Neven Anđelić Queer Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
madner

#301 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by madner »

Latinica wrote:
madner wrote:
Predlazem da uvedemo diskriminaciju. Onda bi svi bili sretni. Queerovi bi se imali zasto zalit, a ne ovako ofrlje.
Cim udjemo u kandidate za EU ce nas tuziti, ali ne mogu ukinuti jednu diskriminaciju a drugu ostaviti.

I onda bi imali nesto od toga.
Ah, pa diskriminacija prema obicnom gradjaninu cvjeta na sve strane ( penzioneri, RVI, Srebrenicka saga u 8524 nastavka, nasilje prema zenama i djeci, nepotizam, korupcija ). Degutantno je vise i pisati o tome, jer svaki put oskrnavis ljudski bol, onaj teski nepatvoreni. To sto to ljudi nisu nicim zasluzili nije vazno. Umjesto toga treba naci "o kome i cemu" uz kaHvu. No idemo dalje. Za sve manje i manje pare.

Sve ce to nama Large Hadron Collider regulisati. :D

p.s. Jarani i jaranice su postigli cilj. Izgleda da je najbolje zakukat' i to javno. Tezak li je zivot estradnih umetnika i umetnica.
Nije sve tako crno, i nisu bas svima tako niski motivi da se nasladjuju tudjoj boli.
Ako nista drugo zbog mogucnosti da ce se nekad sudbina okrenut. A kad bi covjek vjerovao pricama sa kafa... :roll:

LHC je jako zanimljiva stvar, ako je teorija tacna samo cemo je potvrditi, ali ako nije napravicemo jednu od vecih greski.

Znaci ignore kao rijesenje?
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#302 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Latina »

madner wrote:
Nije sve tako crno, i nisu bas svima tako niski motivi da se nasladjuju tudjoj boli.
Ako nista drugo zbog mogucnosti da ce se nekad sudbina okrenut.
Sudbina se ne okrece. Desi se ( rijetko ) da ljudima klikne u glavi, tu pocinje promjena.
LHC je jako zanimljiva stvar, ako je teorija tacna samo cemo je potvrditi, ali ako nije napravicemo jednu od vecih greski.
Zar u pravljenju i ispravljanju greska nije sazeta historija ljudskog roda ? Pitanje je samo je li ovaj zahvat ispravljive prirode.
Znaci ignore kao rjesenje?
Definitivno.
madner

#303 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by madner »

Latinica wrote: Sudbina se ne okrece. Desi se ( rijetko ) da ljudima klikne u glavi, tu pocinje promjena.
Ljudska moralnost je zasnovana na tome da ne radimo drugima sto necemo da urade nama. To je osnova.
Zar u pravljenju i ispravljanju greska nije sazeta historija ljudskog roda ? Pitanje je samo je li ovaj zahvat ispravljive prirode.
To i jeste problem sa istim, mada nema maliciznih motiva, tj radi se o najboljim mogucim, moguce je napraviti gresku zbog pogresne interpretacije podataka.
Vecina ljudi ne grijesi namjerno i ne mogu nista drugo nego da se izvine ako skontaju. To sto nama to nece biti neka utjeha je druga prica.
Znaci ignore kao rjesenje?
Definitivno.
LHC se nece moci ignorisati ako zezne, sve ostalo se moze ako se hoce.
Mislim da je to sve sto se moze reci o temi.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#304 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by mIRCerka »

Citajuci na avazovom forumu temu, glava me zabolila moja, pa ostavih tamo post, pa reko i ovdje da ga okacim
1. ubijaju u tramvajima
2. spaljuju na sred ulice
3. ocevi siluju kceri
4. maloljetnici pokradose sve sto se pokrast moze
5. pdv skace na 21% odmah nakon izbora
6. bolonjci, makar na ETFu, na trecoj godini rade diplomski, al se ne zove diplomski i dobice B.A. papir (bakalaureat), pa kukaju po kafama sto ce s tim papirom moci samo guzicu obrisati
7. Stari tramvaji smrde i rukohvati su puni sperme, urina, e.coli i mnogih drugih fekalnih bakterija, ali tebe kao zensko revizori i dalje maltretiraju da platis kartu koja kosta skoro 2 KM
8. jedna kifla kosta 35 feninga
9. ovogodisnja zimska tarifa ostade i preko ljeta, dok ce elektroprivreda ove zime tu "ljetnu" dici na zimsku
10. neke firme koje bijahu drzavne nisu podijelile plate preko 20 mjeseci, jer se ceka da vrijednost istih padne na par maraka
11. ne prodadoshe bristol slovencima, vec "braci"arapima, koji ni pocistili nisu, vec sad preprodaju isti
12. parlamentarci jednog doma sebi digose plate na 7.000 KM, drugi dom hoce makar iznad 3.500KM mjesecno plate...
13. Nanu Fatu, Muniru i mnoge druge zene koje propatise u ratu pravo koriste u predizborne svrhe, i to glavom i bradom veliki casnici ummeta...a kad Fatu drot za mishku vuce u NJENOJ avliji, ummeta nema...

evo ovo nabrojah onako nausmicno, i nista od ovoga mnogima od vas ne smeta, dok vam Queer populacija predstavlja veliki i najveci problem i strah u zivotu...

bicu kulturna, i reci cu samo ovo:
Svi vi kojima najveci problem predstavlja odrzavanje Q Festa u Sarajevu, zelim vam da vam sin dovede zeta kuci.

