Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dinooh

#301 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

salatu wrote:Jel se ikom od vas desilo da ovoliko čeka da se **beni paket makne iz flyte centra

BANGgood

http://prntscr.com/34zfye
jesi li dobio TN. Nisam ja nikad tu narucivao a je frend i znam da je platio 5. u mjesecu a poslan 10. u mjesecu
salatu

#302 Re: Kineski mobiteli

Post by salatu »

dobio sam 2 TN, jedan za flyte drugi za 17track.. ovaj za 17track nije jos aktivan.. a ja usranih kineza.
dinooh

#303 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

frend mi je dobio TN koji je zavrsavao na DE. Samo se mogao pratiti na Deutsche post i kod nas kad je dosao. Do tada nista nije bilo
salatu

#304 Re: Kineski mobiteli

Post by salatu »

Kolko otprilike vremena/dana od Dispatched overseas da dodje u Bosnu. Iz singapura
ema_

#305 Re: Kineski mobiteli

Post by ema_ »

Ovaj swiss post je glupost prava, a baš preko njega su mi poslali mobitel naručen na dh gate, paket poslan sa china post stigne za 10 dana, a ovi ne miču još od 24.3. :zzzz: . Kad će uopće se pomaknuti obavijest na trackingu :?
nedimrib1

#306 Re: Kineski mobiteli

Post by nedimrib1 »

ema_ wrote:Ovaj swiss post je glupost prava, a baš preko njega su mi poslali mobitel naručen na dh gate, paket poslan sa china post stigne za 10 dana, a ovi ne miču još od 24.3. :zzzz: . Kad će uopće se pomaknuti obavijest na trackingu :?
Sa Swiss post nikad se ne zna, jednom mi je telefon stigao za 7 dana, a jedan za mjesec i po. 25 dana je mobitel stajao u Njemackoj, bar po TN. Vjerovatno i kod tebe je slicna situacija, negdje je zastao na duze vrijeme. Kad dodje na slijedecu kontrolnu tacku, tad ces imat i informacije na TN. A do tad pisi prodavcu :-D, reci kakva je situacija :-D..
nedimrib1

#307 Re: Kineski mobiteli

Post by nedimrib1 »

salatu wrote:Kolko otprilike vremena/dana od Dispatched overseas da dodje u Bosnu. Iz singapura
Okvirno 15-20 dana, a sve zavisi od postanskog saobracaja, nekad i prije dodje, a nekad valja cekat i vise od mjesec dana.
ema_

#308 Re: Kineski mobiteli

Post by ema_ »

nedimrib1 wrote:
ema_ wrote:Ovaj swiss post je glupost prava, a baš preko njega su mi poslali mobitel naručen na dh gate, paket poslan sa china post stigne za 10 dana, a ovi ne miču još od 24.3. :zzzz: . Kad će uopće se pomaknuti obavijest na trackingu :?
Sa Swiss post nikad se ne zna, jednom mi je telefon stigao za 7 dana, a jedan za mjesec i po. 25 dana je mobitel stajao u Njemackoj, bar po TN. Vjerovatno i kod tebe je slicna situacija, negdje je zastao na duze vrijeme. Kad dodje na slijedecu kontrolnu tacku, tad ces imat i informacije na TN. A do tad pisi prodavcu :-D, reci kakva je situacija :-D..

On kaže da za sedmicu dana se obratim svojoj pošti, jer je 15 dana maksimum da stigne. :roll:
dinooh

#309 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

probaj TN ukucat na stranicu Deutsche post ili na nasu posta.ba i vidi ima li ista
ema_

#310 Re: Kineski mobiteli

Post by ema_ »

Ja pratim na pošta.hr jer sam tamo poslala mobitel da ne plaćam našim lopovima 100 km bezze :-D . A na svakom mogućem trackingu isti podaci, nigdje ne miče od 24. :-)

