11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Locked
nikad_izvini

#301 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by nikad_izvini »

fixer wrote:..... samo otvaranje ociju ne znaci mnogo. u ova dva posta si toliko toga nadrobio, zamantalo mi se. :-) pogledaj to ovako - prije pola godine vecini gradjana sarajeva su se oci otvorile, a sistem opet nije pobjedjen. zasto, ako ti insistiras da je za pobjedu dovoljno samo postati svjestan?
kako da mi napokon krenemo direktno bosti sistem odgovorima, a ne promasivati ga sa nedovoljno opasnim pitanjima ?
Da se slažem s _veleposlanikom :-) Ne slažem se :-D Previše je apokaliptičan i prosvjetiteljski nastrojen :-) :roll: :D

Ameri su mi zanimljivi čisto zbog jednog fenomena-kolektivne(više-manje) hipnoze i psihoze koja im dešava a da je (skoro) nisu ni svjesni.
Ne moram ni spominjati šta se nama dešavalo, od agresije i "ugroženosti Srba" do komšija koji su postali zvijeri u roku od 24 sata, ljudi koji su rušili gradove u kojima su se rodili sa osmijehom, bez imalo kajanja.Ta kolektivna psihoza-hipnoza nije nestala potpisivanjem Deytona.Rat je "potisnut", puj-pike ne važi.Hajde sada da živimo normalno.Yebiga, desilo se šta se desilo.
S druge strane kolektivna hipnoza-psihoza na našoj strani ima malo drugačije konotacije i razmjere."Nek su naši, pa nek nas pljačkaju"."Svi su oni isti, pa bolje da ne glasam"."Svi su oni isti, valjda su se ovi nakrali, možda sada počnu da rade u korist naroda" :-) Naši političari to obilato koriste bez imalo srama.Kad neko preguli navedene argumente i počne da postavlja pitanja o putevima, gdje su pare, domaćoj proizvodnji, platama parlamentaraca, robnim rezervama, poskupljenjima nafte, lopovskoj privatizaciji, koristi se krajnja metoda koja se čuva za krizne momente."Vidi onih tamo šta rade".Puf.Gotovo.Završena priča.Nema dalje.
Kako drugačije opisati to i takvo stanje do kolektivnom hipnozom i psihozom.
Eto, objasnih što se ponekad, ne prečesto, bavim amerima.Koliko se razlikujemo, toliko imamo sličnosti.Doduše, mi smo u "malo" nezavidnijoj poziciji.

Da se slažem s tobom, slažem su u tome da boriti se sa sistemom i "promašivati sa nedovoljno opasnim pitanjima" ne da nema efekta, nego je veoma kontraproduktivno.Stvara se još veći stepen letargije i rezignacije koliko god to zvučalo nemoguće.A moguće je.

Nakon uvoda, koji sam morao napisati, da objasnim što sam ti replicirao :-D

Koliko se ljudi ovdje bunilo prije par godina :?: Vrlo malo ili nimalo.Ako se i neko pobunio, to je bila određena i usamljena grupa ljudi koju niko drugi nije podržavao, u priči i nekako, ali djelima :roll: I nisi mogao naći par ljudi(volontera, koji to ne rade zbog materijalnog interesa) okupljenih na jednom mjestu koji misle da mogu nešto bitno da promijene.
E, svijest se "rodila".Jedva, ali se rodila.Gunđa se.I nisi u pravu, većini građana Sarajeva se nisu otvorile oči, jer ih se skupilo par hiljada.Većina je verbalno podržavala i na tome ostala.Razlika je velika u tome, da si prije par godina imao situaciju da se pet "budala buni", par hiljada ih verbalno podržava a ostatak ih blijedo gleda.Više nije tako.Ima razlike.
Biti svjestan ne znači pobijediti, ali je prva stepenica do pobjede(ili potpunog kraha).
Nejse, da ne dužim više, djela bi trebala da govore najbolje.
Kako? Djelima.A skorija budućnost će pokazati jesam li bio u pravu.Naravno, bez lažnih iluzija i Če Gevara.To je davno umrlo.
fixer

