Eurokrem, Nutella, Maza, Milka i ostali čokoladni namazi...

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
madridist

#301 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by madridist »

Image
potpuno sam zadovoljan,bolji od takova a nisam fan jednobojnih :-D
swatch

#302 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by swatch »

madridist wrote:Image
Bio dobar, trenutno je smece. Pogledaj etiketu BIH Linolade i pogledaj etiketu HR Linolade i sve ce ti biti jasno.
romeomoraprezivjeti

#303 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by romeomoraprezivjeti »

Je li fil,il' je fila????:-D
Michun

#304 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Michun »

romeomoraprezivjeti wrote:Je li fil,il' je fila????:-D
fil
fila je brand :)
AstorH

#305 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by AstorH »

Jedno vrijeme sam kupovao Finetti od kilurinu. Neloš bijaše.
Adem_

#306 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Adem_ »

Zar Linolada nema skoro pribliznu cijenu Nutelle?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#307 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by ladyblue18 »

swatch wrote: Bio dobar, trenutno je smece. Pogledaj etiketu BIH Linolade i pogledaj etiketu HR Linolade i sve ce ti biti jasno.
Ali fakat, odron.
AstorH

#308 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by AstorH »

swatch wrote:
madridist wrote:Image
Bio dobar, trenutno je smece. Pogledaj etiketu BIH Linolade i pogledaj etiketu HR Linolade i sve ce ti biti jasno.
Evo HR. Ljepsa je od eurokrema, ali od nutelle nije ni da se udruze :) .

Image

Sent from my iPad using Tapatalk
Capsicum

#309 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Capsicum »

House wrote:Pranutti Black
Nema dalje. Nutella npr. ako se drzi u frizideru kad je izvadite bude tvrda ko kamen, dok Pranutti mozete bez problema "zahvatit" :D
O ukusima se ne raspravlja, al meni je Pranutti puno bolji od Nutelle, a o cijeni da ne govorim...

Image
AstorH

#310 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by AstorH »

Paradox :(

Image

romeomoraprezivjeti

#311 Re: Eurokrem ili Nutella?

Capsicum wrote:
Nema dalje. Nutella npr. ako se drzi u frizideru kad je izvadite bude tvrda ko kamen, dok Pranutti mozete bez problema "zahvatit" :D
O ukusima se ne raspravlja, al meni je Pranutti puno bolji od Nutelle, a o cijeni da ne govorim...

Image
Ne mozes porediti ovo i nutellu. Jedino po cemu je pranuti slican nuteli je oblik tegle,o sastavu da ne pričamo.;-)
Capsicum

#312 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Capsicum »

romeomoraprezivjeti wrote:
Capsicum wrote:

Image
Ne mozes porediti ovo i nutellu. Jedino po cemu je pranuti slican nuteli je oblik tegle,o sastavu da ne pričamo.;-)
Kao sto rekoh, o ukusima se ne raspravlja, samo kazem da je meni licno ukusniji od Nutelle, a i ne skameni se u frizideru...
AstorH

#313 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by AstorH »

Ja nijedan ne drzim u frizideru. A taj pranutti ne sjecam se da sam jeo pa neam pojma kakav je.

romeomoraprezivjeti

#314 Re: Eurokrem ili Nutella?

AstorH wrote:Ja nijedan ne drzim u frizideru. A taj pranutti ne sjecam se da sam jeo pa neam pojma kakav je.

Ja ni jedan ne drzim u frizideru. A ovaj pranuti je od totalno drugacijeg sastava. Nema koji nisam probao do sad,al' nutella je vrh,jedina konkurencija po okusu i sastavu je nutkao.
duboka_misao

#315 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by duboka_misao »

vratite nam kinderladu :(
Image
Capsicum

#316 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Capsicum »

romeomoraprezivjeti wrote:
AstorH wrote:Ja nijedan ne drzim u frizideru. A taj pranutti ne sjecam se da sam jeo pa neam pojma kakav je.

