U koju ste osnovnu skolu isli?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zili

Post by zili »

metastasio wrote:SSK, od 1984. do 1992. Učiteljica Nada Radović (Bože sačuvaj), razrednik Nusret Muratović (još jednom Bože sačuvaj...). Zili, ako misliš na nastavnika biologije Kostu, on je Konstantin Andžić, ne Radivojević. Inače, dolazio je u Sarajevo poslije rata iz Amerike, da li se vratio, više ne znam. Najveća legenda one škole (u negativnom smislu, ali, džaba, legenda) bila je Rizajeta Stojadinović. Oj, kad se sjetim tih nebuloza... Od divnih profesora i ljudi mogu izdvojiti Hrvoja Filipovića (umro), učitelja Veselina (viđao sam ga cijelo vrijeme u Sarajevu). Meni je bila i Radinka Bojanić (engleski) jako dobra, jako sam puno naučio kod nje, iako je drugi baš i nisu voljeli...
jao, jeste, pobrkala sam - moja učiteljica je bila Kaća Radivojević
Joj, Nusret je bio katastrofa - sa onim malim malim rukopisom na tabli a plećima mašala pa sam zakloni sve što piše, a mi kao trebamo prepisivati.

ja sam imala nevjerovatnu sreću da izbjegnem Rizajetu, za istoriju/geografiju imala Buzuka (sjećaš se njega?), ali nikad neću zaboraviti onu njenu jarko crvenu punđu na tri sprata i tirkiznu sjenu sve do obrva.

ti si vjerovatno dva razreda stariji od mene... možda si mi bio simpatija :D
Any

Post by Any »

Ishtvan Bechar Pecaros :lol: iliti Braca Ribar TZ :D
zavrsio generacija 84-92 :-)

nema niko znam 8)
Shoshana

Post by Shoshana »

Šandor wrote:
Shoshana wrote:A uciteljica mi je bila Ratka Turanjanin (mislim da smo Edin H. i ja isli u isti razred)
Ah, zar i tebi Shoshana! :-) :) Volio bih znati šta je s njom? Gdje je sada? Je li živa? Posljednji put sam je vidio '94 u školi. :-)

Sreo sam par puta ljude koje sam mogao pitati (Fatka Sućeska, Davorin Primorac....) ali u onoj frci uvijek zaboravim. :( Grbavi Davorin, legenda...imo je barem 55 kad je oženio ženu mlađu od 30 i napravio dijete. :D
Ja, ama bas ni o kome pojma nemam :(

Davorin je vazda bio legenda :) Moj omiljeni nastavnik je bio geograficar, kako li se ono zvao..Ljubomir?

Iako sam vise-manje voljela sve nastavnike osim matematicarke...Ni imena joj se vise ne sjecam :x
danas

Post by danas »

shadow wrote:
water wrote:
vesela wrote:Slavisa Vajner Cica, uc. Muftic Maida
:thumbup:
koja generacija? Ja posho 1982, uciteljiva Mara Skrabek, dobra ko metak, zamalo joj na ekskurziji nisam udario na obraz :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

stanovala vrata do vrata od mene :D :D :D marija... eeee.... :-) :-) :-) :-)
danas

Post by danas »

Shoshana wrote:

Davorin je vazda bio legenda :) Moj omiljeni nastavnik je bio geograficar, kako li se ono zvao..Ljubomir?

Iako sam vise-manje voljela sve nastavnike osim matematicarke...Ni imena joj se vise ne sjecam :x
jao kako nas je desa drilala na fizici :-) i dragica na hemiji... a vidis, nemam pojma ko mi je matematiku predavao... :shock: :shock: :shock: fakat sam senilna... :D :-)

PS sjeca li se ko hase sto je predavao OTP :D
Majjah

Post by Majjah »

U koju osnovnu?? Pa krenimo redom..
O.Š. ,,Ahmet Fetahagic'' Visoko
O.Š. ,,Frana Erjavca'' Nova Gorica
Hpts ,,Boekerhohe'' Remscheid
O.Š ,,Safvet-Beg Basagic''!! :-) :-)
Shoshana

Post by Shoshana »

danas wrote:
Shoshana wrote:

jao kako nas je desa drilala na fizici :-) i dragica na hemiji... a vidis, nemam pojma ko mi je matematiku predavao... :shock: :shock: :shock: fakat sam senilna... :D :-)

PS sjeca li se ko hase sto je predavao OTP :D
Desa fiziku, Dragica hemiju, Ljerka bilogiju (uh sto je ona imala nekak'o razmazeno deriste, boze sacuvaj!), Bozana istoriju, te Drago Basrak, Rikalovka (zaista, sto neko rece, zna li iko gdje je ona?), Nedim, Vasva, Joka bibliotekarka.... Ma, davno je bilo, i zaboravilo se :(

A matematicarke smo imali dvije, ova moja je bila malecka zajebana, tukla je djecu, ja je tuzila jednom :x A druga matematicarka je jos gora bila, nepismena tuka, mislim da je iz Pljevalja bila, pa nam jednom (zamjenjivala nasu nastavnicu) objasnjavala kako njeZIn co'ek lijepo svira RAMUNIKU :shock: :lol: :lol: :lol:
Šandor

Post by Šandor »

Shoshana wrote:Desa fiziku, Dragica hemiju, Ljerka bilogiju (uh sto je ona imala nekak'o razmazeno deriste, boze sacuvaj!), Bozana istoriju, te Drago Basrak, Rikalovka (zaista, sto neko rece, zna li iko gdje je ona?), Nedim, Vasva, Joka bibliotekarka.... Ma, davno je bilo, i zaboravilo se :(