#302 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by fixer »

nisi shvatio zasto sam spomenuo sarajevske proteste. da bi se nesto promijenilo, ne treba da postoji samo volja, treba da postoji i organizacija - tijelo koje kontrolira, upravlja, potpomaze kadrovski i financijski. ko bi to mogao biti u slucaju potrage za istinom o 9/11? ovo pitanje niko i ne spominje od politicara, pa cak ni u vrijeme izbora. ne postoji politicka, a ni drustvena volja za istinom - znaci, ne postoji mogucnost za jedan organizovaniji napad.
nikad_izvini

#303 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by nikad_izvini »

Objasnih što se ponekad bavim amerima :-D Uz to, kad našem liku ne možeš objasniti da su nešto nije u redu, kad on sam ne može/ne želi da sagleda realno situaciju, kako onda objasniti ameru zatrovanom CNN-om i ostalim USA medijima:D :-D

PS shvatio sam što si spomenuo sarajevske proteste :D Vidiš da se nisam svađao, samo sam malo dopunio :-D
fixer

#304 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by fixer »

nikad_izvini wrote:Objasnih što se ponekad bavim amerima :-D Uz to, kad našem liku ne možeš objasniti da su nešto nije u redu, kad on sam ne može/ne želi da sagleda realno situaciju, kako onda objasniti ameru zatrovanom CNN-om i ostalim USA medijima:D :-D

PS shvatio sam što si spomenuo sarajevske proteste :D Vidiš da se nisam svađao, samo sam malo dopunio :-D
amerikanci su mnogo svjesniji nego sto smo to mi. ja mislim da smo mi u vecim govnima od njih. a sve da su im i umovi zamagljeni od strane vodja, ako su izovri nafte bili razlog, onda ce lako ubjediti amerikance da su sve to uradili zbog njihovog dobra. :-D
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#305 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by Big Boy »

fixer wrote:amerikanci su mnogo svjesniji nego sto smo to mi. ja mislim da smo mi u vecim govnima od njih. a sve da su im i umovi zamagljeni od strane vodja, ako su izovri nafte bili razlog, onda ce lako ubjediti amerikance da su sve to uradili zbog njihovog dobra. :-D

Ne znam koliko je istina da su oni svjesniji situacije od nas. Vjerovatno su samo upali u sveopstu letargiju, kao i mi...

Zna li neko da li se iko u ovim americkim predizbornim danima posluzio sa 11/9 da bi dobio koji politicki poen na bilo koji nacin (Pro/Kontra price o uroti)?
NNneko

#306 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by NNneko »

Izgleda da sve vise Amerikanaca vjeruje u zavjeru. Nekih 36%.
Pogledajte na ovom video kako su mediji agresivni prema onima koji vjeruju u zavjeru.
Bill Maher me iznenadio jer on je jedan od "liberalnijih"

UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#307 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by UnscarD »

