09. 05 - dogovori za protest
- sarajovasi
#301 Re: Dogovaramo protest 09.05.
Treba na sve ovo da se okrenemo prema porodici.Sve pocinje od nje tj.odgoja.Ne moze obdaniste,skola ili neka druga ustanova da odgaja moje dijete.Ja sam taj koji ga treba da odgaja. Reci te mi sta ce djevojka ili momak od 15 ili 16 godina u gradu oko 23 sata. U moje vrijeme se izlazilo do 21:30 ili do 22:00.Pogledajte koliko djece luta ulicam ,a da im roditelji ne znaju gdje idu niti gdje se nalaze!!!!!!Nije miran protes onaj protes koji unistava jedan kultrno istorijski spomenik koji nam je ostavljen u nasljede. Svi oni koji ostetili tu zgradu nece oni plate nego njihovi roditelji, a i ja sam sa ostalim!!!!!!
- amrica
#302 Re: Dogovaramo protest 09.05.
Napisao Ivo Andrić Prokletu avliju, i Bosna nazvao "tamnim vilajetom", pametan čovjek, pogodio sve. I prokleti i ukleti, ni Hitchock ne bi napravio veći horor od istorije Bosne. Od dolaska Slovena, raskola kršćanstva, dolaska Islama, Sarajevskog atentata, ofanziva u WW II, ovog rata sada, protektorata od strane svakavih svjetskih ništica, i poslije svega, dođe nam nesposobna kleptokratska vlast, a mi šutimo. Valjda poslije toliko vjekova trpljenja narod navikao.Corto Maltese wrote: Rodili ste se i živite u BiH?
Mrzite roditelje, uži i širi zavičaj?
Osjećate se ukleti i prokleti?
Dođite 9. maja kod Gume koja Gori!
SKINIMO SIHIRE ZAJEDNO!!!
http://plamenko.blogger.ba
Najteže je pokrenuti narod, naći neki poticaj, a nikakve analize neće pomaći ljude.
-
45cents
#303 Re: Dogovaramo protest 09.05.
Raja, ostavite se apatije.
Ja neću protestvovati protiv svoje porodice, nemam se šta vraćati porodici - nisam je nikad ni napustio.
Dakle(n), ciljevi, protesti idu ka slijepom kolosijeku sa mantrom kojoj je istekao rok.
Kraj izvora dva putića:
a) pojačati ton mantre
b) mantru pojačati neoborivim i neodbranjivim razlozima
Da bismo znali kuda treba ići dalje, sa i bez proširenja zahtjeva i zahtjeva za ostavke, prvo moramo rezimirati na kojoj se sada tački nalazimo.
SWOT
Molim odgovore, što više kratkih, jezgrovitih odgovora....
Ja neću protestvovati protiv svoje porodice, nemam se šta vraćati porodici - nisam je nikad ni napustio.
Dakle(n), ciljevi, protesti idu ka slijepom kolosijeku sa mantrom kojoj je istekao rok.
Kraj izvora dva putića:
a) pojačati ton mantre
b) mantru pojačati neoborivim i neodbranjivim razlozima
Da bismo znali kuda treba ići dalje, sa i bez proširenja zahtjeva i zahtjeva za ostavke, prvo moramo rezimirati na kojoj se sada tački nalazimo.
SWOT
Molim odgovore, što više kratkih, jezgrovitih odgovora....
- Corto Maltese
#304 Re: Dogovaramo protest 09.05.
Amrice, nemoj Andrića, proglasiće nas Ustašo-Četnicimaamrica wrote:Napisao Ivo Andrić Prokletu avliju, i Bosna nazvao "tamnim vilajetom", pametan čovjek, pogodio sve. I prokleti i ukleti, ni Hitchock ne bi napravio veći horor od istorije Bosne. Od dolaska Slovena, raskola kršćanstva, dolaska Islama, Sarajevskog atentata, ofanziva u WW II, ovog rata sada, protektorata od strane svakavih svjetskih ništica, i poslije svega, dođe nam nesposobna kleptokratska vlast, a mi šutimo. Valjda poslije toliko vjekova trpljenja narod navikao.Corto Maltese wrote: Rodili ste se i živite u BiH?
Najteže je pokrenuti narod, naći neki poticaj, a nikakve analize neće pomaći ljude.
