Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
PRO testant

#301 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by PRO testant »

E čekaj te malo!

Je li govorimo o nečemu što je ZVANIČNO DOKUMENTOVANO U NOVOM ZAVJETU? NAREDBI ISUSA KRISTA ili govorimo o nečemu što je NEKO donjeo odluku na svoju ruku, za koju se usput budi rečeno, več dosta puta ispričalo i priznalo da je greška i da je crna mrlja u istoriji Krćanstva? To niko normalan ne poriče.

Mi govorimo o 2006oj TAJMS javlja, nije neki blog ni bilten,
govorimo o sadašnjosti i o ZVANIČNIM TEKSTOVIMA I ZAKONIMA, pročitajte izjavu suduje i tužioca...

Hajde da malo to objektivnije posmatramo ... nemojte tako.
nijavic

#302 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by nijavic »

koja je kazna za javno iznosenje nepriznavanja,nepostivanja i neprihvatanja ustava jedne demokratske zemlje u toj samoj demokratskoj zemlji?
armin071

#303 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by armin071 »

nijavic wrote:koja je kazna za javno iznosenje nepriznavanja,nepostivanja i neprihvatanja ustava jedne demokratske zemlje u toj samoj demokratskoj zemlji?
U BiH je "kazna" par miliona na kontu, kuca na Dedinju,...... Za ostale zemlje nisam siguran.
PRO testant

#304 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by PRO testant »

nijavic wrote:koja je kazna za javno iznosenje nepriznavanja,nepostivanja i neprihvatanja ustava jedne demokratske zemlje u toj samoj demokratskoj zemlji?
Koja je poenta pitanja?
Ne kontam? Šta želiš reći? Da je religisko ubjeđenje i ustav jedno te isto? Ili da su zemlje koje praktikuju smrtnu kaznu za napuštanje "zvanične" religije "demokrtaske"?
EdoFmjam

#305 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by EdoFmjam »

Nisam znao za ovo da se napustanje islama kaznjava smrcu :shock:
EdoFmjam

#306 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by EdoFmjam »

fasciniraju me ovi koji zele nekog da ubijede da nesto postoji, kao i ovi sto zele da ubijede druge kako nicega nema.

Kroz (h)istoriju se vidjelo sta su religije vecinom donijele - ZLO
ljubav_aha

#307 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by ljubav_aha »

EdoFmjam wrote:Nisam znao za ovo da se napustanje islama kaznjava smrcu :shock:

gdje si to saznao :?:
PRO testant

#308 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by PRO testant »

EdoFmjam wrote:fasciniraju me ovi koji zele nekog da ubijede da nesto postoji, kao i ovi sto zele da ubijede druge kako nicega nema.

Ne bih se složio sa tobom.
Mislim da su večinom donjele dobro.
A što pojedini (manjina) ljudi koriste religiju za zlo, to je nešto drugo.
ljubav_aha

#309 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by ljubav_aha »

PRO testant wrote:
EdoFmjam wrote:fasciniraju me ovi koji zele nekog da ubijede da nesto postoji, kao i ovi sto zele da ubijede druge kako nicega nema.

he he he manjina :lol:
probuseni $

#310 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by probuseni $ »

PRO testant wrote:

Krscanstvo zbrisa sa lica zemlje citavu kulturu Maja i Inka i nikom nista. To su bili neki zlocesti katolici ... :lol:

Ko unisti Crkvu Bosansku i jedno drugacije vjerovanje ? ...pojela maca .... :lol:

Sta je sa shamanizmom kod sjevernih naroda ? ...pokrsteni svi u protenstatizam ... :lol:
bijela

#311 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by bijela »

probuseni $ wrote:
Krscanstvo zbrisa sa lica zemlje citavu kulturu Maja i Inka i nikom nista. To su bili neki zlocesti katolici ... :lol:

Ko unisti Crkvu Bosansku i jedno drugacije vjerovanje ? ...pojela maca .... :lol:

Sta je sa shamanizmom kod sjevernih naroda ? ...pokrsteni svi u protenstatizam ... :lol:
idući tvojom logikom - koga su uništili Maje, Inke, Crkva Bosanska, shamanisti? i oni su bili vjernici. ako su oni uništili narode koji su živjeli prije njih, onda im je sopstveno uništenje jednaka kazna.
probuseni $

#312 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by probuseni $ »

bijela wrote:
probuseni $ wrote:

idući tvojom logikom - koga su uništili Maje, Inke, Crkva Bosanska, shamanisti? i oni su bili vjernici. ako su oni uništili narode koji su živjeli prije njih, onda im je sopstveno uništenje jednaka kazna.
Vjerujem, nisam siguran, da su ove "primitivnije " vjere nastale spontano. Sasvim je moguce da su i one nekog unistile, ali to ne daje pravo ni jednoj novoj religiji da ih unistava.

