EP11 ... Hrvatska - Njemačka
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- baGx
#301 Re: EP11 ... Hrvatska - Njemačka
Pa kad su tako dobri sto nisu Austriju razvalili minimalno 3 - 0? Vec da nije bilo penala nebi ni to dobili.
Sa Aut:
- 1 goal: "penal"
Sa Njemackom:
- 1 goal: Greska Jansena, zakunjao
- 2 goal: Da nepricam, neke sadake negdje podijelili
Pogledaj kako Portugal prodje u 1/4 finale: 5 fenomenalnih golova.
Moje misljenje je uglavnom: hinjski... Ako neko moze da me objasni zasto nisam u pravu onda rado.
O ljepoti igre uopste nije bilo ove prve dvije tekme. Opet kazem: svak voli svoj stil igre, moj stil je Engleska, Portugal, Holandija i nekada Ceska.
Ali priznajem da je Hrvatska 1998 bila svijetska sila u futbalu. Dok je igrao Suker.
Sa Aut:
Sa Njemackom:
Moje misljenje je uglavnom: hinjski... Ako neko moze da me objasni zasto nisam u pravu onda rado.
O ljepoti igre uopste nije bilo ove prve dvije tekme. Opet kazem: svak voli svoj stil igre, moj stil je Engleska, Portugal, Holandija i nekada Ceska.
Ali priznajem da je Hrvatska 1998 bila svijetska sila u futbalu. Dok je igrao Suker.
- Frane-x
#302 Re: EP11 ... Hrvatska - Njemačka
Slaba ti je logika braco.baGx wrote:Pa kad su tako dobri sto nisu Austriju razvalili minimalno 3 - 0? Vec da nije bilo penala nebi ni to dobili.
.
Ne razumiješ vezu uzroka i posljedice.
Izbaciš jedan tako važan događaj kao što je penal i očekuješ da će slika utakmice ostati ista.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#303 Re: EP11 ... Hrvatska - Njemačka
Vecina golova na EP su ziceri, necija greska ili sreca. To je fudbal. Rijetki su slucajevi gdje se golovi daju iskljucivo zbog kvaliteta igraca. Golovi Pepe-a, Ronalda i Ibrahimovica mi padaju na pamet. Nemogu se iskljuciti ovi prvi kao nesto sto ne pripada fudbalu a ako cemo realno Hrvatska nije nadigrala Svabe samo u golovima vec i u kvaliteti. Svabe mogu biti sretni sto nisu bili osramoceni a malo im je falilo da budu.baGx wrote:Pa kad su tako dobri sto nisu Austriju razvalili minimalno 3 - 0? Vec da nije bilo penala nebi ni to dobili.
Sa Aut:
Sa Njemackom:
-
in33sa
#304 Re: EP11 ... Hrvatska - Njemačka
Sramotakofi anan wrote:Al Hrvati sjebase Euro, Engleze poslase pred televizore, sad Švabe na Portugal u četvrtfinalu![]()
- Šibicar
#305 Re: EP11 ... Hrvatska - Njemačka
Zasluzena pobjeda komsija,od srca im cestitam.Iako sam,prije tekme,bio skeptican da bi mogli nesto uraditi protiv Njemaca,ali su im,po meni,ocitali fudbalsku lekciju,ma koliko nekima bilo krivo sto je tako.Ipak treba uzeti u obzir da je Njemacka velesila u fudbalu i da je svaka pobjeda(sadakicna,nafakaska ili nesto trece)ravna podvigu....
- madalen
#306 Re: EP11 ... Hrvatska - Njemačka
baGx wrote:Pa kad su tako dobri sto nisu Austriju razvalili minimalno 3 - 0? Vec da nije bilo penala nebi ni to dobili.
Sa Aut:
Sa Njemackom:
Poredis utakmice Portugal - Turska i Hrvatska - Njemacka
Jedno je igrati protiv Turaka I zabiti im 5 lijepih golova a drugo protiv Njemaca
- Dr.Cuddy
-
san darius
#308 Re: EP11 ... Hrvatska - Njemačka
ucinili su (smo) jako dobro (i englezima, a bogme i europi) sto su (smo) izbacili engleske trkace konje s eura 08. da se ne brukaju i ne sramote vise.kofi anan wrote:Al Hrvati sjebase Euro, Engleze poslase pred televizore, sad Švabe na Portugal u četvrtfinalu![]()
nagradno pitanje: sto su to englezi ikad i igdje osvojili? izuzimam 1966. i vrlo diskutabilnu pobjedu na domacem terenu.
croatia - protector of the english soccer integrity.
san darius
p.s.
protiv njemacke je odigrano pametno i smekerski. jos da je niko zabio onaj zicer...
