Kako legalno otici iz BiH
-
doboj
#301 Re: Kako legalno otici iz BiH
Subotica
- vox-populi
-
dado-amy
#304 Kako bracni par moze otici iz BiH u USA?
Zna li neko kako mjesani bracni par moze otici u USA? Ja sam hrvat a zena muslimanka i zelimo otici u USA zivjeti... U USA sam bio 2 puta kod mame... Roditelji su mi rastavljeni u ratu a mama mi zivi tamo 15 godina... Sada zelimo ici kod nje zivjeti ... Kako otici??? Ima li neko sa nekim savjetima? Pozdrav!!!
- Digla_da_kreci
#305 Re: Kako mjesani bracni par moze otici iz BiH u USA?
1. Igraj zelenu lutriju, s tim da si sad zakasnio - novo igranje ce biti u oktobru naredne godine.dado-amy wrote:Zna li neko kako mjesani bracni par moze otici u USA? Ja sam hrvat a zena muslimanka i zelimo otici u USA zivjeti... U USA sam bio 2 puta kod mame... Roditelji su mi rastavljeni u ratu a mama mi zivi tamo 15 godina... Sada zelimo ici kod nje zivjeti ... Kako otici??? Ima li neko sa nekim savjetima? Pozdrav!!!
2. Trazi preko mame papire, ali to ce ti potrajati.
3. Kojim poslom se bavite, da probate sa radnom vizom.
-
dado-amy
#306 Re: Kako bracni par moze otici iz BiH u USA?
mama meni garantuje papire smjestaji sve ostalo ... Interesuje me kako otici zajedno ...ja bih mogao otici ali sam... Trazimo nacin da idemo zajedno -
- Digla_da_kreci
#307 Re: Kako legalno otici iz BiH
Da, shvatam.
Onda ti preostaje ova prva i treca opcija koju sam ti napisala.
Evo iscitaj kako ide ovo oko zelene lutrije pa se prijavite naredne godine http://www.zelenalutrija.com/
To vam je najbolji nacin.
Onda ti preostaje ova prva i treca opcija koju sam ti napisala.
Evo iscitaj kako ide ovo oko zelene lutrije pa se prijavite naredne godine http://www.zelenalutrija.com/
To vam je najbolji nacin.
- vox-populi
#308 Re: Kako bracni par moze otici iz BiH u USA?
Imas i opciju da odes sam, ako vec imas garancije. Probaj naci posao i cekaj zelenu kartu. Kada to sredis, onda mozes raditi spajanje porodice. Ali to je jako duga procedura, mozda ti i nije opcija.dado-amy wrote:mama meni garantuje papire smjestaji sve ostalo ... Interesuje me kako otici zajedno ...ja bih mogao otici ali sam... Trazimo nacin da idemo zajedno -
- karanana
#309 Re: Kako legalno otici iz BiH
probajte prvo u kanadu. oni su liberalniji sto se tice imigracije, odnosno traze mlade i skolovane ljude. a posto vidim da ciljas na tu kartu mijesanog braka to ti kod amera nece igrati neku bitnu kartu sada pa da te prime na osnovu neke ugrozenosti ili unikatnosti ili tako nesto, mozda kad je rat bio.....znam da su kanadjani bili veoma otvoreni za vrijeme i poslije rata kada su u pitanju mijesani brakovi. imas na njihovoj stranici za imigracije onaj kratki test koji popunis i onda ti kaze trebas li im ili ne. onda, kad dodjete u kanadu, do USA-a cete lakse. a kanada vam je i bolja ionako.
za ovu zelenu lutriju, male su ti sanse. uzmu iz BiH 70-100 ljudi, a prijavi se garant na hiljade.
za ovu zelenu lutriju, male su ti sanse. uzmu iz BiH 70-100 ljudi, a prijavi se garant na hiljade.
- vox-populi
#310 Re: Kako legalno otici iz BiH
Eh da, Kanada je dosta bolja opcija. Probajte i preko ove stranice:
http://cic.ca/index-e.php
Znam par osoba koje su bile u tzv. mjesanim brakovima a koje su otisle preko ove stranice.
http://cic.ca/index-e.php
Znam par osoba koje su bile u tzv. mjesanim brakovima a koje su otisle preko ove stranice.
