Ma jok ba...španska je najjacaZwanziger wrote:Sta se ba raspravljate, Bundesliga najjaca liga.
English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#301 Re: English Premier League
- ja.neron
#302 Re: English Premier League
ROONEY, SCHOLES, NEVILLE, CARRICK HOČEŠ JOŠelSaik wrote:Ma yebeš ligu u kojoj velika četvorka zajedno nema 4 domaća igrača...
- Zwanziger
#303 Re: English Premier League
Neče višeja.neron wrote:ROONEY, SCHOLES, NEVILLE, CARRICK HOČEŠ JOŠelSaik wrote:Ma yebeš ligu u kojoj velika četvorka zajedno nema 4 domaća igrača...
- ja.neron
#304 Re: English Premier League
Neelix wrote:ne znam sta se ti uopste raspravljas. milan-manchester, sve ti je jasno
stvarno je ulaganje u marketing mocna stvar
A DEPORTIVO - MILAN mislim da sam to gledao u nekoj seriji al hajde izgleda da je i još 200 mil. isto gledalo
http://www.youtube.com/watch?v=mqnliVF4 ... re=related
-
Danss
#305 Re: English Premier League
Potpisujem Spance. Oni su vanzemaljci za sve ostale.LSD wrote:Ma jok ba...španska je najjacaZwanziger wrote:Sta se ba raspravljate, Bundesliga najjaca liga.
- sesalmir
#306 Re: English Premier League
Pa dobro ne znam ko ti mislis da je najkvalitetnij? Ja spominjem talijane, jer koliko skontah ti ih nesta hvalis, branis ili pojma nemam sta vec, al moguce da sam fulio, jer doduse nisam citao sve postove, pa pojma nemam mozda sam fulio temu. Uglavnom kazem da ja najvise volim kvalitet i da zbog toga gledam englesku kao najkvalitetniju. Ako se i ti slazes da je najkvalitetnija liga, ne znam cemu onda diskusija?Neelix wrote:sesalmir wrote:
zato sto su najkvalitetnij i znam da ce i ove sezone opet imati vise predstavnika od talijana u eliminacionoj fazi lige prvaka.
opet talijani...
Vidim i spanci se javljaju iako ne znam koji to spanski klub moze uzeti ligu prvaka, doduse mozemo svi o tome sad naglabati, kako ko za koga navija, ali realno ocekujem opet englesko finale, samo da ih zrijeb ne ubije pa da se pokolju medjusobno ranije.
-
Danss
#307 Re: English Premier League
Real... ili Barcasesalmir wrote:Pa dobro ne znam ko ti mislis da je najkvalitetnij? Ja spominjem talijane, jer koliko skontah ti ih nesta hvalis, branis ili pojma nemam sta vec, al moguce da sam fulio, jer doduse nisam citao sve postove, pa pojma nemam mozda sam fulio temu. Uglavnom kazem da ja najvise volim kvalitet i da zbog toga gledam englesku kao najkvalitetniju. Ako se i ti slazes da je najkvalitetnija liga, ne znam cemu onda diskusija?Neelix wrote:sesalmir wrote:
zato sto su najkvalitetnij i znam da ce i ove sezone opet imati vise predstavnika od talijana u eliminacionoj fazi lige prvaka.
opet talijani...
Vidim i spanci se javljaju iako ne znam koji to spanski klub moze uzeti ligu prvaka, doduse mozemo svi o tome sad naglabati, kako ko za koga navija, ali realno ocekujem opet englesko finale, samo da ih zrijeb ne ubije pa da se pokolju medjusobno ranije.
- belafonte
#308 Re: English Premier League
Dje nam je lutka lijepa aka Chuck Norris - sam protiv svih
http://www.sportsport.ba/ino_fudbalp-9767.htm
Sve ga demantuju i to iz kluba za koji navija
Ali zamolio bih ga da sad dobro procita ovaj text, ako treba i nacrtat cu mu sta je covjek rekao, mada mislim da frajer samo provocira, u suprotnom je izgubljen slucaj
http://www.sportsport.ba/ino_fudbalp-9767.htm
Sve ga demantuju i to iz kluba za koji navija
Ali zamolio bih ga da sad dobro procita ovaj text, ako treba i nacrtat cu mu sta je covjek rekao, mada mislim da frajer samo provocira, u suprotnom je izgubljen slucaj
-
elSaik
#309 Re: English Premier League
Hoću, 'ajde, nastavi...ja.neron wrote:ROONEY, SCHOLES, NEVILLE, CARRICK HOČEŠ JOŠelSaik wrote:Ma yebeš ligu u kojoj velika četvorka zajedno nema 4 domaća igrača...
Znači, ManU - 4, Arseanal - 0, Liverscum - 0, Chelski - 0... Ako skupe ekipu, samobanovat ću se...
