ima da se tek raspisemo....Mor3n4 wrote:Eto...
Jos danas(veceras)...
![]()
![]()
![]()
Koja je nova tema?
Festival ( teferič) prijateljstva 2008
- sharwoodforest
#301 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
- Liberalism
#302 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
nesta sam gledao na FTV dnevniku, kao svaki lokalni politicar od obicne priredbe misli da je festival. Niko se ne hvali sto je ''Svako dobro BiH'' otkazano sa festivala.
Ovde je jedino rjesenje da se pokrene novi festival, a ovo folkersko sranje nek ostane onima koji se loze na kombinaciju ilahija uz recitovanje pjesmi o srebrenickom genocidu u iscekivanju koncerta sabana saulica.
Ovde je jedino rjesenje da se pokrene novi festival, a ovo folkersko sranje nek ostane onima koji se loze na kombinaciju ilahija uz recitovanje pjesmi o srebrenickom genocidu u iscekivanju koncerta sabana saulica.
- Liberalism
#303 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
Brojna publika = 200 ljudi. Da bar lazu sa stilomSplitski bend TBF na Festivalu prijateljstva u Goraždu
Friday, 08 August 2008
Splitska grupa TBF, jedan od trenutno najpopularnijih hip hop bendova u Hrvatskoj sinoć je imala i svoj prvi nastup u Goraždu, na internacionalnom "Festivalu prijateljstva“.
Koncert koji započeo oko ponoći i trajao puna dva sata, nije pokvarila ni kiša, što potvrđuje činjenica da je brojna publika pozdravila njihov izvanredan nastup, vrativši ih i na bis i pjevajući s njima do kasno u noć.
TBF i u Goraždu je pokazao zašto je trenutno jedna od najpopularnijih i najzaposlenijih bendova u Hrvatskoj zašto su osvajači brojnih nagrada te česti gosti festivala u Hrvatskoj i BiH
Sjajan nastup na otvorenoj festivalskoj sceni imala je i rođena Goraždanka Aida Mušanović sa svojom grupom Aida & Groovemakers, koja je prvi put na ovom festivalu nastupala sa svojim bendom i priredila odličan provod svojim sugrađanima.
Uvježbani repretoar oduševio je Goraždane koji su plesali i na kiši nošeni ritmom i energijom Aidinog nastupa.
“Nadam se da ljudi osjete naše svirke, radimo repertoar pop rock i latino, malo bluza s prostora Amerike i zapadne Evrope, malo Turske i Španije u latino ritmovima. Sretna sam što smo i mi dio ovog festivala na koji moj grad uistinu može biti ponosan“, kazala je Aida.
Njihovom koncertu prethodio je i nastup sarajevske rok grupe "Muštuluk” čiji frontmen Kemal Lihić je kazao da o svom nastupu na velikoj sceni, a za što i nema često priliku, može i želi pričati svojoj djeci
Sedmu festivalsku noć upotpunio je i nastup mlade goraždanske grupe "Gangbangers” koja je nedavno nastupila u Jelahu kao predgrupa beogradskom "Van Gogu”.
(FENA)
-
zelenashica
#304 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
šteta što se vestival završi.....sad neki sa ove teme neće imati gdje da siju negativnu energiju...
..a pravo im dobro krenulo 
-
jugoistocnjak
#305 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
Dobar komentarmišica wrote:šteta što se vestival završi.....sad neki sa ove teme neće imati gdje da siju negativnu energiju.....a pravo im dobro krenulo
Radi se o tezim slucajevima, tako da nije uskljuceno da se pokrene tema "Festival prijateljstva 2009" i odmah pocne sa plasiranjem lazi i informacija tipa rekla-kazala od doticnih.
-
zelenashica
#306 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
ma sve je to meni jasno...al vala mi kad ne bi našli mahanu ne bi bili živi.....ništa nije savršeno.....al poenta i povod su bitnijugoistocnjak wrote:Dobar komentarmišica wrote:šteta što se vestival završi.....sad neki sa ove teme neće imati gdje da siju negativnu energiju.....a pravo im dobro krenulo
ali nikad ne reci nikad!