Sarajovasi, to je šuplja. Bitka za porodicu je drugi par opanaka, i ne može se riješiti uličnim protestima. Odluka KS je opasna zamjena teza. Mi smo izašli na proteste, jer želimo da se naša djeca slobodno kreću, na što je odgovoreno policijskim časom za djecu. Nisu usvojili predloženi zakon po kojem se drakonski kažnjava nošenje oružja bez dozvole, nisu rekli da odrasli narko- dileri ne smiju na ulice, ni danju ni noću, nego samo djeca. Koja su uzgred, svakako u krevetima, u to doba. Ni jedno ubistvo, od navedenih se nije desilo poslije 23:00
Uzgred budu rečeno, ne znam o kojem "svom" vremenu govoriš. Meni je 46 godina, i kada sam se u 16-toj, 17-to zabavljao sa sa curoma koja je imala izlaz do 21:30, ta veza bi završila brzim raskidom.
- Mikado
#305 Re: Dogovaramo protest 09.05.
Kao odgovor na protest protiv nesigurnosti građana, državni zakondavci žele da izmjene krivični zakon tako da sudijama smanje mogućnost pritvaranja osumnjičenih.
2 mjeseca protesta nije navelo vlasti da nešto promjene. U početku su krenuli obećanjima al konkretnih djela ni na mapi.
2 mjeseca protesta nije navelo vlasti da nešto promjene. U početku su krenuli obećanjima al konkretnih djela ni na mapi.
-
45cents
#306 Re: Dogovaramo protest 09.05.
Da bi stvar napredovala, najmanje jedan mora biti nezadovoljan i mora kritikovati...samo gost wrote: Jah, i ja bih malo preformulisala. Ovo treće pitanje je ono "O" iz SWOT (opportunities), pri čemu se misli na mogućnosti koje postoje a koje još nisu iskorištene, pa čak i na mogućnosti za koje se procijeni da se mogu pojaviti a koje bi se mogle kapitalizirati. Možda bi bilo bolje pitanje formulisati kao:
Koje mogućnosti za ostvarenje postavljenih ciljeva imamo, a do sada ih nismo dovoljno koristili? (npr. može se uzeti u obzir djelovanje nadležnih vlasti u međuvremenu, ali i ono što smo procijenili da je "snaga")
Sad ja trebam pokazati umiješnost prihvatanja kritike i nudim kompromis za treće pitanje "o":
"Koje se mogućnosti u neposrednoj budućnosti otvaraju pred neformalnm grupom Foruma građana Sarajevo za realizaciju ostvarivih ciljeva ranije pokrenutih protesta, mogućnosti koje do sada nisu korištene ili nisu bile na raspolaganju"?
Možemo li nastaviti sa ovako formulisanim pitanjem br. 3??
- homo_sapiens
#307 Re: Dogovaramo protest 09.05.
Postovani inicijatori, kreativci, simpatizeri, ucesnici protesta . . .
Nasi zahtjevi jos uvijek nisu ispunjeni !
Ne vidim razlog zasto ponovo apelirati na savjest sugradjana pitanjima: Jeste li..., Je li Vam ... i sl.
Mi ovdje http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=47595 imamo vec ispisane apele, zahtjeve.
U svim dosadasnjim aktivnostima smo, i mi, a i prozvani, vec dokazali da odgovornost postoji.
Molim Vas da se jos jednom podsjetimo i nasih februarskih zahtjeva, u kojima smo kao prioritet postavili ostavke SS i SB, ali, u kojima smo naveli i:
Da kao gradjani imamo pravo na
- SIGURNOST i zbog toga tražimo i
- hitno donošenje zakonskih mjera za sprovođenje usvojenih odluka od strane kantonalnih i federalnih vlasti, za poboljšanje sigurnosti života i rada za sve građane.
- oštrije sankcije za posjedovanje nelegalnog oružja
- ograničenje dozvole za nošenje oružja samo na službena lica (MUP, OS, Armija BiH, registriranaa lovačka udruženja)
- oštrije mjere prema prestupnicima i povećane zatvorske kazne osuđenim kriminalcima
- efikasniju naobrazbu i odgovornost tužilaca, koji često nisu dorasli svom poslu.
- TRANSPARENTNOST I FUNKCIONALOST SISTEMA , pa trazimo
- više transparentnosti u radu gradske i kantonalnih vlada, uključujući i mogućnost da građani direktno kontaktiraju sa gradonačelnikom/gradonačelnicom.
- hitnu reviziju potrošnje budžetskih sredstava u Kantonu Sarajevo i detaljnu javnu prezentaciju troškova.
