Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ili trebamo vjerovati da dvije vječne ljubavi mogu napraviti rokadu u tri mjeseca u jednom srcu?
Ovo mi je najbolji dio.
Iz ugla supruge, ne mogu zamisliti da me muž zamijeni nakon tri mjeseca.
Također, ne mogu zamisliti da ja njega zamijenim za tri mjeseca.
Ovako je u braku kad voliš nekoga. Tačka.
Sve druge priče, amanet, potrebe, nedostatak seksa i sl. su obične gluposti, priče za malu djecu i produkt patetičnih turskih serija.
I ako bi se stavila u ulogu nove žene, brak bi mi bio "sumnjiv" i ne bi se lako upustila u isti, jer bi se bojala njegove tuge i poređenja nove i stare žene. Osim ako je od nje htio napraviti (konačno) poštenu ženu, jer je strpljivo čekala svojih pet minuta.
već znamo da on ovu novu i voli i da je zauzela mjesto u njegovom srcu..
možda je ovu oženio zbog sexa i da sa njom osnuje porodicu, da ima djecu?
mallory wrote:Iskreno, sa mog aspekta-ovo je nešto najodvratnije što sam pročitala. Jel' to znači kad suprug/supruga oboli prestaje to isto biti? Ja kad sam se udavala- matičarka je pročitala svašta nešto-među kojem je " skupa i u siromaštvu, i u bolesti...". Znači, tvoja žena, sad kad bi obolila od nečega- ti bi je sahranio kao ženu? Vela havle...
iskreno ja mislim da na ovoj tmei ima ljubomore što im Eldin nije pružio svima priliku..
što se tiče onoga što sam rekao, živimo u savremenom dobu, postoje institucije koje se brinu o ljudima kojima spasa nema..ovo što sam rekao odnosi se na bolesti koje su dugotrajne i neizlječive..
iznio sam svoje mišljenje šta bih bio spreman uraditi za svoju porodicu u slučaju moje bolesti, ne znam šta bi moja supruga mogla..
jedan sam od onih koji se smrti ne boji i koji svoju sreću na ovom svijetu gradi na sreći onih sa kojima živi..vjerujem u Sudnji dan i obećanja Gospodara, tako da ovaj kratki dio ukupnog života ne bih trebao nikome otežavati..
moje dijete zna ko mu je otac i drugog ne bi imao..
moja odluka bi bila takva, a oni bi o svojoj odlučili kako žele..
Ti jos nisi shvatio jel....
Sta ti *zelis* u to vrijeme u biti i nije vazno jer nisi *svoj*. Cak ni pravno nisi vise svoj btw. Sta se u tom momentu desi zavisi od morala/odgoja. Ako je osoba pred smrt nema ama bas nikakve potrebe da je neko pita ili trazi odobrenje da druga osoba nadje sebi drugi komad mesa. Kao da moze nesto sprijeciti?! Kao da nema vecih problema od toga sto se nekome prihebalo? Pogotovo ako vec ima taj komad mesa (na sta je ljudski rod spao Tito dragi). Vecina takvih ljudi zeli da neko skrati muke sto neznaci da neko ima pravo da to i doslovce uradi.
... a morebit da mu je ta nova supruga u ono vrijeme bila samo prijateljica ako ju je vodo po sarajvu i drzo za ruku ne mora znacit da je 'ono' u pitanje. ljubav se mogla rodit kasnije. i ko da je rodica il sestra ceci harkanovoj ...
RtrnOfSalisbury wrote:... a morebit da mu je ta nova supruga u ono vrijeme bila samo prijateljica ako ju je vodo po sarajvu i drzo za ruku ne mora znacit da je 'ono' u pitanje. ljubav se mogla rodit kasnije. i ko da je rodica il sestra ceci harkanovoj ...
Walther wrote:Ti jos nisi shvatio jel....
Sta ti *zelis* u to vrijeme u biti i nije vazno jer nisi *svoj*. Cak ni pravno nisi vise svoj btw. Sta se u tom momentu desi zavisi od morala/odgoja. Ako je osoba pred smrt nema ama bas nikakve potrebe da je neko pita ili trazi odobrenje da druga osoba nadje sebi drugi komad mesa. Kao da moze nesto sprijeciti?! Kao da nema vecih problema od toga sto se nekome prihebalo? Pogotovo ako vec ima taj komad mesa (na sta je ljudski rod spao Tito dragi). Vecina takvih ljudi zeli da neko skrati muke sto neznaci da neko ima pravo da to i doslovce uradi.
jesi ti u braku uopće..
jel misliš da se u braku sa supružnikom priča samo o tome koliko ko koga voli?
možda o novoj ženi nisu pričali pred smrt..možda su pričali prije 10 godina..imali su vremena na pretek..jel misliš da za 11 godina ona nikad nije iznijela svoje mišljenje o njegovoj budućnosti..jel misliš da mu nije bar 100 puta u teškim trenutcima i sama rekla ostavi me..
