Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
BajrinNajmladji

#301 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by BajrinNajmladji »

halilova vila wrote:Eh, navodno je 3 puta menjao iskaz. Cudna su ta vestacenja - strucna i RAZLICITA, zavisno od vestaka. Pa kome verovati?

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=30008

@nevenkagaragic
Dobi Tomislav 40 godina, hvala Sudu sto je povjerovao iskazu doktora Sutovica, a nije pao na manipulaciju advokata odbrane i njegovu slobodnu procjenu da je Sutovic iskaz promijenio triput.

@BajrinNajmladji
Hvala puno na komplimentu:)

Nema druge nego krenuti u reviziju svih rjesenja o invalidnosti, za izdavanje laznih nalaza oduzeti licence i odrediti zatvorsku kaznu, da popadaju jedan po jedan. Jedino ce strah od zakonske sankcije sprijeciti onoga ko zaraduje na tudjoj muci, a ne neki osjecaj ljudskosti i morala, taj to nije imao ni prije odabira zanimanja.
Tomislavov advokat Konjić najavio žalbu. Druga vijest nakon zločina bila da je nekada liječen u Hr. u nekoj bolnici sa dijagnozom SCH. Pustimo sudovima da riješe, ali problem ostaje nema ustanove gdje bi se on prisilno liječio. Do političara je. Pošto je u čitavom svijetu važeća parola PSIHIJATRIJA U ZAJEDNICI, ima odgovornosti ljudi koji su bili Tomi bliski, znali za njegove psiho-probleme...Ali, to za drugu temu.

Revizija u toku,...Očekujem poziv za gospodju majku. Prvo na reviziju idu osobe sa 100%onesposobljenjem (Ne znam objasniti, ali upozoren sam da je riječ invalid stigmatična, ponizavajuća, pa treba koristiti sintagmu osoba/lice sa onesposobljenjem).
nevenkagaragic

#302 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Jutros citam, pa ne mogu verovati, s obzirom da su slucajevi meningokokne sepse bas na mostarskom podrucju ucestali.

Slučaj meningokokne sepse
Porodica oboljelog dječaka tuži mostarskog pedijatra

http://www.sarajevo-x.com/clanak/090603022

Srecom, decak je ipak spasen zahvaljujuci STRUCNOM DOKTORU!
nevenkagaragic

#303 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Juce bilo sudjenje DOKTORKI SMRT, Amili Cvijetic-Koldzo koja je u smrt odvela mladu zenu Svjetlanu-Cecu Zukic.

Blog Cecine sestre Gordane danas:
04.06.2009.
LIAR, LIAR AMILA CVIJETIĆ-KOLDŽO

http://gordanasi.blogger.ba/

Zalosno, zalosno. Ispada kriv onaj koga nema... Svedok odbrane (dr) i optuzena (dr) pricaju price za malu decu, a BITNIH elemenata se ne secaju ("davno je to bilo"!!?). Pa ne uzmi pravdu u svoje ruke?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#304 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by PipiDugaDevetka »

Hitna medicinska pomoć Sarajevo:

http://www.hitnasa.com/aktuelnosti.htm
simbabimba

#305 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by simbabimba »

PipiDugaDevetka wrote:Hitna medicinska pomoć Sarajevo:

??? Sta s ovim?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#306 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

simbabimba wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Hitna medicinska pomoć Sarajevo:

??? Sta s ovim?
Kao u naslove teme, ne znaju ili neće da rade, ...hm,...pravo su aktuelni,...Gdje im je izvještaj za posljednja 24 sata na web. stranici?

Zašto su uopšte trošili pare na web. stranicu ako je niko ne održava i ažurira sa svakodnevnim vijestima,...Svaka im čast što narodu spašavaju živote,...Mislim, proguglati pa pogledati kako to rade u drugim gradovima,...Mislim, sa web. stranicom,...
Biznis

#307 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by Biznis »

koga briga za hitnu i njenu stranicu? koga briga koliko su oni pacijenata imali? bas je najbitnija stvar u zdravstvu hitna i njena stranica u zemlji gdje deset posto ljudi koristi internet. stoje gradjani BiH u redovima da vide izvjestaj za 24 sata o tome koliko je hitna imala intervencija i gdje. aha, malo sutra. 60 posto ljudi i ne zna koji je broj hitne, kamoli sta drugo, eto koliko ih sve to zanima.