Lijep pozdrav
fantom slobode

#305 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by fantom slobode »

mIRCerka wrote:Citajuci na avazovom forumu temu, glava me zabolila moja, pa ostavih tamo post, pa reko i ovdje da ga okacim
1. ubijaju u tramvajima
3. ocevi siluju kceri
6. bolonjci, makar na ETFu, na trecoj godini rade diplomski, al se ne zove diplomski i dobice B.A. papir (bakalaureat), pa kukaju po kafama sto ce s tim papirom moci samo guzicu obrisati
7. Stari tramvaji smrde i rukohvati su puni sperme, urina, e.coli i mnogih drugih fekalnih bakterija, ali tebe kao zensko revizori i dalje maltretiraju da platis kartu koja kosta skoro 2 KM
9. ovogodisnja zimska tarifa ostade i preko ljeta, dok ce elektroprivreda ove zime tu "ljetnu" dici na zimsku
10. neke firme koje bijahu drzavne nisu podijelile plate preko 20 mjeseci, jer se ceka da vrijednost istih padne na par maraka
11. ne prodadoshe bristol slovencima, vec "braci"arapima, koji ni pocistili nisu, vec sad preprodaju isti
12. parlamentarci jednog doma sebi digose plate na 7.000 KM, drugi dom hoce makar iznad 3.500KM mjesecno plate...
13. Nanu Fatu, Muniru i mnoge druge zene koje propatise u ratu pravo koriste u predizborne svrhe, i to glavom i bradom veliki casnici ummeta...a kad Fatu drot za mishku vuce u NJENOJ avliji, ummeta nema...

evo ovo nabrojah onako nausmicno, i nista od ovoga mnogima od vas ne smeta, dok vam Queer populacija predstavlja veliki i najveci problem i strah u zivotu...

Svi vi kojima najveci problem predstavlja odrzavanje Q Festa u Sarajevu, zelim vam da vam sin dovede zeta kuci.

Lijep pozdrav
Ne znam mirci, slozio bih se sa svim ovim tvojim napisanim, osim sa krajem, Q Festival je sasvim minorna stvar, a ako privuce vise ucesnika nego svojevremene demonstracije protiv vlasti u Sarajevu, dobro cu se zacuditi, a ako se to desi, upitacu se, a kako to i zasto i sta nam je vaznije...
Q festival je sarena laza, neumitno ce doci do priznavanja homobrakova i ostali stvari, ne pita se tu niko od nas o tome, to se zavrsi i gotovo, imaju ljudi za to. Nego sta cemo mi sa ovim svojim sranjima, sto ih ti lijepo pobroja, a ima ih koliko god hoces...
I jos jedan totalno minoran problem, bas kao i Q festival, sta uraditi sa ljudima koje lincuju kada kazu da ne podrzavaju homo obicaje...nekako to sve vise postaje jedan od minornih problema danasnjice...Ukljucujuci sve one sto nam se plasiraju da bi okrenuli oci na drugu stranu od one prave...
otherside

#306 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by otherside »

Koliko ja vidim ovaj forum je postao bezbjedno mjesto istresanja licnih frustracija, vlastitih kompleksa, kvazivjerskih ubjedjenja i potisnutih agresivnih ili seksualnih nagona.
Ovi cijem postu sve smeta, nek' se upitaju da li su zreli za taj cin. covjek koji posti treba i mentalno biti "ociscen" a ja ovdje vidim samo zatrovane vjernike, pune mrznje i predrasuda.
A ovim drugi, sto se bave drustvenim tokovima i razarajucem uticaju homoseksualizma na buducnost svijeta, zelim da nas sto prije dovedu do idealnog drustva (onakvog kako su ga oni zamislili) a da pritom ne mrdnu iz udobne fotelje ispred racunara. Veca je vjerovatnoca da cete se ubudjati nego nesto promjeniti u globalnom smislu.
callmethebreeeze

#307 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by callmethebreeeze »

fantom slobode wrote:
mIRCerka wrote:Citajuci na avazovom forumu temu, glava me zabolila moja, pa ostavih tamo post, pa reko i ovdje da ga okacim
1. ubijaju u tramvajima
3. ocevi siluju kceri

Lijep pozdrav
Ne znam mirci, slozio bih se sa svim ovim tvojim napisanim, osim sa krajem, Q Festival je sasvim minorna stvar, a ako privuce vise ucesnika nego svojevremene demonstracije protiv vlasti u Sarajevu, dobro cu se zacuditi, a ako se to desi, upitacu se, a kako to i zasto i sta nam je vaznije...
Q festival je sarena laza, neumitno ce doci do priznavanja homobrakova i ostali stvari, ne pita se tu niko od nas o tome, to se zavrsi i gotovo, imaju ljudi za to. Nego sta cemo mi sa ovim svojim sranjima, sto ih ti lijepo pobroja, a ima ih koliko god hoces...
I jos jedan totalno minoran problem, bas kao i Q festival, sta uraditi sa ljudima koje lincuju kada kazu da ne podrzavaju homo obicaje...nekako to sve vise postaje jedan od minornih problema danasnjice...Ukljucujuci sve one sto nam se plasiraju da bi okrenuli oci na drugu stranu od one prave...
ko koga lincuje, ociju ti? i ovo nije minoran problem, bar kako ja vidim. juce su se osnovna prava uskracivala zenama, crncima, a danas se to cini homosexulacima.ako zbog pritiska festival odgodi ove godine, pitanje je koja ce se manifestacija morati ukinuti iduce godine.
Lada

