__Doctor

#319 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by The__Doctor »

Vozdra raja wrote:
JThomas wrote:

Dobio je 35,000 glasova od ukupno 110,000 birackog tijela! Sad ti prokontaj koliko je tuzlaka glasalo za njega u procentima! :wink:
aaa bolida majko mila :lol: pa kako su onda na vlasti u federaciji HDZ, SDA, SBIH koliki je procenat njihovih glasova naspram registrovanog birackog tijela???
JThomas

#320 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by JThomas »

ne, on bi da načelnik umjesto tog to je dobio 35% posto glasova bude onaj iz SDA što je dobio 4% glasova :roll:
valterbranisarajevo

#321 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Na Skupštini Kantona Sarajevo koja je u toku, izgleda je pokrenuta inicijativa za prekid izvođenja vjeronauke u vrtićima(ovo sam pročitao na Facebooku pa ne mogu potvrditi). Moguće je da na TVSA ima prenos sjednice. Ja nisam u mogućnosti da gledam...
chuchumbamayumbe

#322 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by chuchumbamayumbe »

valterbranisarajevo wrote:Na Skupštini Kantona Sarajevo koja je u toku, izgleda je pokrenuta inicijativa za prekid izvođenja vjeronauke u vrtićima(ovo sam pročitao na Facebooku pa ne mogu potvrditi). Moguće je da na TVSA ima prenos sjednice. Ja nisam u mogućnosti da gledam...
To bi im bila jedna od najpametnijih stvari koju bi uradili!
to sam ja

#323 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by to sam ja »

brinetta wrote:
Vozdra raja wrote:Kao sto neko ne zeli da se vjeronauka namece, onda nemojte nametati ni d mraza!
Ne znam samo kako mozes porediti deda mraza i vjeronauku?
Prvo, ne vidim zato je sporan taj deda mraz, pa on je tu da obraduje djecu, i to svu djecu svijeta. Sta mislis, da Arapi koji su nastanili Evropu brane svojoj djeci da idu po paketice, ili da kojim slucajem postavljaju pitanja! Kanimo se price o djeda mrazu, ispadamo smijesni.
Moje dijete bajramuje jer smo mi muslimani i na dan Bajrama ne ide u skolu i to mu je dozvoljeno. I niko ga radi toga ne provocira niti dira. Cak ostaloj djeci odnese kolace i svi su sretni.
A sad ce okititi jelku ne da doceka bozic batu kroz dimnjak vec Novu godinu. Tako sam i ja radila cijeloga zivota i ne vidim sto bih mijenjala navike.
A vjeronauka, pa mislim da je vjeronauci mjesto u dzamijama, crkvama, sinagogama i katedralama. Sto ih onda gradimo ako niko u njih nece ici? Za eksponiranje!
A djeca do 7 godina su zeljna igre crtica, slikovnica, spidermena.... imace kad i za vjeronauku.

e da se radi o djeci od 7 god...oni vode djecu od 3 godine na vjeronauku :sad:
vox-populi

#324 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by vox-populi »

Inicijativu pokrenuo Svetozar Pudaric ispred kluba zastupnika SDP-a. Radi se o inicijativi o privremenoj zabrani izvodjenja vjeronauke u vrticima dok se ne dobije informacija ko je provodi, po kojem programu i ko je odobrio taj program. Ali mislim da ce se braca usprotiviti ideji ovog podlog komuniste (a uz to jos je i Vlah) te da ce nasoj djeci dati ono sto sva dijeca svijeta zele: religijsko ispiranje mozga, sto je moguce ranije. Mozda bi vjeronauku trebalo uvesti i prilikom pregleda buducih majki, ono, malo ultrazvuk pa po koja ilahija, da se navikne plod. FUJ!
Hodidjed

#325 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by Hodidjed »

Ko kaze da je ovo sekularna drzava???
Sekularna ce biti onda kada se vjeronauk iskljuci iz obaveznog obrazovnog programa.
A ona zamotana Arzija nek' se vrati u Italiju i neka kuka sto je muz prevario a ne da se izivljava na nasoj djeci.
Post Reply