nego, vjerovatno ce se hitna obradovati ako im se pojavis i kazes da ces im to besplatno uraditi/azurirati. pravac socijalno i uradi nesto da promjenis stanje u drzavi malim potezom.

bosansko zdravstvo, jad, tuga i cemer.
PipiDugaDevetka

#308 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Biznis wrote:koga briga za hitnu i njenu stranicu? koga briga koliko su oni pacijenata imali? bas je najbitnija stvar u zdravstvu hitna i njena stranica u zemlji gdje deset posto ljudi koristi internet. stoje gradjani BiH u redovima da vide izvjestaj za 24 sata o tome koliko je hitna imala intervencija i gdje. aha, malo sutra. 60 posto ljudi i ne zna koji je broj hitne, kamoli sta drugo, eto koliko ih sve to zanima.

nego, vjerovatno ce se hitna obradovati ako im se pojavis i kazes da ces im to besplatno uraditi/azurirati. pravac socijalno i uradi nesto da promjenis stanje u drzavi malim potezom.

bosansko zdravstvo, jad, tuga i cemer.
Ne, nismo se razumjeli...Treba mi podatak, informacija koliko je danas bilo moždanih udara, koliko je bilo onih sa nekim virusnim oboljenjima, stomačnim problemima, koliko je bilo kostolomaca, meni to treba, a trebaju mi i savjeti, kako izbjeći hepatitis C,B,..., kako spriječiti moždani udar (Zmija se ne bojim-Nema ih na asfaltu), kako zaustaviti krvarenje ako mi slučajno ruka prodje kroz staklo (Samo u USA filmovima skaču kroz staklo, pa se odmah ustaju kao da ništa nije bilo), šta ako mi se komšija povjeri da ga ''prate uz pomoć helikoptera'',...Šta raditi,...Ne moram ja opisivati šta mi treba, rekao sam neka pogledaju web. stranice drugih gradova i gotovo.
Nije me briga za ostalih 75% što im je web. stranica nedostupna, meni jeste i ako plaćam porez, ako plaćam putem tog poreza, a iz budžeta i kreiranje web. stranice HMP Sarajevo, hoću da mi bude od koristi, a ne neke tamo šeme organizacije HMP, ma neka ostane i šema, ali daj, skeniraj čitavu knjigu LJEKAR U KUĆI ako treba, neka stoji tu, na netu,...Za moje pare.
Biznis

#309 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by Biznis »

Ne mislim da ce se to ikad desiti ovdje, u ovoj drzavi i sa ovom garniturom. Ovi koji su tu u zdravstvu trenutno su losi. Nalaze i zaposljavaju sebi slicne, jednako lose. Jednostavno nemamo potencijala da se ista napravi. Ne mislim da treba gajiti sto se BH zdravstvene zajednice tice.
nevenkagaragic

#310 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Slučaj dr. Šimića riješen na jedini mogući način

(izdavanjem licence)

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... guci-nacin
nevenkagaragic

#311 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Novi dokaz o trovanju djece cjepivom u BiH

http://pincom.info/index.php?p=opsirnije&s=66918 ;

Dokazi nisu nikome trebali, pa se 7 godina drze u frizideru MUP-a? Svasta! Kome je u interesu skrivanje istine? Koliko toga jos ne znamo?
To sto ni u drugim zemljama nije "bajno" nije za utehu.

Upravo citam o slucaju u Osijeku : ponovo sumnjiva smrt trudnice, a ISTA doktorica jos uvek "normalno" (??) radi!

TREĆA SUMNJIVA SMRT TRUDNICE U PET GODINA
Obitelji do sada preminulih trudnica Danijele Štaba-Žulj i Aleksandre Dalmatin tužile su osječku bolnicu i liječnike za nemar, a spomenuta doktorica ginekologije Renata Bećarević
nepravomoćno je zbog toga osuđena na 11 mjeseci zatvora uvjetno. Unatoč sudskim postupcima i presudi tim liječnika koje se tereti za nemar i dalje normalno radi u bolnici na ginekologiji. (24 SATA)
nevenkagaragic

#312 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Tekst sa bloga "Moja sestra Ceca" - sa sudjenja sarajevskoj DOKTORKI SMRT, Amili Cvijetic-Koldzo. Ako neko moze pomoci posaljite komentar.