Radi se o tezim slucajevima, tako da nije uskljuceno da se pokrene tema "Festival prijateljstva 2009" i odmah pocne sa plasiranjem lazi i informacija tipa rekla-kazala od doticnih.
- sharwoodforest
#307 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
misice draga......
ovo par ljudi sto kazu istinu ko igla su u oku, ovim, sto im je sve dobro, samo nek se desava. ti bi mogla da razumijes sta nije dobro kad dublje razmislis.
slazes li se da kvantitet, diletantizam, povrsnost, turbo folk, smece, laziranje sa manekenkama, otkazivanje najavljenih koncerata bez istinitog obrazlozenja......i jos mnogo cinjenica, cini zabavu u ovom gradu?
mene ne moze umiriti koncert sabana saulica, ni uznemiriti njegov nedolazak jer ja to nisam ni trazila, ali me uznemiruju cinjenice oko toga, zasto se to tako radi.
ja sam prije par godina slusala nacelnika kurtovica kad kaze da je u gradu zavladala malogradjanstina i da je potrebno izdici se iznad toga......svidjelo mi se njegovo razmisljanje.........
sta je uradio kad je popecatio ono sto je zabetonirano?
cijelo vrijeme samo ukazujem na to, da se prestane sa pomirljivim tezama, neka boga ti, dobro je, ne daj boze gore.....dosta nam je toga. kad pravis nesto, napravi malo, ali da valja.
ovaj topic je otvoren za sve, ali i za premlade forumase koji tek treba da izgrade svoj stav.
ovo par ljudi sto kazu istinu ko igla su u oku, ovim, sto im je sve dobro, samo nek se desava. ti bi mogla da razumijes sta nije dobro kad dublje razmislis.
slazes li se da kvantitet, diletantizam, povrsnost, turbo folk, smece, laziranje sa manekenkama, otkazivanje najavljenih koncerata bez istinitog obrazlozenja......i jos mnogo cinjenica, cini zabavu u ovom gradu?
mene ne moze umiriti koncert sabana saulica, ni uznemiriti njegov nedolazak jer ja to nisam ni trazila, ali me uznemiruju cinjenice oko toga, zasto se to tako radi.
ja sam prije par godina slusala nacelnika kurtovica kad kaze da je u gradu zavladala malogradjanstina i da je potrebno izdici se iznad toga......svidjelo mi se njegovo razmisljanje.........
cijelo vrijeme samo ukazujem na to, da se prestane sa pomirljivim tezama, neka boga ti, dobro je, ne daj boze gore.....dosta nam je toga. kad pravis nesto, napravi malo, ali da valja.
ovaj topic je otvoren za sve, ali i za premlade forumase koji tek treba da izgrade svoj stav.
-
zelenashica
#308 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
[quote="sharwoodforest"]misice draga......
ovaj topic je otvoren za sve, ali i za premlade forumase koji tek treba da izgrade svoj stav.[/quote]
ok...ima tu stvari koje neštimaju..ali veliku odgovornost za "neuspijeh"samog festivala snosite i vi....mladi ljudi u goraždu....pa imate valjda načina da se borite za neke promjene na kulturan način,bar kod nas u tuzli ima takvih ideja.....lako je sjediti u sjeni i tražiti dlaku u jajetu....al daj promijnite to jaje..pa ne tražite uzalud...
a što se tiče izbora gostiju i slično.....ne bi ulazila u to,mišljenja su različita....ja lično nisam ljubitelj turbo folka...ali zašto ne ako je to u kompromisnoj formi....malo ovo malo ono....svima treba napraviti dobar štimung pa i onima koji vole hajmo reć i tog šabana....valjda se zato festival i zove "dani prijateljstva"...a prijatelji traže kompromise u svom prijateljstvu...
