Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Topla voda

#301 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Topla voda »

sta bolan pricas to?

pa decko ti kaze da je svo napuhavanje belgije prica bez osnove,za unaprijed izgradjen alibi za poraz....prica...jadan ja..a ti mu pricas,eto mi smo kofol jaki,mi ovdje losi ,mi ondje losi....nama to veze s vezom.
cinjenica je da nisu uzeli te qite od luksemburga jadnog kuci,a mi da smo to uradili ,sve bi se raspalo.
zato malo vise respektuj i ovu drzavu i ovaj tim,jer smo jaci od belgije.

i s tim stavom trebaju ici i igraci i navijaci u belgiju i ne dati im gram pardona,nego ici na pobjedu i eventualni remi shvatiti kao los rezultat.

a ima i neka metalika u roterdamu tih dana :D
Edin H.

#302 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Edin H. »

Stoji sve sto si rekao nikad-izvini.

Zato me i nervira sto Ciro ne iskoristi ovu dugu pauzu da bi pratio potencijalne reprezentativce i i testira ih u pripremnim utakmicama i nadje rjesenje za ovaj problem.
Da ne bude opet malo nam je falilo :zoka:
On je iskusan trener, zna on dobro za ovo o cemu ti govoris, ali preferira covjek reality show-ove i status tv-zvijezde :x
Topla voda

#303 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Topla voda »

Edin H. wrote:Stoji sve sto si rekao nikad-izvini.

Zato me i nervira sto Ciro ne iskoristi ovu dugu pauzu da bi pratio potencijalne reprezentativce i i testira ih u pripremnim utakmicama i nadje rjesenje za ovaj problem.
On je iskusan trener, zna on dobro za ovo o cemu ti govoris, ali preferira covjek reality show-ove i status tv-zvijezde :x
sta mu stoji,haj mi objasni...
mi zijanili od bugara glat?
sta ovo znaci...kao oni nesto nas nadjacali. bugari,bili dominantni?
debilni gol berbatova nakon greske ibricica,koja je je bila samo tad i nikad vise ....i to nesto kao glat?
i kao klase su pandza,lede,jahic?
i kao bugari bolji od nas?
grohotom se smijem...isto ko sto je bugarska kita za nas ,tako je i slovenija....nismo imali rahimica,radeljica,hrgovica,spahica,hasagica

i opet smo vodili 1-4 i boba je falila na dzemino ubacivanje bude za 1-5 kad je vedo zapuco volej preko gola.

poenta je da smo prejaki za sloveniju i s tim stavom treba ici dalje .a ne jadati se i jadati .posebno kad razloga za to nema

#304 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by location »

Ma Ciro star covjek, sta od njega ocekujete. Neka uziva dok moze, ko zna kad mu je zadnja.
Avdo Z.

#305 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Avdo Z. »

Mnoge price i provokacije o Suboticu pocinju od diskutanta pod nickom Bijelo Dugme pa sam nekoliko puta pomislio da je provokator tj. srbo koji nam se smije sto Subotic nece da igra za BiH. Podmece kajle tipa "zavrsice on kao i Ibrahimovic" i tome slicno a vjerovatno zna da smo mi malom zadnja opcija. Evo uostalom da bude jasno.
SUBOTIĆ: NEKA U BIH NE RAČUNAJU NA MENE

Neven Subotić, prvotimac Borusije i miljenik trenera Klopa, poručio je selektoru naše reprezentacije Ćiri Blaževiću da nema potrebe dolaziti u Njemačku jer se ne želi susresti sa našom delegacijom i razgovarati o nastupu za bh. nacionalni tim.

"Već sam dobijao naznake da bi ljudi iz bosanskog Saveza željeli doći u Dortmund i razgovarati samnom o mom nastupu za tu reprezentaciju. Ne želim nikakvu vrstu pritiska i zbog toga ne želim razgovore na tu temu", izjavio je Subotić.

Selektor Blažević samo želi jednu večeru i otvoren razgovor da zna na čemu je. Može li računati na Vas u budućnosti?