26.06.2009.
Suđenje DOKTORKI SMRT 25.06.2009 (??????)

Jučerašnje suđenje je bilo malo zbunjujuće za mene.Kao što slika kaže CONFUSED...??? Odbrana je donijela nekakav izvještaj Zavoda za zdravstveno osiguranje / iako je sudija prošli put pročitao da je dobio izvještaj i da je moja sestra bila zdravstveno osigurana/ u kojem se vidi da je zadnja uplata bila 26.07. i kako je odbrana rekla " Što znači da nije bila zdravstveno osigurana u kritičnom periodu"

E, sada koliko ja znam ako je zadnja uplata bila 26.07. to znači da vrijedi do 26.08. Molim sve one koji nešto znaju da mi to pojasne. Moja sestra je umrla 17.08....

Kakav im je to dokaz????????!!!!!! A, na kraju krajeva to uopšte nije ni bitno u ovom slučaju.Valjda nemaju ništa drugo pa su se nadovezali njenog zdravstvenog osiguranja. Jadno i patetično!!!! To je sve trajalo desetak minuta i konačno završne riječi i Tužilaštva i odbrane su 07.07.2009 u 12.00. Ako neko može neka dođe, suđenje je javno.

Objavio/la gordanasi u 14:38, 2 komentar(a), print, #

nevenkagaragic

#313 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Hirurski zahvat (?), hemoterapije (?)...zasto?
POGRESNE dijagnoze "strucnjaka" UKC-a Tuzla??

06-07-2009 02:00

Pacijentice dr. Šahinpašića bit će testirane na HIV?

Image

Tuzlankom ginekologu, 50-godišnjem prim.dr. Ademiru Šahinpašiću, dijagnosticiran je virus HIV-a, te je on u veoma teškom zdravstvenom stanju zbirnut na Infektivnoj klinici Univerizetskog kliničkog centra “Tuzla”. Surova vijest zaprepastila je mnogobrojne prijatelje i poznanike, ali i pacijentice dr. Šahinpašića, koje strahuju od najgoreg, te će, kako se nezvanično saznaje vrlo brzo biti podvrgnute testiranjima na HIV.

Pogrešne dijagnoze

Pored ordinacije sa najsavremenijom opremom u centru Tuzle, dr. Šahinpašić obavljao je preglede pacijentica i u Gračanici, a imao je saradnju sa Zavodom za prenatalnu dijagnostiku iz Postojne i sa Kliničkim centrom iz Ljubljane. Inače, posljednjih nekoliko mjeseci dr. Šahinpašić nije obavljao preglede zbog narušenog zdravstvenog stanja.

Iz dobro obavještenih izvora saznajemo kako se ljekari najprije sumnjali na karcinom stomaka. Obavljen je čak i hirurški zahvat, ali nije bilo poboljšanja zdravstvenog stanja. Potom su ljekari posumnjali na Hotkinsovu bolest, odnosno karcinom limfnih žlijezda koji se širi na jetru i slezenu. Međutim, nakon obavljenih hemoterapija dr. Šahinpašiću ponovo nije bilo bolje.

Tek prije nekoliko dana ljekari su zaključili da je posrijedi zaraza virusom HIV-a, i od tada je dr. Šahinpašić smješten na Infektivnu kliniku.

Saznajemo kako je poznati tuzlanski ginekolog kritičnog zdravstvenog stanja, te da je priključen na aparate koji ga održavaju u životu.

Fatalna operacija

Ostaje dilema kako se poznati ginekološki stručnjak zarazio HIV-om. Navodno se to dogodilo tokom operacije jedne od pacijentica, jer su u “Ginekološkoj ordinaciji Šahinpašić”, između ostalog, obavljani i složeni hirurški zahvati…

Nekolicina Tuzlaka s kojima smo jučer razgovarali pohvalnim riječima ocijenjivala je rad dr. Šahinpašića, ali i apelirala na nadležne zdravstvene ustanove da što prije obave anonimna testiranja pacijentica koje su bile na pregledima u “Ginekološkoj ordinaciji Šahinpašić”.

