Nas slijedeci protivnik - Belgija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Santos
#301 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Nas ce bit 10.000 ima da grmi,pa kako gos bilo neigra repka svaki dan.Najbolji njihov igrac je Dembele iz AZ.Kadprimi loptu ide naprjed ko bik,treba ga znaci drzat daleko od gola nedat mu da se razmase,znaci ili uduplat ili slomit,koga jebe.Mi navijaci cemo ucinit sve sa svoje strane e sad je do njih.Puno nas je na tribinama izmedju Belgijanaca,a nadam se dobrom derneku prije tekme u gradu.
-
anlayan12
#302 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
ljudi budite svi pesimisti jer izgleda da ans onda ceka sreca i slavlje...
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#303 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Danas objavljeno. Treba ce nam jato vila da nas pronosaju kroz ove dvije tekme a onda u maju i septembru sa punim sastavom (Hasagic, Ibisevic, Salihovic, Bajramovic) na Armeniju i Tursku.
Sejad Salihović, veznjak Hoffenheima i standardni A reprezentativac Bosne i Hercegovine, po svemu sudeći propustiće predstojeće kvalifikacione utakmice našeg nacionalnog tima protiv Belgije.
Kako pišu Nezavisne novine, Salihović se još uvijek nije oporavio od povrede koljena.
„Koljeno me još boli. Ne vjerujem da ću biti spreman za subotnji duel sa Hannoverom, a male su, praktično nikakve, šanse da zaigram protiv Belgije“, izjavio je Salihović za Nezavisne.
Salihović je povredu lijevog koljena zadobio posljednjeg dana prošlog mjeseca na gostovanju u Dortmundu (0:0). Tada su doktori predvidjeli pauzu od četiri mjeseca, no naš internacionalac i standardni prvotimac Hoffenheima gajio je nadu da će se na teren vratiti predstojećeg vikenda. No, čini se da od toga neće biti ništa...
Ibišević ne želi rizikovati
Protekle sedmice sa treninzima je počeo i Ibišević, koji je sredinom januara operisao prednje križne ligamente, a tada se predviđalo da je za prvog strijelca Bundes lige sezona završena. Salihović tvrdi da njegov saigrač neće forsirati povratak.
„Oporavak teče bolje od planiranog, koljeno mu je super i iz dana u dan pojačava intenzitet treninga. Međutim, njegov cilj nije da igra do kraja sezone. Svjestan je da bi u tom slučaju puno rizikovao i želi da bude spreman za pripreme uoči naredne sezone“, kaže Salihović.
„Počeo sam trenirati, ali je to daleko od idealne situacije. Radim individualno, osjećam jake bolove i ne mogu šutati loptu. U subotu sigurno neću igrati protiv Hannovera. Ako se nešto radikalno ne promijeni, a male su šanse, čisto sumnjam da ću se pojaviti na okupljanju reprezentacije u Sarajevu. Bez obzira na moju veliku želju i htijenje, jer niko ne bi bio sretniji od mene da istrčim na travnjak stadiona u Genku, ne vjerujem da će me iz kluba pustiti da narednog ponedjeljka dođem u Sarajevo“, kaže Salihović, dodavši:
„Još nisam pričao sa ljudima iz kluba, ali će mi vjerovatno sugerisati da ostanem u Hoffenheimu. Forsiranjem bi samo mogao pogoršati situaciju, jer bi u slučaju dodatnih komplikacija mogao pauzirati još pet sedmica. Ako ne budem spreman bodriću reprezentaciju sa tribina. Zajedno sa Vedadom Ibiševićem dan uoči utakmice doći ću u Genk i sa tribina ću svim srcem bodriti saigrače“.
Salihoviću nije pomogao ni tretman kod Mouhameda Khalifa, iscjelitelja iz Egipta, kojeg je posjetio prošle sedmice.
„Bio sam kod njega, 'gledao' mi je u koljeno, ali još osjećam bolove...“, potvrdio je još jednom Salihović.
Povrijeđeni veznjak Hoffenheima, u tandemu sa Ibiševićem (takođe povrijeđen), bio je prava napast za protivničke golmane. Hoffenheim je na njihovim krilima stigao do jesenjeg naslova Bundeslige. Ulogu Salihovića i Ibiševića u proljetnom dijelu njemačkog šampionata preuzeli su Edin Džeko i Zvjezdan Misimović, naš tandem u dresu Wolfsburga.