iskreno se nadam da će sljedeća oraganizacija biti puno bolja..jer šteta je nešto što može da se odradi kako treba pustiti da padne pod formu nezadovoljsta,te optužbu na račun organizacije iste...pozzzzz
p.s. ne znam da li se ovo odnosilo na mene,mislim premalada za izgradnju stava...al eto i da jeste ja uzimam to kao "kompromis"i naravno kompilment
ovaj topic je otvoren za sve, ali i za premlade forumase koji tek treba da izgrade svoj stav.[/quote]
ok...ima tu stvari koje neštimaju..ali veliku odgovornost za "neuspijeh"samog festivala snosite i vi....mladi ljudi u goraždu....pa imate valjda načina da se borite za neke promjene na kulturan način,bar kod nas u tuzli ima takvih ideja.....lako je sjediti u sjeni i tražiti dlaku u jajetu....al daj promijnite to jaje..pa ne tražite uzalud...
a što se tiče izbora gostiju i slično.....ne bi ulazila u to,mišljenja su različita....ja lično nisam ljubitelj turbo folka...ali zašto ne ako je to u kompromisnoj formi....malo ovo malo ono....svima treba napraviti dobar štimung pa i onima koji vole hajmo reć i tog šabana....valjda se zato festival i zove "dani prijateljstva"...a prijatelji traže kompromise u svom prijateljstvu...
iskreno se nadam da će sljedeća oraganizacija biti puno bolja..jer šteta je nešto što može da se odradi kako treba pustiti da padne pod formu nezadovoljsta,te optužbu na račun organizacije iste...pozzzzz
p.s. ne znam da li se ovo odnosilo na mene,mislim premalada za izgradnju stava...al eto i da jeste ja uzimam to kao "kompromis"i naravno kompilment
- sharwoodforest
#309 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
lijepo sto nas citaju i ljudi iz tuzle, obradovana sam.
pretpostavljas da ti mogu odmah pohvaliti nacelnika!
znaci, imati stila nije mala stvar, tako jedino mozes stvoriti tim i viziju kako bi trebalo sve da izgleda. postojanje festivala nikako nije upitno, naprotiv, nisam za njegovo ukidanje,ali samo i jedino uz popravke i dorade moze funkcionisati u pravom smislu.
kako da objasnim.....moramo raditi iz sjene jer nemamo pristupa sistemu odabira ljudi koji bi trebali da rade na konceptu festivala. kako da ucinimo promjene? ja sam protiv da politicar bude direktor/ predsjednik OO festivala. praksa pokazuje da je to uobicajeno.
na zalost, ovo je mali grad i svi se znamo i mozemo reci da su na povrsini samo oni koji su najlaksi i oni cine greske u organizaciji jer nisu iskusni.
trebaju nam ljudi koji znaju raditi te poslove. imas pravo, mladi su inertni, sve bi da kritikuju, ali ne i da budu odgovorni i da glasaju na izborima ( nek krenu od toga )
.zato, nek sad skontaju sta hoce a sta nece.....na zalost, politika u svemu.
evo, rado bih da cujem kako se organizuju festivali u drugim gradovima.
grad gorazde moze organizovati bolji festival, samo treba naci modul za uspjesno postavljanje na mjesto koje bi trebao da ima.
mozda postaviti temu sa idejnim rjesenjima?
pretpostavljas da ti mogu odmah pohvaliti nacelnika!
znaci, imati stila nije mala stvar, tako jedino mozes stvoriti tim i viziju kako bi trebalo sve da izgleda. postojanje festivala nikako nije upitno, naprotiv, nisam za njegovo ukidanje,ali samo i jedino uz popravke i dorade moze funkcionisati u pravom smislu.
kako da objasnim.....moramo raditi iz sjene jer nemamo pristupa sistemu odabira ljudi koji bi trebali da rade na konceptu festivala. kako da ucinimo promjene? ja sam protiv da politicar bude direktor/ predsjednik OO festivala. praksa pokazuje da je to uobicajeno.
na zalost, ovo je mali grad i svi se znamo i mozemo reci da su na povrsini samo oni koji su najlaksi i oni cine greske u organizaciji jer nisu iskusni.
