Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ponosna_manjina

#301 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by ponosna_manjina »

VjecitiStudent wrote:
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SDP čestita građanima Sarajeva na velikoj pobjedi i dokazu da demokratija dugoročno dovodi do promjena. Ostavka Kantonalne Vlade Samira Silajdžića prvi je, ali veliki korak ka promjenama u društvu i konačnoj pobjedi građanske opcije u ovoj zemlji.

Svojim uličnim demonstracijama, kao i glasanjem na proteklim izborima u Sarajevu, građani su jasno pokazali kakvo Sarajevo žele: sigurno, tolerantno, slobodno - primjer multikulturalizma ne samo u BiH već daleko šire.

Ovo je još jedna velika pobjeda duha ovog grada, koji je uspio odbraniti svoj dignitet po ko zna koji put ponovo. Ovo je dokaz da je Sarajevo centar zajedničkog života, i da će to uvijek i ostati.

Ovo je dokaz da su promjene moguće i da će se desiti.

Čestitamo građanima jer ova se promjena nije desila preko noći. Ponavljamo ono u šta u SDP-u čvrsto vjerujemo: prešli smo dug put da bi smo sada stali.

KANTONALNI ODBOR SDP BiH SARAJEVO
Može li mi neko pojasniti na koji način SDP ovim saopštenjem prisvaja proteste? Nisam SDP-ovac samo se trudim razmijeti.Koliko vidim ovdje se čestita građanima. Molim nacrtati :)
vjesticanametli

#302 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by vjesticanametli »

ma dajte vise kakav SDP ..................ne pravdamo se nikome vise.............pustite ih da grizu *uda :evil:
uvjek dobar gost

#303 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by uvjek dobar gost »

sarajevo63 wrote:Jednostavno je, čovjek više nije mogao šutiti i trpiti. :-D

Goste, goste, ne zaboravi da je mama - mama, a samim tim i opasnija....
Kaže žena, izvor opet Oslobođenje, danas: " Ali, ja sam uspjela i očito je da SDP boli istina što je ova gradska vlast na čelu sa mnom završila taj bazen, a ne oni. Bazen je urađen po svim standardima koji odgovaraju i za sigurnost i za kvalitet izvedenih radova"
Dakle mama budi tajo!
.... kako nešto reći ,a neponoviti već napisano il rečeno... kada sam prvi put čitao saopštenje vlasti povodom kamenovanja zgrade kantona.. bio sam šokiran.. u tom saopštenju bio sam slobodan primjetiti neke stvari kojima se služe diktatorski režimi kako bi ostali na vlasti.. bio sam čak slobodan da primjetim rečenice kojima se služio "balkanski kasapin-Slobodan Milošević" kada su demonstracije u Beogradu dobile na masovnosti... da ne spominjem Čaušeskua.. il koga već.. ukoliko to uzmemo u obzir šta možemo reći o vlasti, odnosno o istoj toj "majci"....?
Ja ne mogu reći ništa lijepo pa ću se suzdržati i ujesti ću se za jezik jer svakim potezom, svakom izjavom samo se uvjerim u svo njeno neznanje, svu njenu glupost, nezainteresovanost i neukost...

Sa tim u vezi mogu samo reći da pod hitno, a već od narednih lokalnih izbora gradonačelnika-gradonačelnicu treba birati direktno... ovo je fakat nečuveno, pa šta smo mi postali... neki grad u zemlji koja je nešto imeđu banana republike i kartel države-.... negdje između Južne Amerike i Afrike....

Alal nam vera..... plaćenici i ubačeni elementi....
kosmos

#304 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by kosmos »

Mozda protesti pred SDP centalom, radi njihovog parazitizma, niti su u "vlasti" niti na "ulici". To sto radi SDP je incest, jebe svoje glasace
damirm

#305 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by damirm »

Jos jednom...

Nikada nismo imali nista sa SDP-om. Ne znam za ostale, jednako bih postupio da je u pitanju SDP-ov gradonacelnik-ca, premijer-ka. Ako nekad u buducnosti ova stranka dodje na vlast, neka pazi, jer GRADJANI BUDNO MOTRE SVAKI POTEZ.
sarajevo63

#306 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by sarajevo63 »

Ko što reče Corto: Nema potrebe, SDP se davno ogradio od nas.

Ko se kome ovdje opravdava i pokušava po ko zna koji put objasniti ko smo. I zašto smo. I kako smo.
Što se mene tiče zahvaljujem se na čestitkama.
VjecitiStudent

#307 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by VjecitiStudent »

ponosna_manjina wrote:
VjecitiStudent wrote:SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SDP čestita građanima Sarajeva na velikoj pobjedi i dokazu da demokratija dugoročno dovodi do promjena. Ostavka Kantonalne Vlade Samira Silajdžića prvi je, ali veliki korak ka promjenama u društvu i konačnoj pobjedi građanske opcije u ovoj zemlji.

Svojim uličnim demonstracijama, kao i glasanjem na proteklim izborima u Sarajevu, građani su jasno pokazali kakvo Sarajevo žele: sigurno, tolerantno, slobodno - primjer multikulturalizma ne samo u BiH već daleko šire.