#308 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Lada »

suncica24 wrote:
Bürgermeister (gradonačelnik) grada Berlina, g-din Wovereit je prilikom svoje inaguracije otvoreno rekao:
"Ich bin Schwul und es ist gut so,,, što bi značilo otprilike: Ja sam homosexualac i dobro je što je tako...
Na sve prijeme ide sa svojim životnim saputnikom i obadvojica izgledaju sasvim normalno, pristojno, kompetentni u svom poslu...
Šta je trebalo, da ga smijene zbog njegove sexualne orijentiranosti...Naravno da nisu, mislim da je čak i drugi mandat izabran za gradonačelnika.
Ma, bolan, obojica izgledaju ne pristojno i dobro, vec... doooobroooo :razz:
Steta pa je gay...odmah bih se udavala :D
WoWi nema apsolutno ništa sa ovom temom. Radi se o totalno precjenjenom političaru koji je potpuno izgubio vezu sa realnošću. Koliko je dobar političar vidimo po gradu Berlinu koji grca u dugovima do grla, po milionskim smanjenjima izdataka za obrazovanje i kulturu za vrijeme njegove vladavine i po sve negativnijim reakcijama vlastite stranke na njegovu politiku (Ministar finansija Steinbrück: "Wowereit čini štetu Berlinu"). Seksualna orijentacija je privatna stvar i nema nikakve veze sa kvalitetom rada jednog gradonačelnika. WoWi maše svojom seksualnom orijentacijom kao krpom i producira se sa svojim partnerom da bi skrenuo pažnju sa posljedica svoje katastrofalne politike po grad Berlin a evo imamo i dvoje Bosanaca koji mu naivno plješću jer je "gay" i "dobro izgleda". On zloupotrebljava vlastitu seksualnost u svrhe političkog marketinga i takvi nam u Sarajevu zaista ne trebaju.
mIRCerka

#309 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by mIRCerka »

fantom slobode wrote: Ne znam mirci, slozio bih se sa svim ovim tvojim napisanim, osim sa krajem, Q Festival je sasvim minorna stvar, a ako privuce vise ucesnika nego svojevremene demonstracije protiv vlasti u Sarajevu, dobro cu se zacuditi, a ako se to desi, upitacu se, a kako to i zasto i sta nam je vaznije...
gadi mi se nacin komunikacije generalno... sve se moze nenasilnim putem reci.
A radikali bilo koje vrste su meni jednaki, u 5 grama...
sffovac

#310 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by sffovac »

1. ubijaju u tramvajima
3. ocevi siluju kceri

Lijep pozdrav
lijepo mirci, lijepo, nema sta
ali sto ce nam onda q-fest uopste, kad i jedni i drugi pokrepase od gladi, nebitno jesul vaki ili naki
al eto razbijajte glavu i dalje
prije ce nekog zbost u tramvaju ili izresetat na ulici, u pola bijela dana, pa ce se poslije pricat da ili nije bio ovo ili ono, nego sto ce ih nastradat, ako do parade ikad i dodje, al eto hoce da je odrze, pa nek je odrze, ko da ce predavanje sprijeciti rast cijene hljeba na 1KM, ko da cemo namah uletit u EU ako odrzimo paradu, ko da ce bosna postat drzava, ko sto nije ...

mazali su nam oci podjelama zadnjih 20 godina, dok oni rade sto su naumili, mi smo se po imenima svrstavali
pa kad su osjetili da im fazon blijedi, traze sve mogucnosti da nas i dalje dijele, da, nedaj boze, neko od nas nebi poceo pitat, gdje idu nase pare
a i mi smo skontali fol, pa se dijelimo ma rodjene, prave i dosle, na glasace i neglasace, na harisove i zlajine, na glupace i glupane, koji vazda mogu vazit, ali nista nece promijeniti

ponosim se sto sam bosanac :bih: .......................................... NOT!!!1!
tempora

#311 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by tempora »

dijaliza wrote:B92 Neven Anđelić Queer Sarajevo
SUB 06 SEP

Queer Sarajevo

borba za slobodu u sarajevu

Volio bih da budem u Sarajevu krajem mjeseca. Ramazan je poceo i to puno znaci vecini tamosnjih stanovnika. Medjutim nije to moj razlog. Po prvi put izgledno je da ce se grupe okupljene oko Q organizacije odvaziti i pruziti gradu prvi Q festival. Ljudi razlicitih seksualnih opredjeljenja, oni koji su cesto ismijavani, vrijedjani i istinski ugnjeteni zbog razlicitih simpatija od vecine, sada namjeravaju izaci u javnost, na ulice mozda i reci jasno i glasno - PA STA. Ni u cemu se ne razlikuju od nazovi obicnih ili sto se obicava reci "normalnih". Objavljena je ideja o okupljanju, prve informacije o mogucem programu festivala su cirkulisane i grozovite reakcije su stigle iz vrhuski vjerskih zajednica i nacionalistickih politickih partija, dakle onih koji vladaju ovom zemljom. "To je bolest", tvrdi jedan politicar, muslimanski vjerski uglednik pak iskazuje zabrinutost zbog poklapanja s ramazanom. Omiljene nacionalne novine Bosnjaka smjesta pitaju "Ko to podvaljuje Bosnjacima?" dok hriscanski dusebriznici iskazuju solidarnost sa muslimanskom "inteligencijom" navodeci da je takva sklonost strana svim vjernicima.