trebaju nam ljudi koji znaju raditi te poslove. imas pravo, mladi su inertni, sve bi da kritikuju, ali ne i da budu odgovorni i da glasaju na izborima ( nek krenu od toga )
.zato, nek sad skontaju sta hoce a sta nece.....na zalost, politika u svemu.
evo, rado bih da cujem kako se organizuju festivali u drugim gradovima.
grad gorazde moze organizovati bolji festival, samo treba naci modul za uspjesno postavljanje na mjesto koje bi trebao da ima.
mozda postaviti temu sa idejnim rjesenjima?
-
zelenashica
#310 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
da..naravno da ću prvo da pohavalim svog načelnika jer je taj čovjek Tuzlu iz korijena promijenio...ja evo lično svake izbore za njega kao načelnika glasam, bez obzira što pripadam totalno drugoj potičkoj opciji...i moja partija ima svog kanditata al sam toliko realna da zarad imena stranke ne želim da Tuzla padne sa leta kojim je krenula zahvaljujući Jasminu Imamoviću.Mnoge promjene su naravno pozitivne od kad je on na toj funkciji..i mislim da je zaslužio i status doživotnog načelnika,...mada mu ga ne treba dati, nego da se svake godine sam svojim radom bori za naredni mandat...
a maladi u Tuzli su jedni od rijetkih koji polako a li sigurno uzimaju stvari u svoje ruke....često su u gradu oni koji peticijama pokušavaju načiniti korak naprijed,...nekad to ne uspije ali nekad i urodi plodom..ako ništa bar znaju da su probali....a i mi koji ne spadamo baš u kategriju omaldine nismo tu da im otežamo...lično nikad s vrata nisam vratila nijednog volontera koji od mene traži 5minuta mog vremena da popunim neku anketu,ili dam svoje mišljenje o nekom njima bitnom pitanju...Tuzla je to postigla ili bar na dobrom je putu..a i Goražde ne vidim razloga zašto ne...mladi u Tuzli su se borili i za BIT centar,i za vlastito klizalište,i drugo jezero,i za slanu banju,i za uređenu infrastrukturu,p ačak i za reciklažu otpada koj eto uči se da zaživi....samo istina velika je olakšica imati načelnika koji je uvijek spreman da primi mlade i da sa njim razgovara,u mojoj mjesnoj zajednici čak obični građanin može aplicirati da sa ne formalnom grupom ljudi jednom godišnje dobije novac za rješavanje nekog idejnog projekta,kako malog parka za djecu,tako i za malo veće zahvate....
Goraždani, na Vama je da uzmete stvar u svoje ruke....istina upočetku će ići teško...ali vremenom će i ti u foteljama shvatiti da kako su sjeli u njih tako mogu i ustali...
a maladi u Tuzli su jedni od rijetkih koji polako a li sigurno uzimaju stvari u svoje ruke....često su u gradu oni koji peticijama pokušavaju načiniti korak naprijed,...nekad to ne uspije ali nekad i urodi plodom..ako ništa bar znaju da su probali....a i mi koji ne spadamo baš u kategriju omaldine nismo tu da im otežamo...lično nikad s vrata nisam vratila nijednog volontera koji od mene traži 5minuta mog vremena da popunim neku anketu,ili dam svoje mišljenje o nekom njima bitnom pitanju...Tuzla je to postigla ili bar na dobrom je putu..a i Goražde ne vidim razloga zašto ne...mladi u Tuzli su se borili i za BIT centar,i za vlastito klizalište,i drugo jezero,i za slanu banju,i za uređenu infrastrukturu,p ačak i za reciklažu otpada koj eto uči se da zaživi....samo istina velika je olakšica imati načelnika koji je uvijek spreman da primi mlade i da sa njim razgovara,u mojoj mjesnoj zajednici čak obični građanin može aplicirati da sa ne formalnom grupom ljudi jednom godišnje dobije novac za rješavanje nekog idejnog projekta,kako malog parka za djecu,tako i za malo veće zahvate....