Walther wrote:I koliko od tih 11 godina je bio sa Suzanom ili XYZ? Jel ga neko natjerao na tih 11g? Da nije bilo tih 11g socialu bi prodavao kako i kome?
elma89_ wrote:
Pa ona je umrla brzo za ms standarde ljudi od te bolesti ne umiru,osim ako imaju najtezi oblik iste(koji se zove ppms ili podvrsta zvana devicev sindrom)..znacni nije moguce da je imala remisije u bolesti
i Eldin je insan
Oko 10% bolesnika razvija primarno progresivni oblik multiple skleroze (PPMS). Ovaj oblik bolesti karakterizira postupna progresija neuroloških simptoma od početka bolesti. U određenom periodu može nastupiti mirovanje, pa čak i manji oporavak, ali nikada potpuna remisija, a potom bolest ponovno izaziva progresivna pogoršanja naročito motoričke snage donjih udova s posljedicom sve težeg hodanja. U stvari, taj je oblik MS-a sličan sekundarno progresivnom obliku bolesti, ali mu ne prethode relapsi.
The facts: Like with some other autoimmune diseases, pregnancy may actually be a good thing for women with MS. "The majority of women with MS will go into remission during their third trimester of pregnancy," Dr. Sicotte says. There is even a growing body of evidence that pregnancy can lower a women’s risk for ever developing MS in the first place.
Walther wrote:I koliko od tih 11 godina je bio sa Suzanom ili XYZ? Jel ga neko natjerao na tih 11g? Da nije bilo tih 11g socialu bi prodavao kako i kome?
hoćeš reći da ne zna čovjek pjevati?
daj se ne nerviraj, svako ima pravo na svoje mišljenje ......samo malo ko ima sposobnost da se zamisli u tuđoj koži
udrch wrote:11 godina = 132 mjeseca
11 godina = 4015 dana
11 godina = 96360 sati
11 godina = 5.781.600 minuta
I koliko od tih 11 godina je bio sa Suzanom ili XYZ? Jel ga neko natjerao na tih 11g? Da nije bilo tih 11g socialu bi prodavao kako i kome?
i koliko od toga je šutio gradeći imidž požrtvovanog? kakva bi slika o njemu bila da se odmah znalo ovu mačkicu zvana Suzana?
recimo da je rekao? ali nije. zašto? pa jer je licemjer i ostaje pitanje, sve da je između njega i preminule supruge sve "čisto", koji je klinac izlazio u javnost sa tim djelom svog života? nije zbog malo boljeg tiraža?
taman da supruga nije prevarena, hipotetički, koliko god to hipotetički može biti, prevarena je javnost kojoj se prodavao. i vozdra. ne opra ga ni VIljabaho ni Viljariba.
jesi ti u braku uopće..
možda o novoj ženi nisu pričali pred smrt..možda su pričali prije 10 godina..imali su vremena na pretek..jel misliš da za 11 godina ona nikad nije iznijela svoje mišljenje o njegovoj budućnosti..jel misliš da mu nije bar 100 puta u teškim trenutcima i sama rekla ostavi me..
Opet ti ne kontas.... Nema se tu sta pricati? Kome mislis da to pomaze? Njoj? Misli da joj je to najvece briga? Ako ti se hebe, hebi i pokusaj da to ona (a i njena okolina) nikad ne sazna. Pored ovolike planete setnje po SA nisu bas idealne za tako nesto. Osoba umire, drugoj se prihebalo i sad bi trebali na siroko pricati i rjesevati taj problem?! On je nju u svakom momentu imao pravo ostaviti sto bi bilo podlo ali bar iskreno.
A i zena koja pristane na brak znajuci da je neko sposoban varati i drugu zensku na smrtnoj postelji trazi sama sebi ...
jesi ti u braku uopće..
Opet ti ne kontas.... Nema se tu sta pricati? Kome mislis da to pomaze? Njoj? Misli da joj je to najvece briga? Ako ti se hebe, hebi i pokusaj da to ona (a i njena okolina) nikad ne sazna. Pored ovolike planete setnje po SA nisu bas idealne za tako nesto. Osoba umire, drugoj se prihebalo i sad bi trebali na siroko pricati i rjesevati taj problem?! On je nju u svakom momentu imao pravo ostaviti sto bi bilo podlo ali bar iskreno.
A i zena koja pristane na brak znajuci da je neko sposoban varati i drugu zensku na smrtnoj postelji trazi sama sebi ...
nisam upoznat da je bio sa ovom dok mu je žena bila živa..drugo je šta ja mislim, ali nemam dokaz da je bio..
jel možeš ti svima nama da dokažeš da ju je on varao bolesnu?
e ako mu je da(va)la (malo vise) u fazi drzanja za ruke razocarala me ta sezen. ako nije i ako je ljubav buknula kasnije ko neka iskra ili munja onda bi trebalo formirat misljenje na bazi tije podataka. u svakom slucaju dobar covjek ne mora znacit i dobar umjetnik a ni dobar umjetnik dobar covjek.
udrch wrote:
kako je varao? zar nisi ti podrzao tezu da je ona njemu aminovala ovu sezamu na samrtnoj postelji?!
po tome je mogla da mu aminuje i u toku braka jer je on i tada imao potrebe
udrch wrote:
kako je varao? zar nisi ti podrzao tezu da je ona njemu aminovala ovu sezamu na samrtnoj postelji?!
po tome je mogla da mu aminuje i u toku braka jer je on i tada imao potrebe