Malo kasno se ukljucujem ali sta je tu je. Namuciste me sa ovih 13 stranica diskusije a skoro svaki post je povelik...ali tema je interesantna i moram dati svoj komentar.
Prije svega, probajte pri diskusiji spustiti loptu na zemlju. Glavna poruka i zeitgeista i vecine filmova je da koristimo sopstvenu glavu da donesemo zakljucke. Ni u sta ne treba slijepo vjerovati. Probajte bez vrijedjanja.
Sto se tice 911, ja ne bih ulazio u detalje (tipa protokola, svaka cast ali ko ce to citati :) ) ali bih pokusao dati sopstveno vidjenje stvari u jednom sirem kontextu. Iz njega bi trebalo biti jasnije da ne da je moguce da je za 911 odgovorna "elita" nego ovo uopste nije prvi put da se ovakav koncept primjenjuje.
Otprilike sve pocinje (pocinje malo ranije ali to za 911 nije bitno) kada se u novoj zemlji Americi, zemlji jednakih mogucnosti za sve, zemlji najnaprednijeg ustava na svijetu, pocinje koncentrisati ogromna kolicina kapitala oko male grupe ljudi. Slicno se ipak desava i u Evropi ali su glavni "igraci" u Americi.
Obzirom da je Amerika demokratska zemlja, u njoj nije primjenljiv kocept totalitarnih drzava u kojima vlade mogu da urade sta god zele i da pri tome nikome ne odgovoraju (kakav je recimo bio SSSR). U SSSR -u je vlada slala ljude u gulage kada urade nesto protiv drzave i to je bila redovna stvar. Na zapadu taj mehanizam nije bio primjenjiv pa je neko rekao " zasto da saljemo ljude u zatvor kada urade nesto sto ne treba, bolje bi bilo da oni nikada ne pomisle da urade nesto protiv drzave. Da bi americka drzava uradila nesto, mora imati potporu javnosti jer je "demokratsa drzava". U tom smislu mora javnost usmjeriti na svoj mlin.
U isto vrijeme desava se populariacija radija, TV-a a i nepismenih je sve manje sto komunikaciju cini jednostavnijom a ujedno i povecava efikasnst utjecaja na javnost st. U Britaniji se osniva ministarstvo propagande (u prvim godinama prvog svjetskog rata) sa jednim jedinim ciljem : ubjediti americku javnost kako rat u evropi nije evropska stvar i kako amerikanci ne mogu biti neutralni. Potpomognuti mocnim bankarima (prije svega J.P.Morgan juniorom) ciji interes je osiguranje naplate ogromnog kredita kojim se ekskluzivno preko JP Morgan banke finasirao rat Engleske protiv Njemacke. Dug je postao ogroman i postalo je upitno vracanje duga u slucaju da Engleska izgubi rat. Manipulacija javnog mjenja je krenula od "izvjestaja" u americkim novinama kako njemacki vojnici nabijaju bebe na bajonete a svoju kuluminaciju je imala kada je kao zavrsni dio te kampanje potopljen americki brod Lusitanija od strane njemacke pomornice. Za samo 3 mjeseca stav americke javnosti je od neutralnog pretvoren u otvoreno neprijateljski prema Njemackoj. Ovo je prvi dokumentovani slucaj u kojem je veoma mala grupa ljudi (bankara) kako bi zastitila sopstvene interese, uvuka Ameriku u rat koji je se nije ticao.
Obzirom da se ovaj model pokazao izuzetno efikasnim, kasnije je masovno koriscen i to od strane Hitlera (paljenje Raihstag-a i podmetanje istog komunistima), od strane amerikanaca kao karta za ulazak u drugi svjetski rat (pearl harbur), opet od amerikanaca kao razlog za ulazak u Vijetnamski rat (Incident u Tonkin zalivu). U svakom od ovih slucajeva, zrtve su se brojale desetinama, stotinama pa i stotinama hiljada. Iz perspektive onih koji ovakve stvari planiraju, 3000 zrtava 11.09-og je vise nego prihvatljivo.
Koliki je stepen utjecaja medija u americi, mozda moze ilustrovati sljedeci primjer. Kada su na slobodnim izborima u Nikaragvi, pocetkom osamdesetih, pobjedili socijalisti, u amerckim medijima se povela opsezna rasprava o tome da li treba intervenisati vojno ili je potrebno uvesti sankcije. Od preko 150 pisanih medija u americi niti jedne jedine novine niti u jednom jedinom clanku nisu postavile pitanje da li uopste SAD treba da intervenisu zbog rezultata izbora u jednoj nezavisnoj drzavi. Dakle kroz novine se provlacio pogled u desno i pogled u vise desno. Ovakva nemogucnost da se pogleda u drugu stranu nije karakteristika demokratskog drustva nego primitivnih religioznih kultova.
Poenta je da 911 nije nista novo. Amerika mora imati neprijatelja. Prvo njemce, pa opet njemce pa onda SSSR. Medjutim, svi oni imaju ogranicenja da su vezani za fizicki prostor, da imaju vlde koji ih predstavljaju da imaju sve karakteristike drzave i samim time i prava. Puno bi zgodnije bilo kada bi imali neprijatelja koji nema svoju teritoriju nego je svuda po svijetu pa SAD mogu intervenisati bilo gdje, u borbi protiv kojeg ne bi bili ograniceni komplikovanim medjunarodnim pravom, neprijatelj bio morao udariti ponekad (a ne kao bezvezni SSSR nikada) jer nam narod inace nece vjerovati da postoji. Tako se rodio terorizam koji je ispunio sve ove uvijete i jos mnogo vise. Trenutno nosi odoru islama ali po potrebi moze biti i neko drugi. Ako nafa vise ne bude "issue" mozda bude voda. Lako ce teroristi ponovo postati Njemci kako bi se izvor Dunava lakse kontrolisao.