Crkva Bosanska je npr. ustanovila Bosnu kao drzavu. Ona je dodjelila krunu bosanskom kralju. Otkud pravo krscanstvu i islamu da je uniste . Iz koji to izvora religije crpe to svoje pravo ? Gdje pise u Bibliji ili Kuranu da religije imaju pravo da uniste vjeru druge drzave ?
nista novo

#313 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by nista novo »

probuseni $ wrote:
bijela wrote:
probuseni $ wrote:

Vjerujem, nisam siguran, da su ove "primitivnije " vjere nastale spontano. Sasvim je moguce da su i one nekog unistile, ali to ne daje pravo ni jednoj novoj religiji da ih unistava.

Crkva Bosanska je npr. ustanovila Bosnu kao drzavu. Ona je dodjelila krunu bosanskom kralju. Otkud pravo krscanstvu i islamu da je uniste . Iz koji to izvora religije crpe to svoje pravo ? Gdje pise u Bibliji ili Kuranu da religije imaju pravo da uniste vjeru druge drzave ?
I ti bi unistio krscanstvo i islam, znaci covjek je samo covjek. stvoren da unistava...
PRO testant

#314 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by PRO testant »

probuseni $ wrote:
bijela wrote:
probuseni $ wrote:

Mislim da si postavio slično pitanje (suština ista riječi druge) ne jednoj od skoro zatvorenih tema.
I da ti je neko već odogovorio kao i ja sada.
Nisu RELIGIJE učinile te stvari (iako je tema o dijelu svjetskih religija i jednoj od praksi kod ograničenog broja njenih pripadnika) već ljudi koji su prvi praktikovali (ili započeli) raditi to u sklopu te religije.
Ne moj isključiti i ljudsku mogučnost izbora između dobra i zla (veoma jasno opisanog u učenjima svih religija).

Također mislim, da je bilo koji odgovor samo hrana tebi za dalja zamajavanja ostalih, i da ti je ... po dosadašnjim postovima, samo cilj da se šprdaš bez obzira na sve.

Budi otvoren i reci. Ako je to tako, bar će mo znati kako da ti odgovaramo ili ne odgovaramo.
Naslov teme je jasan, pa ako možemo sada o temi, a ne o generalnim izjava o religijama, vjerovanjima ili slično.
Molim te, daj da se malo držimo teme.
probuseni $

#315 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by probuseni $ »

nista novo wrote:
probuseni $ wrote:

I ti bi unistio krscanstvo i islam, znaci covjek je samo covjek. stvoren da unistava...
Pogresan ti zakljucak. Ne bih ja unistavao nista...malo si zlonamjeran ..zelis optuziti mene za nesto sto cine religije .

Ja bih prije rekao da covjeku nisu potrebne ni vjera ni religija jer , eto vidimo kroz histroriju, da imamo samo stete od njih. ...Da nema vjere i religije nebi ni bio ovakvih unistenja a ni ove diskusije ...
travar

#316 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by travar »

Koja ironija :roll:
BHF_Manijak

#317 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by BHF_Manijak »

travar wrote:Koja ironija :roll:
Cudi me to od njega moj Travare :lol: :mrgreen: :roll: Lik ne moze da skonta da je insan svaki od nas sklon zlu i unistavanju, a da se tako mnogi kriju iza religije ili petog,desetog kako bi unistavali...Dragi Probuseni, dolare, da nema religije onda bi se iza nekih drugih ciljeva i zaklona krili, ne budi dijete bolan bolan! :zzzz: :roll: Pogledaj pregled svih ratova u svijetu u zadnjih 700-800 godina, neko je nedavno izbacivao link, pa pogledaj gdje je tu sve religija upletena, iznenadit ces se, najmanje je vjerskih povoda za rat! :wink:
EdoFmjam

