Ta slika je pogresna.jeza u ledja wrote:Pa ovime je pokazao svoje neiskustvo (pogledati gore sliku).Abacija wrote:Imas li ti kakvu konstruktivnu kritiku na njegov racun za nas koji bas detaljno ne pratimo ovaj rat? Kako neiskusan? Za koga podoban? Sta je trebao do sada uraditi; i sta treba uraditi u buducnosti?jeza u ledja wrote:
A onaj Saakashvili je fakat smotljo samo takav. Mlad, neiskusan, podoban...
A kao takav je podoban za napuckavanje Gruzije na Rusiju od strane Amerike.
Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
-
Abacija
#301 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
- jeza u ledja
#302 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
Kako mislis pogresna?
-
Abacija
#303 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
Slika malog, nevinog, cisto okupanog mede na kojem pise South Ossetia je za umrijeti od tuge.jeza u ledja wrote:Kako mislis pogresna?
Last edited by Abacija on 15/08/2008 20:15, edited 1 time in total.
- cyprus
#304 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
Što si ti rječitAbacija wrote:Slika malog, nevinog, cisto okupanog malog mede na kojem pise South Ossetia je za umrijeti od tuge.jeza u ledja wrote:Kako mislis pogresna?
-
Abacija
#305 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
U pravu si, evo poklapam se.cyprus wrote:Što si ti rječitAbacija wrote:Slika malog, nevinog, cisto okupanog malog mede na kojem pise South Ossetia je za umrijeti od tuge.jeza u ledja wrote:Kako mislis pogresna?
Ali znas kako se kaze, od viska glava ne boli.
- JThomas
#306 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
ova je još bolja:

-
JohnGotti
#307 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080815080
Zalosno u svemu tome je koliko malo ljudski zivot vrijedi, no tako je oduvijek... nista novo od kako je ljudskog roda.
U prevodu, ono sto je Amerikancima trebalo par mjeseci da urade na Kosovu, Rusi su uradili za 7 dana. Kosovu su priznali USA i sateliti, ove dvije pokrajine ce Rusija i sateliti, i kako god se okrene, i jednim i drugim i trecim ne gine teska bijeda koju status kolonije/protektorata nosi. No kako ono bi: "to je nama nasa borba dala..."Teško da će Južna Osetija i Abhazija ikada biti dijelom Gruzije
Ruski predsjednik izjavio je kako je malo vjerovatno da će dvije gruzijske separatističke regije ikada biti dijelom Gruzije.
...
Medvedev je izjavio da će Moskva podržati bilo kakvu odluku koju separatisti donesu o svome budućem statusu.
Zalosno u svemu tome je koliko malo ljudski zivot vrijedi, no tako je oduvijek... nista novo od kako je ljudskog roda.
- hik--meta
#308 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
pa i nije bas isto.
kosovo su priznale desetine drzava, dobili su ambasade i sopstveni pasos, pa ce ljudi moci i putovati uz vize ako nista avio saobracajem preko ovih zemalja koje su ih priznale.
a sta ce osetija i abhazija? samo do rusije/bjelorusije, i ni makac dalje. ali i nemaju dijasporu kao sipci, pa i ne moraju putovati.
kosovo su priznale desetine drzava, dobili su ambasade i sopstveni pasos, pa ce ljudi moci i putovati uz vize ako nista avio saobracajem preko ovih zemalja koje su ih priznale.
a sta ce osetija i abhazija? samo do rusije/bjelorusije, i ni makac dalje. ali i nemaju dijasporu kao sipci, pa i ne moraju putovati.
- jeza u ledja
#309 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
Juznoosetijci i Abhazi su vec davno proglasili svoju 'nezavisnost' medjutim niko ih nikad nije priznao, ukljucujuci i Ruse.
-
JohnGotti
#310 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
Tako je nesto bilo i sa Kosovom, koliko me sjecanje sluzi. No, interesi su cudo. I promjenjivi. Jasno k'o dan: kad mogu Ameri, i Rusi pokazuju da mogu i oni. Treba imati u vidi da su Rusija - Kina - Iran u prilicno dobrim odnosima, a neko pomenu Shanghai Cooperation Organisation:jeza u ledja wrote:Juznoosetijci i Abhazi su vec davno proglasili svoju 'nezavisnost' medjutim niko ih nikad nije priznao, ukljucujuci i Ruse.
Izgledaju li ti oni kao bezopasna skupina banana republika? Koliko od clanica/potencijalih clanica su sadasnje/buduce nuklearne sile? Ko pada u recesiju (hint: USA), a ko dozivljava najveci privredni rast (hint: azijske zemlje)?
- jeza u ledja
#311 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
Ja sam samo dao konstataciju.JohnGotti wrote:Tako je nesto bilo i sa Kosovom, koliko me sjecanje sluzi. No, interesi su cudo. I promjenjivi. Jasno k'o dan: kad mogu Ameri, i Rusi pokazuju da mogu i oni. Treba imati u vidi da su Rusija - Kina - Iran u prilicno dobrim odnosima, a neko pomenu Shanghai Cooperation Organisation:jeza u ledja wrote:Juznoosetijci i Abhazi su vec davno proglasili svoju 'nezavisnost' medjutim niko ih nikad nije priznao, ukljucujuci i Ruse.