- hitno preduzimanje mjera protiv korupcije na svim nivoima vlasti.
- precizniju definiciju nadležnosti i raspodjele odgovornosti različitih nivoa vlasti zakonskim i ustavnim putem. Nepregledno trenutačno stanje zbunjuje građane i omogućuje prebacivanje krivice na tuđa leđa kao i izbjegavanje odgovornosti za nerad i neefikasnost, čega smo svjedoci zadnjih sedmica.
- BUDUĆNOST , i trazimo
- stvaranje uvjeta za otvaranje kulturnih i sportskih objekata, parkova i igrališta u kojima će naša djeca i omladina provoditi slobodno vrijeme.
- da se u okvirima postojećih školskih objekata povećaju sekcijske aktivnosti
- da vlast plaća sportske aktivnosti, a ne roditelji djece.
U navedenim zahtjevima dali smo rok da se do 6. Aprila 2008. god.
I napomenuli smo:
U SUPROTNOM, NASTAVLJAMO SA PROTESTIMA I GARANTIRAMO DA ONI NAKON TOGA NEĆE BITI OGRANIČENI NA GRAD SARAJEVO!!!
Cinjenica je da je gradonacelnica SB dobila 4-godisnji mandat biranjem u gradskom vijecu.
Cinjenica je da je premijer Vlade KS SS izabran voljom biraca, i izglasavanjem povjerenja u Skupstini KS.
Dakle, i gradsko vijece, kojim presjedava Marin Ivanisevic, i Skupstina KS, kojom presjedava Denis Zvizdic, se ne obaziru na nezadovoljstvo sugradjana, ne reagiraju na zahtjeve, sto navodi na zakljucak da podrzavaju ostajanje na funkcijama prozvanih, i nastavak krize u drustvu, odnosno, da se i vijecnici gradskog vijeca i delegati Skupstine KS mogu smatrati suodgovornim !
Ruzna je istina koje smo svi svjesni, da je najznacajniji pomak u svim dosadasnjim protestima napravio „incident“ ispred zgrade Vlade KS.
Ne zagovaram slicnost s takvim oblikom protestiranja, ali zagovaram radikalniju metodu izrazavanja nezadovoljstva i postivanja volje gradjana – biraca, a to je da se protesti ubuduce dislociraju sa trga ispred Katedrale, na prostor ispred zgrade Vlade KS.
Zbog toga, ovdje, sada, predlazem nastavak diskusije (djelomicno, privremeno skretanje) u pravcu organizacije jednog protestnog okupljanja ispred zgrade Vlade KS, prije 09.05. i to u radni dan, i definiranje scenarija i kapaciteta.
To je jedini nacin da prozvani shvate napokon sugradjansku ozbiljnost i cvrstinu.
Uz napomenu da na protestima 05.09. zahtjeve za odgovornost moramo prosiriti i na gradsko vijece i na Skupstinu KS, odnosno njihove celnike.
Ako to znaci i vanredni izbori – ok, mi smo ih birali, mi ih imamo pravo i smijeniti.
Takodjer, predlazem konkretizaciju organiziranja i mimo ovog foruma, na nacin upoznavanja i zblizavanja svih diskusanata ovdje.
Nasi zahtjevi jos uvijek nisu ispunjeni !
Ne vidim razlog zasto ponovo apelirati na savjest sugradjana pitanjima: Jeste li..., Je li Vam ... i sl.
Mi ovdje http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=47595 imamo vec ispisane apele, zahtjeve.
U svim dosadasnjim aktivnostima smo, i mi, a i prozvani, vec dokazali da odgovornost postoji.
Molim Vas da se jos jednom podsjetimo i nasih februarskih zahtjeva, u kojima smo kao prioritet postavili ostavke SS i SB, ali, u kojima smo naveli i:
Da kao gradjani imamo pravo na
- SIGURNOST i zbog toga tražimo i
- hitno donošenje zakonskih mjera za sprovođenje usvojenih odluka od strane kantonalnih i federalnih vlasti, za poboljšanje sigurnosti života i rada za sve građane.
- oštrije sankcije za posjedovanje nelegalnog oružja
- ograničenje dozvole za nošenje oružja samo na službena lica (MUP, OS, Armija BiH, registriranaa lovačka udruženja)
- oštrije mjere prema prestupnicima i povećane zatvorske kazne osuđenim kriminalcima
- efikasniju naobrazbu i odgovornost tužilaca, koji često nisu dorasli svom poslu.