"I večera je određena vrsta pritiska i slobodno prenesite selektoru da ne želim razgovarati na temu mog nastupa za BiH. Neka me "prekriži" iz svih kombinacija", decidno je rekao Subotić.Nije nam odogovorio na pitanje da li je njegov izbor reprezentacija Srbije ili neka druga, ali je jedina odluka koju je za sada donio je da ne želi igrati za Bosnu i Hercegovinu.
A posto uvijek imam informacije iz prve ruke da vas obavjestim da je iznenada u igru oko Subotica i Hrvatska ubacila dzokere, mada je njegov otac odlucio da mali igra za Srbiju, medjutim UEFA i FIFA su i dalje jasni da moze samo USA ili BiH odnosno posto smo gore procitali da BiH nejma sansi onda ostaju jedino USA za koju Subotic takodje bez velike nuzde ne zeli igrati. Po meni Srbi ce naci neku rupu posto njima nije tesko ni lagati, otimati, pljackati te da ca on zaigrati za njih iako bi ja volio da polomi obadvije noge pa da ne igra ni za koga.
Blažević razočaran

Selektora naše reprezentacije "našli" smo u Koprivnici gdje je gledao utakmicu Kupa UEFA između Slaven Belupa i Arisa i saopštili mu Subotićevu odluku.
"Žalostan sam sine moj, jer ne mogu shvatiti da igrači ne žele igrati za zemlju u kojoj su rođeni, domovinu svojih očeva i djedova, ali valjda je to usud ove Bosne. Ipak, u svemu ima i jedna dobra stvar - riješene su naše dileme oko tog momka i sada krećem u potragu za novim štoperima.", rekao je Ćiro.
Avdo Z.

#306 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Avdo Z. »

Inace posebno pozdravljam diskutante pod nikovima Edin, nikad_izvini...i jos neke druge bivse radikale koji palahko ali sigurno koracaju prema demokratiji i osluskuju volju narodne mase tj. navijaca Bosne i Hercegovine. Zivjeli!
Topla voda

#307 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Topla voda »

joj sto ne mogu suplje....evo treci post pisem kako si me isfuro,jer znam da imas mozga i da si bistar,al da si kontras i da neces dat na sebe,a da ces opet biti na hejselu,mada si plavi :D ,al haj :D

sta znaci dobra odbrana?
haj mi to definisi?
jel extremno dobra odbrana sa terijem koji gradi loptu dok mu je ne uzme protivnicki napadac?
il sa riom koji napravi uzasan gaf?

nije to stvar individualne kvalitete igraca,kao sto je slucaj u napadackoj varijanti ,gdje ingenioznost individualca odlucuje.
u odbrani je stvar harmonije i uigranosti igraca ,haj mi nabroj te grcke odbrambene igrace sa prvenstva i pokazi mi njihov individualni kvalitet?
nema ga?
zasto?
zato sto je to stvar rehagela da te stvari napravi i sredi,a stvar gekasa il georgakisa,karagunisa,djanakopulosa il haristeasa da odluce tekmu golom.

ono sto ti ja pricam je da individualna igra u odbrani ne postoji i nije bitno jel tu igra subotic il spahic il mikelini....bitno je da je odbrana kao jedan....i da se gleda kao jedan ...il kompletna valja il kompletna ne valja i to je to ...
Avdo Z.

#308 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Avdo Z. »

Topla voda wrote:

sta mu stoji,haj mi objasni...
mi zijanili od bugara glat?
sta ovo znaci...kao oni nesto nas nadjacali. bugari,bili dominantni?
debilni gol berbatova nakon greske ibricica,koja je je bila samo tad i nikad vise ....i to nesto kao glat?
i kao klase su pandza,lede,jahic?
i kao bugari bolji od nas?
grohotom se smijem...isto ko sto je bugarska kita za nas ,tako je i slovenija....nismo imali rahimica,radeljica,hrgovica,spahica,hasagica

i opet smo vodili 1-4 i boba je falila na dzemino ubacivanje bude za 1-5 kad je vedo zapuco volej preko gola.