Goraždani, na Vama je da uzmete stvar u svoje ruke....istina upočetku će ići teško...ali vremenom će i ti u foteljama shvatiti da kako su sjeli u njih tako mogu i ustali...
- Mor3n4
#311 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
Postujem ja to sve i slazem se sa svim sto si rekla, ali sta cu vam ja kad tonete.
Hajd cekamo vas na dnu.
Hajd cekamo vas na dnu.
-
zelenashica
#312 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
ma ne tonemo ba,bar još neMor3n4 wrote:Postujem ja to sve i slazem se sa svim sto si rekla, ali sta cu vam ja kad tonete.
Hajd cekamo vas na dnu.
- Mor3n4
#313 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
Vama je sreca sto imate nacelnika koji drzi stvari pod kontrolom i upravlja gradom na domacinski nacin.
Slusala sam kako govori o razvoju Tuzle na svim mogucim poljima, i vidjela sam koliko ulaze u mlade. I ovdje bi trebalo ukljuciti omladinu, da ne sjede dzaba i trose vrijeme dok im godine prolaze.
Steta sto ce tek u ozbiljnijim godinama shvatiti da su mogli, a nisu htjeli.
Treba ih malo pogurati..
Ima samo jedna stvar koja je bolja od "biti na dnu".
To je mjesto na kojem smo mi.
Gledamo gore, i pruzamo ruke.
Slusala sam kako govori o razvoju Tuzle na svim mogucim poljima, i vidjela sam koliko ulaze u mlade. I ovdje bi trebalo ukljuciti omladinu, da ne sjede dzaba i trose vrijeme dok im godine prolaze.
Steta sto ce tek u ozbiljnijim godinama shvatiti da su mogli, a nisu htjeli.
Treba ih malo pogurati..
Ima samo jedna stvar koja je bolja od "biti na dnu".
To je mjesto na kojem smo mi.
Gledamo gore, i pruzamo ruke.
-
zelenashica
#314 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
pa ne znam onda u čemu je problem...ako su mladi svesni da mogu nešto postići..onda se može naći i neko ko će im pomoći......lično nisam upoznata sa političkom strukturom vlasti u Goražda....ali postoji opozicija
oni su uvijek ti kojima treba neko kod koga će zaraditi glas na izborima.....oni kao politička partija već imaju način djelovanja...priključiti im se lako kao organizacija mladih....i normalno bar u početku usluga za uslugu.....eto izbori su na pragi...ali imate dovoljno vremen aza strategiju ako ne savršenu onda bar kao dokaz da niste pasivni 
-
AO83
#315 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
Treba malo mlade pogurati?!? A da li takodje zelite muzicku zelju?
Pozicija mladih u Gorazdu je u kriticnom stanju, ali svi oni koji prave zahtijeve o nekakvim "poguranjima" mi simbolisu nivo (ne)zainteresovanosti gorazdanske omladine o gradu i njihovoj poziciji.
Svojim glasovima mladi imaju veliku moc da naprave atmosferu koja je prijatnija njima, nazalost, praksa nasih glasova koristeci teoriju "I babo mi glasa za tu stranku!" nas je dovela u ovu trenutnu situaciju.
Najveci problem Gorazda jeste sto da iskreno kazem, vecina mladih uopste ne zeli da zivi u Gorazdu. Cast izuzetcima, ali mnogi mole Boga da nadju bilo kakav posao u Sarajevu. Ovo je normalna stvar i predstavlja zelju da se odseli od roditelja i zivi nekakav nezavisan zivot u Sarajevu.
Koncerat - jedan po jedan ste procijenili - svaka cast. Nijednu predstavu niste spomenuli - hmm zbog cega?
Pozicija mladih u Gorazdu je u kriticnom stanju, ali svi oni koji prave zahtijeve o nekakvim "poguranjima" mi simbolisu nivo (ne)zainteresovanosti gorazdanske omladine o gradu i njihovoj poziciji.