Volio bih biti u Sarajevu krajem mjeseca te se sa jos nekim prijateljima pridruziti ovim hrabrim ljudima ako krenu u setnju gradom. Naravno da i medju njima imam prijatelje i znam da im nije nimalo lako. U Beogradu, je li to bilo 2000. godine, nacionalisticka bagra napala je mirne ljude a policija je gledala. Zapravo vjerovatnije nije gledala jer bi onda morali nesto i uraditi na zastiti postenih gradjana. Godinu poslije u Zagrebu, policija je sprijecila ponavljanje divljastva i fasizma ali se prvi put nakon deset godina mogla u Hrvatskoj cuti recenica pohvale za nesto sto se desilo u Srbiji. "Sto ne prosetate Beogradom," dobacivali su hrvatski kreteni velicajuci nedjela srpskih idiota.

U Sarajevu se mogu i jedni i drugi kreteni i idioti udruziti s lokalnim bosnjackim moronima i, bojim se, uciniti veliku nepravdu prema maloj grupici odvaznih ljudi. Ali podsjecajuci se da je do samog rata takav seksualan cin bio krivicno djelo "protivprirodnog bluda" u Bosni i Hercegovini, ovo je veliki pomak. Samo strahovito je veliki broj reakcija po internetskim forumima, dakle pretpostavimo medju nesto mladjom i sredovjecnom generacijom, koje iskazuju stav da je to patrijahalna, konzervativna sredina kojoj ne trebaju "te stvari". Od koraka da ta umjerena sredina bude sutljiva ili skepticna prema pravima manjina do razularene mase huligana koja se obracunava s manjinom obicno ne treba puno. Obradovalo me nekoliko kolumni ljudi koje cijenim te saopstenje jedne politicke partije koji podrzavaju ovu akciju. Mora se ustati protiv fasizma. Eto, zbog toga bih volio biti u Sarajevu krajem mjeseca.

Eh ovo je vec legitiman i odlican primjer, kako jedan Sarajlija u dijaspori pogubi svaku vezu sa realnoscu. :s Nije li ovo isti onaj Neven Andjelic koji je Sarajevu, ipak ne tako davno pripisivao puno toga, a ponajmanje se vodio logikom i cinjenicama. Cudno mi je sto Neven, nekad kudeci izgubljenu multikulturu Sarajeva, ne stade u njenu odbranu, tj sto ne pozeli da ucini nesto po tom pitanju, koje ga ne sumnjam ( valjda kao i mnoge od nas) strasno boli. A sto danas, eto, on ( izgleda) sav ushicen sanja o tome da stane u red sa homoseksualcima kojima bi pomogao da brane nacin zivljenja u gradu/zemlji, koja ih ( bez ikakve sumnje) ne zeli, ne prihvata i spremna je i fizicki se obracunati sa njima. E ovaj turizam salonskih demokrata mi se ipak cini kao jedna od vecih uvreda za Sarajevo i njegove gradjane. ( ma koliko Nevenovi porivi bili iskreni i dobronamjerni).
popajic

#312 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by popajic »

08.09.2008.
Modriča
U bunaru pronađeni ostaci ljudskog skeleta

08.09.2008.
Bruceloza
Mještani Podravanja najavljuju iseljenje

08.09.2008.
Federacija BiH
150 krivičnih djela i 83 saobraćajne nesreće

06.09.2008.
Banja Luka
Poginula tri inspektora SIPA-e

05.09.2008.
Crna hronika
Otmica u Banjoj Luci

Zenica
04.09.2008.
Zenica
U napuštenoj kući pronađeno tijelo Dž.S. iz Travnika

Tuzla
04.09.2008.
Dojava o postavljenoj bombi
Evakuirano osoblje Vlade TK-a

03.09.2008.
Sinoć
Prijavljeno silovanje u okolini Banja Luke

01.09.2008.
Mostar
Podlegao vozač ozlijeđen u saobraćajnoj nesreći

01.09.2008.
Trebinje
Uhapšene osumnjičenici za dilanje droge

Foto Ilustracija
01.09.2008.
Crna hronika
U sudaru putničkog vozila i kamiona poginula jedna osoba

01.09.2008.
Zbog saobraćajne nesreće
Obustavljen saobraćaj na putu M -17

01.09.2008.
FBiH
Za vikend dvije osobe smrtno stradale u saobraćaju

31.08.2008.
Autobusna nesreća kod Šuice
Poginula državljanka Republike Hrvatske

28.08.2008.
Eksplozija u Hadžićima
Smrtno stradao dječak, djevojčica povrijeđena

Ostali članci
Tuzlanski kanton
MUP potvrdio prijavu silovanja maloljetnice
Crna hronika
Brčko: Dvostruko ubistvo i samoubistvo
Banja Luka
Stradao u kinu od udara struje
Crna hronika
Orašje: U prvih šest mjeseci 158 prometnih nezgoda
Tuzla
Uzrok smrti Mande Martinović - smrzavanje
Crna hronika
Kod Žepča poginuo dječak
Brčko
Uhićen prilikom pokušaja provale u vozilo
FBiH
Za vikend osam osoba smrtno stradalo u saobraćaju
Zenica
U saobraćajnoj nesreći poginula četiri mladića
Zenica
Na gradilištu poginuo radnik iz Zavidovića
Općina Živinice
Pucao u majku i dijete koje je poslije podleglo
Bihać
U Uni pronađeno tijelo 67-godišnje Ajiše Ki
ako zanemarim ove sitnice,pa ekonomiju,pa politiku...onda stvarno vidim da Neven i homo comp. prave najvece sranje u zemlji.Jer sve,ama bas sve stima i sad da to neki pink gacarosi kvare...
Bas od muhe pravimo slona ,stvarno!
Alkos