24.3.2014. 18:39:00 SWITZERLAND SINGAPORE Receive item from customer
24.3.2014. 18:39:00 SWITZERLAND SINGAPORE Receive item at office of exchange
24.3.2014. 18:39:00 SWITZERLAND SINGAPORE Insert item into bag
dinooh

#311 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

ema_ wrote:Ja pratim na pošta.hr jer sam tamo poslala mobitel da ne plaćam našim lopovima 100 km bezze :-D . A na svakom mogućem trackingu isti podaci, nigdje ne miče od 24. :-)

jesi li bar preko Paypala platila, za svaki slucaj. Ukoliko ne stigne, da imas pravo na povrat sredstava. Ali bi trebao doci. Kada mi je frend kupovao na banggood mobitel, tek nakon 10-ak dana se pojavila informacija gdje je mobitel, a do tada nista. Tek kad je u Njemacku dosao, mogao se vidjeti samo preko stranice deutsche post. Probaj i na svicarsku postu ukuact TN.
ema_

#312 Re: Kineski mobiteli

Post by ema_ »

Nije paypal opcija, al ne plaća se prodavaocu dok ne dobiješ paket, nego samo dhgateu. Ne sikiram se za to, nego toliko iščekujem taj mobitel pa sva na iglama :lol: , A neku sitnicu sam naručila dan prije mobitela i još prije par dana je stigla normalno na adresu...

A evo i švicarska pošta ima samo dotle zabilježeno, departure from origin country, pa do sad bi sletio negdje, aman zeman :evil:
kloniran

#313 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

ema_ wrote:Nije paypal opcija, al ne plaća se prodavaocu dok ne dobiješ paket, nego samo dhgateu. Ne sikiram se za to, nego toliko iščekujem taj mobitel pa sva na iglama :lol: , A neku sitnicu sam naručila dan prije mobitela i još prije par dana je stigla normalno na adresu...

A evo i švicarska pošta ima samo dotle zabilježeno, departure from origin country, pa do sad bi sletio negdje, aman zeman :evil:
koji je telefon u pitanju :D
nedimrib1

#314 Re: Kineski mobiteli

Post by nedimrib1 »

ema_ wrote:Ja pratim na pošta.hr jer sam tamo poslala mobitel da ne plaćam našim lopovima 100 km bezze :-D . A na svakom mogućem trackingu isti podaci, nigdje ne miče od 24. :-)

Prodavci se sluze sa svakakvim idejama :-) ..znaju oznaciti da je proizvod poslan,posalju TN, da dobiju na vremenu jer tog proizvoda nemaju na stanju. Kad ga dobiju,onda tek proizvod posalju, pa proizvod stigne TN i tek onda salju zajedno TN i naruceni proizvod. Kad bude naredna informacija na TN,od tog trenutka, mobitel ce stici u roku 10 dana :izet: ..
ema_

#315 Re: Kineski mobiteli

Post by ema_ »

kloniran wrote:
ema_ wrote:Nije paypal opcija, al ne plaća se prodavaocu dok ne dobiješ paket, nego samo dhgateu. Ne sikiram se za to, nego toliko iščekujem taj mobitel pa sva na iglama :lol: , A neku sitnicu sam naručila dan prije mobitela i još prije par dana je stigla normalno na adresu...

http://www.dhgate.com/store/product/new ... 80032.html :-D , još samo da sleti s hajrom u Zg :D .
kloniran

#316 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

ema_ wrote:
kloniran wrote:

http://www.dhgate.com/store/product/new ... 80032.html :-D , još samo da sleti s hajrom u Zg :D .
tamam da nam testiras kad stigne, planiram i ja sebi naruciti al nigdje da naletim na nekoga ko ima pa da bacim pogled :roll:

p.s. ove kamere ti nisu 13 i 5 nego 8 i 2 samo da znas :roll:
marketleader

#317 Re: Kineski mobiteli

Post by marketleader »

ema_ wrote:
kloniran wrote:

Dobro si, hrabro, jeftiniji ti je na pandawill, 170$. Haj javi kakvi su utisci i koliko te je izašao na kraju sa carinom i svim.
ema_

#318 Re: Kineski mobiteli

Post by ema_ »

Ma nisam ja znala baš ostale te stranice za naručivanje, a na dhgate sam uhodana poprilično i imam super iskustva.