-
elSaik
#310 Re: English Premier League
Za mene to ubija draž fudbala... smiješno je kad komentator kaže duel ENGLESKOG i ŠPANSKOG tima, a niti ovi u ENGLESKOM imaju ENGLEZA, niti ovi u ŠPANSKOM imaju ŠPANACA... i onda kad mi neko kaže kako Arsenal igra čvrsto engleski, a ljudi u svlačionici na francuskom pričaju...sesalmir wrote:Vjerovatno mnogi englezi tako i razmisljaju. Al posto nisam englez, boli me briga hoce li po terenu trcati, spanac, argentinac, englez, ili koji god hoce, samo nek je sto bolji igrac.elSaik wrote:Ma yebeš ligu u kojoj velika četvorka zajedno nema 4 domaća igrača...
U prilog ovome govori i činjenica da je u jednom trenutku Željo imao više Engleza u prvoj postavi od Chelsea/Arsenala...
edit: Izuzetak su naravno igrači koji su rođeni u jednoj državi, a vode porijeklo iz neke druge...
- belafonte
#311 Re: English Premier League
hahaaahhaahelSaik wrote:Hoću, 'ajde, nastavi...ja.neron wrote:ROONEY, SCHOLES, NEVILLE, CARRICK HOČEŠ JOŠelSaik wrote:Ma yebeš ligu u kojoj velika četvorka zajedno nema 4 domaća igrača...
Znači, ManU - 4, Arseanal - 0, Liverscum - 0, Chelski - 0... Ako skupe ekipu, samobanovat ću se...
ROONEY, SCHOLES, NEVILLE, CARRICK, Ferdinand, Walcott, Gerrrard, Carragher, Terry, Ashley Cole, Joe Cole, Lampard
Jedva skupih
-
elSaik
#312 Re: English Premier League
Svaka čast, mislio sam neće niko uspjeti...
edit: S obzirom da fali golman, neću se samobanovati...

edit: S obzirom da fali golman, neću se samobanovati...
- weed
#313 Re: English Premier League
Haj' ba elSaik, ne kenjaj vise, stare ti... kakve veze ima to sto dosta stranaca igra u engleskoj premier ligi... to je samo dokaz da je ta liga jedna od najjacih evropskih liga... to sto ste vi coravi i ne vidite da u svakoj zavrsnici lige prvaka UVIJEK budu dva i vise engleskih klubova, to je vas problem... na kraju krajeva, zasto raspravljate o ukusima... napravite topic (ako vec nema) za pojedine evropske lige, pa tamo svrsavajte jedni po drugima, kako su te lige najbolje, a ovdje pustite ljude da diskutuju o desavanjima u ligi ciji naziv nosi ovaj topic! 
-
vjecnobordo
#314 Re: English Premier League
Ja sam se do prošle godine kleo u englesku ligu i Arsenal. Rekao bih kilometrima iznad ostalih, a sad.. teško da bih gledao neku tekmu u komadu, da mi neko plati.
Jednostavno meni je veći gušt gledati sad njemačku zweitu, nego to
Igrači imaju prostora, tehnički dobro potkovani, lijepo za oko igraju i svaki derbi puno golova.
Španska je isto pravo dobra, i što se mene tiče najjača u Evropi.
Talijani ala Balkan.
Jednostavno meni je veći gušt gledati sad njemačku zweitu, nego to
Španska je isto pravo dobra, i što se mene tiče najjača u Evropi.
Talijani ala Balkan.
-
elSaik
#315 Re: English Premier League
(1) Stranci dokaz da je liga kvalitetna? Ok, onda je Bundesliga najkvalitetnija, imali su najviše predstavnika na Europskom prvenstvu...hladovina wrote:Haj' ba elSaik, ne kenjaj vise, stare ti... kakve veze ima to sto dosta stranaca igra u engleskoj premier ligi... to je samo dokaz da je ta liga jedna od najjacih evropskih liga (1)... to sto ste vi coravi i ne vidite da u svakoj zavrsnici lige prvaka UVIJEK budu dva i vise engleskih klubova, to je vas problem (2)... na kraju krajeva, zasto raspravljate o ukusima... napravite topic (ako vec nema) za pojedine evropske lige, pa tamo svrsavajte jedni po drugima, kako su te lige najbolje, a ovdje pustite ljude da diskutuju o desavanjima u ligi ciji naziv nosi ovaj topic! (3)
(2) Naravno da ih ima najviše kad ih 4, a nekad i 5 učestvuje...
(3) A ček, raspravljanje o ne igranju Engleza u engleskim klubovima nije sukladno temi o engleskoj ligi? Ok, odoh do teme o Primeri division, pa ću tamo da "kenjam" o ovome.
@vječni - ja kad sam govorio da je cvajta najbolja liga u Europi, vi se smijali... eto vam sad...