#313 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Alkos »

iz dna duše wrote:Tako i vi koji pronalazite ove slike, kako samo nadjete ih po internetu, dobro se snalazite sa tim stranicama gdje se nalaze, , sumnjivo, sumnjivo, nema šta ha? :-D
bl4de wrote:google.com -> pictures -> gay pride -> [enter] ili "search"
Dodji na instrukcije!

callmethebreeeze wrote:kacenje ovih slika pokazuje samo koliko ljudi malo poznaju homosexualace, vecina pedera koje ja znam nikada ne bi dosla na ideju da se ovako obuce i ponasa ovako (a ja ni protiv ovakvog ponasanja i oblacenja nemam ama bas nista protiv).
to su ljudi poput vecine nas, izgledaju prosjecno kao mi (mozda su malo bolje obuceni :D ), bakcu se sa istim zivotnim problemima kao mi, sexualnost im je samo jedan dio njihovog identiteta.
A ko su onda ovi na slikama?! Uljezi?! Neki ubaceni elementi?!
Pogledaj kako je parada izgledala u Zg i kako su izgledali ucesnici, pa pomisli da li bi takvih bilo i da se ne daj boze jednog dana odrzi u ovom gradu... Ili bi mozda hodali u odijelima i kravatama ili ovako gologuzi, maljavi, utegnuti, obuceni u rozo i kozu...

VjecitiStudent wrote: Sve su ovo pripadnici navijackih skupina zakuhali.
Pa zar ima pogodnija skupina za razvoj homoseksualnosti od njih?
Ko jos drugi toliko uziva u gledanju muskih nogu, ko kaci slike muskaraca po zidovima, zar i ritual skidanja majice poslije gola ne nosi odredjenu poruku...?
A ovamo su lafo protiv ...
Ne znam zasto ti smetaju navijaci i fudbal!? :mrgreen: Negativna iskustva pretpostavljam!
Prve osude i zakuhavanje pojavili su se u medijima od strane vjerskih zajednica i politicara... Kakvi navijaci, kakvi bakraci? Istina je da navijaci izadju na ulice, kao sto su u Bg, Zg, Budimpesti itd, i trebaju, nek izadju i ovdje. Ovo je i njihov grad i ako se ne slazu sa tim, kao i vecina stanovnika, nek izadju na ulice.
A vama ako se svidjaju pederi i ako ih podrzavate, vodite ih kuci!

Tema je vise dosadila i Bogu i narodu! Otvorite ovu temu dan prije tog "kulturnog" festivala, mada sumnjam da ce se uopste odrzati.
Prijatno

PS- sto se autora Nevena tice, to je isti onaj koji je pisao da je "Sarajevo - muslimanski grad", pa stoga nek se uhvati Beograda i njegovih fasista i one neuspjele parade... Mi muslimani cemo se zabaviti oko naseg Sarajeva! Zdra'o
van Basten

#314 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by van Basten »

iskreno, nakon prijašnjih Nevenovih opservacija o stanju u Sarajevu, zaboli me nježnik šta on ima reći o bilo čemu vezanom za Sarajevo... a vi mu dali toliku bitnost da ste već nakucali 13 stranica (bez tendencije smirivanja) komentarišući njegove skrabotine :-)
callmethebreeeze

#315 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by callmethebreeeze »

nevenov tekst je samo povod za diskusiju. don't shoot the messenger, sto bi amerikanci rekli. i samo zato sto lik zivi vani ne znaci da nema pravo iznijeti svoje misljenje, pa makar se ono ne slagalo sa misljenjem vecine.
:D ;-) :run: :bih: :D
mofo33

#316 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by mofo33 »

snijeg pade na behar, na voce
neka ljubi ko god koga hoce ;-)

P.S. tolerisem sve dok mi ne kazu "nisi nikad probala? stvarno ne znas sta propustas u zivotu!!!"
na tu recenicu mi puca film :lol:
ja.neron

#317 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by ja.neron »

još uvijek isto sranje ko jučer
shalaedin

#318 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by shalaedin »