Svojim glasovima mladi imaju veliku moc da naprave atmosferu koja je prijatnija njima, nazalost, praksa nasih glasova koristeci teoriju "I babo mi glasa za tu stranku!" nas je dovela u ovu trenutnu situaciju.
Najveci problem Gorazda jeste sto da iskreno kazem, vecina mladih uopste ne zeli da zivi u Gorazdu. Cast izuzetcima, ali mnogi mole Boga da nadju bilo kakav posao u Sarajevu. Ovo je normalna stvar i predstavlja zelju da se odseli od roditelja i zivi nekakav nezavisan zivot u Sarajevu.
Koncerat - jedan po jedan ste procijenili - svaka cast. Nijednu predstavu niste spomenuli - hmm zbog cega?
- sharwoodforest
#316 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
prvo od zadnjeg, nisam gledala nijednu predstavu jer su u zatvorenom prostoru ( a ljeti ne volim da se zatvaram ) i to je jedini razlog. postujem, da je bilo dovoljno izbora iz tog dijela.
a sto se tice komentara o omladini, i tu se slazemo. mladi jesu krivi jer imaju priliku da sve promijene ali nece da se potrude oko toga.
a sto se tice komentara o omladini, i tu se slazemo. mladi jesu krivi jer imaju priliku da sve promijene ali nece da se potrude oko toga.
- Liberalism
#317 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
veceras u 21:40 bice emisija o Festivalu prijateljstva na FTV-u.
- sharwoodforest
#318 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
gledala sam emisiju i moram priznati da je uradjena bas profesionalno. pritom sam cula samo afirmacije.....dobro, bili su tu jedan dan.
da nisam iz gorazda pomislila bih da je bas sve onako kako su prikazali.
ali ono sto me obradovalo je konacan odgovor preuzvisene vidovnjakinje na moje pitanje opstanka festivala. odgovorila je da ce festival trajati dugo, dugo i da ce ga docekati mnoge generacije. hvala ti puno kleopatra, sad mogu mirno spavati!

samo nisi mi rekla jel sa mustafom na celu?
eto ti brige
da nisam iz gorazda pomislila bih da je bas sve onako kako su prikazali.
ali ono sto me obradovalo je konacan odgovor preuzvisene vidovnjakinje na moje pitanje opstanka festivala. odgovorila je da ce festival trajati dugo, dugo i da ce ga docekati mnoge generacije. hvala ti puno kleopatra, sad mogu mirno spavati!
samo nisi mi rekla jel sa mustafom na celu?
eto ti brige
- Liberalism
#319 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
Stvarno je prilog uspio. Samo u jednom kadru se pojavilo dijete sa pivom na halidovom konceru. A bilo ih je na stotine. Zivio halid
- BarbaDue
#320 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
@Liberalism, imam jednu dobru vjest za tebe...
Postoji mogucnost da se ukine Festival prijateljstva u Gorazdu!
To bi ti mislim pravo odgovaralo! Jes da ce ti preostati jedino da odlazak na teferić na Posestru.
Ali prika boli te, bar je dobra organizacija....

Postoji mogucnost da se ukine Festival prijateljstva u Gorazdu!
To bi ti mislim pravo odgovaralo! Jes da ce ti preostati jedino da odlazak na teferić na Posestru.
Ali prika boli te, bar je dobra organizacija....
- Liberalism
#321 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
Sreca pa je ostala jos samo nada da pobjedi Frasto i da sprijeci ove nacionaliste da ugase festival. Svakako im vise odgovora Korida na ustikolini koja je okupila 4x vise ljudi nego Festival prijateljstva.