Ovo je još jedna velika pobjeda duha ovog grada, koji je uspio odbraniti svoj dignitet po ko zna koji put ponovo. Ovo je dokaz da je Sarajevo centar zajedničkog života, i da će to uvijek i ostati.

Ovo je dokaz da su promjene moguće i da će se desiti.

Čestitamo građanima jer ova se promjena nije desila preko noći. Ponavljamo ono u šta u SDP-u čvrsto vjerujemo: prešli smo dug put da bi smo sada stali.

KANTONALNI ODBOR SDP BiH SARAJEVO
Može li mi neko pojasniti na koji način SDP ovim saopštenjem prisvaja proteste? Nisam SDP-ovac samo se trudim razmijeti.Koliko vidim ovdje se čestita građanima. Molim nacrtati :)
Zar ne primjecujes ovo prvo lice mnozine???? Ispada da su SDP i gradjani su zajednicki doprinijeli da Silajdzic da ostavku????
A ja koliko vidim, SDP-ovci puteve prelaze samo kad su na jumbo plakatima :D
Zox

#308 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by Zox »

Ja se ogradjujem od ovog "bi smo" napisanog odvojeno.
Šapat

#309 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by Šapat »

Hm...interesantno je i ovo oko bazena...
Za neupucene, bazen je otvoren na-vrat-na-nos kada je i otvoren (ciljano da to bude pred izboe), a onda je odmah i zatvoren za gradjanstvo, dok je samo plivacki klub imao privilegiju da ga koristi. Medjutim, i to je trajalo vrlo kratko, cak ni do kraja septembra (29 tacnije), kada je na vratima osvanula informacija za roditelje djece koja su clanovi kluba - bazen ce biti zatvoren do 07.10.2008.

Logika, zatvara se radi Bajrama. Ali, da nije...
Svojim sam ocima gledao kako krov prokisnjava i kapi vode padaju u bazen (jest, jest, kondenz...aha) u tom kratkom vremenu dok je bazen radio, a onda, 06.10. svim roditeljima dolazi e-mail u kojem se obavjestavaju da ce bazen biti zatvoren do 01.11. radi tehnickih problema.

Toliko o svim mogucim i nemogucim standardima, kvalitetu i sl.
zlatiborka

#310 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by zlatiborka »

Šapat wrote:Hm...interesantno je i ovo oko bazena...
Za neupucene, bazen je otvoren na-vrat-na-nos kada je i otvoren (ciljano da to bude pred izboe), a onda je odmah i zatvoren za gradjanstvo, dok je samo plivacki klub imao privilegiju da ga koristi. Medjutim, i to je trajalo vrlo kratko, cak ni do kraja septembra (29 tacnije), kada je na vratima osvanula informacija za roditelje djece koja su clanovi kluba - bazen ce biti zatvoren do 07.10.2008.

Svojim sam ocima gledao kako krov prokisnjava i kapi vode padaju u bazen (jest, jest, kondenz...aha) u tom kratkom vremenu dok je bazen radio, a onda, 06.10. svim roditeljima dolazi e-mail u kojem se obavjestavaju da ce bazen biti zatvoren do 01.11. radi tehnickih problema.

Al' sta naprica veceras nasa draga mama u direktom javljanju na TVSA, to ni pas s maslom ne bi polizao.

Eto, isla je dekanu Arhitektonsog fakulteta, bla, bla, bla, kaze on ovako, onako....

Kaze izvodjac radova Unioninvest i njihihov direkror nesto nadrobi na sitno....

Na kraju ona moli za strpljenje od 10-15 dana dok se otklone nedostaci na bazenu, jer je to olimpijski bazen i mora biti SAVRSEN i koji je kostao tako puno para, ma nemoj mi reci....

Gdje su inspekcije i finansijske kontrole da provjere utrosak budzetsih para (nasih para), gdje su i da li ih ima?
kosmos

#311 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by kosmos »

zlatiborka wrote:
Šapat wrote:Hm...interesantno je i ovo oko bazena...

Al' sta naprica veceras nasa draga mama u direktom javljanju na TVSA, to ni pas s maslom ne bi polizao.

Eto, isla je dekanu Arhitektonsog fakulteta, bla, bla, bla, kaze on ovako, onako....

Kaze izvodjac radova Unioninvest i njihihov direkror nesto nadrobi na sitno....

Na kraju ona moli za strpljenje od 10-15 dana dok se otklone nedostaci na bazenu, jer je to olimpijski bazen i mora biti SAVRSEN i koji je kostao tako puno para, ma nemoj mi reci....

Gdje su inspekcije i finansijske kontrole da provjere utrosak budzetsih para (nasih para), gdje su i da li ih ima?

Pa zar zlatiborka ne znas, ganjaju privatnike, ali nikad nisu dosli, nasumicno bahnuli, u kontrolu drzavnih organa da vide kako se trosi drzavni novac. NIKADA. Za drzavne organe je revizor koji daje preporuku
sarajevo63

#312 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by sarajevo63 »

Dokle smo?
Hoće l tajo s nama kod mame? Il će mama biti tajo?
plavac

#313 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by plavac »

sarajevo63 wrote:Dokle smo?

