Alergičari, na šta ste alergični?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
alphonse kauders

#301 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by alphonse kauders »

Zovem se Zelena wrote:Ne znam otkud vam ta prica da nema aeriusa nigdje. U apoteci u kojoj sam ja uvijek ima bar 2 kutije a ako se desi da nema trenutno moze se naruciti. Ako nekome treba da pokusam ostaviti...

Sent from my LT26i using Tapatalk 2
Meni žena u apoteci reče da trenutnim zalihama Aerius-a ističe rok u junu, a da se nije obnovila licenca za lijek pa se nikome ne isplati naručivati. Da li me je slagala, ne znam.

Inače - prošla sedmica je bila najgora ikad što se tiče moje karijere alergičara - u petak je čak legla i dupla doza Flonidana (po jedan ujutro i navečer), nekakav opor ukus u grlu, začepljene uši, nos, oči suhe ujutro i navečer, kihanje - čuo sam da je ova godina jedna od baš loših za alergičare.

Nadam se da neće još dugo trajati..
basicm

#302 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by basicm »

Ova godina stvarno gadna, nikad do ove godine nisam imao problema sa gusenjem,ali vec 4 noci kao na slamcicu disem. Upravo sam se vratio iz hitne, dali mi injekciju, i kazu da sam 4. veceras.
Zovem se Zelena

#303 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Zovem se Zelena »

.
Last edited by Zovem se Zelena on 30/04/2013 07:59, edited 1 time in total.
Zovem se Zelena

#304 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Zovem se Zelena »

alphonse kauders wrote:
Zovem se Zelena wrote:Ne znam otkud vam ta prica da nema aeriusa nigdje. U apoteci u kojoj sam ja uvijek ima bar 2 kutije a ako se desi da nema trenutno moze se naruciti. Ako nekome treba da pokusam ostaviti...

Meni žena u apoteci reče da trenutnim zalihama Aerius-a ističe rok u junu, a da se nije obnovila licenca za lijek pa se nikome ne isplati naručivati. Da li me je slagala, ne znam.

Inače - prošla sedmica je bila najgora ikad što se tiče moje karijere alergičara - u petak je čak legla i dupla doza Flonidana (po jedan ujutro i navečer), nekakav opor ukus u grlu, začepljene uši, nos, oči suhe ujutro i navečer, kihanje - čuo sam da je ova godina jedna od baš loših za alergičare.

Nadam se da neće još dugo trajati..
Istina je, radi se o losem roku juni/juli. Zbog toga apoteke nece da narucuju. Sad je to i neki zacarani krug izmedju apoteka i veledrogerija. No, bitno je da se lijek moze naruciti ukoliko to pacijent zeli.

Vec sam pitala, da li je neko probao xados? Nesto je povoljniji od aeriusa a navodno je ucinkovit.

didžej

#305 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by didžej »

meni nista jos uvijek, da kucnem u drvo. :)
jos uvijek mislim da alergija kako dodje tako i prodje.
ufur'o sam se da je nemam, ne mislim o tome i evo nikakvih reakcija jos uvijek iako smo duboko zagazili u proljece.
prema tome, ignorisite alergiju, ne mislite o njoj, to vam je moj savjet. 8-) :)
Ljube

#306 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Ljube »

Ja nju ignorišem ,al ona mene ne :D sad ce u maju travkice da nam bujaju :-x al ja se nadam nadam kos nekih 15 tak dana i da ce da ide na bolje :thumbup:
didžej

#307 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by didžej »

Ljube wrote:Ja nju ignorišem ,al ona mene ne :D sad ce u maju travkice da nam bujaju :-x al ja se nadam nadam kos nekih 15 tak dana i da ce da ide na bolje :thumbup:
eeee, ali moras se ufurat', da dostignes na odredjenom stepenu svijesti to stanje da si jaci od alergije.
kao sto postoje nacini i treninzi da ne osjetis bol tako i ovo. :D
_aja_

