Ljudi su laici u politici pa valjda ne razlikuju poziciju i opoziciju.A kad neko kaže, zašto ta opozicija nije ojačala onda mu ja odgovorim da preko 100(STOTINU) načelnika u opštinama u BiH imaju SDA, Zabih, snsd, hdr, sds.Pametnom dosta.
Koalicija SDP-Naša stranka
-
nikad_izvini
#301 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Upravo tako.Meni je tu nešto šuhveli, ne znam zašto
Ljudi su laici u politici pa valjda ne razlikuju poziciju i opoziciju.A kad neko kaže, zašto ta opozicija nije ojačala onda mu ja odgovorim da preko 100(STOTINU) načelnika u opštinama u BiH imaju SDA, Zabih, snsd, hdr, sds.Pametnom dosta.
Last edited by nikad_izvini on 06/10/2008 16:32, edited 1 time in total.
- mevkobass
#302 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Mozda , velim ( i pisem MOZDA ) nebi bilo lose razmisljati o toj i takvoj koaliciji ako bi Lagumdziju poslali na neki univerzitet na Madagaskaru , tada bi Komsic bio Sherif i moguce i da se vidi neki zracak svjetlosti na kraju tunela , neovisno koja koalicija.
-
nikad_izvini
#303 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Lagumdžija kriv što ih je NS napala dok skoro još nisu bili ni formirani.Mislim stvarno 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#304 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
pa od koga da privuku glasove.....vidis da je postalo tradicionalno s koljena na koljeno da svako glasa za svoje igrace.Nema ti ni zrno od demokratije,vec prvo rodbinska linija pa stranacka pa po imenu i prezimenu pa teeeeek onda ko je pametniji i bolji za buducnost.......eeeeee Bosno kakvi te nastanjuju dobro i postojiš.komeba wrote:Ovdje sad ispade da je SDP napadao NS,a ne sjecam se da je iko ikada spomenuo tu stranku.Na drugoj strani,utemeljivaci NS...Tanovic,Kojovic,Pecanin....su 90% blacenja stranaka potrosili na SDP,umjesto da tu energiju potrose na nacionaliste.FUJ!Vozac wrote: Opet SDP ima sveto pravo na socijaldemokratiju koju ne da nikome. Ili si SDP ili si antisdp. Podsjeca malo poznate pokliche nacionlistickih stranaka. Iz ovog prethodnog posta se vidi tacno zelja za apsolutistickom vlascu. Ljudi (kandidati NS) od kojih vecina nije bila prije niti u jednoj stranci/partiji iz razloga sto sebe vide lijevo su rasipanje glasova, pomoc SDA, anti SDP.....
Hebi ga i ja glaso za svog rodju .....hebaji ga moze zatrebat
-
convict
#305 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
ima li neko rezultate za novi grad? nisam pratio radio/tv, a na netu ne mogu da nadjemdijaliza wrote:Matematički sasvim realna za većinu u OV u Centru i Novom Sarajevu!
Centar
SDP 32,11%
SDA 29,23 %
NS 10,46 %
SBIH 7,69 %
BPS 3,84 %
Novo Sarajevo
SDP 28,73%
SDA 28,03 %
NS 9,38%
SBIH 7,39 %
BPS 6,31 %
SP/U 3,69%
Čak i u Starom Gradu, ali malo teže!
SDA 29,70 %
SDP 23,33%
POKRET MLADIH 8,25%
NS 7,40%
SBIH 8,03 %
BPS 7,67 %
SP/U 3,15%
NSRZB 3,10%
-
Judge_Dread
#306 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 14:44, edited 1 time in total.
- winabike
#307 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
De, ba, prvo osnovne pojmove...Vozac wrote:Opet SDP ima sveto pravo na socijaldemokratiju koju ne da nikome. Ili si SDP ili si antisdp. Podsjeca malo poznate pokliche nacionlistickih stranaka. Iz ovog prethodnog posta se vidi tacno zelja za apsolutistickom vlascu. Ljudi (kandidati NS) od kojih vecina nije bila prije niti u jednoj stranci/partiji iz razloga sto sebe vide lijevo su rasipanje glasova, pomoc SDA, anti SDP.....