Odoh da spavam sada :-)
UnscarD

#308 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by UnscarD »

Nisam bas mislio da "ubijem" temu ali hajde :)
_veleposlanik

#309 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by _veleposlanik »

UnscarD wrote:Nisam bas mislio da "ubijem" temu ali hajde :)
:D

odlicno si svaku prokomentarisao, nije moglo bolje...

medjutim, vec se duze vremena prepiremo i stvarno sam shvatio da se vjerovatno ne isplati, pa sam odlucio pustiti vrijeme da odradi svoje...

budala je ovde svasta nesta naglasavala, a evo vidimo ovaj ekonomski kolaps kao samo jednu od tih "proroka"...

cekam da vidim dalji tok desavanja.

pozdrav i drago mi je bilo sto sam imao priliku da makar iznesem svoje misljenje...
UnscarD

#310 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by UnscarD »

_veleposlanik wrote: medjutim, vec se duze vremena prepiremo i stvarno sam shvatio da se vjerovatno ne isplati, pa sam odlucio pustiti vrijeme da odradi svoje...
Bas sam htjeo da ti kazem, primjetivsi sa kolikim zarom prilazis tematici, da je sama priroda foruma takva da tesko ikada mozes nekoga ubijediti u bilo sta, bez obzira koliko se trosio i koliko cinjenica podastirao. Tako se covijek trosi bespotrebno i onda se moze desiti da nema energije kada zaista treba objasniti nekom ko ima usi da cuje.
Na forumima se usvajanje drugacijeg misljenja, pa ma kako beznacajano ono bilo, cesto tumaci (naravno sasvim pogresno) kao znak slabosti.

By the way, dajte jos tih linkova ako ima za dokumentarce ali za download ne za pregledavanje. Ovaj site je zaista odlican (http://freedocumentaries.org/index.php) ali ne moze nista da se skine na disk. Da li neko ima neki software kojim bi ovo mogli snimiti kao neki avi ?
_veleposlanik

#311 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by _veleposlanik »

zdravo UnscareD. hvala na komentaru, valjda ce mi nekada uci u glavu...

ako nisi (a jesi jer si komentirao) prelistaj temu Zeitgeist, ima vec nekoliko jako dobrih filmova, u nadi da su linkovi jos uvijek u funkciji...

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... a&start=75

pozdrav
frakson

#312 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by frakson »

To bi po misljenju bilo od prilike ovako;
- Amerikanci napali sami sebe, Hrvati sami srusili Vukovar, Muslimani digli u zrak Markale, itd. meni su ove teze ipak prevse naucno-fantasticne mada bi mozda po nekima imale uporiste, pa da kazemo KOLATERALNE ZRTVE i ukinemo Hag ili bilo koju vrstu suda .
iguman

#313 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by iguman »

US of A su najvece zlo koje je ovu lijepu planetu zadesilo.