Ja ni jedan ne drzim u frizideru. A ovaj pranuti je od totalno drugacijeg sastava. Nema koji nisam probao do sad,al' nutella je vrh,jedina konkurencija po okusu i sastavu je nutkao.
Na Nutelli pise da je treba drzat na temperaturi do 22 stepena ako se ne varam. Kod mene je vecinu vremena veca temperatura u stanu. Inace mi je malo cudno drzat mlijecne proizvode van frizidera...
Michun

#317 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Michun »

duboka_misao wrote:vratite nam kinderladu :(
Image
:thumbup:
Boateng

#318 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Boateng »

Capsicum wrote: Na Nutelli pise da je treba drzat na temperaturi do 22 stepena ako se ne varam. Kod mene je vecinu vremena veca temperatura u stanu. Inace mi je malo cudno drzat mlijecne proizvode van frizidera...
10-20°C
Capsicum

#319 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Capsicum »

Boateng wrote:
Capsicum wrote: Na Nutelli pise da je treba drzat na temperaturi do 22 stepena ako se ne varam. Kod mene je vecinu vremena veca temperatura u stanu. Inace mi je malo cudno drzat mlijecne proizvode van frizidera...
10-20°C
Znaci ili klimu nastimat na manje od 20 ili cekic i dlijeto za Nutellu :D
Ne hvala, biram Pranutti :)
irac300

#320 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by irac300 »

Naumpade mi jedna ratna anegdota u vezi eurokrema. :D Pred rat nekako, kupila mama kanticu eurokrema od 2 kg (možda i 3, nisam siguran), kad meni i sestri iz nekog nepoznatog razloga, taj krem iz kantice ne šmeka. :D Dođe rat, prođe jedna godina, započe i ona najteža famozna 93., nemaš ni brašna u kući kako treba, a kamoli nešto slatko, kad, od neke muke cunjam ti ja po špajzu, u očaju tražeći bar kocku šećera i naletih na onu prijeratnu kanticu evrokrema, totalno zaboravljena. :D
Mislim da nikad nisam osjetio takvu sreću u svom životu, bukvalno. :D Koliko je u tim trenucima potrebno malo da se čovjek osjeća sretno, a kada imaš sve na dohvat ruke, izvoljevaš, smeta ti svaka dlaka.

Elem, završi se rat, prođe dosta godina od tada, sad sam na nutelli :D al' nikada me nijedan krem neće usrećiti kao evrokrem te ratne 93. godine.
Digla_da_kreci

#321 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Digla_da_kreci »

Za vrijeme rata se pravio eurokrem od mlijeka u prahu i kafe, jelo se k'o ludo. :D
AstorH

#322 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by AstorH »

Capsicum wrote: Znaci ili klimu nastimat na manje od 20 ili cekic i dlijeto za Nutellu :D
Nije receno izricito 10, nego izmedju 10 i 20. U ovo doba godine koje nastupa to ti je otprilike sobna temp. a ljeti ostava, spajz kako vec ko zove.
To biras pranutti zato sto se ne stvrdne u frizideru. A znas li zbog cega se ne stvrdne? Mozes bit siguran da nije zbog svog prirodnog sastava.

AstorH

#323 Eurokrem ili Nutella?

Post by AstorH »

#Dupli post
Capsicum

#324 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Capsicum »

AstorH wrote:
Capsicum wrote: Znaci ili klimu nastimat na manje od 20 ili cekic i dlijeto za Nutellu :D
Nije receno izricito 10, nego izmedju 10 i 20. U ovo doba godine koje nastupa to ti je otprilike sobna temp. a ljeti ostava, spajz kako vec ko zove.
To biras pranutti zato sto se ne stvrdne u frizideru. A znas li zbog cega se ne stvrdne? Mozes bit siguran da nije zbog svog prirodnog sastava.

Sobna temperatura 20? Nece biti. Normalna sobna temperatura je u prosjeku 23 stepena, sto ce reci preko granice koju je propisao proizvodjac. Pa ti jedi nesto sto je mozda pokvareno... Osim ako ne mislis spucati teglu odmah :)

A sto se tice sastava, nije ni nutella neki izvor zdravlja... Ne bih bas bio siguran da je nutella zato sto se skameni u frizideru zdravija :D
AstorH

#325 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by AstorH »

Joj al ga mudrijas :) Dobro ti jedi pranuti iz frizidera, ja cu "pokvarene" namaze sa sobne temp. koje jedem 25g. Eto gaaa :)

Post Reply