Last edited by san darius on 13/06/2008 21:21, edited 1 time in total.
- rajvosa^
#309 Re: EP11 ... Hrvatska - Njemačka
Mislim Engleska je sila tolika da je HR dvaput nakantala i uskratila tebi uzivanje u Engleskom nogometu.baGx wrote:Pa kad su tako dobri sto nisu Austriju razvalili minimalno 3 - 0? Vec da nije bilo penala nebi ni to dobili.
Sa Aut:
Sa Njemackom:
A to da je HR-Njemacka dosadna utakmica bila
-
Chicha Chvorak
#310 Re: EP11 ... Hrvatska - Njemačka
Da,falio je samo DuduDado dijasporitus wrote:Svabe mogu biti sretni sto nisu bili osramoceni a malo im je falilo da budu.
- 51days
#311 Re: EP11 ... Hrvatska - Njemačka
Bok,
kao prvo HVALA svim ljudima iz BiH koji mogu zaboraviti nesuglasice i "balkanski susjed" način razmišljanja i koji su česitatali na pobjedi.
Ja bih prvi bio koji bi rekao da smo prošli na sreću ili kaj drugo, ali mislim da je jasno kako je jučer Hrvatska odigrala bolje i sa više srca..stoga bravo dečki i Biliću na "mudima" i napadačkom nogometu sa mozgom.
Gledam što Nizozemci rade Francuzima i Bože moj...kakva momčad....nadam se da u 1/2 idu HR - NIZ - POR ...još samo ne znam 4-tog...
Pokazuje se kolika je bitna bila pobjeda protiv Njemačke jer smo "izbjegli" Portugal i imamo velike šanse da se i dalje dižemo i dođemo na optimalnu razinu dok bi kao što se toliko puta događalo Portugal i Nizozemska mogli "izgoriti" do 1/2 finala...ali da Portugal i Nizozemska zaslužuju finale...e pa nadam se da i mi zaslužujemo..
p.s. nadam se da ćete uspjeti kao i Hrvatska, naći kakvog pametnog mladog trenera i da će stare prdonje u nogometnom savezu NAPOKON shvatiti poantu njihovog postojanja..i danas mi je enigma kako je Marković(HNS) "dozvolio" da Bilić dođe na čelo repke...fakat je jasno kako mladi ljudi donose onaj faktor X ..mislim da je recimo Bilić bio na čelu repke 1998, da bi tada osvojili prvenstvo jer je Ćiro nekim svojim potezima(šikaniranje Prosinečkog itd) po meni "uspio" od onakve momčadi dobiti "samo" 3 mjesto...jasno je da se više nikada toliko dobrih igrača naći u tako maloj zemlji..
Stoga još jednom držim fige!!!
kao prvo HVALA svim ljudima iz BiH koji mogu zaboraviti nesuglasice i "balkanski susjed" način razmišljanja i koji su česitatali na pobjedi.
Ja bih prvi bio koji bi rekao da smo prošli na sreću ili kaj drugo, ali mislim da je jasno kako je jučer Hrvatska odigrala bolje i sa više srca..stoga bravo dečki i Biliću na "mudima" i napadačkom nogometu sa mozgom.
Gledam što Nizozemci rade Francuzima i Bože moj...kakva momčad....nadam se da u 1/2 idu HR - NIZ - POR ...još samo ne znam 4-tog...
Pokazuje se kolika je bitna bila pobjeda protiv Njemačke jer smo "izbjegli" Portugal i imamo velike šanse da se i dalje dižemo i dođemo na optimalnu razinu dok bi kao što se toliko puta događalo Portugal i Nizozemska mogli "izgoriti" do 1/2 finala...ali da Portugal i Nizozemska zaslužuju finale...e pa nadam se da i mi zaslužujemo..
p.s. nadam se da ćete uspjeti kao i Hrvatska, naći kakvog pametnog mladog trenera i da će stare prdonje u nogometnom savezu NAPOKON shvatiti poantu njihovog postojanja..i danas mi je enigma kako je Marković(HNS) "dozvolio" da Bilić dođe na čelo repke...fakat je jasno kako mladi ljudi donose onaj faktor X ..mislim da je recimo Bilić bio na čelu repke 1998, da bi tada osvojili prvenstvo jer je Ćiro nekim svojim potezima(šikaniranje Prosinečkog itd) po meni "uspio" od onakve momčadi dobiti "samo" 3 mjesto...jasno je da se više nikada toliko dobrih igrača naći u tako maloj zemlji..