1. ubijaju u tramvajima
3. ocevi siluju kceri

Lijep pozdrav
Lijepa mirci to svakom normalnom smeta jer to moze zajedno sa ovim kvirovcima pod ruku ... isto govno drugo pakovanje. Ni u jednom ni u drugom nekog hajra nema. Posto vidim branis ti ove Queerovce pa brani i nas... dobro je i tebi cim se bunis po forumima. Osnuj stranku mozda te cuje neko. BIH-a pati od svih vidova diskriminacije i podijela... a ti bi da rijesavas to, bujrum ako mozes sama. Kod nas ljudi slusaju samo sebe, kolektivne misli nema. O nepravdi se po forumima buni, a na ulici rijetko. Svak ko moze sebi priustiti kafu u Strosi nema razloga da se buni... ostali mogu samo sanjati o tome... a o koli da ne govorim. Mi smo se promjenili i nase stanje se promijenilo. Nismo dobar narod i sta ocekivati od takvog naroda osim lose. Nama nije najveci problem Queer festival vec poruka koju donosi taj festival. Umjetnost koja prodaje kamenje za bubrege... Smeta nam sto je u ovome mjesecu i sto se ovim izazivaju ljudi koji takve dogadjaje iz dna duse preziru. Sto se time vrijedja svako onaj koji docekuje mjesec ramazan sa puno paznje i drzi do islamskih vrijednosti. Od 24-26 septembra se odrzava taj festival... kraj festivala pada na noc lejletul Kadr... sada se nece pricati o bitnosti te noci za muslimane vec ce se pricati o kvirovcima koji su nehatom ili sa namjerom narusili ili narusavaju taj mir. Zasto se pise toliko o svemu tome? Zasto se pravi tolika hajka? Zasto se skrece paznja muslimana sa ramazana na taj dogadjaj? Zasto je taj festival uopste bitan Sarajlijama? Bitan je onome ko taj dogadjaj podrzava nama nije bitan sve dok se ne dotice nas. Nas se dotakao jer je pao u ovome mjesecu i jer znamo da ce taj festival u sarajevo donjeti i paradu. I mozda jos gore stvari od nje. Sarajevo nije San Francisko ili Amsterdam, Sarajevo je na Balkanu... ovdje su ljudi konzervativni i nisu naklonjeni razlikama i takve ljude diskriminiraju vise nego ikoga... i to nece niko moci lako promijeniti pa ni zakon jer kod nas zakona ima, ali ga nema ko sprovesti :)
:sax:
popajic

#319 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by popajic »

@shalaedin
Od 24-26 septembra se odrzava taj festival... kraj festivala pada na noc lejletul Kadr... sada se nece pricati o bitnosti te noci za muslimane vec ce se pricati o kvirovcima koji su nehatom ili sa namjerom narusili ili narusavaju taj mir. Zasto se pise toliko o svemu tome? Zasto se pravi tolika hajka? Zasto se skrece paznja muslimana sa ramazana na taj dogadjaj? Zasto je taj festival uopste bitan Sarajlijama? Bitan je onome ko taj dogadjaj podrzava nama nije bitan sve dok se ne dotice nas. Nas se dotakao jer je pao u ovome mjesecu i jer znamo da ce taj festival u sarajevo donjeti i paradu. I mozda jos gore stvari od nje. Sarajevo nije San Francisko ili Amsterdam, Sarajevo je na Balkanu... ovdje su ljudi konzervativni i nisu naklonjeni razlikama i takve ljude diskriminiraju vise nego ikoga... i to nece niko moci lako promijeniti pa ni zakon jer kod nas zakona ima, ali ga nema ko sprovesti
Licno sam iznerviran da se "festivalu" pridaje toliko znacaja iz razloga sto se zanemaruju mnooogo vazniji problemi na koje smo vec oguglali i koji se samo taloze.Osim male grupe koja i prakticno reaguje grad je totalno letargican.I sad odjednom nahuskacke reakcije u vezi homoseks. Van pameti.Valjda ce nam oni u ta 2 dana ugroziti egzistenciju,atakovati na nas vrli moral...kad vec ne mozemo nista mami,taji,Brankovicu-iskalimo na homicima nase balkanske testosterone!

Kazes i sam da dogadjaj nije bitan za muslimane dok ih se ne dotice.A dotice jer je u istom mjesecu.
To ne stima jer mjesec septembar pripada svim Sarajlijama,a ne samo muslimanima.Ruzno to svojatanje! A pravim muslimanima ne moze i ne treba niko skrenuti paznju sa ramazana na nesto drugo.Kao sto ni muslimani ne treba da paznju drugih skrecu samo na ramazan.
To je jedini nacin: fair-play
luciferino

#320 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by luciferino »

@popajic
Nisu reakcije odjednom, bile su i za ocekivati. Potrazi stare teme o homoseksualcima ili homoseksualnom, i svaka, ali bash svaka, zavrsi pod kljucem. Argumentacija je vazda ista, pojavi se tu i tamo neki poziv na linch i bilo bi isto i bez ramazana. Ono sto se ignorishe je chinjenica da je za organizaciju bilo kojeg festivala potrebno vrijeme, da se neke stvari planiraju mjesecima unaprijed jer ipak treba vidjeti gdje ce se odrzavati neka izlozba, u kojem kinu ce igrati koji film, na kojoj pozornici ce biti predstava i tu je josh puno, puno toga. Izgleda da mnogi misle da su se pederi jednog veselog dana sastali i rekli: "ok, hajmo tog i tog datuma izaci na ulicicu u ruzicastim gacicama okiceni cvjeticima i prosetati Titovom". Ovo zakljucujem jer se rijeci "parada i paradiranje" ponavljaju bezbroj puta. Ja cu ponoviti svoje pitanje. Ko inace odlucuje koji ce se festival odrzati, kako, gdje i kada? Da li je potrebno dobiti zeleno svjetlo od gradskih otaca ili je dovoljno samo naci prostor i rechi datum? Ako se paradiraju, zar to "paradiranje" nije neophodno najaviti policiji? Hoce li zaustaviti saobracaj? (znam razlikovati rijec "festival" od "parade"). Ne kaze se djabe "u strahu su velike oci". Sta o festivalu misle mama gradonacelnica, a sta ministar kulture? Jel to inace ide mimo svake vlasti? Pitam cisto nako jer planiram i ja jedan festival organizovati sebi u cast.
shuriken