#308 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by _aja_ »

didžej wrote:
Ljube wrote:Ja nju ignorišem ,al ona mene ne :D sad ce u maju travkice da nam bujaju :-x al ja se nadam nadam kos nekih 15 tak dana i da ce da ide na bolje :thumbup:
eeee, ali moras se ufurat', da dostignes na odredjenom stepenu svijesti to stanje da si jaci od alergije.
pitat ćemo te krajem ljeta :D
didžej

#309 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by didžej »

_aja_ wrote:
didžej wrote:
pitat ćemo te krajem ljeta :D
ako se po jutru dan poznaje ovo ce biti dugo, toplo ljeto. 8-) :D
_aja_

#310 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by _aja_ »

basicm wrote:Ova godina stvarno gadna, nikad do ove godine nisam imao problema sa gusenjem,ali vec 4 noci kao na slamcicu disem. Upravo sam se vratio iz hitne, dali mi injekciju, i kazu da sam 4. veceras.

:(
Nadam se da će ubrzo biti lakše ... Jesi li snimao pluča? Alergije su često uzrokuju astme, a pošto je kod tebe jako loše ne bi bilo zgoreg da to uradiš .... Ja sam zbog prehlade snimila pluča te mi je doktorica rekla da se radi o astmatičnom stanju kombinacija alergije i bronhtisa u djetinjstvu je dovela do toga :cry: . Dala mi je neku pumpicu za inhalaciju za konstantnu upotrebu, ali sam ja sam sebe ubijedila da mi ne treba :oops: . Inače ovih dana me nakon kihanja me uhvati neki suhi kašalj imama osječaj da mi se pluća raspadaju :(
_aja_

#311 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by _aja_ »

didžej wrote:
Ja se nadam zbog tebe da će biti tako :) ...ali sačekaćemo ambroziju :D
didžej

#312 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by didžej »

_aja_ wrote:
didžej wrote:
u avgustu sam na moru i to tamo gdje nema ambrozije. 8-)
ali ako je vidis uputi joj maksuz selam. :)
_aja_

#313 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by _aja_ »

didžej wrote:
_aja_ wrote:
didžej wrote:
u avgustu sam na moru i to tamo gdje nema ambrozije. 8-)
ali ako je vidis uputi joj maksuz selam. :)
gud for ju :D :lol:
Svicko

#314 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Svicko »

_aja_ wrote:
basicm wrote:Ova godina stvarno gadna, nikad do ove godine nisam imao problema sa gusenjem,ali vec 4 noci kao na slamcicu disem. Upravo sam se vratio iz hitne, dali mi injekciju, i kazu da sam 4. veceras.

:(
Nadam se da će ubrzo biti lakše ... Jesi li snimao pluča? Alergije su često uzrokuju astme, a pošto je kod tebe jako loše ne bi bilo zgoreg da to uradiš .... Ja sam zbog prehlade snimila pluča te mi je doktorica rekla da se radi o astmatičnom stanju kombinacija alergije i bronhtisa u djetinjstvu je dovela do toga :cry: . Dala mi je neku pumpicu za inhalaciju za konstantnu upotrebu, ali sam ja sam sebe ubijedila da mi ne treba :oops: . Inače ovih dana me nakon kihanja me uhvati neki suhi kašalj imama osječaj da mi se pluća raspadaju :(
Čekaj, je li to sada permanentno stanje kod tebe, do kada će ti trebati pumpica?

Pitam jer se nalazim u sličnoj poziciji. Doduše nisam snimao pluća, nije mi niko nikakvu pumpicu propisao, ali imao sam u djetinjstvu bronhitis i evo ovih dana, tj 2-3 mjeseca me tu i tamo napadne to teško disanje, jedva prebrodim noć.
Evo već 6-7 dana pijem Flexofan, tako nešto, i da kucnem o drvo zaista normalno spavam, dišem, živim... ali kad nestane tabletica pitanje je hoće li se alergija/to stanje vratiti.

Baš čudno, do ove godine nikada nisam imao sa time problema. Umjereno sam bio alergičan, tu i tamo curi nos, ali ovo sa teškim disanjem je novo. :(
Ljube

#315 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Ljube »

Ružno od mene,al lakše mi kad vidim da nisam sama 8) nemam nikog od raje da je alergičan,pa me ni ne razumiju :evil:
_aja_

#316 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by _aja_ »

Svicko wrote:
Čekaj, je li to sada permanentno stanje kod tebe, do kada će ti trebati pumpica?