Izgledaju li ti oni kao bezopasna skupina banana republika? Koliko od clanica/potencijalih clanica su sadasnje/buduce nuklearne sile? Ko pada u recesiju (hint: USA), a ko dozivljava najveci privredni rast (hint: azijske zemlje)?
-
Umjetnik a
#312 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
ovo je pogrešnoolduser wrote:ne znam jel ko stavljo sliku, mrsko mi otvarat 12 stranica..
gruzija nije šutnula južnu osetiju, naprotiv davali su im široku anatomiju što oni nisu prihvatili
-
Umjetnik a
#313 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
ako ima iko da mi je mrži od buša to je onahape_hapica wrote:Rusi su mi bas odvratni, ali kad sam maloprije vidio onu odvratnu Condoleeza Rice nije mi ni mrsko sto je Sakasvili dobio po nosu. Meni je zao onog naroda jer je nastradao zbog gluposti Saksavilija.
- cyprus
#314 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
Opet nisi puno reko, iz tvog boldiranog da se zaključit da je Južna Osetija velikaAbacija wrote:U pravu si, evo poklapam se.cyprus wrote:Što si ti rječitAbacija wrote:Slika malog, nevinog, cisto okupanog malog mede na kojem pise South Ossetia je za umrijeti od tuge.![]()
Ali znas kako se kaze, od viska glava ne boli.
No, vjerovatno sam krivo razumio.
-
Umjetnik a
#315 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
RUSIJA KORSITILA KASETNE BOMBE
- mofo33
#316 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
ma jok,bolan!Umjetnik a wrote:RUSIJA KORSITILA KASETNE BOMBE
rusija je razoruzana
OUTSIDE IT'S AMERICA...
- MuaDib
#317 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
Gruzija im je ukinula autonomiju jednostrano i nije im je dala. To je gruzijska laž.Umjetnik a wrote:ovo je pogrešnoolduser wrote:ne znam jel ko stavljo sliku, mrsko mi otvarat 12 stranica..
gruzija nije šutnula južnu osetiju, naprotiv davali su im široku anatomiju što oni nisu prihvatili
- jeza u ledja
#318 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
Ma kak'i ba nije ni Gruzijino maslo za vaskrsa. Maltretirali su oni i Abhaziju, a pogotovo ovu J. Osetiju jos dok je Shevarnadze bio na vlasti. Gruzija je sve do prije nekoliko godina bila daleko od demokratske zemlje.Umjetnik a wrote:ovo je pogrešnoolduser wrote:ne znam jel ko stavljo sliku, mrsko mi otvarat 12 stranica..
I sad su ih prvi napali (tj. zagrizli rusku udicu), poceli granatirat ovaj Chkinvali i skontali lako ce.
- clav
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#320 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
Ruski general
Poljska rizikuje da se izloži nuklearnom napadu!
Vodeći ruski general izjavio je u petak da sporazum kojim Poljska prihvata američki bazu presretača raketa izlaže tu zemlju napadu, moguće i nuklearnim oružjem, javila je novinska agencija Interfax.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080815103
opaaaa sto se zakuhalo
reko ja da se stisce oko ruja a da je ono sa gruziom blef,na zalost nastradase ljudi al politika je kurva.Moraju zapadne kompanije doci do kaspijskog mora a i sibira a to jedino da se rastale rusi na milion drzavica.....tesko al nije ne moguce....zivi bili pa vidjeli.Sto se tice karikatura ona sa medvjedom ruskim u kavezu je najupecarljivija i najrealnija.Samo ranjeni medvjed moze bit smrtno opasan. 
Poljska rizikuje da se izloži nuklearnom napadu!
Vodeći ruski general izjavio je u petak da sporazum kojim Poljska prihvata američki bazu presretača raketa izlaže tu zemlju napadu, moguće i nuklearnim oružjem, javila je novinska agencija Interfax.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080815103
opaaaa sto se zakuhalo
- _veleposlanik
#321 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
paratrooper wrote:dotakao si jednu temu koja je i inace 'vruca' u nekim zapadnim krugovima. ukratko: europom vladaju pravnici/ekonomisti , kinom inzinjeri a rusijom mafija, trece zemlje su van kategoriziranja jer njima upravljaju jedni iz ove prve tri grupe.Real Khan wrote:Na jednom britanskom forumu sam pročitao kako je poruka ove drame u Gruziji da narod ne treba nikada birati pravnika za predsjednika...
sjedinjene drzave su adaptirale sve dobre osobine iz ovih zemalja i prema potrebi koriste ono sto je neophodno.
izvini sto te citiram, paratrooperu, al ne mogu, fakat je jace od mene...
