Pazi sta pricas. Nismo ja i ti zajedno molili prolaznike za pola marke.besana wrote:seln wrote:Ok, sta je pedofilija?besana wrote:Ja jesam ZA smrtnu kaznu, ali samo i isključivo za pedofile.
Ma ne seri, matere ti
smrtna kazna za i protiv
- accent
ma nismo mi narod za demokratije kod nas treba direkt sakom u glavu, sto bi rambo rekao, a kako drugacije narod pameti nauciti nego radikalnim metodama,Vozdra_123 wrote:hebo te ti si gori od meneaccent wrote:smrtnu kaznu u BiH treba uvesti i za prelazak preko pjesackog kada je crveno, bacanje smeca, bacanje opusaka po ulici, ma za najmanji prekrsaj
jer se drugacije nes narod nemoze nauciti kulturi
ja bi je uveo za sve nabrojano majke mi ne zezam se i to najbolnija sto ima nista metak, struja, injekcija. nego lomaca lagano krvarenje
misilm da bi sa takim kaznama stopa kriminala naglo opala
ili u najmanju ruku odsjecanje udova za preksaje kradje ako vec smrtna nemoze
ja mislio da sam najveci radikalac
vidis ovog fixatora ko da su ga roditelji u woodstoku pravili
pacifista
-
rikardoreis
Inace sam za ukidanje, al' posto vidim da se ne mozete dogovoriti
predlazem sistem korak po korak...nek se prvo ukine u Texasu, zbog mnogobrojnih fulova, a potom u Kini, tamo ti i metak naplate... 
- seln
Mislim da ova diskusija i argumenti pojedinih "law and order" diskutanata najbolje pokazuje koliko smo daleko od Europe.....ne trebaju nam Brankovici, Spirici i Dodici da nam pokazu koliko smo moralno, emocionalno i politicki ogrubjeli. Savrsena psihopatoloska slika drustva.
-
ja71
radikalnim metodama se samo mogu dobiti radikaliaccent wrote: ma nismo mi narod za demokratije kod nas treba direkt sakom u glavu, sto bi rambo rekao, a kako drugacije narod pameti nauciti nego radikalnim metodama,
pacifistabudala
-
fixer
pokazo si se. bilo koja daljna rasprava s tobom bi bila sa mog gledista nepotrebna. ljude kao ti prvo treba obrazovati, pa kad shvate da malj nije jedina opcija i da se s knjigom uradilo vishe neg sa svim ratovima i diktaturama zajedno, onda raspravljat. i jesam pacifista i ponosim se time.accent wrote:ma nismo mi narod za demokratije kod nas treba direkt sakom u glavu, sto bi rambo rekao, a kako drugacije narod pameti nauciti nego radikalnim metodama,Vozdra_123 wrote:hebo te ti si gori od meneaccent wrote:smrtnu kaznu u BiH treba uvesti i za prelazak preko pjesackog kada je crveno, bacanje smeca, bacanje opusaka po ulici, ma za najmanji prekrsaj
jer se drugacije nes narod nemoze nauciti kulturi
ja bi je uveo za sve nabrojano majke mi ne zezam se i to najbolnija sto ima nista metak, struja, injekcija. nego lomaca lagano krvarenje
misilm da bi sa takim kaznama stopa kriminala naglo opala
ili u najmanju ruku odsjecanje udova za preksaje kradje ako vec smrtna nemoze
pacifistabudala
-
fixer
shvatio sam te ja odlicno. interesuje me zbog chega mislis da je smrtna kazna dobra ako strada netko tko je kriv? zbog chega ubijat jos vishe? mislis da ce smrtna kazna biti upozorenje svim koji misle uciniti zlocin pa ce zbog nje odustati?DaysleepeR wrote:nisi ti mene shvatio izgledafixer wrote:o cemu ti pricas? kakav to sistem sebi ima dati za pravo da ubije covjeka, pa taman on pobio milion ljudi. za mene ubiti nekog jer je on ubio nekog prije je isti qurac. po mom misljenju smrtna kazna ne postoji ni zbog chega nego da taj ne bi bio na teretu drzavi. covjek ce svakako provest citav zivot u zatvoru, pa ga je bolje ubiti neg da kosta. najbolji covjek sigurno po mojoj procjeni u proslom stoljecu je bio papa ivan pavao drugi. vidili ste kako je on oprostio svom atentatoru i taj covjek se uspjesno vratio resocializovan. on vishe nikom nije pretnja. pola tih velikih ubica, monstruma je bolesno. zbog chega su bolesni? da nismo i mi kao drustvo malo krivi? ima ljudi kao onaj scott peterson koji je ubio svoju zenu trudnu, koji imaju psihickih poremecaja za koji kazu da su urodjeni. doktori tvrde da on ima neku bolest od koje on nije u stanju nikog voliti. jednostavno covjek kao takav rodjen. on nije kriv sto ga je priroda takvog napravila al po mom ima pravo na zivot. odvojite ga negdje gdje nema mogucnost da nekom nesto uradi lose i pustite ga da zivi. zar smo mi netko tko treba odlucivati tko zivi, tko ne?DaysleepeR wrote:Smrtna kazna je super sve dok neko nevin ne završi na taj način.