#321 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by shuriken »

popajic wrote:
@shalaedin
Od 24-26 septembra se odrzava taj festival... kraj festivala pada na noc lejletul Kadr... sada se nece pricati o bitnosti te noci za muslimane vec ce se pricati o kvirovcima koji su nehatom ili sa namjerom narusili ili narusavaju taj mir. Zasto se pise toliko o svemu tome? Zasto se pravi tolika hajka? Zasto se skrece paznja muslimana sa ramazana na taj dogadjaj? Zasto je taj festival uopste bitan Sarajlijama? Bitan je onome ko taj dogadjaj podrzava nama nije bitan sve dok se ne dotice nas. Nas se dotakao jer je pao u ovome mjesecu i jer znamo da ce taj festival u sarajevo donjeti i paradu. I mozda jos gore stvari od nje. Sarajevo nije San Francisko ili Amsterdam, Sarajevo je na Balkanu... ovdje su ljudi konzervativni i nisu naklonjeni razlikama i takve ljude diskriminiraju vise nego ikoga... i to nece niko moci lako promijeniti pa ni zakon jer kod nas zakona ima, ali ga nema ko sprovesti
Licno sam iznerviran da se "festivalu" pridaje toliko znacaja iz razloga sto se zanemaruju mnooogo vazniji problemi na koje smo vec oguglali i koji se samo taloze.Osim male grupe koja i prakticno reaguje grad je totalno letargican.I sad odjednom nahuskacke reakcije u vezi homoseks. Van pameti.Valjda ce nam oni u ta 2 dana ugroziti egzistenciju,atakovati na nas vrli moral...kad vec ne mozemo nista mami,taji,Brankovicu-iskalimo na homicima nase balkanske testosterone!

Kazes i sam da dogadjaj nije bitan za muslimane dok ih se ne dotice.A dotice jer je u istom mjesecu.
To ne stima jer mjesec septembar pripada svim Sarajlijama,a ne samo muslimanima.Ruzno to svojatanje! A pravim muslimanima ne moze i ne treba niko skrenuti paznju sa ramazana na nesto drugo.Kao sto ni muslimani ne treba da paznju drugih skrecu samo na ramazan.
To je jedini nacin: fair-play
cak stovise muslimanima i nije septembar nego ramadan/ramazan
dodje nakon sabana i prije sevala
septembar je izmisljotina starih rimljana koju su preuzeli krscani

nema jedne istine, bez fasizma
istine su brojne i postoje paralelno
inace ode sve u mp3
iz dna duše

#322 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by iz dna duše »

Meni se ljudi ovo sve smučilo, hajd' da zaključimo ovu temu!
Vrtimo se u krug...
Pozdrav svima!
mIRCerka

#323 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by mIRCerka »

shalaedin wrote:
1. ubijaju u tramvajima
3. ocevi siluju kceri

Lijep pozdrav
Lijepa mirci to svakom normalnom smeta jer to moze zajedno sa ovim kvirovcima pod ruku ... isto govno drugo pakovanje. Ni u jednom ni u drugom nekog hajra nema. Posto vidim branis ti ove Queerovce pa brani i nas... dobro je i tebi cim se bunis po forumima. Osnuj stranku mozda te cuje neko. BIH-a pati od svih vidova diskriminacije i podijela... a ti bi da rijesavas to, bujrum ako mozes sama. Kod nas ljudi slusaju samo sebe, kolektivne misli nema. O nepravdi se po forumima buni, a na ulici rijetko. Svak ko moze sebi priustiti kafu u Strosi nema razloga da se buni... ostali mogu samo sanjati o tome... a o koli da ne govorim. Mi smo se promjenili i nase stanje se promijenilo. Nismo dobar narod i sta ocekivati od takvog naroda osim lose. Nama nije najveci problem Queer festival vec poruka koju donosi taj festival. Umjetnost koja prodaje kamenje za bubrege... Smeta nam sto je u ovome mjesecu i sto se ovim izazivaju ljudi koji takve dogadjaje iz dna duse preziru. Sto se time vrijedja svako onaj koji docekuje mjesec ramazan sa puno paznje i drzi do islamskih vrijednosti. Od 24-26 septembra se odrzava taj festival... kraj festivala pada na noc lejletul Kadr... sada se nece pricati o bitnosti te noci za muslimane vec ce se pricati o kvirovcima koji su nehatom ili sa namjerom narusili ili narusavaju taj mir. Zasto se pise toliko o svemu tome? Zasto se pravi tolika hajka? Zasto se skrece paznja muslimana sa ramazana na taj dogadjaj? Zasto je taj festival uopste bitan Sarajlijama? Bitan je onome ko taj dogadjaj podrzava nama nije bitan sve dok se ne dotice nas. Nas se dotakao jer je pao u ovome mjesecu i jer znamo da ce taj festival u sarajevo donjeti i paradu. I mozda jos gore stvari od nje. Sarajevo nije San Francisko ili Amsterdam, Sarajevo je na Balkanu... ovdje su ljudi konzervativni i nisu naklonjeni razlikama i takve ljude diskriminiraju vise nego ikoga... i to nece niko moci lako promijeniti pa ni zakon jer kod nas zakona ima, ali ga nema ko sprovesti :)
:sax:
Postovani shalaedine,
Da ti mIRCi nesto kaze.
mIRCi radi, ima redovnu platu, plata dovoljna za platiti struju, fiksni, mobilni, rate kredita, hranu za preko 20 macaka, gorivo za auto, kutiju cigareta dnevno, ham-ham narudzbu na posao svaki dan, i jos ostane para za Terranove, ponekad Skandala al najcesce Bagatele i Zare, kad je snizenje.
mIRCi je prijavljena, placa sve poreze i doprinose. opet, mIRCi je guzicu mrzla na platou jos 2005.godine, malo koji protest je mIRCi propustila. Ovo sve isto ti vazi i za recimo uvijek dobrog gosta. I jos neke od vatrenih revolucionara.
A sagledas situaciju i skontas da je nama fakat dobro i da po tebi ne bi trebali da se bunimo. Ja nisam takva. Ja nisam kao neki novopoceni kandidati na listama koji kad poloze ispit iz recimo sintakse nece da potpisu peticiju za kolege kojima je ostao usmeni a kojima profesor ne da da izadju na drugi usmeni jer nisu izasli na prvi septembarski termin :D A meni ne bude mrsko peticiju sastavit i prva se potpisat. Sto da samo meni bude dobro? I takvi likovi od mene podrsku dobiti nece jer se nisu pokazali dobri u borbi za druge, vec samo za sebe.
E sad, niko od vas velikih branitelja islama i religije i morala nije napisao, makar ja ne procitah, " Trebamo otici braco tamo i zalutalim ovcama pokazati put, objasniti im da to sto rade predstavlja gresku i grijeh i ovo i ono".
Tesko je Edine dici dupence iz udobne stolice i objasniti nekome nesto, nauciti ga. Znanje nije znanje znati, znanje je znanje dati!
Najlakse je popljuvati i prebiti i reci samom sebi CESTITAM JESAM MU POKAZO NJEGOVOG BOGA. A koliko znam duznost "brata" je da zalutalog brata POKUSA izvesti na pravi put. Ispravi me ako grijesim.

