F.K. Olimpik Sarajevo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
shana_majka

#301 Re: F.K. Olimpik

Post by shana_majka »

Plavih_11 wrote:
shana_majka wrote:Cestitke "komshijama" iz doline cupova..napokon ste dobili sebi ravnog protivnika 8)
Derbi k'o nekad sa Famosom :dance:
Mozda ce nam vukovi dati go na "derbiju" jer ovi drugi nisu uspjeli posljednje dvije godine .. 8-)
Tacno u Hrasnici bilo (sjecam se) 3:0 za zelju.
Shto je to bila tekma, josh se u hrasnici prica... :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#302 Re: F.K. Olimpik

Post by Truba »

šta je željovci
ispao nju kastl pa sada na naš topik o Olimpiku dolazite :P :P :P
Charuga
Globalni moderator

#303 Re: F.K. Olimpik

Post by Charuga »

shana_majka wrote:
Plavih_11 wrote:
shana_majka wrote:Cestitke "komshijama" iz doline cupova..napokon ste dobili sebi ravnog protivnika 8)
Derbi k'o nekad sa Famosom :dance:
Mozda ce nam vukovi dati go na "derbiju" jer ovi drugi nisu uspjeli posljednje dvije godine .. 8-)
Tacno u Hrasnici bilo (sjecam se) 3:0 za zelju.
Shto je to bila tekma, josh se u hrasnici prica... :-)
Jes jes ... I na Grbavici 2:0 nedavno .. Cini mi se mjesec Maj .. Ups, to nije bio Olimpik nego onaj drugi sarajevski premijerligas .. Do mene .. 8-)
Charuga
Globalni moderator

#304 Re: F.K. Olimpik

Post by Charuga »

komi wrote:šta je željovci
ispao nju kastl pa sada na naš topik o Olimpiku dolazite :P :P :P
Malo samo .. Ako ne smijemo, samo reci, odmah se povlacimo .. 8-)
Truba

#305 Re: F.K. Olimpik

Post by Truba »

:mrgreen: samo čekajte da vas naguzimo :mrgreen:

kako je fino navijati za klub (dok ne krene gubiti)
:mrgreen: da iskoristim ovu ljetnu pauzu :razz: :P
DobroJutroKolumbo

#306 Re: F.K. Olimpik

Post by DobroJutroKolumbo »

Iz Olimpika je stigla zvanicna informacija od gosp. Nijaza Gracića , "Dzeko je nas igrac" , naime uprava Olimpika se dogovorila sa Wolfsburgom o prelasku Dzeke , transfer je vrijedan 70 mil. Eur-a , a Dzekina plata ce iznositi 5 miliona Eur-a godisnje...Dzeko je potpisao na 4 godine... Tako nas reprezentativac ostaje u zelenoj boji klubskog dresa... :lol: :lol: :lol: :lol:
shana_majka

#307 Re: F.K. Olimpik

Post by shana_majka »

plavi, nije loshe, napredujete
famosa u gostima :dance: , nas kod kuce, sljedece sezone olimpika i kuci i u gostima mlatnete :thumbup: 8)
Charuga
Globalni moderator

#308 Re: F.K. Olimpik

Post by Charuga »

shana_majka wrote:plavi, nije loshe, napredujete
famosa u gostima :dance: , nas kod kuce, sljedece sezone olimpika i kuci i u gostima mlatnete :thumbup: 8)
Nekad smo sa Olimpikom unaprijed znali da imamo 6 bodova a sada, daj Boze, i 1 da osvojimo ... :lol: :lol:
Truba

#309 Re: F.K. Olimpik

Post by Truba »

:mrgreen: nećete ni jedan osvojiti... sarajvo možda nešto sitno na koševu
ako kupe suce
Vitamin C

#310 Re: F.K. Olimpik

Post by Vitamin C »

Sada Štrumfovi sigurno imaju još jedan klub ispred sebe. :D
Charuga
Globalni moderator

#311 Re: F.K. Olimpik

Post by Charuga »

komi wrote::mrgreen: nećete ni jedan osvojiti... sarajvo možda nešto sitno na koševu
ako kupe suce
Vitamin C wrote:Sada Štrumfovi sigurno imaju još jedan klub ispred sebe. :D
Duga je godina, samo polako ... U se i u svoje ... 8-)
Truba

#312 Re: F.K. Olimpik

Post by Truba »

još jedan za gledanje u leđa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Vitamin C

#313 Re: F.K. Olimpik

Post by Vitamin C »

komi wrote:
još jedan za gledanje u leđa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Čuo sam da će igrati ponedjeljkom na Koševu. Kada budu igrali protiv Želje ići ću da gledam. Šta će im raditi! Biće kao da su Željovci miševi, a ne štrumfovi. :D

Albin Pelak pička najveća, Albin Pelak pička najveća! :mrgreen:
cyprus

#314 Re: F.K. Olimpik

Post by cyprus »

Forza Olimpik :D , ozbiljno uz Sarajevo i Chelsea najdraži klub, al odavno :) :)

Želim im titulu odmah sljedeće godine :) :) :)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#315 Re: F.K. Olimpik

Post by -LIBERO- »

Jesu ovo ta ultra mega giga pojacanja koja je Nijaz najavio :shock:

Ja sam se vec prepao,u stvari cijela premijer liga se trese pred ovakvim transferima :run:

http://www.olimpik.ba/cms/
Last edited by -LIBERO- on 12/06/2009 19:20, edited 1 time in total.
zecko_kupuz

#316 Re: F.K. Olimpik

Post by zecko_kupuz »

Irfan Rastoder :shock: - upečatljivo prezime, nema šta :D .
Nego, kakvi su im ovo smješkasti dresovi, Givova :? . Ili sam neupućen, ili se nastavlja pozitivan trend sklapanja ugovora s anonimnim talijanskim kompanijama :P .
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#317 Re: F.K. Olimpik

Post by since1921 »

bas ce biti fora gostovati Olimpiku na Gradskom stadionu...i to na sugavom sjeveru cemeru...kazu HZ da je to njihova tribina vidjecemo koliko su uticajni
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#318 Re: F.K. Olimpik

Post by -LIBERO- »

zecko_kupuz wrote: Nego, kakvi su im ovo smješkasti dresovi, Givova :? . Ili sam neupućen, ili se nastavlja pozitivan trend sklapanja ugovora s anonimnim talijanskim kompanijama :P .
Fakat Givova :shock: ,prvi put cujem za tu firmu.