dakle, ti znas koje profesije vladaju kojim kontinentima, a po tebi Ameri kupe ono najljepse i sebi uspostavljaju, te zato su najbolji na svijetu??????
covjece, koliko moras biti zaljubljen u USA da das izjavu ovakvog kalibra
prvo i osnovno: NAKON DRUGOG SVJETSKOG RATA, Ameri su operacijom Paperclip otudjili (tacnije kidnapovali) svu Hitlerovu inteligenciju (vojnu, naucnu, istrazivacku)... to mozes provjeriti kad god hoces.
drugo: mozda si u pravu, zemljama vladaju pravnici, inzinjeri, pogotovo mafije. medjutim, i koja slucajnost covjece, SVI MASONI, sektasi, i/ili "Jevreji"... zasto zaobilazite ovu cinjenicu? jeste li vi dovoljno provjerili neke informacije da bi iste sistematski etiketirali kao "zavjere"?
ako ti je Amerika primjer idealnog zivota za covjecanstvo na planeti, onda ne treba nista da govorimo o globalizaciji, jer si opsjednut istom!
sve nekakvi qrcovodi u pitanju, nekakve cudne strategije "pobij i nestani sa mape", nekakva ljudska prava nakon sto ubijes 2000 nevinih stanovnika... a kada te militarno pokaraju (mislim, vojno onesposobe, jer vise vjerujem da idu po aerodrome i vojne ciljeve neg civile), onda je to okupacija i krsenje suvereniteta i jos nekakvih demokratskih termina, i to Amerika treba kazniti...
ovo je samo uvertira za nastojeci napad na Iran. ja samo molim Boga da se i Kina probudi pa da pocne pravi spektakl!
Americku suptilnu tiraniju treba zaustaviti, ovo premasuje svaku granicu!
- _veleposlanik
#322 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
Real Khan wrote:Koliko sam ja naučio po raznim školama, svi ratovi su se oduvijek vodili zbog puke borbe za životni prostor i bogatstva (čitaj RESURSE), a postojala su razna OPRAVDANJA za te ratove.zastoqsviram wrote:vjera i nacija, dva razlicita pojma, uglavnom prevagne nacija, blize okruzenje srbi-bugari....Ponekad s'proljeca wrote:Malo mi je cudno da Rusi mlate Gruzijce i oni su pravoslavci koliko znam??????
Još od ratova u prvobitnoj zajednici (za hranu), ratova u starom vijeku (Troja nije sjebana zbog lijepe Helene nego zbog svog strateškog položaja i bogatstva), krstaških ratova između "različitih vjera" (ko fol oslobađanje Kristovog groba, a ono pljačka Damaska, Jerusalema itd...), "suprostavljenih ideologija" u 20 vijeku (borba za "svetu" naftu), pa do modernog "rata protiv terorizma" (borba za "svetu" naftu) i "sukoba civilizacija" (borba za "svetu" naftu), pa čak i ovaj naš rat Srba-Hrvata-Bošnjaka po prostorima bivše Yugoslavije se svodi na borbu za teritorije iz kojih će ekonomije da crpe svoje sirovine (a mnogi nasjeli na priče o vijekovnim neprijateljima)... svi ratovi imaju drugačije opravdanje od stvarnih namjera. Da se te namjere transparentno objave, bilo bi jako teško ili nemoguće nahajcati narodne mase da masovno ginu zbog recimo nečije dobiti na Wall Streetu ili povećanja cijene nafte za 5 ili 50 USD po barelu... Tako, lakše je objasniti da su "oni tamo" prvoklasni dušmani zbog druge vjere, nacije, boje kože, jer ljudi su u prosjeku nedovoljno pametni i obrazovani... na žalost.
svaka cast Real Khan. kratko i jasno.
to je nekima normala i "zakon opstanka najjaceg". a vamo masama prodaji demokratiju, slobodu, mir....... licemjerstvo, hipokresija u izvornom obliku... dok nam je shopinga i MTV-a sve je uredu.
uffffff, y.bem ti ovaj pokvareni svijet u kojem zivim!!!
-
paratrooper
#323 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
Te dvije situacije nisu iste, Srbija je imala znacajno veci vojni potencijal osim toga amerikanci su izgubili 1 covjeka u operacijama a rusiJohnGotti wrote:U prevodu, ono sto je Amerikancima trebalo par mjeseci da urade na Kosovu, Rusi su uradili za 7 dana.
~90 KIA
~180 WIA
~25 MIA
trebas znati da nije isto pomjerati trupe koje su vec na linijama (ruska 58 armija) i trupe koje se rasporedjuju sa udaljenosti od 10000 km.
U svakom slucaju, Ruski 'response time' je doveden na 'zavidan' nivo. Bojim se ipak da ne uvede cijeli sistem u vrlo nestabilno podrucje.
Last edited by paratrooper on 16/08/2008 06:10, edited 2 times in total.
-
paratrooper
#324 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
nesto vise o situaciji

- dottore
#325 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
radi 5 kvadrata remlje ovoliko svađe....