U Sarajevu protest protiv queer festival

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Atrus

#301 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by Atrus »

mIRCerka wrote:
komi wrote: i najvažnije KO JE SLJEDEĆI

cure bez momaka?
momci bez cura?
samci?
neženje?

tako se nemoćno osjećam... možda kao normalni nijemci kad je krenulo sve 1933...

nafta skupa
brašno skupo
korupcija na nivou

toliko toga da se protestira... fuuuj

cuj ko je sljedeci...krenimo ovako

gojazni
osobe sa posebnim potrebama (troshak jarane)
djecica kojoj su potrebna velika sredstva za operacije u inostranstvu
neudate cure koje secu bez pratnje
udate zene koje se drznu hodat ulicom bez MUSKARCINE svoje
babe i dede (samo smetaju i smrde po tramvajima)
eto, nastavi listu...da ja ne pocinjem sa etnickim elementima :D
Bravo!
Last edited by Atrus on 24/09/2008 11:14, edited 1 time in total.
vratnik

#302 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by vratnik »

AJJJJJJJJJJJJ: hocu da ovo odmah komentarisem prije nego sto nastavim dalje citat: obrati paznju na broj tri. Dobrovoljno bla bla, i onda poredjenje sa nekrofilima!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjj ubicu se!!!!!!!!!!!
Atrus

#303 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by Atrus »

Poziv na linc na sve sto je drugacije i u manjini. Ovo je FASISTICKI letak.
klixober

#304 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by klixober »

evo im istomisljenika:

Gay parada Beograd:
http://www.youtube.com/watch?v=8MTQm0jEfDw

Postavljanje kamena temeljca za Ferhadiju,Banja Luka:
http://www.youtube.com/watch?v=4j84JNDqtt8
vjesticanametli

#305 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by vjesticanametli »

goticari i pankeri :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: koji je meĐŽed ovo pisao :lol: :lol: :lol: :lol:
vratnik

#306 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by vratnik »

Drugi biser: genetika. (streberi, tek ste sad najebali, a da ne govorim oni povuceniji..) jebo te.... Od danas i ja postajem optimista: za nas ne postoji dno, mi uvijek idemo dalje!
Atrus

#307 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by Atrus »

Ma, da. Sve se trpa u jednu kasu. Rock and roll (spasit ce nas Ilahije), droga, nekrofilija, pedofilija, bajke za djecu. Ovo su bolesni umovi. Ovo nam je nas Alija donio. Neka mu je vjecna slava i hvala mu. A, pazi povezanost homoseksualnosti i kloniranja???
black

#308 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by black »

:lol:

delightful

#309 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by delightful »

atrus, ban.
od sada svi koji citiraju neprihvatljive postove, kao sto je nekoliko atrusovih bilo, bit ce takodjer banirani.
svi koji prozivaju moderaciju u postovima, bit ce banirani. koliko hiljada puta treba ponoviti i je li to toliko tesko - pogledajte ko je od moderatora online, posaljite pp sa linkom na problematicnio post ili temu.
vratnik

#310 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by vratnik »

usputni homoseksualizam!?!? :D
(eto doslo mi danas!?!?) hihi
BSn

#311 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by BSn »

Atrus wrote:Poziv na linc na sve sto je drugacije i u manjini. Ovo je FASISTICKI letak.

Po cemu je ovo fasisticki letak?
Ovo je samo opis homoseksualaca vidjenih ocima jednog covjeka, ili pak grupe ljudi.
Niko ne brani tim istim homoseksualcima da i oni plaketiraju grad (sloboda izrazavanja) na mjestima gdje je dozvoljeno postavljati plakate.
Taman su nam politicari unistili grad sa svojim jumbo-facama, a na ovakvim plakatima se, makar, moze nesto i procitati, a da nije "Glasajte za nas" - naravno, sami biramo sto cemo citati i cemu cemo vjerovati.
Last edited by BSn on 24/09/2008 11:22, edited 1 time in total.
vratnik

#312 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by vratnik »

treba se zabrinuti.. :(
Ali moram jos par bisera komentarisati, pa cu onda. AAAAJ!! Slijede jos gore grupe, blabla, PANKERI (!?!)
klixober

#313 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by klixober »

BSn wrote:
Atrus wrote:Poziv na linc na sve sto je drugacije i u manjini. Ovo je FASISTICKI letak.