„Drago mi je što je Džeku krenulo i želim mu sve najbolje, a u stalnom sam kontaktu sa Misimovićem. Obojica jedva čekaju utakmicu sa Belgijom. Biće mi žao ako i ja ne budem u stroju, ali takav je život. Vjerujem da će svi oni koji istrče na teren dati maksimum, a kvaliteta nam nedostaje. Imamo velike šanse da ostvarimo pozitivan rezultat“, decidan je Salihović.
- mire - ložač
#304 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Hm... patetika, i odlično negativno navijanje nam ide od ruke ko bankarima pare.....
Nek se smije k'o hoće ja navijam za repku i ove momke svim srcem, ja rezervne nemam i ne želim ....
No, ukoliko se ostvari uopšte i dio onog što čini jednu dobru tekmu a to su uslovi za trening, izostanak neke nove povrede, pa što se ne bi igralo fudbala protiv Belgije...
Ako je Muzurović mogao navrat-nanos sklepati ekipu onda ne vidim razloga zašto da ne očekujem od ovih momaka da odigraju ekstra utakmicu, navijača im neće nedostajati ni Genku a u Zenici da ne govorim....
Pa ljudi moji za BiH neće igrati grupa u rasponu godina 65-80 već profesionalni fudbaleri, koji ako hoćemo ozbiljno da govorimo o njima onda ih ne smijemo omalovažavati, a ni jedna repka ne može proći kvalifikacije bez ozbiljnosti pa tako neće ni ova naša.
No, ukoliko se ostvari uopšte i dio onog što čini jednu dobru tekmu a to su uslovi za trening, izostanak neke nove povrede, pa što se ne bi igralo fudbala protiv Belgije...
Ako je Muzurović mogao navrat-nanos sklepati ekipu onda ne vidim razloga zašto da ne očekujem od ovih momaka da odigraju ekstra utakmicu, navijača im neće nedostajati ni Genku a u Zenici da ne govorim....
Pa ljudi moji za BiH neće igrati grupa u rasponu godina 65-80 već profesionalni fudbaleri, koji ako hoćemo ozbiljno da govorimo o njima onda ih ne smijemo omalovažavati, a ni jedna repka ne može proći kvalifikacije bez ozbiljnosti pa tako neće ni ova naša.
-
#305 Re: Belgija - BiH
Sanjao sam sinoc utakmicu i izgubili smo 2:0, tako da je to moja nova prognoza, jedino ako opet ne budem nesto sanjao prije pocetka utakmicelocation wrote:3:1
- Edin H.
#306 Re: Belgija - BiH
Evo izgleda nece igrati Salihovic.
Garant ga ovi levati iz kluba ne pustaju
-
Ripicipi
#307 Re: Belgija - BiH
Ko ga moze adekvatno zamjenitiEdin H. wrote:Evo izgleda nece igrati Salihovic.
- Edin H.
#309 Re: Belgija - BiH
Je li zna neko koliko Savez naplacuje da posalje karte preko DHL-a?
Koliko se treba dodatno uplatiti?
Koliko se treba dodatno uplatiti?
- Charuga
- Globalni moderator
#310 Re: Belgija - BiH
Stilic Semir ..
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#312 Re: Belgija - BiH
Nemogu da vjerujem da vise od pola ljudi ovdje misli da cemo ostati neporazeni u Belgiji. Rekao bih da su svi tajno preoptimisticni.
- burek_in_space
#313 Re: Belgija - BiH
Ja sam i javno preoptimistichan,ali ubij me ako znam na chemu temeljim toliko samopouzdanje i optimizam.Dado dijasporitus wrote:Nemogu da vjerujem da vise od pola ljudi ovdje misli da cemo ostati neporazeni u Belgiji. Rekao bih da su svi tajno preoptimisticni.
- buzzer
#314 Re: Belgija - BiH
kashike, grah, fildzan, tarot.... jednostavno sve ukazuje na neminovnost pozitivnog ishoda.Dado dijasporitus wrote:Nemogu da vjerujem da vise od pola ljudi ovdje misli da cemo ostati neporazeni u Belgiji. Rekao bih da su svi tajno preoptimisticni.
genk - 2:2
zenica 2:1
- Zwanziger
#315 Re: Belgija - BiH
Sto ne bi bio optimistican? Pa jebo Belgiju, ako Belgiju ne mozemo dobiti ne trebamo vise ni igrati. Prosjecan poznavalac fudbala tesko da zna vise od 2-3 belgijska igraca. Imamo kvalitet da im tricu uvalimo. K'o da je Belgija neka velesila. Ozbiljno pristupiti utakmici i napasti od prve minute s Dzekom i Muslimovicem.Dado dijasporitus wrote:Nemogu da vjerujem da vise od pola ljudi ovdje misli da cemo ostati neporazeni u Belgiji. Rekao bih da su svi tajno preoptimisticni.