Inače, na Infektivnoj klinici UKC “Tuzla” trenutno je zbrinuto osam pacijenata zaraženih virusom HIV-a. U posljednjoj deceniji evidentirano je 13 osoba s HIV virusom. Četiri pacijenta su preminula, jedan je napustio BiH, dok se osam liječi u UKC “Tuzla”.
E. Skokić

Doktorska porodica

Inače, dr. Šahinpašić je iz poznate tuzlanske porodice, a njegova supruga je uspolenica Kliničkog centra u Tuzli. I sam Šahinpašić je do prije nekoliko godina radio u UKC “Tuzla”, a onda se posvetio privatnoj praksi. S obzirom da je u svojoj ordinaciji imao najsavremeniju aparaturu, kroz njegovu ordinaciju u centru Tuzle prošle su na stotine pacijentica…
(SAN)
http://www.san.ba/index.php?id=7360

Moja porodica je 6 meseci cekala da UKC demantuje DEZINFORMACIJU, odnosno POGRESNU DIJAGNOZU koja je plasirana od strane njihovih zaposlenika.
A zasto smo se jedva izborili za demanti? Jer je njihov tadasnji medicinski direktor Kasim Muminhodzic bio misljenja da je UKC-u takvo saopstenje "omca oko vrata" . Zato su ga vrlo, vrlo oprezno srocili!

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... 18&page=29

Eto, to je UKC "...vodeća je ustanova u državi, u primjeni svih procedura vezanih za zdravstvo i zdravstvnu njegu a koje se rade u svim bolnicama širom svijeta..." (RTV Slon)
http://www.rtvslon.ba/index.php?option= ... 9&Itemid=1

Slatki SAMOhvalisavci!
Da ne bude zabune, ima tu i divnih ljudi, posebno bih istakla dr Seada Ahmetagica i dr Sanu Sabovic, upravo sa Infektivne klinike.
nevenkagaragic

#314 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Juce iznesene zavrsne reci na sudjenju DOKTORKI SMRT Amili Cvijetic-Koldzo. Kakva ce biti presuda u petak, 10.07.2009 u 12.00 na Opstinskom sudu u Sarajevu, soba 217, II sprat ? Nadam se PRAVEDNA i zasluzena, iako i zakonske odredbe stite ovu "zasticenu vrstu".

http://gordanasi.blogger.ba/arhiva/2009/07/08/2237571

Naravno da ima i svetlih primera svoje struke.
Nazalost, najbolji nam odlaze prerano...
02.07.2009. je preminula dr Gordana Kovacevic u 51-oj godini, u Italiji gde je bila na lecenju. Danas u Tuzli ispracamo na poslednji pocinak jednog istinskog humanistu, cenjenu profesoricu i iznad svega COVEKA, a takvih je danas sve manje.
Neka joj je vecna slava i hvala.

http://tuzlalive.ba/portal/2009/07/juce ... kovacevic/
nevenkagaragic

#315 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

11-07-2009 02:00

Odbačena optužba protiv doktorice Amile Koldžo-Cvijetić

Image

Sudija pojedinac Općinskog suda u Sarajevu, Slobodan Nastić u petak je odbacio optužbu protiv doktorice sarajevskog Kliničkog centra Amile Koldžo-Cvijetić, optužene da je nesavjesnim liječenjem prouzrokovala smrt pacijentice Svjetlane Zukić, te sarajevski Općinski sud proglasio nenadležnim za djelo koje se doktorici stavlja na teret.

Provedeni dokazi

Sudija Nastić kazao je kako je nakon provedenih dokaza utvrdio da se ne radi o nesavjesnom liječenju već o teškom krivičnom djelu protiv zdravlja ljudi, za koje je predviđena zatvorska kazna od jedne do 12 godina, za šta je nadležan Kantonalni sud u Sarajevu.

Izricanju presude prisustvovao je i Svjetlanin suprug Edin, njena sestra i nekoliko prijatelja. Ne želeći posebno komentarisati sudijinu odluku, kratko su kazali da će se žaliti i nadati pozitivnom ishodu. Također, kantonalni tužitelj Aziz Jahjaefendić odluku Suda nije želio komentarisati, kazavši da će uložiti žalbu.

Prema navodima optužnice, 48-godišnja doktorica je 16. jula 2007. godine, kao specijaliste za anesteziju sa reanimacijom u sarajevskoj Klinici za ansteziju i reanimaciju, pacijentici Svjetlani Zukić, radi bezbolnog poroda, primjenila takozvanu "epiduralnu analgeziju", odnosno dala joj je anesteziju u kičmu.