poenta je da smo prejaki za sloveniju i s tim stavom treba ici dalje .a ne jadati se i jadati .posebno kad razloga za to nema
Ma pusti bolan, ko hoce da nadje dlaku u jajetu ne mozes ga sprijeciti u tome da si Tito rahmetile. Poci ce oni od Kulina Bana da dvogledima traze...Ako bi se sluzili njihovom logikom sad bi rekao da je Slovenija izbacila Srbiju dva puta, zagorcali im zivot i u kvalifikacijama i na SP, sto bi znacilo da smo mi za Srbiju Brazil (po toj logici). Pusti, znas onu o karavanama koje prolaze dok se lavez cuje u daljini.
Topla voda

#309 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Topla voda »

ja ti samo avdo mogu reci da su to....bez obzira na razmimoilazenja ...sve momci cije srce kuca za uspjeh nase reprezentacije.

i samo je to bitno,bitno je da nas u briselu bude more.
birno je da vjerujemo u uspjeh i da svakog naseg igraca ,bio to radeljic il stilic il handzic,damjanovic il ibricic maksimalno podrzimo,jer ce to biti na sve ili nista...

a sad jel ibricic karina il nije,jel ovaj-onaj najbolja solucija...nista nije bitno...bitno je da vedo zabije za 0-2 o 89 minuti i da spremamo vize za j.afriku...il pukovnik il pokojnik,pa sta bog da...
Babayaro

#310 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Babayaro »

nikad_izvini wrote:
rado_vidjen wrote:
i sta kazu strasna Belgija remizirala s luxemburgom :lol: ...a ovdje se pisalo da je dream team nase galaksije :D ccc
Mi zjanili od Bugarske glat, oni fasovali šesticu od Srba.Znači da su Srbi velesila.A mi kanta.Mi dobili Estonce ko levate, oni uzeli bod Turcima.Turci levati.Mi velesila a Turci nas dobili.Vels dobio Dance.Danci levati.Danci levati dobili Portugalce.Znači da je Vels bolji od Portugala. :skoljka: Nas tukla Malta, znači da su bolji.

Joj što ne mogu Bošnja i njihove fudbalske filozofije.Mi smo beton, Belgija je odron, a onda spektakl, MNOGO lošija Belgija nam zabije čvrku ;-)
Sve će se samo kazati na bivšem Hejselu i u Zenici par dana poslije.Zaista bih volio da sam u krivu i da je Belgija odron kao što kažeš :run: A nisu, naša odbrana je odron.Vidjećemo koliko ćemo zabiti Belgijancima a koliko ćemo fasovati :run: "Odličnim" Slovencima je malo falilo da izjednače :shock:
PS kao falio nam Radeljić.Kao Spahić je ekstra klasa igrača(nije loš, al brate nije neka igračina) :skoljka: Veznjak nam igra štopera :skoljka: Fali nam mnogo Nadarević(grohotom se smijem, kakva igračina).A tužno je što nam zaista fali.A onaj stari jazavac ne zove Jahića, Pandžu(koji igra u Hajduku), Vuleta, Vedeta.... I tako, beton odbrana.Jah.Da nije tužno, bilo bi smiješno :roll:
I ekspert, reci mi dobru, jaku ekipu sa slabom odbranom ;-) Samo čekam da spomeneš Špance, Brazilce i Barselonu ...... :dance: Ili da mi kažeš da Belgijanci ima malo bolju odbranu od nas(Bayern, City, PSV).Šega, šala, pošalica :skoljka:
Pa dobro al dokle vise tu Belgiju dizes u oblake ko da nisu gola primili i sve oderali sa po 3-4 razlike, niko nije reko da smo toliko bolji al brate realno sa malo uigranijom (jacom) odbranom mi ako nismo bolji onda smo barem u rangu sa njima...Spominjes Jahica, Vuleta, Pandzu...nidje veze da su bolji od Spahica i NAdarevica kao stopera, i dosta vise o njima mozda bi Jahic valjo za lijevog bocnog, al bio je tu, uvrijedio se sto nije u prvom timu i nebi ni meni vise zaigro, zvijezda satro nece na klupu e neces sad nikako to se tako radi svugdje u svijetu...
Odrana nam jest slaba al bila je sad prijateljska i probalo se neke igrace u odbrani (zato i sluze prijateljske) i ko je kriv sad sto NEMAMO igraca, sto uvijek igra razlicita zadnja linija koja nije uigrana a sto rece neko prava odbrana je ona koja zna kad pravit offside zamku, kad preuzimat igraca, sto dise ko jedan...Po meni to su jedno vrijeme poceli uigravati Spahic, Nadarevic, Radeljic i Dzemo (boljih nemamo da hoce igrat sta god vi rekli) al neznam hocel ikad vise zajedno zaigrat...
SLijedi nam Belgija u martu i imamo jos malo vremena da se nadje adekvatna zadnja linija koja nece primat 2-3 gola po utakmici i ako to profunkcionise mislim (ABD) da su nam sanse dobre da izvucemo pozitivan rezultat i sirom otvorimo vrata Juzne Afrike...
naprijed nasi :bih: :bih:
nikad_izvini