-
Ripicipi
#316 Re: Belgija - BiH
Bra'o majstoreZwanziger wrote:Sto ne bi bio optimistican? Pa jebo Belgiju, ako Belgiju ne mozemo dobiti ne trebamo vise ni igrati. Prosjecan poznavalac fudbala tesko da zna vise od 2-3 belgijska igraca. Imamo kvalitet da im tricu uvalimo. K'o da je Belgija neka velesila. Ozbiljno pristupiti utakmici i napasti od prve minute s Dzekom i Muslimovicem.Dado dijasporitus wrote:Nemogu da vjerujem da vise od pola ljudi ovdje misli da cemo ostati neporazeni u Belgiji. Rekao bih da su svi tajno preoptimisticni.
- Murat Sabanovic
#317 Re: Belgija - BiH
objektivno gladajuci ,belgija ce nas otresti ko slinu
-
nihoniho
#319 Re: Belgija - BiH
neki ce ovdje navijati za belgiju samo da poslije bude da su u pravu.
pa sto vam bolan smeta sto su raja optimisticna? pa to je normalno, eto sad mi budale pa mislimo da belgijanci ne znaju igrati lopte. treba se nadati u lopti , a u politici biti realan.
ja da se ne nadam 6 bodova iz dvije tekme ne bi pratio reprezentaciju ni fudbal. inace, mislim da smo, cak i objektivo , s belgijom tu negdje.
pa sto vam bolan smeta sto su raja optimisticna? pa to je normalno, eto sad mi budale pa mislimo da belgijanci ne znaju igrati lopte. treba se nadati u lopti , a u politici biti realan.
ja da se ne nadam 6 bodova iz dvije tekme ne bi pratio reprezentaciju ni fudbal. inace, mislim da smo, cak i objektivo , s belgijom tu negdje.
- dobrovoljac
#320 Re: Belgija - BiH
Ko kaže da će biti ?nihoniho wrote:neki ce ovdje navijati za belgiju samo da poslije bude da su u pravu.
U kost u Genku!
- Meho Kodro
#321 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Taj ugovor je tragikomedija, sramota za Belgiju, da je to napravio neko na Balkanu bilo bi pljuvacine po primitivnim balkancinamaProbuseniDolar wrote:http://www.index.hr/sport/clanak/diskri ... 25247.aspx
Sta kazete na ovo??? Ja nemam komentar, jer sam vec oguglao na ovakve stvari od saveza.
- bruce lee
#322 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
danas sam dobio ulaznice za utakmicu.. see you in genk! 
- bruce lee
#323 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
zna li iko sa koje strane je u genku gostujuci blok? evo plana stadiona:
http://www.footbel.com/en/nationale_elf ... ets_1.html
imam ulaznice u c-bloku, pa me interesuje jel' to nasa ili belgijska strana..
http://www.footbel.com/en/nationale_elf ... ets_1.html
imam ulaznice u c-bloku, pa me interesuje jel' to nasa ili belgijska strana..
- mire - ložač
#324 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Ma šta Vas briga što se tiče stadiona sve su strane rezervisane za BiH, samo na terenu nisu, tu je bitno napraviti iznenađenje......
Još da mogu ići ....koji bi to dernek bio, ali nema veze biću u Zenici

Još da mogu ići ....koji bi to dernek bio, ali nema veze biću u Zenici
- bruce lee
#325 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
problem je ovo:
karte nisam uzeo ja, nego preko nekih coskova uzeo drug, pa ne zna ni on koji je to tacno blok. ali izgleda da je nas, maloprije sam nasao neki blog navijaca borusije iz dortmunda, bio je u a-bloku u genku, a on je na toj strani.. znaci da smo u sred nasih

preneseno sa stranice belgijskog saveza. tako da sakrijem zastavu, dres i sal na ulazu, ako su u belgijskom blokuONLY THE FOOTBALL ASSOCIATION OF BOSNIA-HERZEGOVINA WILL SELL THE TICKETS FOR THE BOSNIA-HERZEGOVINA SUPPORTERS, WE ARE NOT ALLOWED, BY ORDER OF THE POLICE, TO SELL TICKETS TO BOSNIA-HERZEGOVINA SUPPORTERS. PLEASE NOTE THAT THE ACCESS TO THE STADIUM WILL BE REFUSED AND THAT YOU WILL BE ARRESTED ADMINISTRATIVELY IF YOU ACQUIRE TICKETS TO THE SECTOR OF THE RED DEVILS SUPPORTERS.