Ovo je samo opis homoseksualaca vidjenih ocima jednog covjeka, ili pak grupe ljudi.
Niko ne brani tim istim homoseksualcima da i oni plaketiraju grad (sloboda izrazavanja) na mjestima gdje je dozvoljeno postavljati plakate.
Taman su nam politicari unistili grad sa svojim jumbo-facama, a na ovakvim plakatima se, makar, moze nesto i procitati, a da nije "Glasajte za nas" - naravno, sami biramo sto cemo citati i cemu cemo vjerovati.
To je kao da pitas po cemu su fasisti oni koji su htjeli sprijeciti obnovu Ferhadije.FASIZAM CISTI!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#314 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by Truba »

FUUUUUUUUUJ

neći ni da čitam kakva ba nekrofilija fuuuuuuuj

sutra sam ja na redu izgleda što imam 3 filma (umjetnička izmišljena nisu stvarna) o nekrofiliji ( nekromantik Ted Bundy Todes king)

ruku na srce imam i 2-3 filma o gejevima nije mi nimalo ugodno bilo kad sam neki dan gledao Wedding banquet ang lija
ne volim gledati muskarce kako se ljube... ali film je ODLIČAN
nisam gledao Brokbek mauntain...

ovo me je tako sve skupa pogodilo... sutra vako može budala okačiti nešto po stanicama... što se mene tiče... pronaće oni debila koji će napisati nešto slično o samcima o magistricama bez djece
počet če i govoriti o sexualnim pozama....

ma joj fuuuuuuuuuuj
BSn

#315 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by BSn »

komeba wrote:
BSn wrote:

To je kao da pitas po cemu su fasisti oni koji su htjeli sprijeciti obnovu Ferhadije.FASIZAM CISTI!

Ovo je cisto informisanje gradjanstva na zadatu temu.
Na ovim lecima nigdje ne pise da se pomenutima treba zabraniti odrzavanje Festivala, ili da ih se treba na bilo koji nacin napadati.
Dakle, nema govora o fasizmu, nego samo o slobodi govora.
rihakm

#316 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by rihakm »

Jao ne mogu da vjerujem.Toliko frke oko glupog festivala.pustite ljude da rade sta ima volja.Kakvi ba protesti jeste normalni Vi!!!Bruka za drzavu i grad..... :x
uhljug_s_koseva

#317 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by uhljug_s_koseva »

...pedofili,prostitutke,drogerasi,pankeri,"goticari"...WTF? :-) .Ne brine ih sto su se vehabije tako uspjesno afirmisale.A u pm gdje zivimo.
Last edited by uhljug_s_koseva on 24/09/2008 11:33, edited 1 time in total.
neshto

#318 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by neshto »

imam praaaaavo široko duštvo, stotine mail adresa, na FB stotine prijatelja koje lično poznajem i praaaavo sam ponosan na svoje prijatelje i poznanike jer ne dobih ni jedan kružeći mail koji je protiv queer-a :thumbup: :bih: :D ...

nit volim nit branim pedere al na ovo sve gledam tako da ako danas zabrane queer fest, sutra će jazzfest, prekosutra SFF (dabogda :D )...
nek radi ko šta hoće sve dok to ne predstavlja opasnost po mene, moje najbliže i moju BiH naravno...
mislim da bi se vi moralisti trebali pozabaviti sa četnicima na manjači ako već ganjate neki obraz države, moralne vrijednosti i slično...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#319 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by Truba »

boktemazo
koja sam ja kukavica

sutra će doći po mene na ovaj ili onaj način
a ja ništa nisam učinio kada su radili protiv drugih

nisam mogao ni poster skinuti jebeni poster

fuj sam sebi sam fuj...
Cober

#320 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by Cober »

Autori ovih tekstova su opasni umobolnici.
saban murat

#321 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by saban murat »

ja podrzavam odrzavanje protesta u svakom slucaju!
ali isto tako podrzavam odrzavanje queer festa.
u mom slucaju ja cu biti na festivalu a ne na protestu.

ali u slucaju plakata i samog teksta poziva na protest, mislim da su oni homofobicni i ksenofobicni.
također mislim da su plakati neistiniti i husacki!

osobu koje je pravila i lijepila plakate treba uhapsiti i tuziti!

nadam se da ce protesti biti mirni i dostojanstveni.

za festival sam siguran da ce biti civiliziran i dostojanstven i da ce sarajevu i cijeloj bih biti jedna dobra lekcija razumjevanja i prihvatanja razlicitosti.
toga nam manjka u hiljadama ili bolje reci u milijardama!
leigh

#322 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by leigh »

Davno je Martin Niemoeller napisao:
Kada su nacisti došli po komuniste,
ja sam ćutao;
jer nisam bio komunista.

Kada su zatvorili socijaldemokrate,
ja sam ćutao;
jer nisam bio socijaldemokrata.