Probijanje kičmene moždine

Kod Zukićeve je tom prilikom došlo do zadesnog probijanja dure, odnosno probijanja kičmene moždine. Samoinicijativno i bez konsultacija sa drugim ljekarima, doktorica Koldžo-Cvijetić je počela da liječi Zukićevu u njenom stanu, primjenjujući neprikladna sredstva i metode liječenja, da bi pacijenticu u vrijeme svog dežursta, primala na Odjel Klinike i tom prilikom joj davala tzv. "krvnu zakrpu". Kod pacijentice je kasnije došlo do razvoja "hepato-renalnog sindroma", koji je nastao kao posljedica masivne nekroze jetre, pokrenute toksičnim djelovanjem lijeka ili preosjetljivošću na lijekove, kao i teškog oštećenja bubrežnog parenhima, usljed čega je Zukićeva i umrla.
A. Brkić
(SAN)

http://www.san.ba/index.php?id=7394
Image

"Nezavisne novine", 11.07.2009.:
Image

"Dnevni avaz", 11.07.2009. :
Image

Meni su vrlo "zanimljivi" naslovi ove vesti! Zar nije bitnija KVALIFIKACIJA od ODBACIVANJA (ne)dela, a koje u stvari NIJE odbacivanje?!
Ali, eto, imam utisak da se sudija Slobodan Nastic kvalifikcijom TESKO KRIVICNO DELO pre nastojao izvuci i "vruc krompir" baciti nekom drugom? Zasto? Pa, poznato je kako su pravosudne institucije "slabe" na "dr", inace zasticenu vrstu u BiH.
Svejedno, mislim da je ova odluka dobra za pravdu, pa i za porodicu preminule Svjetlane - Cece Zukic, iako bolna, jer se njihova agonija produzava.

Last edited by nevenkagaragic on 26/11/2014 18:59, edited 1 time in total.
Gray

#316 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by Gray »

Slažem se, prema nslovu iz novina bi se zaključilo da je sudija oslobodio ovu doktoricu, a on je ustvari rekao da je djelo koje je ona počinila teže od onoga radi kojeg je tužilac podnio tužbu, tj. da je tužilac pogriješio u pravnoj kvalifikaciji djela.
shuriken

#317 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by shuriken »

nisam stigao procitati sve o ovom slucaju
zna li se zbog cega je doktorica uradila tako nesto opasno i iznimno glupo?
koji joj je motiv? da zaradi novac na privatnom lijecenju? da sakrije gresku od kolega, sefova?
melb26sa

#318 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by melb26sa »

shuriken wrote:nisam stigao procitati sve o ovom slucaju
zna li se zbog cega je doktorica uradila tako nesto opasno i iznimno glupo?
koji joj je motiv? da zaradi novac na privatnom lijecenju? da sakrije gresku od kolega, sefova?

Ako je za ovaj slucaj sto je zena umrla nakon porodjaja koliko sam ja pohvatala, ta ista doktorica joj je probusila ledjnu mozdinu i onda to pokusala zataskati losim lijecenjem kod kuce . Znaci sebe je vadila.
neraida

#319 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by neraida »

Da nazalost dole je tako, sto vise mita da se dobije to bolje.
Nisam uspjela sve procitati.Ali procitala sam o toj mladoj zeni i doktorici smrt to je uzas.

Ovdje je na srecu tako da je to zabranjeno,znaci mi moramo apsolutno sve pacijente tretirati potpuno isto,dali bio bijel,zut,crn,siromasan,bogat,hendikepiran ili ne i to mislim da je najispravnije.
Mozemo dobiti cokoladu ili flasu vina,ali i ako to dobijemo naprimjer na kraju izlijecenja to obicno podijelimo sa kolegama.
Last edited by neraida on 12/07/2009 00:32, edited 1 time in total.
nevenkagaragic

#320 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Ovde je NAJJASNIJA novinarka - autor priloga.

Dnevnik FTV 10.07.2009.