- ahuseino
#311 Re: Kako bracni par moze otici iz BiH u USA?
dado-amy wrote:Zna li neko kako mjesani bracni par moze otici u USA? Ja sam hrvat a zena muslimanka i zelimo otici u USA zivjeti... U USA sam bio 2 puta kod mame... Roditelji su mi rastavljeni u ratu a mama mi zivi tamo 15 godina... Sada zelimo ici kod nje zivjeti ... Kako otici??? Ima li neko sa nekim savjetima? Pozdrav!!!
NE bih se mogao zakleti, ali mislim da mjesani vise ne igra nikakvu ulogu u USA.
Kako to da ti ne mozes dobiti zelenu kartu preko mame? Moj kolega s posla, Kanadjanin je dobio preko mame.
Zar ne bi odmah po automatizmu, specijalno sto imate sponzorstvo, trebala i supruga da dobije zelenu kartu?
-
miki27A
#312 Re: Kako mjesani bracni par moze otici iz BiH u USA?
Ovo mozes zaboraviti jer si ozenjen, ovo vrijedi samo za neozenjenu/neudatu djecu.Digla_da_kreci wrote:1. Igraj zelenu lutriju, s tim da si sad zakasnio - novo igranje ce biti u oktobru naredne godine.dado-amy wrote:Zna li neko kako mjesani bracni par moze otici u USA? Ja sam hrvat a zena muslimanka i zelimo otici u USA zivjeti... U USA sam bio 2 puta kod mame... Roditelji su mi rastavljeni u ratu a mama mi zivi tamo 15 godina... Sada zelimo ici kod nje zivjeti ... Kako otici??? Ima li neko sa nekim savjetima? Pozdrav!!!![]()
Ostaje ti zelena lutrija ili radna viza (ako uspijes dokazati da niko od 415 miliona Amera ne moze raditi taj posao).
Sretno.
-
melb26sa
#313 Re: Kako mjesani bracni par moze otici iz BiH u USA?
Ako je mama USC, moze poslati peticiju za njega - spada pod kategoriju vjencane djece USC - Family Based 3 kategorija FB3- cekanje je oko 10 godina.miki27A wrote:Ovo mozes zaboraviti jer si ozenjen, ovo vrijedi samo za neozenjenu/neudatu djecu.Digla_da_kreci wrote:1. Igraj zelenu lutriju, s tim da si sad zakasnio - novo igranje ce biti u oktobru naredne godine.dado-amy wrote:Zna li neko kako mjesani bracni par moze otici u USA? Ja sam hrvat a zena muslimanka i zelimo otici u USA zivjeti... U USA sam bio 2 puta kod mame... Roditelji su mi rastavljeni u ratu a mama mi zivi tamo 15 godina... Sada zelimo ici kod nje zivjeti ... Kako otici??? Ima li neko sa nekim savjetima? Pozdrav!!!![]()
Ostaje ti zelena lutrija ili radna viza (ako uspijes dokazati da niko od 415 miliona Amera ne moze raditi taj posao).
Sretno.
- Dr.Cuddy
#314 Re: Kako legalno otici iz BiH
Dr.Cuddy wrote:Kanada.
Za ovaj pothvat će ti trebati lova ali ako je rodbina voljna da pomogne najbolji način je preko studentske vize (pa im vratiš kasnije).
Kada u Kanadi upišeš postdiplomski ili doktorat tvoj supružnik automatski dobiva open work permit bez potrebnog LMO (labor market opinion) i može odmah početi tražiti posao. U međuvremenu ti ćeš se iškolovati i zaraditi titulu na osnovu koje možeš aplicirati da ostaneš u Kanadi na osnovu Canadian Experience Class ili Provincial Nominee Program (ali o tom brini kad se smjestiš tamo).
Najbitnije je da nađeš nešto što se traži na tržištu. Upiši neki stručni studij (magisterij) koji je deficitaran na tržištu i za koji ćeš odmah dobiti posao nakon što magistriraš. Svaka provincija ima web site i podatke koliko im kojih profila radnika treba. Ovo je najlakši i najbezbolniji način. Treba ti jaka aplikacija, dosta strpljenja oko vađenja svih dokumenata, prevodi, izvodi i naravno lova. Ali ako si spremna, ni to nije teško. Za sve ostalo, na PP.
- karanana
#315 Re: Kako legalno otici iz BiH
kanada majka. uz shvicu.
kad ste culi o bilo kakvoj krizi ili recesiji u kanadi?
- ahuseino
#316 Re: Kako legalno otici iz BiH
karanana wrote:kanada majka. uz shvicu.
Eki to!
Nije Svici maslo za Ramazana (pun intended).
-
detroit-mercy
#317 Re: Kako bracni par moze otici iz BiH u USA?
