Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

nevenkagaragic

#301 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogi

Post by nevenkagaragic »

To se Cosic zabrinuo za zdravlje “preostalih” profesora?
Mozda bi danas SVI bili zivi da je ON (i njegovo drustvance “za stolom”) radio svoj posao profesionalno…
Bojim se da niko nece odgovarati za sramotne pritiske na Dijanu Milic, samo se nadam da Cosic ne moze mirno spavati!

Da se podsetimo sta rece (i ostade ZIV) jos u aprilu 2011?
“Šesenam Ćosić: Uskoro optužnica za Pravni fakultet”

A godinu ranije…Tužiocima zabranjeno da govore o predmetu “Pravni fakultet”

Zasto li je zabranio? Racunao je na zaborav?
No, novinari mu nisu dozvolili.

Optužnice protiv profesora Lučića i Durmiševića

objavljeno: 17. 07. 2012
Image

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona podiglo je optužnicu protiv profesora tuzlanskog odjeljenja Pravnog fakulteta Sarajevo Zdravka Lučića i Enesa Durmiševića zbog zloupotrebe položaja.

Tereti ih se da su za prolazne ocjene seksualno iskorištavali studentice.

Optužnice su podignute i protiv profesora Fuada Saltage i Bajre Golića. Međutim, zbog njihove smrti, proces protiv njih bit će zaustavljen.

Ovaj slučaj koštao je života tužiteljicu Dijanu Milić, pa ostaje da se vidi hoće li i kada iko odgovarati za mobing bnad njom i pristiske koji su, na kraju, završili srmću. /ftv, tl)

tuzlalive.ba
nevenkagaragic

#303 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogi

Post by nevenkagaragic »

nevenkagaragic wrote:“Ako hoces da znas kakva je drzava i njena uprava, i kakva im je buducnost, gledaj samo da saznas koliko u toj zemlji ima cestitih i nevinih ljudi po zatvorima, a koliko zlikovaca i prestupnika na slobodi. To ce ti najbolje kazati.” –Sve je jasno.
Pocivala u miru Dijana, u nekom boljem svetu…
Mrtvi su zivi sve dok ima zivih koji misle na njih…

Tuzla: Sahrana Dijane Milić u subotu, 6. avgusta

objavljeno: 05. 08. 2011

Tragično preminula kantonalna tužiteljica Dijana Milić (43) bit će sahranjena sutra, 6. avgusta, na groblju Bukovčić u Tuzli, saopćeno je danas.

Posljednji oproštaj Dijani Milić bit će organiziran istog dana u 17 sati, ispred Komemorativnog centra u Tuzli.

Image

Dijana Milić preminula je jučer nakon višednevne kome u koju je zapala zbog iscrpljenog organizma.

Danas je u Kantonalnom tužilaštvu održana komemoracija povodom smrti Dijane Milić za koju je njen bivši kolega, a danas advokat, Damir Alić, rekao da je bila neuporedivo najbolji tužilac kojeg je upoznao.

Poznata kantonalna tužiteljica i jedna od najboljih studentica prava u istoriji Pravnog fakulteta u Sarajevu, žrtva je sistema u kojem veću i bolju zaštitu imaju okorjeli kriminalci, nego iskreni i pošteni pravosudni djelatnici. (tl)

tuzlalive.ba
Da, Dijana Milic jeste "žrtva je sistema u kojem veću i bolju zaštitu imaju okorjeli kriminalci, nego iskreni i pošteni pravosudni djelatnici."
Tako je i dalje...
Ona je otisla zauvek, a ONI???

Image
"Dnevni avaz", 04.08.2012.
antonija

#304 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogi

Post by antonija »

Nista od pravosudja BiH, haman je dragi Bog uzeo da predmet rjesava, tako da osudjuje jednog po jednog ?

R.I.P Milić - žrtva BiH pravosudnog sistema - obrnute vrijednosti.
nevenkagaragic

#305 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogi

Post by nevenkagaragic »

Cudo se desilo - "vec" se nasli na optuzenickoj klupi?
Al` je Sesenam Cosic "azuran"... bljak Cosicu!