Al kad pobjedi Frasto, festival ce biti sigurno biti neopisivo bolji nego sto je bio u mustafinoim mandatu. Znace se sta je festival i sta mu je cilj (sada nigdje nema ni slova o tome sta je zapravo FP), znace se na koji nacin svako moze ucestvovati u kreiranju festivala (a ne kao kada su u ime svih ljudi u gorazdu odlucivali razne mustafe, bajre i muftije), u muzici ce biti u potpunosti odvojeni Folk i tradicionalna i ne-narodna muzika. za Folk sam cuo da je plan da se sve smjesti na stadion, a za tradicionalnu (sevdah) na trg. na trgu ce kao biti cijelo vrijeme sve u duhu sevdaha, samo je problem sto je sam gradski trg prerastao u cergu. Opcina bi mozda trebala razmisliti da odlukom preuredi djelatnosti koje se obavljaju u njenim poslovnim prostorima na trgu.
Vamo kod dvorane, na zanju, u omladinskoj i u ljetnom kinu bit ce sadrzaji za zabavnu i alternativnu muziku, dok ce pred Robnom kucom biti prostor za razlicite performanse. U muzici ce biti sarenilo od latinske do indijske muzike. Sve kafane ce biti ukljucene u festivalski sadrzaj sa svojim programima i moci ce raditi non stop tokom svih festivalskih dana. tako ce Gorazde po prvi put dobiti festival koji ce trajati 24/7.
nadam se da ce Frasto pobjediti i da ce ovo realizovati. Ako ne pobjedi, vjerovatno ce njegovi protivnici ugasiti festival, sto me nece zabrinuti jer ja od njih u startu ne ocekujem nista dobro u svakom slucaju.
A ti ces na posestru sigurno, jer ti se vidi u svakom slovu koliko volis tu atmosferu.
Al kad pobjedi Frasto, festival ce biti sigurno biti neopisivo bolji nego sto je bio u mustafinoim mandatu. Znace se sta je festival i sta mu je cilj (sada nigdje nema ni slova o tome sta je zapravo FP), znace se na koji nacin svako moze ucestvovati u kreiranju festivala (a ne kao kada su u ime svih ljudi u gorazdu odlucivali razne mustafe, bajre i muftije), u muzici ce biti u potpunosti odvojeni Folk i tradicionalna i ne-narodna muzika. za Folk sam cuo da je plan da se sve smjesti na stadion, a za tradicionalnu (sevdah) na trg. na trgu ce kao biti cijelo vrijeme sve u duhu sevdaha, samo je problem sto je sam gradski trg prerastao u cergu. Opcina bi mozda trebala razmisliti da odlukom preuredi djelatnosti koje se obavljaju u njenim poslovnim prostorima na trgu.
Vamo kod dvorane, na zanju, u omladinskoj i u ljetnom kinu bit ce sadrzaji za zabavnu i alternativnu muziku, dok ce pred Robnom kucom biti prostor za razlicite performanse. U muzici ce biti sarenilo od latinske do indijske muzike. Sve kafane ce biti ukljucene u festivalski sadrzaj sa svojim programima i moci ce raditi non stop tokom svih festivalskih dana. tako ce Gorazde po prvi put dobiti festival koji ce trajati 24/7.
nadam se da ce Frasto pobjediti i da ce ovo realizovati. Ako ne pobjedi, vjerovatno ce njegovi protivnici ugasiti festival, sto me nece zabrinuti jer ja od njih u startu ne ocekujem nista dobro u svakom slucaju.
A ti ces na posestru sigurno, jer ti se vidi u svakom slovu koliko volis tu atmosferu.
- BarbaDue
#322 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
Imas mahanje sa Posestre..... 

- Liberalism
#323 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
Kome si naucio, njemu masi.
Ode SZBIH s vlasti. samo da ne predju izborni prag sad u oktobru. Da hoce samo javno okaciti liste svojih clanova, da svi znamo odakle dolaze kad se budu ko najvece hinje prijavljivali u nove stranke....
Ode SZBIH s vlasti. samo da ne predju izborni prag sad u oktobru. Da hoce samo javno okaciti liste svojih clanova, da svi znamo odakle dolaze kad se budu ko najvece hinje prijavljivali u nove stranke....
- BarbaDue
#324 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
Koja mržnja jebo te...kako možes živjeti od tolike mržnje?
- sharwoodforest
#325 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008
i previse ljubavi skodi, zar ne barba due?