- TRANSPARENTNOST I FUNKCIONALOST SISTEMA , pa trazimo
- više transparentnosti u radu gradske i kantonalnih vlada, uključujući i mogućnost da građani direktno kontaktiraju sa gradonačelnikom/gradonačelnicom.
- hitnu reviziju potrošnje budžetskih sredstava u Kantonu Sarajevo i detaljnu javnu prezentaciju troškova.
- hitno preduzimanje mjera protiv korupcije na svim nivoima vlasti.
- precizniju definiciju nadležnosti i raspodjele odgovornosti različitih nivoa vlasti zakonskim i ustavnim putem. Nepregledno trenutačno stanje zbunjuje građane i omogućuje prebacivanje krivice na tuđa leđa kao i izbjegavanje odgovornosti za nerad i neefikasnost, čega smo svjedoci zadnjih sedmica.
- BUDUĆNOST , i trazimo
- stvaranje uvjeta za otvaranje kulturnih i sportskih objekata, parkova i igrališta u kojima će naša djeca i omladina provoditi slobodno vrijeme.
- da se u okvirima postojećih školskih objekata povećaju sekcijske aktivnosti
- da vlast plaća sportske aktivnosti, a ne roditelji djece.
U navedenim zahtjevima dali smo rok da se do 6. Aprila 2008. god.
I napomenuli smo:
U SUPROTNOM, NASTAVLJAMO SA PROTESTIMA I GARANTIRAMO DA ONI NAKON TOGA NEĆE BITI OGRANIČENI NA GRAD SARAJEVO!!!
Cinjenica je da je gradonacelnica SB dobila 4-godisnji mandat biranjem u gradskom vijecu.
Cinjenica je da je premijer Vlade KS SS izabran voljom biraca, i izglasavanjem povjerenja u Skupstini KS.
Dakle, i gradsko vijece, kojim presjedava Marin Ivanisevic, i Skupstina KS, kojom presjedava Denis Zvizdic, se ne obaziru na nezadovoljstvo sugradjana, ne reagiraju na zahtjeve, sto navodi na zakljucak da podrzavaju ostajanje na funkcijama prozvanih, i nastavak krize u drustvu, odnosno, da se i vijecnici gradskog vijeca i delegati Skupstine KS mogu smatrati suodgovornim !
Ruzna je istina koje smo svi svjesni, da je najznacajniji pomak u svim dosadasnjim protestima napravio „incident“ ispred zgrade Vlade KS.
Ne zagovaram slicnost s takvim oblikom protestiranja, ali zagovaram radikalniju metodu izrazavanja nezadovoljstva i postivanja volje gradjana – biraca, a to je da se protesti ubuduce dislociraju sa trga ispred Katedrale, na prostor ispred zgrade Vlade KS.
Zbog toga, ovdje, sada, predlazem nastavak diskusije (djelomicno, privremeno skretanje) u pravcu organizacije jednog protestnog okupljanja ispred zgrade Vlade KS, prije 09.05. i to u radni dan, i definiranje scenarija i kapaciteta.
To je jedini nacin da prozvani shvate napokon sugradjansku ozbiljnost i cvrstinu.
Uz napomenu da na protestima 05.09. zahtjeve za odgovornost moramo prosiriti i na gradsko vijece i na Skupstinu KS, odnosno njihove celnike.
Ako to znaci i vanredni izbori – ok, mi smo ih birali, mi ih imamo pravo i smijeniti.
Takodjer, predlazem konkretizaciju organiziranja i mimo ovog foruma, na nacin upoznavanja i zblizavanja svih diskusanata ovdje.
- sarajovasi
#308 Re: Dogovaramo protest 09.05.
To nije vise dijete koje moze da ubije drugo dijete.I ja imam dijete,hvala Bogu.U moje doba ,ja sam malo vise mladi nije bilo zaljubljivanja nego simpatija.Znao nas je MILICIONER poslije 22 sata otjrati sa igraliste ispred moje zgrade ,a sada djece idu sa npr. cengic vile u grad sa 16 godinaCorto Maltese wrote:Amrice, nemoj Andrića, proglasiće nas Ustašo-Četnicimaamrica wrote:Napisao Ivo Andrić Prokletu avliju, i Bosna nazvao "tamnim vilajetom", pametan čovjek, pogodio sve. I prokleti i ukleti, ni Hitchock ne bi napravio veći horor od istorije Bosne. Od dolaska Slovena, raskola kršćanstva, dolaska Islama, Sarajevskog atentata, ofanziva u WW II, ovog rata sada, protektorata od strane svakavih svjetskih ništica, i poslije svega, dođe nam nesposobna kleptokratska vlast, a mi šutimo. Valjda poslije toliko vjekova trpljenja narod navikao.Corto Maltese wrote: Rodili ste se i živite u BiH?