- Meho Kodro
#312 Re: EP11 ... Hrvatska - Njemačka
Koji si ti genijebaGx wrote:Pa kad su tako dobri sto nisu Austriju razvalili minimalno 3 - 0? Vec da nije bilo penala nebi ni to dobili.
Sa Aut:
Sa Njemackom:
samo par primjera
2006 - Italija se mucila sa jednom Amerikom, jedva izvukli bod
1998 - Francuska protiv Paragvaja dobila u produzecima, jedva jedvice
1986 - Njemacka (vicesampion) u grupi bod sa Urugvajenm , Danska ih razbila 2:0
1982 - Italija jedva prosla grupu sa velesilama Peruom i Kamerunom, tri remija
S druge strane momcadi koje krenu ye*acki, znaju izgoriti
1986 - Danska u grupi tri pobjede gol razlika 10:1 ili tako nesto u 1/8 finala popiusili 5:1 od Spanije
2006 - Argentina rasturala u grupi , proglasena unaprijed svjetskim prvakom, ali...
kako se ono kaze, lopta je okrugla

-
district-beg
#313 Re: EP11 ... Hrvatska - Njemačka
...evo sta nama na Balkanu treba, dosta nam je bilo puskaranja..fala decko, sretno51days wrote: p.s. nadam se da ćete uspjeti kao i Hrvatska, naći kakvog pametnog mladog trenera i da će stare prdonje u nogometnom savezu NAPOKON shvatiti poantu njihovog postojanja..i danas mi je enigma kako je Marković(HNS) "dozvolio" da Bilić dođe na čelo repke...fakat je jasno kako mladi ljudi donose onaj faktor X ..mislim da je recimo Bilić bio na čelu repke 1998, da bi tada osvojili prvenstvo jer je Ćiro nekim svojim potezima(šikaniranje Prosinečkog itd) po meni "uspio" od onakve momčadi dobiti "samo" 3 mjesto...jasno je da se više nikada toliko dobrih igrača naći u tako maloj zemlji..
- campa_xxx
#314 Re: EP11 ... Hrvatska - Njemačka
Svaka cast Hrvatima na zasluzenoj pobjedi i fakat su svjetska velesila u fudbalu, jos jednom svaka cast.... 
-
Sociolog
#315 Re: EP11 ... Hrvatska - Njemačka
campa_xxx wrote:Svaka cast Hrvatima na zasluzenoj pobjedi i fakat su svjetska velesila u fudbalu, jos jednom svaka cast....
- Meho Kodro
#316 Re: EP11 ... Hrvatska - Njemačka
Dragoslav Stepanović, trener Čukaričkog, impresioniran pobedom "vatrenih" i igrom "lala"
Hrvatska našla svoj put, Holandija blista

Beograd - Dragoslav Stepanović, trener Čukaričkog koji je skoro ceo radni vek proveo u Nemačkoj, kao i svi ljubitelji fudbala impresioniran je načinom na koji je Hrvatska pobedila "pancere", odnosno igrom Holandije, za koju kaže da može daleko da dogura na ovom šampionatu Starog kontinenta.
- Hrvati su pronašli svoj put, napravili jasan plan i otišli daleko ispred ostalih bivših jugoslovenskih republika. Teško ćemo ih (pre)stići, ako i mi ne izaberemo prioritete i način da ih realizujemo. Za sve je potrebna jasna vizija i strategija. Primer odbojkaša to najbolje ilustruje. Pre 16, 17 godina Sbija gotovo da nije ni postojala u tom sportu, a danas su nam obe selekcije u evropskom i svetskom vrhu. Ništa nije slučajno. Ako hoćemo da nam se nacija jednog dana opet raduje zbog fudbala, onda moramo brzo, suštinski i pametno da menjamo stvari u tom sportu.
Može li se pobeda Hrvatske nad Nemačkom, imajući u vidu njene odlične rezultate i igre u kvalifikacijama, okarakterisati kao senzacionalna?