Vezano za carinu, ako sam dobro upratila, u Hrvatskoj najčešće mobiteli prođu bez carinjenja, a ako i zakači nekoga plati 25% , za razliku od naših 17 pdv% + 10 carina% + 10 km + 10 km + Bog zna šta još :-) :-) :-) .

Javim sve, uskoro, aBd :thumbup:
ema_

#319 Re: Kineski mobiteli

Post by ema_ »

kloniran wrote:
tamam da nam testiras kad stigne, planiram i ja sebi naruciti al nigdje da naletim na nekoga ko ima pa da bacim pogled :roll:

Kako misliš da nisu? Zašto onda na screenshotu piše drugačije u opcijama snimanja?
kloniran

#320 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

ema_ wrote:
kloniran wrote:

Kako misliš da nisu? Zašto onda na screenshotu piše drugačije u opcijama snimanja?
kamere su kako sam naveo, a imaju softversku interpolaciju pa je isforsira na 13 i 5
a stvarna je 8 i 2
ema_

#321 Re: Kineski mobiteli

Post by ema_ »

A ovo ostalo hoće li biti ok od specifikacija? Kamera mi je i sa 8 ok, imam Xperiu i ekstra mi je bilo njenih 8.
kloniran

#322 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

ema_ wrote:A ovo ostalo hoće li biti ok od specifikacija? Kamera mi je i sa 8 ok, imam Xperiu i ekstra mi je bilo njenih 8.
ostale karakteristike ce biti ko napisane, al kamera nece biti bas ko kod xperie, tj bice malo losija
SONY_91

#323 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

ema_ wrote:A ovo ostalo hoće li biti ok od specifikacija? Kamera mi je i sa 8 ok, imam Xperiu i ekstra mi je bilo njenih 8.
Neće biti u rangu Xperie slika ali biti će pristojna. Jedini problem bi mogao biti blic, na većini tih 'kopija' koje su mi prošle kroz ruke blic je baš preslab, kao da ga uopšte i nema. Ali, valjda na tom modelu bude bolji blic

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
ema_

#324 Re: Kineski mobiteli

Post by ema_ »

Meni ni slike sa Xperiom nisu nešto bile navečer, doduše imala sam Neo, a to je stariji model već.

Neću se sikirat unaprijed, čekat ću da ga uživo ocijenim :-D .

BTW, ne razumijem se baš nešto, al šta znači to octa core, mislim znam šta je, al konkretno, običnom korisniku, šta donosi to imao on mobitel sa 4 ili 8 jezgri ? :zoka:
SONY_91

#325 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

ema_ wrote:Meni ni slike sa Xperiom nisu nešto bile navečer, doduše imala sam Neo, a to je stariji model već.

Neću se sikirat unaprijed, čekat ću da ga uživo ocijenim :-D .

BTW, ne razumijem se baš nešto, al šta znači to octa core, mislim znam šta je, al konkretno, običnom korisniku, šta donosi to imao on mobitel sa 4 ili 8 jezgri ? :zoka:
Pa razlika između 4 i 8 jezgri i nije toliko izražena običnom korisniku kolika je razlika između dual i quad core. Mislim da trenutno nema potrebe za Octa Core procesorima u mobitelima, i Quad je dovoljan. Kada ti dođe telefon i ako do sada nisi koristila neki Quad biti ćeš prezadovoljna kako sve 'glatko' ide. Sve ćeš moći pokretati bez ikakvih problema, imaš procesor da budeš mirna narednih par godina.

Po meni, za tu cijenu bolje da si uzela neki Quad procesor i bolji display. Na 5.5 incha ta rezolucija je premala, bojim se da ćeš se zbog toga razočarati

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
Post Reply