Sarajovasi, to je šuplja. Bitka za porodicu je drugi par opanaka, i ne može se riješiti uličnim protestima. Odluka KS je opasna zamjena teza. Mi smo izašli na proteste, jer želimo da se naša djeca slobodno kreću, na što je odgovoreno policijskim časom za djecu. Nisu usvojili predloženi zakon po kojem se drakonski kažnjava nošenje oružja bez dozvole, nisu rekli da odrasli narko- dileri ne smiju na ulice, ni danju ni noću, nego samo djeca. Koja su uzgred, svakako u krevetima, u to doba. Ni jedno ubistvo, od navedenih se nije desilo poslije 23:00
Uzgred budu rečeno, ne znam o kojem "svom" vremenu govoriš. Meni je 46 godina, i kada sam se u 16-toj, 17-to zabavljao sa sa curoma koja je imala izlaz do 21:30, ta veza bi završila brzim raskidom.
- Mogly
#309 Re: Dogovaramo protest 09.05.
Uprostio sam ono što sam htio reći pa je ispalo banalno. Ako si PROTIV onda protestuješ jer si nezadovoljan neodgovornošću, nesigurnošću... Podrazumijeva se da si za odgovornost, sigurnost... Ako si ZA onda imaš rješenje koje želiš provesti u djelo, a to je nemoguće ako nisi pravni subjekt. Iz sunčicing posta se vidi da pravi jasnu razliku između dosadašnjeg PROTIV i maglovitog NEŠTO, a ja pretpostavih da je to nešto konstruktivno rješavanje problema. Jesam i ja cajzlapi, jeldepalermo wrote: Ne bih rekao da si potpuno u pravu.Naprimjer, ako je fokus ostavka S.S ti si protiv nekog (nečeg), ako je fokus na tome da si ZA to da ti dijete može mirno i bez straha ići u školu i hodati ulicama, onda si ZA nešto, i ne mislim da je formalizacija neophodna.
Malo nas je. Jest opet topla voda ali nije zgoreg naglasiti.45cents wrote: "Šta su nedostaci i mane dosadašnjih protesta"
Sunčice i 45, ako idete kod SB, obavezno naglasite da govorite iskljčivo u svoje ime. Jer ako se predstavite da predstavljate grupu građana, morate imati formalno-pravni dokaz da je to tako.
Gluvi barut, pop Špancu Ako je tebi narod neprijatelj, ko ti je onda prijatelj? Nemoj se osjećati direktno prozvanim, ovo je kritika većini ljudi koji promišljaju svojom glavom u ovom gradu. Pa i 45 podjebava narod nudeći stočnu hranu "građanima", koji imaju svoje kulturno naslijeđe, samo ga gradska elita gazi gdje stigne. I Gojko Berić je na sličnom fonu, naslućujem iz citata SL67. I na ovom forumu je generalna predpostavka da je narod kriv što se ne pridružuje protestima. Ovo bi mogao da bude odgovor na drugo pitanje za SWOT, a načinje odgovor na treće. Uz rizik da opet budem konfuzan, za kompletan odgovor na treće pitanje, a u duhu gore navedenog, trebala bi mi nova tema koju naslutih u nekom od prethodnih postova.Corto Maltese wrote:Rodili ste se i živite u BiH?
Ivo Andrić, Dobrica Ćosić, pisci koje je rat obilježio i bili su jako subjektivni pisci. Čitav život su se borili sa svojim PTSPjem i sreća njihova pa su našli talenat da se isprazne na neki način. Ljudi koji ih prikazuju kao objektivne pisce, griješe, zlonamjerno ili iz neznanja.amrica wrote: Napisao Ivo Andrić Prokletu avliju, i Bosna nazvao "tamnim vilajetom", pametan čovjek, pogodio sve. I prokleti i ukleti, ni Hitchock ne bi napravio veći horor od istorije Bosne.
