Reklame na TV. Užas
Moderator: anex
- karanana
#301 Re: Reklame na TV. Užas
a vidi se da telecom svoje reklame skupo placa ali one fakat nidje veze.
- daddy_cool
#302 Re: Reklame na TV. Užas
Znam pouzdano da je barem do nedavno reklame za BH Telecom radila agencija Via Media koju je vodio batinaš Berin Tuzlić, kreativni direktor marketinške kuće Via Media (http://www.bhdani.com/default.asp?kat=f ... tekst_rb=3).Thinker wrote:Sve reklame BH telekoma su klasika i evergrini gluposti. Počev sa onim: puno ste trošili i pričali na telefon ali nema veze mi smo top tim, preko studenata i ono dvoje što se valjaju po krevetu pa do žice. Mogu samo misliti kakvih tu talova ima jer je očigledno da za BH teleko reklame radi jedna te ista kuća te da nikoga nije briga što su reklame totaolni promašaj. Ah da umalo zaboravih i levata sa kišobranom
O liku i djelu imenovanog još dva linka:
http://stripopeka.wordpress.com/2008/01/12/java/
http://ukradiideju.blogger.ba/arhiva/2008/01/28
Osim navedenog, o izboru ponuđenih rješenja za neku reklamnu kampanju odlučuju "kreativci" BH Telecoma koji sa istim imaju veze kao i ja sa nuklearnom fizikom.
- Thinker
#303 Re: Reklame na TV. Užas
Pa ta kuća ima i ekskluzivne ugovore sa FDS-om, a to je ista linija komandovanja. sada je sve jasno ko dan.daddy_cool wrote:Znam pouzdano da je barem do nedavno reklame za BH Telecom radila agencija Via Media koju je vodio batinaš Berin Tuzlić, kreativni direktor marketinške kuće Via Media (http://www.bhdani.com/default.asp?kat=f ... tekst_rb=3).Thinker wrote:Sve reklame BH telekoma su klasika i evergrini gluposti. Počev sa onim: puno ste trošili i pričali na telefon ali nema veze mi smo top tim, preko studenata i ono dvoje što se valjaju po krevetu pa do žice. Mogu samo misliti kakvih tu talova ima jer je očigledno da za BH teleko reklame radi jedna te ista kuća te da nikoga nije briga što su reklame totaolni promašaj. Ah da umalo zaboravih i levata sa kišobranom
O liku i djelu imenovanog još dva linka:
http://stripopeka.wordpress.com/2008/01/12/java/
http://ukradiideju.blogger.ba/arhiva/2008/01/28
Osim navedenog, o izboru ponuđenih rješenja za neku reklamnu kampanju odlučuju "kreativci" BH Telecoma koji sa istim imaju veze kao i ja sa nuklearnom fizikom.
- Chischo
-
sa2101
#305 Re: Reklame na TV. Užas
reklama za carlton draught
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- karanana
#308 Re: Reklame na TV. Užas
e vezano za reklame: zna li neko kakav je zakon o reklamiranju duhana i duhanskih proizvoda? ja sam mislio da na tv-u, bilboardima, novinama itd. ne smije da se direktno reklamira cigara i da ne smije biti slika cigareta. ovih dana sam po gradu vidio mnogo velikih bilboarda gdje se reklamira neka cigareta, bond meni se cini ali mozda i nije, ogromna kutija cigara sa cigaretama koje vire iz nje i cijena 1,50 KM. smije li se ovo vako reklamirati?
- Sunrise00
#309 Re: Reklame na TV. Užas
to sam se i ja pitala. Ali sam vidjela da ispod pise ogromnim slovima da je pusenje stetno za zdravlje. A i na slici ne konzumira niko cigarete..karanana wrote:e vezano za reklame: zna li neko kakav je zakon o reklamiranju duhana i duhanskih proizvoda? ja sam mislio da na tv-u, bilboardima, novinama itd. ne smije da se direktno reklamira cigara i da ne smije biti slika cigareta. ovih dana sam po gradu vidio mnogo velikih bilboarda gdje se reklamira neka cigareta, bond meni se cini ali mozda i nije, ogromna kutija cigara sa cigaretama koje vire iz nje i cijena 1,50 KM. smije li se ovo vako reklamirati?