Interesantno je jos da i cijelu proslu sezonu,a evo i narednu ocigledno boja dresova olimpika je CRNA
zecko_kupuz

#319 Re: F.K. Olimpik

Post by zecko_kupuz »

-LIBERO- wrote: Interesantno je jos da i cijelu proslu sezonu,a evo i narednu ocigledno boja dresova olimpika je CRNA
To ima simbolično značenje - grobari premijerligaških klubova :D .
armin_tz

#320 Re: F.K. Olimpik

Post by armin_tz »

Cuj Givova.. a na onom plakatu sa sponzorima pise LEGEA, a znakovi na rukavima ove GIVOVE lici na LEGEIN, NIKEov znak i kvačicu :D
herbion

#321 Re: F.K. Olimpik

Post by herbion »

armin_tz wrote:Cuj Givova.. a na onom plakatu sa sponzorima pise LEGEA, a znakovi na rukavima ove GIVOVE lici na LEGEIN, NIKEov znak i kvačicu :D
Fali tebi asfalta do TZ jer bi znao da Givova,Legeina sestrinska firma,sponzor je i Slobodi iz Tuzle.
Vitamin C

#322 Re: F.K. Olimpik

Post by Vitamin C »

Moram se složiti da je Olimpik, uz Real Madrid, hit prelaznog roka. Gracić i Perez, dalje nema.
zecko_kupuz

#323 Re: F.K. Olimpik

Post by zecko_kupuz »

Kada će početi izgradnja onog stadiona? Rekli su nekada u ljeto, ako se ne varam.
riko-ga

#324 Re: F.K. Olimpik

Post by riko-ga »

Dali mi moze neko odgovoriti u vezi ovi vukova na njihovom grbu.Odakle potice ta ideja.Znam da su ih zvali "vukovi sa Otoke" ali ima li ko da mi objasni zbog cega i od kad to potice.Hvala lijepo.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#325 Re: F.K. Olimpik

Post by -LIBERO- »

riko-ga wrote:Dali mi moze neko odgovoriti u vezi ovi vukova na njihovom grbu.Odakle potice ta ideja.Znam da su ih zvali "vukovi sa Otoke" ali ima li ko da mi objasni zbog cega i od kad to potice.Hvala lijepo.
Reci cu ti ja.

Prije rata,pred sami rat,bili su neki pocetci u osnivanju Olimpika.
Nekada je postojao turnir(mozda jos i postoji,nemam pojma) "jedna ulica ,jedan tim",igrao se na Ilidzi u sportskom centru,gdje su se prijavljivali podmladci klubova,i raja iz ulice,mahale,naselja.

U jedno od kola moja ekipa je izvukla Olimpik,i ispali smo na penale :D .....nebitno,ali bitno je jer hocu da kazem kako u samim pocetcima svega toga oko Olimpika na grbu NISU imali nacrtanu siluetu vuka,i to definitivno.

Opste poznato je da je Olimpik u tim pocetcima i prije rata ,a i poslije,gravitirao za raju i omladinu sa Alipasina i sarajevske opstine Novog Grada.
U ratu se Jukina jedinica zvala "Jukini vukovi",a poznato je da su bas ti "jukini vukovi" u najvecoj mjeri bili iz tih naselja,mada je jEdinica bilo iz drugih djelova grada,ali vecinski su bili odozdo.

Cak i izgled vuka :D ,koji je u olimpikovom grbu neodoljivo podsjeca na izgled vuka koji se koristio na obiljezjima te jedinice.
Tako nekako,se i taj vuk nasao na grbu Olimpika,u ratu,a ostao i poslije rata,sve do sada.

Druga stvar je sto se kanije,kada je prestalo biti popularno povezanost sa tom nekom ratnom pricom,pokusalo sve okrenuti na tu neku pricu Olimpik=olimpijada=vucko=vukovi :mrgreen: ,je samo pokusaj vjeste insinuacije,i fakticki falsifikata istinite price ,sto neki zato sto neznaju o cemu se zapravo radilo,a neki zato sto nisu upuceni ,ili nisu tada ni bili rodjeni...puse ovu pricu Vucko=olimpik=vukovi

Smjesna izmjena cijele price,ali me interesuje zasto onda ,ako je to istinita teorija,vuk u grbu Olimpika,nema apsolutnu nikakvu vizuelnu slicnost sa VUCKOM,maskotom Olimpijade,nego je skoro identican vuku koji se moze poistovjetiti sa nekim vidom vojne formacije,kao sto je to i bio osnovni razlog izgleda tog vuka na grbu.

Ali dobro eto...ako oni kazu vukovi sa Otoke zbog olimpijade :D :D :D :D :D ,ali kada pravite novu pricu onda napravite i novi vizuelni uradak tog vuka,da vise ne lici na vuka sa grbova ratnih jedninica. :run:

ImageImage
Post Reply