#311 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by nikad_izvini »

Avdo Z. wrote: Ma pusti bolan, ko hoce da nadje dlaku u jajetu ne mozes ga sprijeciti u tome da si Tito rahmetile. Poci ce oni od Kulina Bana da dvogledima traze...Ako bi se sluzili njihovom logikom sad bi rekao da je Slovenija izbacila Srbiju dva puta, zagorcali im zivot i u kvalifikacijama i na SP, sto bi znacilo da smo mi za Srbiju Brazil (po toj logici). Pusti, znas onu o karavanama koje prolaze dok se lavez cuje u daljini.
Avdo, odjebi u skokovima.Niti razumiješ kontekst niti si pismen.Malo bolje pročitaj zašto sam napisao poređenja, možda ti nešto bude jasnije.A što se tiče karavana i lajanja :skoljka: Eto, nek si reko, sad bjaži, glupost je zarazna :skoljka:
nikad_izvini

#312 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by nikad_izvini »

Babayaro wrote: Pa dobro al dokle vise tu Belgiju dizes u oblake ko da nisu gola primili i sve oderali sa po 3-4 razlike, niko nije reko da smo toliko bolji al brate realno sa malo uigranijom (jacom) odbranom mi ako nismo bolji onda smo barem u rangu sa njima...Spominjes Jahica, Vuleta, Pandzu...nidje veze da su bolji od Spahica i NAdarevica kao stopera, i dosta vise o njima mozda bi Jahic valjo za lijevog bocnog, al bio je tu, uvrijedio se sto nije u prvom timu i nebi ni meni vise zaigro, zvijezda satro nece na klupu e neces sad nikako to se tako radi svugdje u svijetu...
Odrana nam jest slaba al bila je sad prijateljska i probalo se neke igrace u odbrani (zato i sluze prijateljske) i ko je kriv sad sto NEMAMO igraca, sto uvijek igra razlicita zadnja linija koja nije uigrana a sto rece neko prava odbrana je ona koja zna kad pravit offside zamku, kad preuzimat igraca, sto dise ko jedan...Po meni to su jedno vrijeme poceli uigravati Spahic, Nadarevic, Radeljic i Dzemo (boljih nemamo da hoce igrat sta god vi rekli) al neznam hocel ikad vise zajedno zaigrat...
SLijedi nam Belgija u martu i imamo jos malo vremena da se nadje adekvatna zadnja linija koja nece primat 2-3 gola po utakmici i ako to profunkcionise mislim (ABD) da su nam sanse dobre da izvucemo pozitivan rezultat i sirom otvorimo vrata Juzne Afrike...
naprijed nasi :bih: :bih:
Ok, nemamo odbrane i matori jazavac zove:
Šarabu :roll:
Vasilića :roll:
Mikelinija :skoljka:
O zabetoniranom igraču Litexa ne želim da pričam.