- I jesam i nisam iznenađen pobedom naših komšija. Nisam bio siguran da se mogu tako brzo dići posle slabe igre protiv Austrije, koja je mogla i morala do remija u tom meču, ali sam znao da imaju još puno rezervi. Ipak je to reprezentacija koja je u trci za EURO eliminisala jednu Englesku i bila jedna od najefikasnijh ekipa u kompletnim kvalfikacijama. Da ne pominjem njihovu ogromnu veru u sebe i odličnu atmosferu, koji su vidljivi na svakom koraku. Oduševljen sam i načinom na koji se bore za svoj dres i državu, jer to uvek čine do poslednje kapi "krvi". Hrvatska ima i nekoliko velikih igrača i odličnog selektora, koji je učinio da mu tim tehničko-taktički perfektno odradi utakmicu s Nemačkom. Znali su da iskoriste činjenicu da ova selekcija Nemačke nema dovoljan broj kreativaca, onih fudbalera koji će znati i moći da pokrenu ekipu kada je protivnik natera na defanzivu. Hrvatima su naruku išla i neka loša taktička rešenja Nemaca. Njihov meč pokazao je da tim sa tri špica ne znači automatski i ofanzivnu igru, i obrnuto. Podolski je bio više levi bek nego što je delovao u špicu, gde je najkorisniji i najopasniji. Njegovo pomeranje zamišljeno je kao taktička žrtva, ali plan Leva na žalost nije doneo željeni efekat.
Hrvatska našla svoj put, Holandija blista

Beograd - Dragoslav Stepanović, trener Čukaričkog koji je skoro ceo radni vek proveo u Nemačkoj, kao i svi ljubitelji fudbala impresioniran je načinom na koji je Hrvatska pobedila "pancere", odnosno igrom Holandije, za koju kaže da može daleko da dogura na ovom šampionatu Starog kontinenta.
- Hrvati su pronašli svoj put, napravili jasan plan i otišli daleko ispred ostalih bivših jugoslovenskih republika. Teško ćemo ih (pre)stići, ako i mi ne izaberemo prioritete i način da ih realizujemo. Za sve je potrebna jasna vizija i strategija. Primer odbojkaša to najbolje ilustruje. Pre 16, 17 godina Sbija gotovo da nije ni postojala u tom sportu, a danas su nam obe selekcije u evropskom i svetskom vrhu. Ništa nije slučajno. Ako hoćemo da nam se nacija jednog dana opet raduje zbog fudbala, onda moramo brzo, suštinski i pametno da menjamo stvari u tom sportu.
Može li se pobeda Hrvatske nad Nemačkom, imajući u vidu njene odlične rezultate i igre u kvalifikacijama, okarakterisati kao senzacionalna?
- I jesam i nisam iznenađen pobedom naših komšija. Nisam bio siguran da se mogu tako brzo dići posle slabe igre protiv Austrije, koja je mogla i morala do remija u tom meču, ali sam znao da imaju još puno rezervi. Ipak je to reprezentacija koja je u trci za EURO eliminisala jednu Englesku i bila jedna od najefikasnijh ekipa u kompletnim kvalfikacijama. Da ne pominjem njihovu ogromnu veru u sebe i odličnu atmosferu, koji su vidljivi na svakom koraku. Oduševljen sam i načinom na koji se bore za svoj dres i državu, jer to uvek čine do poslednje kapi "krvi". Hrvatska ima i nekoliko velikih igrača i odličnog selektora, koji je učinio da mu tim tehničko-taktički perfektno odradi utakmicu s Nemačkom. Znali su da iskoriste činjenicu da ova selekcija Nemačke nema dovoljan broj kreativaca, onih fudbalera koji će znati i moći da pokrenu ekipu kada je protivnik natera na defanzivu. Hrvatima su naruku išla i neka loša taktička rešenja Nemaca. Njihov meč pokazao je da tim sa tri špica ne znači automatski i ofanzivnu igru, i obrnuto. Podolski je bio više levi bek nego što je delovao u špicu, gde je najkorisniji i najopasniji. Njegovo pomeranje zamišljeno je kao taktička žrtva, ali plan Leva na žalost nije doneo željeni efekat.
-
71440
#317 Re: EP11 ... Hrvatska - Njemačka
Hrvatskoj svaka čast, i dok traje EP navijam za Hrvate,jedino kada bi BiH bila tamo onda bi za Bosnu navijo. 