Profesori Lučić i Durmišević izjasnili se da nisu krivi

Profesori Pravnog fakulteta Sarajevo Zdravko Lučić i Enes Durmišević našli su se na optuženičkoj klupi. Pred Općinskim sudom Tuzla danas su se izjasnili da nisu krivi za zloupotrebu položaja. Optužnicom Tužilaštva Tuzlanskog kantona njima se na teret stavlja da su seksualno iskorištavali studentice, kojima su zauzvrat u indeks upisivali prolazne ocjene.

10.09.2012 19:57
Image

Opširnije u videoprilogu Omera Hasanovića

Izjašnjenje o krivici za zloupotrebu položaja. Prije izjašnjenja optuženi profesor Zdravko Lučić već je pokazivao nervozu i zabrinutost. Na izjašnjenje o krivici Lučić je stigao u društvu svog advokata, dok je profesor Enes Durmišević, koji je također optužen za zloupotrebu položaja, došao bez advokata.

Nakon višegodišnje istrage profesori Zdravko Lučić i Enes Durmišević završili su na optuženičkoj klupi zbog zloupotrebe položaja na tuzlanskom odjeljenju Pravnog fakulteta Sarajevo. Optuženim profesorima najviše je zasmetalo prisustvo ekipe Federalne televizije, zbog čega je advokat Zdravka Lučića zatražio da nam se zabrani snimanje. Lučić je odbio dati izjavu za Federalnu televiziju i nakon što je izašao iz sudnice, kazavši da na njoj "nema novinara“.

A kakav je Lučić univerzitetski profesor najbolje svjedoči optužnica Tužilaštva Tuzlanskog kantona, u kojoj se on tereti da je 2003., a potom 2006. godine iskoristio svoj službeni položaj i za nekoliko studentica Pravnog fakulteta Sarajevo, odjeljenje u Tuzli upisao pozitivne ocjene u indeks, iako je bio svjestan da one nisu pristupile polaganju ispita.

Prema optužnici Tužilaštva Tuzlanskog kantona i Enes Durmišević je 2006. godine zloupotrijebio položaj. „Iskoristio je svoj službeni položaj i naveo jednu studenticu na seksualni odnos, znajući pri tome da je ona u zavisnosti prema njemu kao profesoru, a nakon toga je upisao pozitivnu ocjenu iz predmeta koji je predavao na prvoj godini, iako je znao da nije pristupila polaganju ispita“, navodi portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović. Datum početka suđenja danas nije saopćen.

Federalna.ba - VIDEO
LeonardoAC

#306 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogi

Post by LeonardoAC »

za Zdravka Lučića me ovo uopšte ne iznenađuje, ali Durmišević :zzzz: Na njega se ne bi kladio, i ne vjerujem da ima ikakve veze sa bivšim mafijaškim trojcem saltaga-golić-lučić
ikota

#307 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogi

Post by ikota »

Zakon 12 ploča hihih
nevenkagaragic

#308 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogi

Post by nevenkagaragic »

Bravo za Dzenanu Karup-Drusko!
Profesori (preostali) napokon na optuzenickoj klupi (iako su i dalje tu "ugledni" prijatelji pred kojima BH pravosudje kleci...
I tacno, ima nesto unotac nedostatku OVOZEMALJSKE PRAVDE!

Image
VECI FORMAT:
http://www.zaslike.com/files/uzqbojuulf5qvdog2u6.jpg
"DANI", 14.09.2012.
direstraits0078

#309 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogi

Post by direstraits0078 »

Dani, 14.09.2012??? Da nisu malo uranili sa datumom? :) I moze li objasnjenje, Nevenka, otkud ekavica u tvom pisanju? Bez namjere da ista prejudiciram.
sujmivac

#310 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogi

Post by sujmivac »

direstraits0078 wrote: I moze li objasnjenje, Nevenka, otkud ekavica u tvom pisanju? Bez namjere da ista prejudiciram.
Jel to neđe pise da se ekavica ne smije ovde koristit?
direstraits0078

#311 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogi

Ma, jok, sacuvaj Boze, nego nije mi jasno kad su Tuzlaci poceli da se koriste ekavicom. :) Nisam u toku citave price, slucajno sam primijetio ekavicu i Tuzla u profilu. Padose mi na pamet ratna zlocinka Biljana Plavsic i njen pokusaj da Bijeljinu prekrsti u Beljinu. :lol:
nevenkagaragic

#312 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogi

Post by nevenkagaragic »

direstraits0078 wrote:Dani, 14.09.2012??? Da nisu malo uranili sa datumom? :) I moze li objasnjenje, Nevenka, otkud ekavica u tvom pisanju? Bez namjere da ista prejudiciram.
„Dani“ vec dugo na kioscima budu dan ranije – cetvrtkom, a datum bude od petka.
Sasvim suprotno od „Slobodne Bosne“ koja se moze kupiti dan kasnije, u petak, a datum na novinama je od cetvrtka... s obzirom da smo u BiH nicemu se vise ne cudim.