To mislim i o vecini tzv obicnih ljudi jer oni su u svom samoljublju, dekadenciji i raznoraznim nastranostima, slijepi i gluvi za patnje ljudi u zemljama gdje USA donosi mir i demokratiju.

Ko god da je uradio 9.11. svaka mu dala. Koliko njih briga za ostale toliko i mene za njih. Imam vaznija posla, spasavam kitove u Sj.Moru...

Drzava koja je nastala prevarama, otimacinom, robovlasnistvom a cija osnovna nit je LAZ niti je bolje zasluzila a zavrsit ce porazena od strane potomaka ponizenih ali ne pobijedjenih naroda i ljudi.

Oni koji su se zabili u njihove guzice, jer smrdi ali je sigurno, neka dobro razmisle da li je to bilo vrijedno smrada koji ce ih pratiti.
UnscarD

#314 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by UnscarD »

Pa ja bih rekao da zlo dolazi iz SAD-a, ali ne bih rekao da su SAD-e same po sebi zle. Tu je bila odlicna ideja koja je jedno vrijeme sjajno funkcionisala ali je vremenom, prave mehanizme vlasti preuzela sacica ljudi (tzv elita) koji danas kroje politiku SAD-a.
Meni licno je samih amerikanaca zao jer je to nacija koja je u najvecoj mjeri "robotizovana", krajnje usmjerenog pogleda, sistematski zaglupljivana, u kojoj je dosta onoga sto nazivamo ljudskost svedeno na minimalnu mjeru.
Ipak, upravo ti amerikanci su najveca opasnost za elitu, jer oni najvise imaju moc da neke stvari promjene. Zato se i ulazu posebni napori (putem medija) kako bi se to glasacko tijelo usmjerilo na tacno odredjeni nacin razmisljanja koji je u skladu sa agendom elite. To je pravi "mind control" a ne ono sto nam u filmovima serviraju, kao dobijes instrukciju putem telefona i onda se pretvoris u ubicu. To su price za malu dijecu bez obzira sta gdjica Katie govorila (ko razumije, shvatice :) ).
iguman

#315 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by iguman »

Sloboda u USA je funkcionisala samo u jednom periodu hladnog rata kada se zeljelo pokazati drugoj strani kakav je raj i sloboda tamo.

Sve prije i poslije toga je diktat profita po cijenu nestanka citavih naroda i kultura.

Posto krupni kapital ne poznaje granice pitanje je vremena kada ce naci novo tlo a USA ostaviti sa praznim kasama.

Onda ce se zapitati zbog cega i za ciji racun su najomrazenija nacija na planeti.

Sto se obicnih Amera tice pa i mi smo platili za svoje pogresne izbore neka plate i oni, samo sto je njihov racun mnogo veci.

Viva Cuba Viva Fidel
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#316 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by Big Boy »

UnscarD wrote:By the way, dajte jos tih linkova ako ima za dokumentarce ali za download ne za pregledavanje.
Prava riznica materijala o 9/11: http://91.121.24.223 direktan download :thumbup:

UnscarD wrote:Ovaj site je zaista odlican (http://freedocumentaries.org/index.php) ali ne moze nista da se skine na disk. Da li neko ima neki software kojim bi ovo mogli snimiti kao neki avi ?
Malo komplikovanije za izvesti, ali ne i nemoguce. Ja koristim DownloadHelper http://www.downloadhelper.net/ da skinem .flv fajl a onda je samo potrebno taj .flv prebaciti u .avi format. Moj favorit za taj posao je: Kangun Video Converter http://www.kangun.com/KVC.htm.
UnscarD

#317 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by UnscarD »