- karanana
#310 Re: Reklame na TV. Užas
aha, znaci neko ih mora konzumirati da bude protivzakonito?! ja konto da se ne smiju ni slikovno prikazati kutija i cigarete kako vire iz nje.Sunrise00 wrote:to sam se i ja pitala. Ali sam vidjela da ispod pise ogromnim slovima da je pusenje stetno za zdravlje. A i na slici ne konzumira niko cigarete..karanana wrote:e vezano za reklame: zna li neko kakav je zakon o reklamiranju duhana i duhanskih proizvoda? ja sam mislio da na tv-u, bilboardima, novinama itd. ne smije da se direktno reklamira cigara i da ne smije biti slika cigareta. ovih dana sam po gradu vidio mnogo velikih bilboarda gdje se reklamira neka cigareta, bond meni se cini ali mozda i nije, ogromna kutija cigara sa cigaretama koje vire iz nje i cijena 1,50 KM. smije li se ovo vako reklamirati?
- Sunrise00
#311 Re: Reklame na TV. Užas
Ne znam majke mi. I ja mislim da je protuzakonitokaranana wrote:
aha, znaci neko ih mora konzumirati da bude protivzakonito?! ja konto da se ne smiju ni slikovno prikazati kutija i cigarete kako vire iz nje.
-
Ripicipi
#312 Re: Reklame na TV. Užas
Ne znam je l' neko do sada pisao o tome, ali je presmjesno/preglupo kada u onoj reklami za cips kaze "u air-pack PAKOVANJU"

- sheilak
#313 Re: Reklame na TV. Užas
Sa onim bucmastim sarenim macetom?besana wrote:Mirciiiiiiii![]()
Jesi li vidjela onu reklamu sa onim mačetom "... nije tu, nije ni ovdje, a tu siiiii..." ne znam ni šta reklamiraju, ali je reklama ko šećer![]()
- tech10
#314 Re: Reklame na TV. Užas
Ne moze niko biti odvratan kao GEICKO:
- corolla02
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#316 Re: Reklame na TV. Užas
besana wrote:Mirciiiiiiii![]()
Jesi li vidjela onu reklamu sa onim mačetom "... nije tu, nije ni ovdje, a tu siiiii..." ne znam ni šta reklamiraju, ali je reklama ko šećer![]()
- Toffee karamela
#317 Re: Reklame na TV. Užas
Ne mogu puno toga reći na ovu temu jer sam to đubre davnio prestala gledati (u mojoj kući ja na svu sreću komandujem daljinskim
) ali desi mi se ipak ponekad da čujem nešto kada gosti dođu, TV je upaljen a ja ne mogu stalno skakati da to utišavam.
Dno dna su mi ove Telecomove reklame (a pogotovo ona starka iz neke imaginarne studentske službe koja hoće student paket za sebe fuuuuj), pa one blago retardirane domaćice sa suludim pogledom koje traže i utrpavaju jedna drugoj kojekakve deterdžente, omekšivače i aparate za čišćenje g.... njihovih ukućana).
Ali ipak kada bih morala tipovati na jednu koja mi je Olimp odvratnosti to je ona Coca-Colina "Porodica za stolom"......
Jesus kakvi su to maloumnici mogli smisliti onakvo nešto....pa to je ispod svih standarda čovječanstva...sjećam se Colinih reklama iz svog djetinjstva koje su redovno bile najkreativnije,najbolje,naj naj sve ostalo što može bit u svijetu reklama....ali hej! to su bile originalne američke reklame koje su plasirane onda u sve druge zemlje, imale su neki šmek svijeta glamura,neke bjelosvjetske atraktivnosti,duhovitosti....na šta smo se to sad srozali kada nam sada plasiraju reklame domaće radinosti s nečim ovakvim (to je mislim hrvatska reklama ali to je u biti sve isto).