- pirmin
- strong69
#319 Re: EP11 ... Hrvatska - Njemačka
Ma ja... Slazem se. To su nasi susjedi. Navijajmo, sta smeta? "Hebem te Bosno hebem te ja, Hrvatska moja domovina". Ili kad se culo sa stadiona u Celovecu; "´Ajmo ´ajmo ustaseee"...
Pa ´ajmo ustase
-
LSD
#320 Re: EP11 ... Hrvatska - Njemačka
Samo da znaš da ovako ne misle samo u Stocu,vec i mnogi koji rade i žive u Sarajevu i koji se javljaju ovdje na forumu...a ako izneseš svoje mišljenje i ako slucajno šta kažeš protiv hrvatske reprezentacije odmah te nazivaju kompleksašom,pacenikom,bosanskim strucnjakom za penale i sl.atributima....i to sve na ocigled administratorastrong69 wrote:Ma ja... Slazem se. To su nasi susjedi. Navijajmo, sta smeta? "Hebem te Bosno hebem te ja, Hrvatska moja domovina". Ili kad se culo sa stadiona u Celovecu; "´Ajmo ´ajmo ustaseee"...
Pa ´ajmo ustase
-
elSaik
#321 Re: EP11 ... Hrvatska - Njemačka
Pa ljudi moji, jel' pratite fudbal zbog politike ili zbog fudbala? 
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#322 Re: EP11 ... Hrvatska - Njemačka
Izgleda da nema druge, nego bez opomene banirati one kojima je do politike na ovim fudbalskim temama.elSaik wrote:Pa ljudi moji, jel' pratite fudbal zbog politike ili zbog fudbala?
Zbog toga, .... konacno trebate shvatiti, ...
Mnostvo ucesnika, koje ovdje interesuje samo sport, svakodnevno raportira sadrzaje koji poticu na netrpeljivost.
Desetinama PP-ova upucenih na administratore, ljudi zahtijevaju da ih se zastiti od gluposti. Moramo to uciniti.
I da bude jasno, .... niko nema, niti smije imati bilo sta protiv slobodnog izrazavanja necijeg misljenja, ali .... o politici na "Politici" ili "Diskusijama", a o fudbalu/nogometu ovdje. Isto tako, ako zelite iznijeti dobronamjernu primjedbu na rad administratora na ovom podforumu, ... koristite PP.
Svako odstupanje od toga ce biti sankcionirano.
-
sl@ven
#323 Re: EP11 ... Hrvatska - Njemačka
baniraj pape...
i tuzno je da volite toliko politiku ...
pa ljudi rukometasi vam igraju za plasman na svjetsko a vi se natakarili na hrvatska njemacka...
boze sacuvaj..
pa ljudi rukometasi vam igraju za plasman na svjetsko a vi se natakarili na hrvatska njemacka...
boze sacuvaj..
-
elSaik
#324 Re: EP11 ... Hrvatska - Njemačka
Eh, da i ja dam svoj politički komentar.
Što se rezultat tiče, bio sam blizu, očekivao sam samo još 1 gol Nijemaca. Međutim, dadoše samo jedan. Igrom sam razočaran od strane Nijemaca, dok su se, s druge strane, Hrvati popravili u odnosu na prvu tekmu protiv Austrije. Izgleda da oni igraju protiv slabijih slabije, protiv jačih jače. Uglavnom, Hrvatska prođe dalje i to zasluženo, iako sam ja u svojoj prognozi na poolu prognozirao da će dalje proći Poljaci i Nijemci. Razočaraše me malo Poljaci, ali jbg, protiv sudija se ne može.
Što se rezultat tiče, bio sam blizu, očekivao sam samo još 1 gol Nijemaca. Međutim, dadoše samo jedan. Igrom sam razočaran od strane Nijemaca, dok su se, s druge strane, Hrvati popravili u odnosu na prvu tekmu protiv Austrije. Izgleda da oni igraju protiv slabijih slabije, protiv jačih jače. Uglavnom, Hrvatska prođe dalje i to zasluženo, iako sam ja u svojoj prognozi na poolu prognozirao da će dalje proći Poljaci i Nijemci. Razočaraše me malo Poljaci, ali jbg, protiv sudija se ne može.
-
LSD
#325 Re: EP11 ... Hrvatska - Njemačka
A zašto pišeš "rukometaši VAM igraju..." zašto se distanciraš od svoje države?? zbog cega to radiš??...evo normalno pitam.sl@ven wrote:baniraj pape...
boze sacuvaj..