Sugradani trenutno se u ovoj Drzavi vodi jedna mnogo vaznija borba bego sto su nasi politicari.Vodi se borba za spas jednog mladog zivota nase sugradanke Ljiljane Kranjc,majke troje djece kojoj je neophodna transplatacija jetre.Ukoliko se to ne uradi u narednih par sedmica ona ce na zalost umrijeti.
Hajdemo na tren zaboraviti ove idiote na vlasti uzmimo svi mobitele i posaljimo poruku na broj 091514100 sa tekstom za Ljiljanu Kranjc (0,80km) da mi spasimo neciji zivot a onda idemo zajedno na njih da nam se ovo vise ne bi ponavljalo.
Hvala
cleo

#314 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by cleo »

plavac wrote: [Sugradani trenutno se u ovoj Drzavi vodi jedna mnogo vaznija borba bego sto su nasi politicari.Vodi se borba za spas jednog mladog zivota nase sugradanke Ljiljane Kranjc,majke troje djece kojoj je neophodna transplatacija jetre.Ukoliko se to ne uradi u narednih par sedmica ona ce na zalost umrijeti.
Hajdemo na tren zaboraviti ove idiote na vlasti uzmimo svi mobitele i posaljimo poruku na broj 091514100 sa tekstom za Ljiljanu Kranjc (0,80km) da mi spasimo neciji zivot a onda idemo zajedno na njih da nam se ovo vise ne bi ponavljalo.
Hvala
evo i link za više informacija
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p2200395
sarajevo63

#315 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by sarajevo63 »

plavac wrote:
sarajevo63 wrote:Dokle smo?

Sugradani trenutno se u ovoj Drzavi vodi jedna mnogo vaznija borba bego sto su nasi politicari.Vodi se borba za spas jednog mladog zivota nase sugradanke Ljiljane Kranjc,majke troje djece kojoj je neophodna transplatacija jetre.Ukoliko se to ne uradi u narednih par sedmica ona ce na zalost umrijeti.
Hvala

Poslala.
sunčan dan

#316 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by sunčan dan »

I ja sam.
uvjek dobar gost

#317 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

I ja sam...

P.S

Ali moram reći da je jadna ona država u kojoj njeni građani prave akcije da bi se određeni i pojedini građani iste te države spasili... dok parlamentarci imaju oko 7000 KM plate...
Pokakim se ja parlamentarcima u brk.....
sunčan dan

#318 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by sunčan dan »

uvjek dobar gost wrote:I ja sam...

P.S

Ali moram reći da je jadna ona država u kojoj njeni građani prave akcije da bi se određeni i pojedini građani iste te države spasili... dok parlamentarci imaju oko 7000 KM plate...
Pokakim se ja parlamentarcima u brk.....
E moj druže, ....ebeš parlamentarce, kakvi su kao ljudi...nikakvi
A meni opet nešto država lijepa kada se mi građani pomažemo u nevolji. Nekad mislim da nevaljamo ni pišljiva boba, a opet....
Jara

#319 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by Jara »

poslala
valterbranisarajevo

#320 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by valterbranisarajevo »

Hvala bogu može i Ultra.. :)
Asana

#321 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by Asana »

Otisla u banku i nesto uplatila. Ne dam telecomu ... a i bojim se da za sms skupljanje treba jako puno vremena, kojeg ovdje nema
sarajevo63

#322 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by sarajevo63 »

Jednostavno: dao ostavku i ušutio se, baš kao što se izvik'o i rek'o ova vlada neće dat ostavku. Iz hiljadu razloga.
Je l' se ko kretao ovih dana famoznim putem prema Mostarskom raskršću? Ima l zamjerki?
druga etapa ide na Otoci. Most opet zatvoren. Sad zbog cijevi ispod mosta. Kad će jednom neko završiti nešto iz prvog puta i bez greške?
Gradonačelnice na sve strane... Otvara, posjećuje, smiješi se, izjavljuje da je u njen vakat bazen otvoren. Koji bazen? Sem onog gdje nas deru sa 13,00KM u kojem ne radi sve, a niko se nije sjetio da smanji cijenu radi nedostataka, koji bazen sem još ona 2 privatnička radi? Gdje je odgovor na pitanje dokle će nam prati naše pare?
Mislimo globalno, djelujmo lokalno. Dobro jutro Sarajevo.
uvjek dobar gost

#323 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Jutro iz snova... 93.1
zimomor

#324 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by zimomor »

Prati li iko sudjenja preostaloj dvojici optuzenih za Denisovo ubistvo (ili saucesce u ubistvu)?
sarajevo63

#325 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by sarajevo63 »

Prati li ko šta se dešava sa gospođom koja je učestvovala u saobraćajnom udesu, ambasador je u našoj zemlji, a haman ubila našeg čovjeka?
Šta je sa našim čovjekom?
Post Reply