Dno dna su mi ove Telecomove reklame (a pogotovo ona starka iz neke imaginarne studentske službe koja hoće student paket za sebe fuuuuj), pa one blago retardirane domaćice sa suludim pogledom koje traže i utrpavaju jedna drugoj kojekakve deterdžente, omekšivače i aparate za čišćenje g.... njihovih ukućana).
Ali ipak kada bih morala tipovati na jednu koja mi je Olimp odvratnosti to je ona Coca-Colina "Porodica za stolom"......
-
Informbiro
#318 Re: Reklame na TV. Užas
Parodija reklame za Wii:
Izvrsna reklama za .tel domene
Izvrsna reklama za .tel domene
-
nigdje.nikog
#319 Re: Reklame na TV. Užas
...and the winner is...

- Thinker
#320 Re: Reklame na TV. Užas
A sada nešto potpuno drugačije.
Najbolja koju sam ikada vidio, znam da nije u skladu s temom ali je nisam imao gdje drugo postaviti. Enjoy
Najbolja koju sam ikada vidio, znam da nije u skladu s temom ali je nisam imao gdje drugo postaviti. Enjoy
- BarbaDue
#321 Re: Reklame na TV. Užas
@Thinker, jes dobra za 10 
-
zijancer
#322 Re: Reklame na TV. Užas
aaah
ovo je predivno
ovo je predivno
Thinker wrote:A sada nešto potpuno drugačije.
- Ridjobrki
#323 Re: Reklame na TV. Užas
Ja stvarno ne znam koji idiot trebaš biti da onako nešto napraviš... Kontam da je trebao neko doći na tu ideju i tu je prvi stepen kontrole: sam autor je trebao skontati da je glupa. Zatim je to trebalo predočiti ekipi u firmi i tu je drugi stepen kontrole: saradnici su to trebali ismijati a predlagača otpustiti. Treći stepen je izvedba: scenarsiti, glumci, montažeri... Niko da kaže: ljudi kakvu mi ovo budaleštinu snimamo!? Četvrti stepen je naručilac: jel' vi nas zajebavate sa ovim?besana wrote:A kakav je ono glupost kad onaj tip traži žice za gitaru, a onaj tip mu kaže da nema jer oni su na bežičnom internetu![]()
I dont kont![]()
Kontate li vi koliku je gomilu nesposobnih idiota zahtijevao proizvodni proces ovakve reklame???
Sam korijen ideje nije totalni shit i moglo se nešto od nje napraviti. Recimo, da sam ja bio u tom timu nabacio bih sljedeći fazon: kad onaj lik traži žice za gitaru ili ona gospo'ja žicu za suđe onda bi se onaj momak i ona cura zamislili u fazonu "Hmmmm... šta to bješe žica", lafo otkako su prešli na wireless ne sjećaju se više ni pojma žica. Nije neki vrh kreativnosti ali barem bi imalo smisla i bilo bi gledljivo! E, sad kontajte koliko je ljudi učestvovalo u proizvodnji te reklame a da nisu došli ni sa čim boljim od onoga... Imbecili.
Dabogda ih DT privatizovao... Kako ću uživati kad ih sto sindikata ne bude moglo zaštiti i kad počne egzodus ispod narandžastog loga...
-
budalica
#324 Re: Reklame na TV. Užas
Najgluplje su definitivno za OVako..
A evo jedna, meni dobra http://www.metacafe.com/watch/2363952/t ... n_costner/
A evo jedna, meni dobra http://www.metacafe.com/watch/2363952/t ... n_costner/
- karanana
#325 Re: Reklame na TV. Užas
jeste li vidjeli one nove ledo-tarot? is prve mi se ucinile glupe, ali kad sam cuo razgovor, nisu lose.