Jel neko ovdje blesav :run:
nikad_izvini

#313 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by nikad_izvini »

Topla voda wrote:joj sto ne mogu suplje....evo treci post pisem kako si me isfuro,jer znam da imas mozga i da si bistar,al da si kontras i da neces dat na sebe,a da ces opet biti na hejselu,mada si plavi :D ,al haj :D

sta znaci dobra odbrana?
haj mi to definisi?
jel extremno dobra odbrana sa terijem koji gradi loptu dok mu je ne uzme protivnicki napadac?

nije to stvar individualne kvalitete igraca,kao sto je slucaj u napadackoj varijanti ,gdje ingenioznost individualca odlucuje.
u odbrani je stvar harmonije i uigranosti igraca ,haj mi nabroj te grcke odbrambene igrace sa prvenstva i pokazi mi njihov individualni kvalitet?
nema ga?
zasto?
zato sto je to stvar rehagela da te stvari napravi i sredi,a stvar gekasa il georgakisa,karagunisa,djanakopulosa il haristeasa da odluce tekmu golom.

ono sto ti ja pricam je da individualna igra u odbrani ne postoji i nije bitno jel tu igra subotic il spahic il mikelini....bitno je da je odbrana kao jedan....i da se gleda kao jedan ...il kompletna valja il kompletna ne valja i to je to ...
Naravno da dolazim na Hejsel :D Ali to ne znači da sam optimista.

Šta znači dobra odbrana :?: Osim što moraju biti uigrani(tu se slažemo) igrači moraju posjedovati određeni kvalitet i rutinu JAKIH utakmica.
Jel naša odbrana uigrana :?: U nedostatku "prvotimaca" zovu se likovi kao što je Vasilić(sjebo gol protiv Armenaca), Šaraba(fulio uklizavanje i sjebo gol protiv Slovenaca) i Mikelini(da ga ne komentarišem, moglo bi mu se štucati).Uz dužno poštovanje matorom jazavcu, ovi likovi su moroni.To su i dokazali.Samo, uigral se naša odbrana :run:

Kvalitet: Hasagić je dobar golman.Spahić je kikser, al je borac.Trenutno najbolji igrač zadnje linije.Hm, fale nam još četvorica :roll: Damjanović je štoper a nije.Al eto, trudi se.Fale još trojica.Opet još jedan veznjak u odbrani, na beku-Salihović.Dobar.Fale još dvojica i tu nastaje problem.Nadarević pred vrlo bitnu utakmicu sa Turskom ide u Bihać i na kraju se ozlijedi:run: Radeljić je karanana, Papac neće, Džemo :roll: Umjesto normalnih alternativa onaj zove Mikelinija, Šarabu i Vasilića :-)

A što se tiče rutine jakih utakmica :run: Eto, Spahić je kao ima.I tu je kraj.Zato Belgijanci imaju dva lika koji igraju LŠ(Van Bayten i Simons) kao i jednog u Premier Ligi(Kompany).

A kad se već pozivaš na Grčku, koliko ja znam, odbrana je osvojila EP.Čini mi se da smo mi više golova dali protiv Estonije, nego što su oni ukupno dali na EP-u i kvalifikacijama ;-)
Babayaro

#314 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Babayaro »

nikad_izvini wrote:
Topla voda wrote:joj sto ne mogu suplje....evo treci post pisem kako si me isfuro,jer znam da imas mozga i da si bistar,al da si kontras i da neces dat na sebe,a da ces opet biti na hejselu,mada si plavi :D ,al haj :D

sta znaci dobra odbrana?
haj mi to definisi?

nema ga?
zasto?

Naravno da dolazim na Hejsel :D Ali to ne znači da sam optimista.

Šta znači dobra odbrana :?: Osim što moraju biti uigrani(tu se slažemo) igrači moraju posjedovati određeni kvalitet i rutinu JAKIH utakmica.
Jel naša odbrana uigrana :?: U nedostatku "prvotimaca" zovu se likovi kao što je Vasilić(sjebo gol protiv Armenaca), Šaraba(fulio uklizavanje i sjebo gol protiv Slovenaca) i Mikelini(da ga ne komentarišem, moglo bi mu se štucati).Uz dužno poštovanje matorom jazavcu, ovi likovi su moroni.To su i dokazali.Samo, uigral se naša odbrana :run:

Kvalitet: Hasagić je dobar golman.Spahić je kikser, al je borac.Trenutno najbolji igrač zadnje linije.Hm, fale nam još četvorica :roll: Damjanović je štoper a nije.Al eto, trudi se.Fale još trojica.Opet još jedan veznjak u odbrani, na beku-Salihović.Dobar.Fale još dvojica i tu nastaje problem.Nadarević pred vrlo bitnu utakmicu sa Turskom ide u Bihać i na kraju se ozlijedi:run: Radeljić je karanana, Papac neće, Džemo :roll: Umjesto normalnih alternativa onaj zove Mikelinija, Šarabu i Vasilića :-)

A što se tiče rutine jakih utakmica :run: Eto, Spahić je kao ima.I tu je kraj.Zato Belgijanci imaju dva lika koji igraju LŠ(Van Bayten i Simons) kao i jednog u Premier Ligi(Kompany).

A kad se već pozivaš na Grčku, koliko ja znam, odbrana je osvojila EP.Čini mi se da smo mi više golova dali protiv Estonije, nego što su oni ukupno dali na EP-u i kvalifikacijama ;-)
Ipak da se razumijemo Radeljic igra u Cotbusu koja je losa ekipa ali ipak koja neprima toliko puno golova i nekad zna i odigrat korektno za reprezentaciju, Spahic sve receno, Dzemo jest los (nema centarsut nikako, ja bi ga da na treningu 3 sata samo centriranje iz trka vjezba svaki dan) ostalo nadoknadjuje borbenoscu i po meni nemamo na toj poziciji neku jaku alternativu, Mravac je dosta dobar i svaku utakmicu vidi se da napreduje, fali nam lijevi bocni da bi Salihovica rasteretili i poslali u sredinu i blize golu, tu bi mozda Papac ako hoce da igra ili Hrgovic kad se dozove psihicki,Nadarevic dosta iskusan i koliko sam vidio nije kiks igrac (nadam se), ove ostale sto je probo Ciro u ovim utakmicama (i neka ih je probo da znamo na cemu smo) nebih spominjao mozda bi mogo neko od tih na klupu ako se eventualno povrijedi par igraca.
Eh sad jel to dovoljno za vrhunski rezultat (baraz) neznam al to je ono sa cime raspolazemo i ako je dobar trener uspjece da sastavi nesto da mozemo odigrati na rezultat...
Nesto mi zao bilo Mikelinija kad je trazio izmjenu sa suzama u ocima, nisam odavno vidio da je nekom onako zao bilo... :bih:
LSD

#315 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by LSD »

Radeljic je taraba od igraca...dalje,Damjanovic takodje taraba...o Mikeliniju,Berberovicu,Vasilicu,Šarabi ne treba trošiti rijeci...možda dvije rijeci-Užaš živi.
Matori kreten Čiro se zajebava sa reprezentacijom i poziva ovakve polu-igrace (još ne mogu da vjerujem što je prvo pozvao Torlaka :lol: :lol: a kasnije Šarabu umjesto njega)...ovako nešto nije smio raditi u hrvatskoj repki dok je bio selektror...tamo nije bilo guranje para u dzep od strane kvazimenagera (koji su uticajniji na sastav tima nego sam selektor) nebi li se njihovi puleni negdje prodali preko repke.
Belgija ce nas razoriti sa ovakvim panjevima u odbrani to je sigurno...Nadarevic i Jahic bi bili svakako bolja solucija nazad,ali šta to vrijedi kad reklamaš Mikada provodi disciplinu i autoritet baš na njima (a Papca je javno molio-dvoličnjak), iako dobro zna da odbrane i nemamo fakticki...Spahic je najbolji naš u odbrani...ne znam u kakvoj je formi Trivunovic,ali svakako je bolji od gore nabrojanih kloceva...Berberovic mu igra desnog bocnog,a ne zove V.Muharemovica :shock: :shock: ...to može samo diletant ili onaj trener koji uopšte nije ni cuo za momka i koji ne obilazi potencijalne kandidate po Evropi...e baš ce Ćiro sa 70 kuka skakati po Evropi da traži potencijalne reprezentativce i gleda ih uživo...lakše je imati oko sebe,polu-trenere poput onog Sredojevica :lol:, menagere koji ce mu suflirati oko sastava ili lakše je citati novine u kojima direktor Slobode E.Mešanovic mjesecima proziva selektora kako se nepravedno ignorišu igracki kvaliteti Mikelinija i njegovih pulena....dakle,ništa se nije promjenilo od Baking vakta...cirkus se i dalje nastavlja...samo ovog puta selektor ima srecu što na raspolaganju ima ovu četvorku iz Bundes lige (Dzeko,Misimovic,Ibiševic i Salihovic) koja igra u odlicnoj formi i koja ga još održava na klupi,a i naciju u neizvjesnosti...šta ce biti ako i belgijski selektor procita našu igru (tj.ako flasteriše Misimovica) kao što je to uradio Terim (koji nas usput pobjedio sa B timom)...cime li ce se onda naš vrli strucnjak braniti?? opet nedostatkom srece?? ili koncentracije u završnici??
elSaik