1. NS sama sebe NE DEKLARISE socijaldemokratskom strankom, tako da ta prica "SDP-tapija na socijaldemokratiju" je suplja do besvijesti. Istina, u NS ni sami ne znaju kako se deklarisu, ali znaju da nisu socijaldemokrati. MAlo bi liberalizma, malo bi socijalne pravde (eto, kao to dvoje je spojivo...), a ekonomskog programa nema ni na mapi (bar ne na mapi NS web sajta - osim ako onih 5-6 parola ne prodaju kao ekonomski program).
2. Bojan Bajic, Dino Mustafic, Fadil Sero - sve bivsi SDP-ovci, da krenemo od samog vrha stranke. Jedino Tanovic nije, ali on je u NS i onako samo ikebana za pokazivanje. Na "srednjem nivou" NS-a isto: skoro sve bivsi SDP-ovci. I to je ok, ali nemojte molim vas m*** pod bubrege da su to novi ljudi. To je, istina, samo jos jedna partija nastala iz krila SDP-a, kao sto su i SDU, SDU 2000, SDU 2003, SDU XP, SDU Vista... i kako li se sve zovu. I za 2-3 godine, na sljedecim izborima, kad prodje ova "euforija" ce zavrsiti kao i ove prije nje - nikako.
Dakle, jedini "uspjeh" ostaje (realno) odvlacenje dijela SDP-ovih glasova na ovim izborima, sto se, srecom, manifestovalo samo na Novom Sarajevu i klocu Joe Coleu, nisu uspjeli napraviti vise stete. Koliko god me Novo Sarajevo boljelo jer je moja opcina.
Volio bih da grijesim, ali sumnjam.
A da je SDP takodjer napravio mrtvu glupost kandidirajuci Midu, stoji. Da je bio neko ozbiljniji, izaslo bi i vise "stalnih" glasaca SDP-a na izbore (pogledati izlaznost u Opcini Novo Sarajevo!!!), pa ni ovih 900 NS-ovih ne bi donijelo pobjedu klocu, ali ovako, sa realno slabim SDP kandidatom + glasovima za NS kandidata, Kloc pobjedi. Jebaji ga.
Last edited by winabike on 06/10/2008 17:34, edited 2 times in total.
- vee-jay
#308 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
mere copy pasteJudge_Dread wrote:Robijas ja imam pdf od danas cca 14.00 al nema opcije za staviti attachment.
- winabike
#309 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Ne mere, prob'o ja da kopiram, ali su HTML Encoded karakteri u PDF-u, pa nista ne izidje kad se kopira 
- suncica24
#310 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Samo sitna ispravka: NS je dobila 2200 glasova za nacelnika, a razlika izmedju KOoooldzeee i Karovica je 1800 glasovaA da je SDP takodjer napravio mrtvu glupost kandidirajuci Midu, stoji. Da je bio neko ozbiljniji, izaslo bi i vise "stalnih" glasaca SDP-a na izbore (pogledati izlaznost u Opcini Novo Sarajevo!!!), pa ni ovih 900 NS-ovih ne bi donijelo pobjedu klocu, ali ovako, sa realno slabim SDP kandidatom + glasovima za NS kandidata, Kloc pobjedi. Jebaji ga.
- winabike
#311 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Sorry, Suncice, u pravu si, ja sam pobrkao loncice, ali ne mijenja na stvari...suncica24 wrote:Samo sitna ispravka: NS je dobila 2200 glasova za nacelnika, a razlika izmedju KOoooldzeee i Karovica je 1800 glasova
- suncica24
#313 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Mijenja utoliko sto je cinjenica da je SDA uzela SBiH glasove, a NS glasove SDP-a i sto je to...winabike wrote:Sorry, Suncice, u pravu si, ja sam pobrkao loncice, ali ne mijenja na stvari...suncica24 wrote:Samo sitna ispravka: NS je dobila 2200 glasova za nacelnika, a razlika izmedju KOoooldzeee i Karovica je 1800 glasova
- valterbranisarajevo
#314 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Uzmimo npr. opštinu Novo Sarajevo. SDA je dobila načelnika. Ako se SDP i NS ne udruže SDA će se zahvaljujući vjerovatnoj koaliciji sa SBiH dočepati i druge važne funkcije u Novom Sarajevu. Predsjednika Općinskog vijeća: Isto to će uraditi vjerovatno u Starom Gradu. Uostalom to je već napisano na ovoj temi. Ovako, postoji mogućnost da se tih mjesta dokopaju SDP i NS što bi ako ništa bio znak građanima koji su glasali za ove dvije stranke u ovim opštinama da njihovi glasovi nisu otišli u vjetar, jer ako se to pokaže izlaznost glsača simpatizera SDP i NS će biti još manja..