Lijep pozdrav
zastoqsviram

#324 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by zastoqsviram »

mIRCerka wrote: Postovani shalaedine,
Da ti mIRCi nesto kaze.
mIRCi radi, ima redovnu platu, plata dovoljna za platiti struju, fiksni, mobilni, rate kredita, hranu za preko 20 macaka, gorivo za auto, kutiju cigareta dnevno, ham-ham narudzbu na posao svaki dan, i jos ostane para za Terranove, ponekad Skandala al najcesce Bagatele i Zare, kad je snizenje.
mIRCi je prijavljena, placa sve poreze i doprinose. opet, mIRCi je guzicu mrzla na platou jos 2005.godine, malo koji protest je mIRCi propustila. Ovo sve isto ti vazi i za recimo uvijek dobrog gosta. I jos neke od vatrenih revolucionara.
A sagledas situaciju i skontas da je nama fakat dobro i da po tebi ne bi trebali da se bunimo. Ja nisam takva. Ja nisam kao neki novopoceni kandidati na listama koji kad poloze ispit iz recimo sintakse nece da potpisu peticiju za kolege kojima je ostao usmeni a kojima profesor ne da da izadju na drugi usmeni jer nisu izasli na prvi septembarski termin :D A meni ne bude mrsko peticiju sastavit i prva se potpisat. Sto da samo meni bude dobro? I takvi likovi od mene podrsku dobiti nece jer se nisu pokazali dobri u borbi za druge, vec samo za sebe.
E sad, niko od vas velikih branitelja islama i religije i morala nije napisao, makar ja ne procitah, " Trebamo otici braco tamo i zalutalim ovcama pokazati put, objasniti im da to sto rade predstavlja gresku i grijeh i ovo i ono".
Tesko je Edine dici dupence iz udobne stolice i objasniti nekome nesto, nauciti ga. Znanje nije znanje znati, znanje je znanje dati!
Najlakse je popljuvati i prebiti i reci samom sebi CESTITAM JESAM MU POKAZO NJEGOVOG BOGA. A koliko znam duznost "brata" je da zalutalog brata POKUSA izvesti na pravi put. Ispravi me ako grijesim.

Lijep pozdrav
evo jednog zalutalog, pita gdje je taj festival....
Image
mIRCerka

#325 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by mIRCerka »

Bash mi je drago sto ismijavas ovaj problem. Hajmo danas prebit pedere, sutra hajmo prebit trebe u mini suknjama, prekosutra cemo prebit momke koji se zamisli kupaju svaki dan i briju i moderno se oblace, a za 10 dana da prebijemo sve one koji imaju recimo poteskoca u ucenju i razvoju. Ubaci u raspored negdje da prebijemo sve one koji imaju tamniju kozu od nekog "naseg" defaulta bjeline, ubaci i one sa prekomjernom tezinom.
Nakon sto ih sve isprebijamo, ici cemo pred narodnu kuhinju, da nam neko halali obrok dnevno. Jer bitno je ismijati i istuci Q populaciju, jer je to najveci problem u ovoj zemlji. U stvari, to je jedini problem. U Sarajevu. Nemamo drugih problema. Fakat.
Locked