#316 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by elSaik »

Ma nemoj tako LSD, zar ne čuješ šta navijače misle o njemu... "Ćiro majstore, Ćiro majstore"... 8-)
veljaca

#317 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by veljaca »

sta znaci dobra odbrana?
haj mi to definisi?

nema ga?
zasto?

Cijenim svacije misljenje. Ali ne bih se slozio da je samo ODBRANA timska a NAPAD kao nije. Po kojoj to logici ? Postoji itekako INDIVIDUALNA igra i u napadu i u odbrani ( a bogami i na sredini terena ). Ali puno je vaznija TIMSKA igra. Da karikiram - odbrana moze biti uigrana a onda imaju PARMAKA od golmana i koja god lopta podje po golu - zavrsi u golu. A odbrana igra harmonizovano ... Isto takodjer uzmimo recimo da u napadu igra Ronaldinjo sa ostala 4 parmaka i u odbrani i na sredini PARMAK DO PARMAKA. Trener protivnicke ekipe se postaviti 3 igraca na Ronaldinja i ovaj se nece vidjeti.
Mislim da je FUDBAL kolektivna i timska igra. Bitni su svi segmenti u ekipi.
Po meni je bolje imati u ekipi 11 DOBRIH igraca, nego 1 VANSERIJSKOG igraca i 10 LEVATA.

Btw - ovo nije nista licno, samo da DOPRINESEM razumjevanje nekih stvari.

:sax:
elSaik

#318 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by elSaik »

Ja u potpunosti podržaJEm Ćiru... pa pobijedili smo Estoniju 7:0... uzeli sve bodove protiv Estonije i Armenije, a od Španije i Turske izgubili samo po jedan razlike... 8-)
Aduu

#319 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Aduu »

Po kojoj logici bi nas Belgija trebala razvaliti sa po 3-4-5 golova :-?
Odbrana sa Spahicem, Papcem i Nadarevicem...donekle i Damjanovicem moze solidno(dobro) funkcionisati
Nas 2 najjace reprezentacije u grupi(smatram da je Turska ipak malo bolja od Belgije) nisu nakantale, nabusile, razvalile itd..
Cak sta vise, Spanija jest bila bolja, ali su pobjedili iz ofsajda, a Turskoj smo vodili, pa primili naivne golove
Mislite da Belgija nije htjela pobjediti Luxemburg?, jednostavno nisu mogli, i to dovoljno govori o Belgiji kao supersili :-)
Ako se Papac kojim slucajem vrati, svasta tu moze biti, uz naravno da napad ostane ovako hladnokrvan 8-)
Last edited by Aduu on 21/11/2008 14:00, edited 1 time in total.
vee-jay

#320 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by vee-jay »

jeste negativni :D :D :D

Odbrana nam je shit a alternativne nema. Da, Ciro sigurno dobija lovu od menadjera al' kakve to veze ima ako i ovako nema alternative. Necemo proci nasu grupu ne samo radi odbrane nego sto imamo pogresnu taktiku koja se ne bazira na "daj sve od sebe i crkni na terenu" nego "pokusaj dati gol i onda se zacahuri". Pa ja u Bundesligi ni jedanput nisam vidio da Ibisevic iz svoje polovine terena mora sebi voditi loptu da bi pucao na gol. Ili da Miske trci nazad da nam brani gol. Igramo defenzivnu igru sa tehnicki vrlo losom defenzivom koja je najblaze receno nije u stanju da nam bude osnova za napad. I bez obzira na to i pored losih iskustava mi igramo defenzivnu igru. Ali ipak, da li bi sad neki drugi trener mogao uspijeti vise je nego upitno.