Opet Gluvi barut, Španac, A tu si Radekiću. A ja već danima čekam da izađeš iz svog brloga Dobronamjerno, valjda ne moram naglašavati. Mnogo je hitno, efikasnije, preciznije u ovim zahtjevima koje si nabrojao. U mom prevodu, to je magla. Konkretan zahtjev je bila smjena. To je takođe odgovor na treće pitanje iz SWOTa.homo_sapiens wrote:Postovani inicijatori, kreativci, simpatizeri, ucesnici protesta . . .
Što se tiče konkretizacije organiziranja, ja naslućujem formalizaciju. Nepotrebna ovdje i sada jer je forum sasvim dovoljan za sve dogovore i razgovore, a paranoja bi trebala biti konačno svršena stvar. Radi te paranoje, forum i nije dovoljno iskorištena forma i to može biti odgovor na treće pitanje za SWOT. U redu je da se PPom organizuje određena aktivnost. Ali odluka treba da se donese javno, građanski.
45 mislim da si trebao napraviti posebnu temu za SWAT. Mada ona ima debele veze sa ovom temom, oduzima mnogo vremena i do sada još nema konkretnih prijedloga šta 09.05. Najbolje bi bilo kada bi postojala mogućnost da sa na podtemi napravi nova podtema.
-
sarajevo63
#310 Re: Dogovaramo protest 09.05.
[quote]Treba na sve ovo da se okrenemo prema porodici.Sve pocinje od nje tj.odgoja.Ne moze obdaniste,skola ili neka druga ustanova da odgaja moje dijete.Ja sam taj koji ga treba da odgaja. Reci te mi sta ce djevojka ili momak od 15 ili 16 godina u gradu oko 23 sata. U moje vrijeme se izlazilo do 21:30 ili do 22:00.Pogledajte koliko djece luta ulicam ,a da im roditelji ne znaju gdje idu niti gdje se nalaze!!!!!!Nije miran protes onaj protes koji unistava jedan kultrno istorijski spomenik koji nam je ostavljen u nasljede. Svi oni koji ostetili tu zgradu nece oni plate nego njihovi roditelji, a i ja sam sa ostalim!!!
da nasi poslanici nisu toliko gladni para da si izglasavaju zakone koji isisavaju sav budget ...
Valjda bi se u nekoj drugoj drzavi za nekoliko mjeseci mogao rijesiti taj problem - pa ako i pretpostavimo da se poceo rjesavati tek kad je "rulja" digla glas, i da nikakvo duze vrijeme nije bilo na raspolaganju jer nikad ranije o tome nasi bajni vlastodrsci nisu razmisljali ?
-
45cents
#325 Re: Dogovaramo protest 09.05.
Ponovo sam htio istaći problem koji me muči nakon 06. aprila - PROBLEMI NEODGOVORNE VLASTI i nagodnih Zakona ( a ne narodnih Zakona).samo gost wrote:@45cOvo je pravi način vraćanja na originalne zahtjeve i probleme.
Evo i malog doprinosa s moje strane, kako bismo se podsjetili na ciljeve: jutros je 'Oslobođenje' objavilo da je Kantonalno tužilaštvo predložilo da se trojici maloljetnika, koji su zapalili pokojnu Ljubicu S., izrekne mjera pojačanog nadzora. Obrazlažu to time da je počiniocima manje od 16 godina pa im se ne može izreći mjera zatvora, a nema ustanova za provođenja vaspitnih mjera. Stoga je tužilac B. Šljivar uputio inicijativu nadležnima da taj problem hitno riješe (na vakat se sjetio!).
Pročitajte nekoliko puta ovu vijest dok vam se ne zamanta. Vratili smo se nazad gdje smo i bili i još se pitamo šta su nam ciljevi?!
Ti i takvi zakoni će ostati, prozvani neće dati ostavke, ostasmo kratkih rukava - ako ne animiramo narod ovakvim porukama!
Samo smo izgubili vrijeme i živce. Mi s narodom moramo podijeliti ovakva saznanja. Te poruke moraju biti kristalno jasne, nedvosmislene, shvatljive najobičnijem puku.
Naši narodni predstavnici zakonito zavrću, zakonito ne rade posao kojeg mi očekujemo od njih, zakonito uzimaju stanove, ponašaju se u skladu sa Zakonom (reče Branković).
Na primjeru 20.000 KM se jasno vidi koliko je NAGODAN taj Zakon, a ne NARODAN!
45c