Ako si preko 21eahuseino wrote:dado-amy wrote:Zna li neko kako mjesani bracni par moze otici u USA? Ja sam hrvat a zena muslimanka i zelimo otici u USA zivjeti... U USA sam bio 2 puta kod mame... Roditelji su mi rastavljeni u ratu a mama mi zivi tamo 15 godina... Sada zelimo ici kod nje zivjeti ... Kako otici??? Ima li neko sa nekim savjetima? Pozdrav!!!
NE bih se mogao zakleti, ali mislim da mjesani vise ne igra nikakvu ulogu u USA.
Kako to da ti ne mozes dobiti zelenu kartu preko mame? Moj kolega s posla, Kanadjanin je dobio preko mame.
Zar ne bi odmah po automatizmu, specijalno sto imate sponzorstvo, trebala i supruga da dobije zelenu kartu?
- ahuseino
#318 Re: Kako bracni par moze otici iz BiH u USA?
detroit-mercy wrote:Ako si preko 21eahuseino wrote:dado-amy wrote:Zna li neko kako mjesani bracni par moze otici u USA? Ja sam hrvat a zena muslimanka i zelimo otici u USA zivjeti... U USA sam bio 2 puta kod mame... Roditelji su mi rastavljeni u ratu a mama mi zivi tamo 15 godina... Sada zelimo ici kod nje zivjeti ... Kako otici??? Ima li neko sa nekim savjetima? Pozdrav!!!
Zar ne bi odmah po automatizmu, specijalno sto imate sponzorstvo, trebala i supruga da dobije zelenu kartu?nemere
. Vaze drugi zakoni, do 21e
mere
.
Ovome yaranu je dvajes'ses' - sedam... i moglo. Tj, posli mi kao firma da mu sponzoriramo, ali kako ima tu red tape i birokracije te legalnih troskova, oteglo se nesto bilo. On ko biva ode preko matere izganjat' i dobije u roku od nekoliko mjeseci (sa radne na grinku). Znam da moze, ali ne znam da ima pitanja oko supruge. Ovaj moj je neudat. Pitacu ga danas bas.
-
melb26sa
#319 Re: Kako bracni par moze otici iz BiH u USA?
PItaj koje godine - jer nema te sanse da ozenjen/udata sin/kci USC dobije imigracionu vizu za manje od 10 godina - prema decembarskom viza biltenu: http://travel.state.gov/visa/bulletin/b ... _5603.htmlahuseino wrote: Kako to da ti ne mozes dobiti zelenu kartu preko mame? Moj kolega s posla, Kanadjanin je dobio preko mame.
Ovome yaranu je dvajes'ses' - sedam... i moglo. Tj, posli mi kao firma da mu sponzoriramo, ali kako ima tu red tape i birokracije te legalnih troskova, oteglo se nesto bilo. On ko biva ode preko matere izganjat' i dobije u roku od nekoliko mjeseci (sa radne na grinku). Znam da moze, ali ne znam da ima pitanja oko supruge. Ovaj moj je neudat. Pitacu ga danas bas.
- baby_angel
#320 Re: Kako legalno otici iz BiH
Poštovanje i veliki pozdrav svima. Imam par pitanja, pa bih molila nekoga ako može da mi odgovori. Moji roditelji su preselili u USA prije nepunih deset godina. Od kako su dobili državljanstvo, bore se da dovedu mene i moju porodicu tamo. Predali su I-130 u februaru 2007. godine. Kako sam ja shvatila, da bismo na ovaj način otišli potrebno je sačekati još nekih 6 godina najmanje?
U međuvremenu, kćerka i ja imamo desetogodišnju turističku vizu, i već smo dva puta bile u posjeti. Pokušala sam i da probam H1B vizu, ali naravno nije uspjelo. Htjela sam da pokušam da upišem neki postdiplomski kod njih, koliko su mi objasnili na taj način takođe može ići cijela porodica, ali se I-130 stavlja na standby onoliko vremena koliko ostaneš na student vizi? sad me strah da to uopšte i pokušavam... Postoji li mogućnost da se ostane ako se dođe na studentsku vizu? Stvarno mi se ne čeka još 6-7 godina
U međuvremenu, kćerka i ja imamo desetogodišnju turističku vizu, i već smo dva puta bile u posjeti. Pokušala sam i da probam H1B vizu, ali naravno nije uspjelo. Htjela sam da pokušam da upišem neki postdiplomski kod njih, koliko su mi objasnili na taj način takođe može ići cijela porodica, ali se I-130 stavlja na standby onoliko vremena koliko ostaneš na student vizi? sad me strah da to uopšte i pokušavam... Postoji li mogućnost da se ostane ako se dođe na studentsku vizu? Stvarno mi se ne čeka još 6-7 godina
-
melb26sa
#321 Re: Kako legalno otici iz BiH
baby_angel wrote:Poštovanje i veliki pozdrav svima. Imam par pitanja, pa bih molila nekoga ako može da mi odgovori. Moji roditelji su preselili u USA prije nepunih deset godina. Od kako su dobili državljanstvo, bore se da dovedu mene i moju porodicu tamo. Predali su I-130 u februaru 2007. godine. Kako sam ja shvatila, da bismo na ovaj način otišli potrebno je sačekati još nekih 6 godina najmanje?