Pitam jer se nalazim u sličnoj poziciji. Doduše nisam snimao pluća, nije mi niko nikakvu pumpicu propisao, ali imao sam u djetinjstvu bronhitis i evo ovih dana, tj 2-3 mjeseca me tu i tamo napadne to teško disanje, jedva prebrodim noć.
Evo već 6-7 dana pijem Flexofan, tako nešto, i da kucnem o drvo zaista normalno spavam, dišem, živim... ali kad nestane tabletica pitanje je hoće li se alergija/to stanje vratiti.

Baš čudno, do ove godine nikada nisam imao sa time problema. Umjereno sam bio alergičan, tu i tamo curi nos, ali ovo sa teškim disanjem je novo. :(
Paaaaaaaa da, ali se ja ne mogu pomirit sa tim da koristim pumpicu konstantno zato i ne idem na kontrole :roll:
Pa meni su ranije propisivali te pumpice kao što je Ventolin baš za alergiju u slučaju tih gušenja, ali sam tad dobila nešto drugo od specijaliste se ne mogu sjetiti naziva bila je uglavnom neka pumpica za astmu koja se morala koristiti ujutro i naveče :cry:
Last edited by _aja_ on 30/04/2013 11:39, edited 1 time in total.
didžej

#317 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by didžej »

Ljube wrote:Ružno od mene,al lakše mi kad vidim da nisam sama 8) nemam nikog od raje da je alergičan,pa me ni ne razumiju :evil:
:roll: hej, to je ipak samo alergija. :)
Ljube

#318 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Ljube »

Super što si tako pozitivan,al nekad nije samo to dovoljno :roll:
Russki

#319 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Russki »

na kiwi -.-
didžej

#320 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by didžej »

Ljube wrote:Super što si tako pozitivan,al nekad nije samo to dovoljno :roll:
ne znam sta da ti kazem, nije to najgora stvar na svijetu pa da budes tako tuzna i depresivna.
piatc

#321 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by piatc »

I ja sam imao bronhitis kao dijete, ali prvi put ove godine osjecam gusenje i kasljem, uz slinjenje i kihanje. Aerius vise ne pomaze :( Nekoliko puta se budim u toku noci, po 20 minuta se borim dok ne dodjem do daha, nije valjda da ovo moze opet aktivirati bronhitis? :-?
Lucazode

#322 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Lucazode »

piatc wrote:I ja sam imao bronhitis kao dijete, ali prvi put ove godine osjecam gusenje i kasljem, uz slinjenje i kihanje. Aerius vise ne pomaze :( Nekoliko puta se budim u toku noci, po 20 minuta se borim dok ne dodjem do daha, nije valjda da ovo moze opet aktivirati bronhitis? :-?
I ja su budim i borim za dah. Probaj Singular meni je baš pomogao.
_aja_

#323 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by _aja_ »

Lucazode wrote:
piatc wrote:I ja sam imao bronhitis kao dijete, ali prvi put ove godine osjecam gusenje i kasljem, uz slinjenje i kihanje. Aerius vise ne pomaze :( Nekoliko puta se budim u toku noci, po 20 minuta se borim dok ne dodjem do daha, nije valjda da ovo moze opet aktivirati bronhitis? :-?
I ja su budim i borim za dah. Probaj Singular meni je baš pomogao.
Singular je kortikosteroid i ne treba ga uzimati bez preporuke i savjeta sa ljekarom, a i tada dobro razmislite da li i kako ga koristiti.
didžej

#324 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by didžej »

plivanje kazu pomaze kod alergija.
zvrzgana

#325 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by zvrzgana »

Orasi, lješnjaci i kamilica. E sada, obzirom da mnogi kozmetički proizvodi, a i namirinice, imaju ekstrakt kamilice, na šta posebno obraćam pažnju, ali to nekada malo previdim :roll: interesuje da li ima neki dodatak ishrani da malo ublaži reakciju (posebno onu na želucu) u ovim slučajevima kada se zeznem? Hvala :)
Post Reply