Kada su došli po sindikalce,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalac.

Kada su došli po mene,
nije preostao niko da se pobuni.
Očigledno tako nešto čeka i nas..
Ponekad s'proljeca

#323 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Ponekad s'proljeca »

Vidim ja da je medju Bosnjama najvise onih koji bi dopustili odrzavanje parade isl.

Najvise ih je iz dijaspore, nije ni cudo sto su pobjegli cim je prva petarda pukla!!!!

Nije ni cudo sto nam se sve ovo desilo!!!!

Zalosno je ali tacno, da us vim ratovima izgine najbolja populacija ljudi, ostanu samo nesposbni!!!!!

Izgleda da su Bosnjaci sa mudima svi izginuli!!!!! Pocevsi od 1 WW pa na dalje!!!!

Pa mi ce mo za 50 godina totalno nestati!!!!
klixober

#324 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by klixober »

BSn wrote:Ovo je cisto informisanje gradjanstva na zadatu temu.
Na ovim lecima nigdje ne pise da se pomenutima treba zabraniti odrzavanje Festivala, ili da ih se treba na bilo koji nacin napadati.
Dakle, nema govora o fasizmu, nego samo o slobodi govora.
Pa ovo je isto kao film onog holandskog fasiste "FITNA" kojim je "samo informisao" svijet o muslimanima,islamu,Kur'anu.Mozes ti to nazvati "samo informisanje" ali to je cisti fasizam i vrijedanje jedne skupine ljudi.
ado-šampion

#325 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by ado-šampion »

ETO_SAD wrote:Mirci, pravo stecem osjecaj da branis gej populaciju. Liftovi ne rade isitna, gejovi mi ih sigurno nece popraviti, to je do nas. Isto tako ne moram objasnjavati djetetu dva sata i brinuti se o zaglavljenom liftu ali moram finog vremena posvetiti da objasnim zasto se cike i tete istog spola vole. Znas sine to je sloboda izobra, "takvi su rodjeni", ima i zivotinja koje voli isti spol, itd. kako bolesno. Porediti se sa zivotinjom, extra :-) . Da se Bogdo promovisu neke vrijednosti, nego izopacenosti, i sada vi sacica upaljenih forumasa fol branite njihova (pojedini svoja) prava. Pa hajdemo realno pogledati koliki je procenat gej populacije u gradu, a koliki nije i plus koliki je procenat koji su protiv toga.

I pravo me nervira kada raja OPA "branitelji gej populacij" pocnu suplju tipa, toliko problema, liftovi ne rade, narod ovo, narod ono...ziva istina...ali sto onda oni isti zajedno sa gejovima ne pokrenu demonstracije protiv svega toga, mozda onda imali i sansu da se uklope u drustvo.

I stalno licimjerno ovo, licimjerno ono, pa ima li ista licimjernije od govorenja kako je biti gej nesto normalno, a biti protiv toga homofobican, nenormalan, ne tolerantan itd.

Po meni je ne tolerantno da mizeran procenat stanovnista remeti sve ostalo. To je ne tolerantno.

I naravno, sada ce biti, hajmo BAN jer zaboga sam i ja homofob (i jesam), i protiv sam tog poganluka (i jesam) i za Boga dragoga kako ja ne podrzavam te nastrane (al ne podrzavam) al sta se moze, demokratija jel tako.

I bit ce price, ovi bez imena i prezimena javljaju se a Q sa imenom i prezimenom, al mi molim vas recite koja im je lokacija. A za one koje zanima moje ime i prezime, kako izgleda, sta radim i sve ostalo, koji imaju bilo kakvu zelju da me upoznaju slobodno me upitaj te..rado cu da se upoznam sa vama.

Toliko od mene. Protiv toga sam i sta sad
:thumbup: I ja se slažem 100%

Mirci i ostali brane Queer festival hvatajući se za probleme u državi, kao da će pederi riješiti probleme u državi. Šta god vi pričali, homoseksualizam je NENORMALNA pojava i oni koji su protiv tog poganluka mogu samo biti normalni.

A za stanje u državi, žalosno je kako se najaktivniji na ovom forumu trude opisati kako su problemi u državi veliki a na svaku (glupu) temu na forumu nabace 15-20 stranica svojih komentara, kao da ne rade ništa drugo. Eto koliko se trudimo da nam bude bolje. To meni liči na nekoga ko se ubija od dosade svaki dan, ništa ne radi, i priča kako je sve lopovluk, sve pokraše. Samo u Bosni.
Last edited by ado-šampion on 24/09/2008 11:40, edited 1 time in total.
Locked