-
elSaik
#316 Re: English Premier League
I još jedan od razloga zašto mi engleska liga pada u očima...
http://www.sarajevo-x.com/clanak/081126056
Istovremeno u Njemačkoj se odbija pomisao da stranci budu većinski vlasnici stranci i da se ulaže iracionalno mnogo novca u klubove... dok se u Minhenu utakmica Bayerna još može pogledati za 7€, ne želim znati koliko košta minimalna ulaznica za utakmicu Chelsea...
http://www.sarajevo-x.com/clanak/081126056
Istovremeno u Njemačkoj se odbija pomisao da stranci budu većinski vlasnici stranci i da se ulaže iracionalno mnogo novca u klubove... dok se u Minhenu utakmica Bayerna još može pogledati za 7€, ne želim znati koliko košta minimalna ulaznica za utakmicu Chelsea...
- rado_vidjen
#317 Re: English Premier League
nije li svugdje tako? kao u spaniji, ili italiji je veca neizvjesnost.elSaik wrote:u kojoj, od 3 tima, svi ostali ne mogu meda i takmiče se samo pro forme... Možeš slobodno odvojiti Arsenal, Chelsea, ManU i Liverpool (ove zadnje samo da bi broj timova bio paran) i nek igraju svoju mini ligu - rezultat bi bio isti kao što je i danas.
hule uze arsenala vani, a ti velis pro forme igraju
kad se vec spominje manjak domacih igraca u engleskim klubovima- koliko ih to milan ima, a da su starteri?! ( jbg moram po milanu
Engleska je najjaca liga na sijetu
- Neelix
#318 Re: English Premier League
gattuso, ambrosini, nesta, maldini, abbiati, borriello, zambrotta, pirlo - sve starteri, sve talijani, jel dosta? na klupi su jos i inzaghi, favalli, bonera, darmian i antonini - sve talijani.
- rado_vidjen
#319 Re: English Premier League
petorica-sestorica su starteri-vrh. zar je ziv nesta.
da nema kake, milan bi bio u rangu trepce
rooney, carrick, g. neville, rio, scholes. eto ih pet i od mene
( startera kad su zdravi)
trci li gatusso?
da nema kake, milan bi bio u rangu trepce
rooney, carrick, g. neville, rio, scholes. eto ih pet i od mene
trci li gatusso?
- van Basten
#320 Re: English Premier League
plodonosna diskusija kakva se da vidjeti zadnje 2-3 stranice na ovom topicu podsjeća me na dječija prepucavanja "moj je babo jači od tvog babe" 
- weed
#321 Re: English Premier League
svaka cast, buraz... vjerovatno i jesu balavci, pa ovoliko zacatavaju temu!van Basten wrote:plodonosna diskusija kakva se da vidjeti zadnje 2-3 stranice na ovom topicu podsjeća me na dječija prepucavanja "moj je babo jači od tvog babe"
- Neelix
#322 Re: English Premier League
i ti si ucesnik diskusije...hladovina wrote:svaka cast, buraz... vjerovatno i jesu balavci, pa ovoliko zacatavaju temu!van Basten wrote:plodonosna diskusija kakva se da vidjeti zadnje 2-3 stranice na ovom topicu podsjeća me na dječija prepucavanja "moj je babo jači od tvog babe"
- weed
#323 Re: English Premier League
ne, ja samo pokusavam temu vratiti u njen prvobitni tok! 
-
Danss
#324 Re: English Premier League
Nije bas ko kod engleza, ovo boldirano se moze prosiriti, u zadnjih 10 godina titule su osvajali Real, Barca, Valencia, Deportivo, sad su tu u top 4 Sevilla i Villareal, a i Atletico M se gura tu nedje. Spanci definitvno vise poteza, atraktivnosti, Englezi...hm... znas ono... golman nabije loptu, a tamo sidrash u sesnestercu...rado_vidjen wrote:nije li svugdje tako? kao u spaniji, ili italiji je veca neizvjesnost.elSaik wrote:u kojoj, od 3 tima, svi ostali ne mogu meda i takmiče se samo pro forme... Možeš slobodno odvojiti Arsenal, Chelsea, ManU i Liverpool (ove zadnje samo da bi broj timova bio paran) i nek igraju svoju mini ligu - rezultat bi bio isti kao što je i danas.( juventus, milan, i u zadnje vrijeme inter; barca, real; bayern, werder, mozda jos neko...mada je bayern apsulutni favorit pred svaku sezonu)
hule uze arsenala vani, a ti velis pro forme igraju![]()
kad se vec spominje manjak domacih igraca u engleskim klubovima- koliko ih to milan ima, a da su starteri?! ( jbg moram po milanu)
Engleska je najjaca liga na sijetusve ostalo je stvar licnog neukusa
![]()
Ako su Englezi izmislili fodbal/nogomet, onda su ga Spanci digli na jedan visi nivo.
-
Danss
#325 Re: English Premier League
I dok me ko nije nalijepio zbog ''napada'' na Engleze, ipak je ovo samo diskusija u kojoj iznosimo svoje argumente, a trenutno je za i protiv English Premier League. Mislim da su ovi navijaci engleskih klubova pokrenuli ovakvu diskusiju konstatacijama da je to najbolja liga, ono ''NBA - pojam za ostatak svijeta'', u tom smislu. Ukusi ko ukusi, Englezi su dobri, pratim njihove tekme, al da su najbolja liga
.