"SB" jutros na kioscima, a datum jucerasnji:
Image
nevenkagaragic

#314 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogi

Post by nevenkagaragic »

direstraits0078 wrote:Ma, jok, sacuvaj Boze, nego nije mi jasno kad su Tuzlaci poceli da se koriste ekavicom. :) Nisam u toku citave price, slucajno sam primijetio ekavicu i Tuzla u profilu. Padose mi na pamet ratna zlocinka Biljana Plavsic i njen pokusaj da Bijeljinu prekrsti u Beljinu. :lol:
Ma da, „slucajno“ primetio ekavicu ...
Tema je nebitna i neintersantna u odnosu na ekavicu (i to zamislite) iz Tuzle)?
Nisu svi rodjeni Tuzlaci, kao na primer JA.
Zanimljivo da bas (pojedincima) na tuzlanskim i sarajevskim forumima smeta ekavica.
Godinama sam na nekoliko foruma : mostarskom (finog imena NESVRSTANI), zagrebackom (Alternativa), beogradskom (Tvorac grada) forumu... i NIKOME nije zasmetala ekavica, nego bas u Tuzli i Sarajevu?
Naravno „jedna lasta ne cini prolece“, ali se potvrdjuje kako nije vazno STA, vec KO nesto kaze ili napise.
Ni mom suprugu (MEHMEDU) nije smetala, ni profesorima u srednjoj i visoj skoli u OSIJEKU SEDAMDESETIH..., pa ni mojim prijateljima svih nacija iz 3 (sada) drzave za koje sam vezana ( Madjari, Jevreji, Albanci...osim NAS „uobicajenih“ ).
Pronadjoh svesku sa druge godine VTGS (Visa tehnicka gradjevinska skola) u Osijeku, ali nazalost, nemam ni jednu svesku iz moje OSNOVNE SKOLE „LAZAR SAVATIC“ ZEMUN (Kej oslobodjenja i Lenjinova, preko puta restorana „Venecija“). U tim sveskama je (cak!) i cirilica (dabogsacuvaisakloni, jel`da?).

Eto, dakle nisam rodjena Tuzlanka, no posto je moj Meho studirao u Osijeku eto, udadoh se 1975.godine i prvi put videh Bosnu...

Image

Image
nevenkagaragic

#315 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogi

Post by nevenkagaragic »

direstraits0078 wrote:A ekavica? :mrgreen:

:bih:
Sto je neko nestrpljiv... ZADOVOLJAN?
nevenkagaragic

#316 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogi

Post by nevenkagaragic »

sujmivac wrote:
direstraits0078 wrote: I moze li objasnjenje, Nevenka, otkud ekavica u tvom pisanju? Bez namjere da ista prejudiciram.
Jel to neđe pise da se ekavica ne smije ovde koristit?
Hvala sujmivac na pravom pitanju...
direstraits0078

#317 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogi

Ne sjecam se da je igdje u mom postu spomenuto da mi ekavica smeta? Pitanje je samo bilo otkud ekavica u TZ, iz radoznalosti (dobro, mozda je bilo jos nekih razloga, vezano za moju vokaciju). Sad je sve razjasnjeno. ;)

Hvala na objasnjenju, a za informaciju, ekavica ne smeta, kao ni cirilica, koja je BTW sluzbeno pismo u Bosni i Hercegovini.

P.S. Jako je vazno i ko, i sta, i odakle napise. :thumbup:

U BiH su ljudi koji su bili ovdje u ratu jako osjetljivi i sumnjicavi na pokusaje asimilacije istocnih i zapadnih susjeda, satanizaciju Bosne i slicne metode kojima se koriste sluge i placenici onih koji su zapoceli rat u ex-Yu, i koji nastavljaju da provode specijalni rat slicnim metodama.