A matematicarke smo imali dvije, ova moja je bila malecka zajebana, tukla je djecu, ja je tuzila jednom :x A druga matematicarka je jos gora bila, nepismena tuka, mislim da je iz Pljevalja bila, pa nam jednom (zamjenjivala nasu nastavnicu) objasnjavala kako njeZIn co'ek lijepo svira RAMUNIKU :shock: :lol: :lol: :lol:
Uf, to sve prijeratna postava. Od prijeratnih meni samo bila Bora Ćora na muzičkom. :lol: :D

U stvari, bilo ih je još (Fatka, Davorin....) al za ove sa spiska nikad čuo. Ti su predavali kad sam ja bio u pelenama. :D
Shoshana

Post by Shoshana »

Borka :)

Ja sam sretna bila da imam Basraka :D A Borka je vazda peglala teorijom :x S kcerkom sam se njenom dosta vremena druzila :)

@Sandor, koje si godine zavrsio osnovnu?
Šandor

Post by Šandor »

'97 :D
Shoshana

Post by Shoshana »

Uuuuhhh, jebi ga onda, nisi bio u pelenama :D
Bio si u planu :D

ja sam zavrsila 80-e...
shadow

Post by shadow »

danas wrote:
shadow wrote:
water wrote: :thumbup:
koja generacija? Ja posho 1982, uciteljiva Mara Skrabek, dobra ko metak, zamalo joj na ekskurziji nisam udario na obraz :D

ma nije to ta :-D
Šandor

Post by Šandor »

Shoshana wrote:Bio si u planu :D
Krajem juna '81. :kravata: Ako me računica ne vara. Kasno je. :D
DeXteR

Post by DeXteR »

1988 - 1992 Branko Bane Šurbat (učiteljica Azemina [Azra] Mulalić)
1992 - 1996 Moris Moco Salom/Edhem Mulabdić
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

lejlasa wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Bivša, Branko Radičević = Sadašnja, Prva osnovna škola - Ilidža.
Zapravo, prvih nekoliko mjeseci sam išao u 4. gimnaziju - renovirala se osnovna škola. Titin pionir i đak Milene Krautblat.
I ja sam isla u Branko Radicevic, prvacic 1984. godine... Uciteljiica mi bila Draginja Govedarica...

:):):)
ja isto isao kod branka :D

'86 prvacic kod jasmine dizdarevic
a buraz '91 prvacic kod govedarice :-)
nije ga simpatisala nikako :-x
Shoshana

Post by Shoshana »

Evo slike iz 1978, ako se neko prepozna - javite se :)

Image

P.S. ovo sto fali cosak - pojeo hamster Denis :x
vesela

Post by vesela »

Santos wrote:Ja iso nekad u Petar Dokic.Pa onda u Masinsku.Imali koga da je iso u Masinsku.Masinska je zakon.Sjecam se kad odemo kod treba u Gimnaziju.Svi su nas zvali jalijasima a mi primjer bili ostalim skolama.

kad si zavrsio?...jeli MTS ili SMZ?

@Shoshana, jako ti zavidim na slici! :D (moje pojeo rat)
Semiramida

Post by Semiramida »

"Branko Bane Šurbat" do VII ('92.)
"Miljenko Cvitković" iliti "Musa Ćazim Ćatić" VIII razred ('93.)

Uzgred, ekipa iz OŠ "Branko Bane Šurbat", tadašnji VII3 okupila se u junu ove godine u Sarajevu. Bilo nas je 15-tak. Pojedinci su došli iz Zagreba, Beograda, Londona itd. Pa, ako ima još neko ko je iz VII3, nek' mi se javi na private. :-)
danas

Post by danas »

shadow wrote:
danas wrote:
shadow wrote: koja generacija? Ja posho 1982, uciteljiva Mara Skrabek, dobra ko metak, zamalo joj na ekskurziji nisam udario na obraz :D

jeste bolan :D bash ta... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
danas

Post by danas »

Shoshana wrote:Evo slike iz 1978, ako se neko prepozna - javite se :)

Image

P.S. ovo sto fali cosak - pojeo hamster Denis :x
amazingly cute :D

i plaho mi se nesto smijete. mora da niste shvatali u kakvoj komunistickoj tiraniji zivite... :-)

koja si ti shoska, ako smijemo pitat' :)
shadow

Post by shadow »

izgleda da je uciteljica dovela ismeta horu, postavila ga pored fotografa i rekla mu:" pricaj, nasmijavaj ih, nek se vidi kako sam ja divna uciteljica i kako je djeci lijepo sa mnom" :-D

ili se, mozda, smiju shabanovoj slici iznad table? :D

p.s. danas, jel vazi rijama? :-D
water

Post by water »

danas wrote:
shadow wrote:
danas wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jeste bolan :D bash ta... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
oops, ja dosao iz vojske 82. :lol:
justika_sa

Post by justika_sa »

jel to nema niko iz slobodan vuković? ili sad čengić vila 1 (valjda se tako zove) :)

hehe bile su to lijepe godine :)
Qler

Post by Qler »

ja sam mladja generacija :D '92 krenuo u osnovnu Alija Alijagic :D sad se zove Malta. Ne znam ko mi je bila uciteljica tada.. znam da mi je kasnije kad se zaratilo bila Gordana Pikolo :D i sad kad je vidim tako se lijepo ispricam sa zenom jer je to jedna od najboljih osoba koje sam upoznao. samo ne vidjam je zdnjih mjesec dva pa sam se zabrinuo :( jer ipak je bila stara.. imala je dobrih 50 kad je meni predavala...
debela

Post by debela »

eh moja uciteljica je bila zlata ibrulj, bane surbat skola. najbolja uciteljica na svijetu :) da je bogdo vise takvih.
Post Reply