Ako se uzme da eventualna koalicija SDP NS bude u prilici da bira gradonačelnika i Predsjednika G.V. onda su te 4 veoma atraktivne funkcije veliki kapital za koji bi se vrijedilo boriti. Ako su kandidati SDp i NS ušli u izbornu bitku sa ciljem da pomognu narodu onda će učiniti sve da osvoje što veći dio vlasti, a ako ne onda su u sve ovo ušli da zbog fotelja,poslaničkih paušala i drugih privilegija...
Ako ne žele da malo smanje sujete i dodju u priliku da biraju gradonačelnika, onda stvarno ne znam kako bi to sve definisao. najgore je biit ikebana nekome ko će sve dobro pripisati sebi, a sve loše prebaciti na leđa onih koji i nisu mogli uticati na ništa...
Ako se uzme da eventualna koalicija SDP NS bude u prilici da bira gradonačelnika i Predsjednika G.V. onda su te 4 veoma atraktivne funkcije veliki kapital za koji bi se vrijedilo boriti. Ako su kandidati SDp i NS ušli u izbornu bitku sa ciljem da pomognu narodu onda će učiniti sve da osvoje što veći dio vlasti, a ako ne onda su u sve ovo ušli da zbog fotelja,poslaničkih paušala i drugih privilegija...
Ako ne žele da malo smanje sujete i dodju u priliku da biraju gradonačelnika, onda stvarno ne znam kako bi to sve definisao. najgore je biit ikebana nekome ko će sve dobro pripisati sebi, a sve loše prebaciti na leđa onih koji i nisu mogli uticati na ništa...
- jeza u ledja
#315 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Ako su tacni ovi preliminarni rezultati (evo daunlodujem polako
) da je NS dobila oko 10% glasova u Sarajevu - ljudi to je ogroman uspjeh! Svi se sjecamo ushicenja koje je vladalo prije nekoliko godina u vezi Lamije i LDS. Na isti nacin su ljudi navijali za njih, govorilo se o nekom uspjehu itd, ali na kraju LDS u Sarajevu nije nigdje presao ni 3% glasova. Slicno vazi za BPS, mada su glasaci te stranke drukcijih ubjedjenja. Takodje i za NSRzB.
Ove price o koaliciji....ne mora se stvarati nikakva zvanicna 'koalicija' da bi ste bili s nekim u koaliciji.
Evo daunlodovalo se, odo sad sabirat i oduzimat.
Ove price o koaliciji....ne mora se stvarati nikakva zvanicna 'koalicija' da bi ste bili s nekim u koaliciji.
Evo daunlodovalo se, odo sad sabirat i oduzimat.
- kicky
#316 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Judge_Dread wrote:Ko i mostarski SDP
Ima li ga u bogu goreg od mostarskog ????
nema - apsolutno najlošija gradska organizacija SDP-a, i Čapljina ima bolje ljude! Selmu Jakupović cijenim kao liječnicu i osobu, ali partijska organizacija joj je dabog sačuvaj!
-
klixober
#317 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Da li je NS u Petrovcu dobila nacelnika jer ga je i SDP podrzao?
-
Judge_Dread
#318 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 14:43, edited 1 time in total.
-
erazmo
#319 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Jeste.komeba wrote:Da li je NS u Petrovcu dobila nacelnika jer ga je i SDP podrzao?
A ima i momenat da je Hajder jedan od ljudi iz NS koji nije bivsi SDP-ovac, a i prije cetiri godine je bio nezavisni kandidat nza nacelnicku funkciju
-
VjecitiStudent
#320 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Kad se vec zabavljate ovom racunicama, zasto ne ubacite u kalkulacije i glasove koje je kandidat SBIH dobio (1400) ili kandidat BPS-a (1339), a koji su 'prirodno' trebali pripasti Koldzi, po istoj logici kao sto su glasovi NS 'prirodno' trebali pripasti SDP-u?suncica24 wrote:Mijenja utoliko sto je cinjenica da je SDA uzela SBiH glasove, a NS glasove SDP-a i sto je to...winabike wrote:Sorry, Suncice, u pravu si, ja sam pobrkao loncice, ali ne mijenja na stvari...suncica24 wrote:Samo sitna ispravka: NS je dobila 2200 glasova za nacelnika, a razlika izmedju KOoooldzeee i Karovica je 1800 glasova
Ja teorija i g...