Aleluja

#318 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogi

Post by Aleluja »

P.S. Jako je vazno i ko, i sta, i odakle napise. :thumbup:

U BiH su ljudi koji su bili ovdje u ratu jako osjetljivi i sumnjicavi na pokusaje asimilacije istocnih i zapadnih susjeda, satanizaciju Bosne i slicne metode kojima se koriste sluge i placenici onih koji su zapoceli rat u ex-Yu, i koji nastavljaju da provode specijalni rat slicnim metodama.

...da da nije svejedno! :D
fukara_tz

#319 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogi

Post by fukara_tz »

direstraits0078 wrote: Pitanje je samo bilo otkud ekavica u TZ, iz radoznalosti (dobro, mozda je bilo jos nekih razloga, vezano za moju vokaciju).
Prije rata iz Srbije je dolazilo dosta prosvjetnih radnika da radi u Tuzli. Mnogi od njih su ostali ovdje, zasnovali porodice i zadrzali ekavicu kao jezik govora. Igrom slucaja, jedna ljubavna prica izmedju Srbijanke i Bosanca je zadesila i moju familiju, a ekavica se i dalje koristi. Mi te jezicke, nacionalne i ostale nametnute razlike smatramo bogatstvom.
direstraits0078

#320 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogi

fukara_tz wrote: Prije rata iz Srbije je dolazilo dosta prosvjetnih radnika da radi u Tuzli. Mnogi od njih su ostali ovdje, zasnovali porodice i zadrzali ekavicu kao jezik govora. Igrom slucaja, jedna ljubavna prica izmedju Srbijanke i Bosanca je zadesila i moju familiju, a ekavica se i dalje koristi. Mi te jezicke, nacionalne i ostale nametnute razlike smatramo bogatstvom.

Znam za ovaj "uvoz" ucitelja i ostalih prosvjetnih kadrova iz Srbije i Crne Gore (ne samo u TZ, vec i u ostale krajeve BiH) kao i cija je to inicijativa bila. Slicna situacija je bila i u policijskim i vojnim strukturama.
TRŠ

#321 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogi

Post by TRŠ »

Ne razumijem zasto je ovaj Durmisevic jos uvijek na pravnom fakultetu u Sarajevu ? Oduvijek sam govorio da glumi nekog muslimana i religioznog covjeka..
nevenkagaragic

#322 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogi

Post by nevenkagaragic »

TRŠ wrote:Ne razumijem zasto je ovaj Durmisevic jos uvijek na pravnom fakultetu u Sarajevu ? Oduvijek sam govorio da glumi nekog muslimana i religioznog covjeka..
Evo i Zdravka Lucica ponovo!
Nakon visegodisnjeg izbegavanja procesuiranja i okoncanja sramotne tuzlanske pravosudno-sex-profesorske trakavice zvane "Pravni fakultet" (5 godina?) "Lesi se vraca KUCI"

Brojni komentari na vest najbolje govore koliko su gradjani "odusevljeni" povratkom "otpisanih"!
Ako se i on uskoro ne pridruzi kolegama mu?

Image

Profesor Zdravko Lučić vraćen na Pravni fakultet
Profesor Zdravko Lučić će od ove akademske godine ponovo predavati studentima i držati ispite na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, na Katedri za komparativnu pravnu historiju i komparativno pravo.

U junu 2011. godine, Etički komitet, a potom i Senat Univerziteta u Sarajevu su donijeli odluku kojom se Lučić doživotno suspendira iz naučnonastavnog procesa zbog umiješanosti u seksualnu aferu na Odjelu Pravnog fakulteta Sarajevo u Tuzli.
...Općinski sud u Sarajevu je presudu u korist Lučića donio 18. septembra ove godine.
escobar__

#323 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogi

Post by escobar__ »

Psihopate upravljaju ovom državom pa je i očekivano da druge psihopate vraćaju na posao nakon što kvazi-gospoda napravi kakav kiks.
Lounge Act

#324 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogi

Post by Lounge Act »

za lučića se pričalo i prije desetak godina kakav je i sta je i da je podignuta optuznica pa nikad nista
korisnik.1

#325 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogi

Post by korisnik.1 »

Takav je zakon, Lučić je svoje odslužio i sad ga fakultet zakonski mora vratiti na radno mjesto, jbg
Post Reply