Nadnaravna

#321 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by Nadnaravna »

Podjednako su krivi za svoje vlastito zdravlje nezainteresovani i bahati pacijenti koji daju mito, pristaju da ih doktori lijece kod kuce (?) i tome slicno...
Ne pokusavajuci da pravdam doktore, smatram da sami pacijenti u mnogim slucajevima doprinose ishodima lijecenja kakvi su navedeni na ovim stranicama.
Izjednacavanje privatne i drzavne prakse bi, vjerujem, rijesilo mnogo toga.
Kada pacijent bude u mogucnosti birati lijecnika a lijecnici se budu morali boriti da zadrze pacijnte, bice tu i strucnosti i savjesnosti i ljubaznosti...
A taj dan ce neminovno doci, nadam se sto prije.
Jara

#322 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by Jara »

Nadnaravna wrote:Podjednako su krivi za svoje vlastito zdravlje nezainteresovani i bahati pacijenti koji daju mito, pristaju da ih doktori lijece kod kuce (?) i tome slicno...
:-) Ovdje se ne radi o mitu niti o ekstra plaćanju liječenja kod kuće...doktorica je pacijenticu "tretirala" u bolnici, a kućno "liječenje" je bilo bez plaćanja, dakle kao produžetak tretmana iz bolnice, kao oblik " kućne posjete", ne zbog primljenog mita nego da bi se greška sakrila od kolega, što pacijentica nije mogla znati i što joj nije bilo na kraj pameti.
Aludirati na to da su Denis i Ceca podjednako krivi je u najmanju ruku degutantno... :roll:
Summertime

#323 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by Summertime »

Nadnaravna wrote:Podjednako su krivi za svoje vlastito zdravlje nezainteresovani i bahati pacijenti koji daju mito, pristaju da ih doktori lijece kod kuce (?) i tome slicno...
Ne pokusavajuci da pravdam doktore, smatram da sami pacijenti u mnogim slucajevima doprinose ishodima lijecenja kakvi su navedeni na ovim stranicama.
Izjednacavanje privatne i drzavne prakse bi, vjerujem, rijesilo mnogo toga.
Kada pacijent bude u mogucnosti birati lijecnika a lijecnici se budu morali boriti da zadrze pacijnte, bice tu i strucnosti i savjesnosti i ljubaznosti...
A taj dan ce neminovno doci, nadam se sto prije.
Mislim da krivicu treba podijeliti i na one u bijelom i na pacijente.
Ima mnogo ljubaznih ali i mnogo više neotesanih doktora i sestara.
Ali i pacijenti bi se trebali malo više uključiti u cijeli proces, počev od toga da pročitaju šta im je napisano, da pitaju ako treba 100 puta šta ih zanima, ne, nego još uvijek imaju pristup od prije 50 god kad su doktori i učitelji bili zakletva.
Svakako obratiti pažnju kod davanja mita doktorima (obave na ovaj ili onaj način svoj posao, kratko) a onda se pacijenti izderavaju na sestre kojih je uvijek malo pa rade i za dvije.
I naravno, privatnicima ostavljaju sve pare a kad zagusti eto ih u bolnicu da pljuju po državnoj ustanovi kako je grozna a pri tome su ostavili hiljade KM kod privatnika a ovamo im neka sestra još progleda što im nije ovjerena knjižica, zažmiri na poneki iznos i sl.
8. sekretar SKOJ-a

#324 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Jara wrote:
:-) Ovdje se ne radi o mitu niti o ekstra plaćanju liječenja kod kuće...doktorica je pacijenticu "tretirala" u bolnici, a kućno "liječenje" je bilo bez plaćanja, dakle kao produžetak tretmana iz bolnice, kao oblik " kućne posjete", ne zbog primljenog mita nego da bi se greška sakrila od kolega, što pacijentica nije mogla znati i što joj nije bilo na kraj pameti.
Aludirati na to da su Denis i Ceca podjednako krivi je u najmanju ruku degutantno... :roll:
Bezobrazna, podmukla, nestručna, pa se pokušala ''vaditi'',...Sa tragičnim ishodom.
zonbirile

#325 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by zonbirile »

ipak ću se ponoviti.Ako je kažu licenca za taxi 25000KM,onda i doktorska mora biti100 000 KM.Iz tog fonda se obeštečuju pacijenti,tj.odvojena je sudska presuda i suđenje od odštete.Sem toga ona se gubi,gubi se i pravo na rad u struci.Evo sada bi draga Ceca,popušila 100 000KM,dobila zabranu rada ,pa i privatnu naravno,a sud što joj odvali.
Post Reply