Ako i dobijes studentsku vizu, nema sanse da ostanes i cekas da tvoj PD broj postane current. Moras razumjeti, ima samo odredjeni broj imigrantskih viza za F2A, F2B, F3 i F4 kategoriju svake godine. Zato i postoji lista cekanja na vizu u zavisnosti kad je peticija zaprimljena (PD broj) - BRZE NE MOZE od onoga sto kaze visa bulletin - link u postu iznad.
Odakle ti da se I-130 stavlja na standby dok si na studentskoj vizi? - to nije tacno.
Zelena lutrija?
- ahuseino
#322 Re: Kako bracni par moze otici iz BiH u USA?
melb26sa wrote:PItaj koje godine - jer nema te sanse da ozenjen/udata sin/kci USC dobije imigracionu vizu za manje od 10 godina - prema decembarskom viza biltenu: http://travel.state.gov/visa/bulletin/b ... _5603.htmlahuseino wrote: Kako to da ti ne mozes dobiti zelenu kartu preko mame? Moj kolega s posla, Kanadjanin je dobio preko mame.
To je bilo prije dvije godine; njemu je sada 30 godina. Nije ozenjen, majka ga je sponzorirala i ona ima drzavljanstvo, a on - Kanadsko.
Ono sto mi nije jasno onda, ili sto ovo znaci, je da ako je covjek ozenjen - biva iskljucen iz eligibility-ja??
- baby_angel
#323 Re: Kako legalno otici iz BiH
melb26sa wrote:baby_angel wrote:Poštovanje i veliki pozdrav svima. Imam par pitanja, pa bih molila nekoga ako može da mi odgovori. Moji roditelji su preselili u USA prije nepunih deset godina. Od kako su dobili državljanstvo, bore se da dovedu mene i moju porodicu tamo. Predali su I-130 u februaru 2007. godine. Kako sam ja shvatila, da bismo na ovaj način otišli potrebno je sačekati još nekih 6 godina najmanje?
Ako i dobijes studentsku vizu, nema sanse da ostanes i cekas da tvoj PD broj postane current. Moras razumjeti, ima samo odredjeni broj imigrantskih viza za F2A, F2B, F3 i F4 kategoriju svake godine. Zato i postoji lista cekanja na vizu u zavisnosti kad je peticija zaprimljena (PD broj) - BRZE NE MOZE od onoga sto kaze visa bulletin - link u postu iznad.
Odakle ti da se I-130 stavlja na standby dok si na studentskoj vizi? - to nije tacno.
Zelena lutrija?
Rekao mi advokat kojeg su moji tamo angažovali da da se status stavlja na stanby. Igram lutriju svake godine.
-
detroit-mercy
#324 Re: Kako legalno otici iz BiH
Upisi Nurisingbaby_angel wrote:Poštovanje i veliki pozdrav svima. Imam par pitanja, pa bih molila nekoga ako može da mi odgovori. Moji roditelji su preselili u USA prije nepunih deset godina. Od kako su dobili državljanstvo, bore se da dovedu mene i moju porodicu tamo. Predali su I-130 u februaru 2007. godine. Kako sam ja shvatila, da bismo na ovaj način otišli potrebno je sačekati još nekih 6 godina najmanje?
-
detroit-mercy
#325 Re: Kako bracni par moze otici iz BiH u USA?
Mozda ima veze sto je Kanadjanin, za ostalu buraniju vaze vjerovatno druga pravilaahuseino wrote:detroit-mercy wrote:Ako si preko 21eahuseino wrote:
Zar ne bi odmah po automatizmu, specijalno sto imate sponzorstvo, trebala i supruga da dobije zelenu kartu?nemere
. Vaze drugi zakoni, do 21e
mere
.