jao, jeste, pobrkala sam - moja učiteljica je bila Kaća Radivojevićmetastasio wrote:SSK, od 1984. do 1992. Učiteljica Nada Radović (Bože sačuvaj), razrednik Nusret Muratović (još jednom Bože sačuvaj...). Zili, ako misliš na nastavnika biologije Kostu, on je Konstantin Andžić, ne Radivojević. Inače, dolazio je u Sarajevo poslije rata iz Amerike, da li se vratio, više ne znam. Najveća legenda one škole (u negativnom smislu, ali, džaba, legenda) bila je Rizajeta Stojadinović. Oj, kad se sjetim tih nebuloza... Od divnih profesora i ljudi mogu izdvojiti Hrvoja Filipovića (umro), učitelja Veselina (viđao sam ga cijelo vrijeme u Sarajevu). Meni je bila i Radinka Bojanić (engleski) jako dobra, jako sam puno naučio kod nje, iako je drugi baš i nisu voljeli...
Joj, Nusret je bio katastrofa - sa onim malim malim rukopisom na tabli a plećima mašala pa sam zakloni sve što piše, a mi kao trebamo prepisivati.
ja sam imala nevjerovatnu sreću da izbjegnem Rizajetu, za istoriju/geografiju imala Buzuka (sjećaš se njega?), ali nikad neću zaboraviti onu njenu jarko crvenu punđu na tri sprata i tirkiznu sjenu sve do obrva.
ti si vjerovatno dva razreda stariji od mene... možda si mi bio simpatija