Odlicno...hvala Big Boy...pozabavit cu se time ovih dana.
UnscarD

#318 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by UnscarD »

iguman wrote:Sloboda u USA je funkcionisala samo u jednom periodu hladnog rata kada se zeljelo pokazati drugoj strani kakav je raj i sloboda tamo.
Po meni, sloboda je u Americi dobila smrtni udarac od strane Woodrow Willson-a i njegovim aminovanjem "federal reserve act-a" i od tada je na aparatima za vjestacko disanje bez jasnih naznaka da bi ikada mogla da se probudi iz kome.
iguman wrote: Viva Cuba Viva Fidel

Viva Venecuela. Viva Hugo. :)
Zeljosampion

#319 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by Zeljosampion »

zna se da je fiktivni... Uostalom Amerikance se stalno hvale kako imaju razvijenu sigurnost, pa kako im se onda moglo dogoditi da zakaze vazdusna kontrola... itd
iguman

#320 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by iguman »

UnscarD wrote:
iguman wrote:Sloboda u USA je funkcionisala samo u jednom periodu hladnog rata kada se zeljelo pokazati drugoj strani kakav je raj i sloboda tamo.
Po meni, sloboda je u Americi dobila smrtni udarac od strane Woodrow Willson-a i njegovim aminovanjem "federal reserve act-a" i od tada je na aparatima za vjestacko disanje bez jasnih naznaka da bi ikada mogla da se probudi iz kome.
iguman wrote: Viva Cuba Viva Fidel

Viva Venecuela. Viva Hugo. :)
x :)
UnscarD

#321 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by UnscarD »

Big Boy wrote: Prava riznica materijala o 9/11: http://91.121.24.223 direktan download :thumbup:
Tek sam pogledao ovaj link...razvaljuje...ima svega...hvala jos jednom za link.
Big Boy

#322 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by Big Boy »

UnscarD wrote:Tek sam pogledao ovaj link...razvaljuje...ima svega...hvala jos jednom za link.
Nema Frke... ;-)
nikad_izvini

#323 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by nikad_izvini »

frakson wrote:To bi po misljenju bilo od prilike ovako;
- Amerikanci napali sami sebe, Hrvati sami srusili Vukovar, Muslimani digli u zrak Markale, itd. meni su ove teze ipak prevse naucno-fantasticne mada bi mozda po nekima imale uporiste, pa da kazemo KOLATERALNE ZRTVE i ukinemo Hag ili bilo koju vrstu suda .
Koliko Hrvata priča da su Hrvati srušili Vukovar :?:
Koliko Muslimana priča da su Muslimani sami sebe gađali na Markalama :?:

;-)
UnscarD

#324 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by UnscarD »

Big Boy wrote:
UnscarD wrote:Tek sam pogledao ovaj link...razvaljuje...ima svega...hvala jos jednom za link.
Nema Frke... ;-)
Na zalost, kratko je trajalo. Ne radi link vise a ako naletite na neki sa direct downloadom javite.
Inace radi super i ona varijanta sa DownloadHelper-om a kada koristis Mozzilu automatski radi konverziju u AVI tako da samo snimis na disk. Jedino sto je kod tih stream-ing filmica kvalitet obicno malo losiji ali sta je tu je.
mofo33

#325 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?

Post by mofo33 »

kad se zna sta kako jadne obicne ptice mogo ostetiti avion u letu, nezamislivo je
da taj isti moze proci kroz nebodere tipa Twin Towers (47 kolona masivnog celika po tornju)
i srusiti ih u perfektnoj vertikali, bez ostecenja zgrada okolo...
cisti hollywoodski scenario, bravo reziserima.

bravo im i za tvrdnju (nepostojeceg) nuklearnog oruzja iraka
i fole uzaludno traganje bin ladena (mozda tip zivi sred washintona bas, na njihove troskove :-D ),itd,itd.
naravno,bilo je terorista prije 11.septembra, nego su neki postali TO specijalno poslije...
Last edited by mofo33 on 15/10/2008 22:56, edited 1 time in total.
Locked