-
Judge_Dread
#321 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 14:44, edited 1 time in total.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#322 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Po ovome ispada da je NS uzela poprilican broj glasova SDP-u a u nekim opstinama ih je mozda kostala I vecine. Ako je to zaista tako za to, ponovicu, najvise je kriv sam SDP.convict wrote:ima li neko rezultate za novi grad? nisam pratio radio/tv, a na netu ne mogu da nadjemdijaliza wrote:Matematički sasvim realna za većinu u OV u Centru i Novom Sarajevu!
Centar
SDP 32,11%
SDA 29,23 %
NS 10,46 %
SBIH 7,69 %
BPS 3,84 %
Novo Sarajevo
SDP 28,73%
SDA 28,03 %
NS 9,38%
SBIH 7,39 %
BPS 6,31 %
SP/U 3,69%
Čak i u Starom Gradu, ali malo teže!
SDA 29,70 %
SDP 23,33%
POKRET MLADIH 8,25%
NS 7,40%
SBIH 8,03 %
BPS 7,67 %
SP/U 3,15%
NSRZB 3,10%
Ipak ako gledamo rezultate po cijeloj BiH, SDP je poprilicno dobro prosao na ovim izborima. I sam spadam u one koji su sa SBiH presli na SDP zbog retorike NS-a. NS je lijevo od SDP-a a sam SDP mi se cinio kao dobar balans izmedju pojedinih dobrih stvari iz SBiH I radikalnije ljevice NS-a. Mislim da ima jos takvih ljudi sto djelomicno I objasnjava relativan uspjeh SDP-a I potpuni pad SBiH. NS je u tome odigrala kljucnu ulogu.
Inace iznenadjen sam uspjehom NS-a. Mislim da ce, ako nastave ovako postati opasan konkurent SDP-u kojem bi bilo pametnije da prati njihov rad i politicke promjene koje je NS vec donio.
-
VjecitiStudent
#323 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
S druge strane, dok se SDP deklarise socijademokratskom strankom, sa stvarnom socijaldemokratijom nema blage veze, tako da ti na kraju dodje na isto.winabike wrote: De, ba, prvo osnovne pojmove...
1. NS sama sebe NE DEKLARISE socijaldemokratskom strankom, tako da ta prica "SDP-tapija na socijaldemokratiju" je suplja do besvijesti. Istina, u NS ni sami ne znaju kako se deklarisu, ali znaju da nisu socijaldemokrati. MAlo bi liberalizma, malo bi socijalne pravde (eto, kao to dvoje je spojivo...), a ekonomskog programa nema ni na mapi (bar ne na mapi NS web sajta - osim ako onih 5-6 parola ne prodaju kao ekonomski program).
...
I jedni i drugi, dijele iste maglovite ideje o socijalnoj pravdi, ali bez stvarnog sadrzaja i akcije, kao obicna poza u kojoj i jedni i drugi krajnje nastrano uzivaju.
-
klixober
#324 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Ako je istina da je NS dobila nacelnicko mjesto zahvaljujuci SDP-u,onda mozda ipak nije toliko los odnos izmedu tih stranaka.Mada Pecanin,Kojovic i Tanovic bi se trebali zapitati da li su zasluzili tu podrsku...
-
klixober
#325 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Nije samo problem u onim koji su glasali,nego i u onim koje su BH DANI svojom antisdpovskom kampanjom odbili od glasanja.Da je bilo zdravog razuma i manje ego tripova kod Pecanina,mislim da bi imali novog i boljeg nacelnika u Novom Sarajevu.VjecitiStudent wrote:Kad se vec zabavljate ovom racunicama, zasto ne ubacite u kalkulacije i glasove koje je kandidat SBIH dobio (1400) ili kandidat BPS-a (1339), a koji su 'prirodno' trebali pripasti Koldzi, po istoj logici kao sto su glasovi NS 'prirodno' trebali pripasti SDP-u?
Ja teorija i g...