#318 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by EdoFmjam »

PRO testant wrote:

"manjina"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
idealnaM

#319 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by idealnaM »

:roll: pa šta hoš....ljudi se izvitoperili... :twisted:
probuseni $

#320 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by probuseni $ »

BHF_Manijak wrote:
Cudi me to od njega moj Travare :lol: :mrgreen: :roll: Lik ne moze da skonta da je insan svaki od nas sklon zlu i unistavanju, a da se tako mnogi kriju iza religije ili petog,desetog kako bi unistavali...Dragi Probuseni, dolare, da nema religije onda bi se iza nekih drugih ciljeva i zaklona krili, ne budi dijete bolan bolan! :zzzz: :roll: Pogledaj pregled svih ratova u svijetu u zadnjih 700-800 godina, neko je nedavno izbacivao link, pa pogledaj gdje je tu sve religija upletena, iznenadit ces se, najmanje je vjerskih povoda za rat! :wink:
Pod kojom religijom je bila Kraljevina Bosan ? Pod kojim religijama je danas Bosna ? U kojim djelovima Bosne te religije imaju uticaj ? Zasto je Bosna krvavo podjeljena na te djelove, precizno po religijskoj osnovi ? Kad na to odgovoris imaces i odgovor koliko su religije miroljubive.
BHF_Manijak

#321 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by BHF_Manijak »

probuseni $ wrote:
BHF_Manijak wrote:
Pod kojom religijom je bila Kraljevina Bosan ? Pod kojim religijama je danas Bosna ? U kojim djelovima Bosne te religije imaju uticaj ? Zasto je Bosna krvavo podjeljena na te djelove, precizno po religijskoj osnovi ? Kad na to odgovoris imaces i odgovor koliko su religije miroljubive.
Jadan li si ti i ogranicen kad cjelokupni svijet svedes samo na Bosnu... :( :oops: Ja ti govorim o ukupnom svjetskom poretku!A kad vec "barces" u Bosnu da ti kazem da je ovdje situacija dublja nego li mislis, no obzirom da si jako povrsan i bukvalan, ne vidis dalje od nosa sto bi rekli... :wink: Vidis ono sto ti se servira, a to da je ovdje bio religijski sukob... :zzzz:
probuseni $

#322 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by probuseni $ »

BHF_Manijak wrote:
probuseni $ wrote:
Jadan li si ti i ogranicen kad cjelokupni svijet svedes samo na Bosnu... :( :oops: Ja ti govorim o ukupnom svjetskom poretku!A kad vec "barces" u Bosnu da ti kazem da je ovdje situacija dublja nego li mislis, no obzirom da si jako povrsan i bukvalan, ne vidis dalje od nosa sto bi rekli... :wink: Vidis ono sto ti se servira, a to da je ovdje bio religijski sukob... :zzzz:
Ja sam ti napravio jedan historijski presjek od skoro 1000g. kroz bosanski primjer da vidis koliko su religije "miroljubive".
A sta je to sto je toliko duboko i sto ja ne vidim kad je u pitanju Bosna. Mozda nesto od onog sto sam naveo nije tacno ?
BHF_Manijak

#323 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by BHF_Manijak »

Naravno da nije druze, ali ili si jos mlad ili ocito ne vidis nke stvari, ali ne da mi se ovdje o politici!
Sto se Bosne tice, bosanske krstjane ili ti ga Bogumile niko nije prtojero iz zemlje ili ih "poislamio", vc su ljudi dobrovoljno prihvatili novu religiju koju su Turci donijeli sa sobom, koja je inace jako slicna bila njihovoj!Ovo govorim sto se islama tice, a o papinskom dekretu i Stjepanu Tomasevicu "poltronu" ne bih sad na ovoj temi jer je vise historijska!

A zato ne gledas druge uroke ratova zasto si se samo vjere svezao, rekoh ti pogledaj historijski pregled ratova i koliko njih je religija pokrenula! :wink:
bijela

#324 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by bijela »

ja bih vas zamolila da se držimo teme:
zašto se napuštanje islama kažnjava smrću?

:twisted:
BHF_Manijak

#325 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by BHF_Manijak »

A gdje si to procitala :?: :!:

:wink:
Post Reply