To sto malim momcadima dajemo puno golova je zasluga napada koji je sigurno jedan od najboljih napada Evrope.

Ali kao sto rece, ne treba biti negativan. Do 2016 je tek 8 godina. Ako do tada bude bilo Bosne sigurno cemo se nagledati svjetskih/evropskih prvenstava sa nasom repkom :D :D :D
Aduu

#321 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Aduu »

vee-jay wrote:jeste negativni :D :D :D

Odbrana nam je shit a alternativne nema. Da, Ciro sigurno dobija lovu od menadjera al' kakve to veze ima ako i ovako nema alternative. Necemo proci nasu grupu ne samo radi odbrane nego sto imamo pogresnu taktiku koja se ne bazira na "daj sve od sebe i crkni na terenu" nego "pokusaj dati gol i onda se zacahuri". Pa ja u Bundesligi ni jedanput nisam vidio da Ibisevic iz svoje polovine terena mora sebi voditi loptu da bi pucao na gol. Ili da Miske trci nazad da nam brani gol. Igramo defenzivnu igru sa tehnicki vrlo losom defenzivom koja je najblaze receno nije u stanju da nam bude osnova za napad. I bez obzira na to i pored losih iskustava mi igramo defenzivnu igru. Ali ipak, da li bi sad neki drugi trener mogao uspijeti vise je nego upitno.

To sto malim momcadima dajemo puno golova je zasluga napada koji je sigurno jedan od najboljih napada Evrope.

Ali kao sto rece, ne treba biti negativan. Do 2016 je tek 8 godina. Ako do tada bude bilo Bosne sigurno cemo se nagledati svjetskih/evropskih prvenstava sa nasom repkom :D :D :D
Ne moze se nikako igrati defanzivno, a davati puno golova ;-)
Mi igramo poprilicno ofanzivno, sto govori i statistika. A normalno je da nisam ni ocekivao da Spaniji ili Turskoj dajemo po 4-5 golova, sto ne znaci da Belgiji mozda necemo :D
elSaik

#322 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by elSaik »

Mi igramo izrazito ofanzivno... nema odbrane nikako... :mrgreen:
Aduu

#323 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Aduu »

Svi u napad, jedan je Hase :D
nikad_izvini

#324 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by nikad_izvini »

Protiv Slovenije prvi su nastup u dresu BiH upisala trojica - Nikola Mikelini, Ermin Zec i Zdravko Šaraba.

Malo je igrao, ali mi se dopao Šaraba. Pokazao je dominaciju u zraku, a ima tu lijevu nogu kojom smireno djeluje. Ne nabija loptu. Od trojice debitanata, on je pokazao najviše - govori Ćiro.

http://--- NO LINKS ---/tekst.aspx?id=14770

:roll:
vee-jay

#325 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by vee-jay »

Aduu wrote:
vee-jay wrote:jeste negativni :D :D :D

Ne moze se nikako igrati defanzivno, a davati puno golova ;-)
Mi igramo poprilicno ofanzivno, sto govori i statistika. A normalno je da nisam ni ocekivao da Spaniji ili Turskoj dajemo po 4-5 golova, sto ne znaci da Belgiji mozda necemo :D
Dobro, nisam htio da budem direktan -> ali kad sam napisao defenzivno mislio sam LIJENO.

:D :D

O Belgiji nemam namjeru pisati. Misljenja sam da mi mozemo dobiti Belgiju ali na kraju nece (samo) te dvije utakmice biti razlog za nas NEodlazak na SP. :D 8-)
Post Reply