Dakle samim tim je doživotna najbolje rješenje.
a mislio sam da sam bio jasan
smrtna kazna je super dok neko nevin ne strada, medjutim nemozemo biti 100% sigurni da neko nije nevin stoga nisam za smrtnu
-
Vozdra_123
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=225
zbog takvih sam da se smrtna uvede za svaku sitnicu
zbog takvih sam da se smrtna uvede za svaku sitnicu
-
mostarac
ovo boldirano je tacno, a i iz hiljadu drugih razloga.fixer wrote:o cemu ti pricas? kakav to sistem sebi ima dati za pravo da ubije covjeka, pa taman on pobio milion ljudi. za mene ubiti nekog jer je on ubio nekog prije je isti qurac. po mom misljenju smrtna kazna ne postoji ni zbog chega nego da taj ne bi bio na teretu drzavi. covjek ce svakako provest citav zivot u zatvoru, pa ga je bolje ubiti neg da kosta. najbolji covjek sigurno po mojoj procjeni u proslom stoljecu je bio papa ivan pavao drugi. vidili ste kako je on oprostio svom atentatoru i taj covjek se uspjesno vratio resocializovan. on vishe nikom nije pretnja. pola tih velikih ubica, monstruma je bolesno. zbog chega su bolesni? da nismo i mi kao drustvo malo krivi? ima ljudi kao onaj scott peterson koji je ubio svoju zenu trudnu, koji imaju psihickih poremecaja za koji kazu da su urodjeni. doktori tvrde da on ima neku bolest od koje on nije u stanju nikog voliti. jednostavno covjek kao takav rodjen. on nije kriv sto ga je priroda takvog napravila al po mom ima pravo na zivot. odvojite ga negdje gdje nema mogucnost da nekom nesto uradi lose i pustite ga da zivi. zar smo mi netko tko treba odlucivati tko zivi, tko ne?DaysleepeR wrote:Smrtna kazna je super sve dok neko nevin ne završi na taj način.
Najlakse se vaditi na psihicke poremecaje i slicne nebuloze. Zaista nemam razumjevanje za psihicke tegobe likova koji udju u srednju skolu izvade AK-47 i pocnu neselektivno da ga upotrebljavaju.
Nemam razumjevanje za psihicke tegobe i bolest onih koji iskoristavaju djecu, koji trguju djecom i prodaju ih u bijelo roblje, nemam razumjevanja za psihicke tegobe ratnih zlocinaca i monstruoznih ubica, nemam razumjevanje i ako sam nehuman neka sam, ali ja bi njima urucio cestitku u vidu metka u celo pa nek se hebu.
Sto se tice pape ivana pavla drugog no comment
O njemu bi se dalo raspravljati i iz malo drugacijeg ugla
-
fixer
smatras li che guevaru pozitivnim likom ili druga tita?mostarac wrote:ovo boldirano je tacno, a i iz hiljadu drugih razloga.fixer wrote:o cemu ti pricas? kakav to sistem sebi ima dati za pravo da ubije covjeka, pa taman on pobio milion ljudi. za mene ubiti nekog jer je on ubio nekog prije je isti qurac. po mom misljenju smrtna kazna ne postoji ni zbog chega nego da taj ne bi bio na teretu drzavi. covjek ce svakako provest citav zivot u zatvoru, pa ga je bolje ubiti neg da kosta. najbolji covjek sigurno po mojoj procjeni u proslom stoljecu je bio papa ivan pavao drugi. vidili ste kako je on oprostio svom atentatoru i taj covjek se uspjesno vratio resocializovan. on vishe nikom nije pretnja. pola tih velikih ubica, monstruma je bolesno. zbog chega su bolesni? da nismo i mi kao drustvo malo krivi? ima ljudi kao onaj scott peterson koji je ubio svoju zenu trudnu, koji imaju psihickih poremecaja za koji kazu da su urodjeni. doktori tvrde da on ima neku bolest od koje on nije u stanju nikog voliti. jednostavno covjek kao takav rodjen. on nije kriv sto ga je priroda takvog napravila al po mom ima pravo na zivot. odvojite ga negdje gdje nema mogucnost da nekom nesto uradi lose i pustite ga da zivi. zar smo mi netko tko treba odlucivati tko zivi, tko ne?DaysleepeR wrote:Smrtna kazna je super sve dok neko nevin ne završi na taj način.
Najlakse se vaditi na psihicke poremecaje i slicne nebuloze. Zaista nemam razumjevanje za psihicke tegobe likova koji udju u srednju skolu izvade AK-47 i pocnu neselektivno da ga upotrebljavaju.
Nemam razumjevanje za psihicke tegobe i bolest onih koji iskoristavaju djecu, koji trguju djecom i prodaju ih u bijelo roblje, nemam razumjevanja za psihicke tegobe ratnih zlocinaca i monstruoznih ubica, nemam razumjevanje i ako sam nehuman neka sam, ali ja bi njima urucio cestitku u vidu metka u celo pa nek se hebu.
Sto se tice pape ivana pavla drugog no comment![]()
O njemu bi se dalo raspravljati i iz malo drugacijeg uglaNisam ga ni mrzio ni volio, ali licno mi je bio debelo antipaticna i negativna pojava. Uostalom zar papa (ili bilo koji drugi vjerski poglavar da se ne uvrijede konstitutivni narodi puni vjere u boga
)moze bit pozitivna licnost
- accent
fixer wrote:pokazo si se. bilo koja daljna rasprava s tobom bi bila sa mog gledista nepotrebna. ljude kao ti prvo treba obrazovati, pa kad shvate da malj nije jedina opcija i da se s knjigom uradilo vishe neg sa svim ratovima i diktaturama zajedno, onda raspravljat. i jesam pacifista i ponosim se time.accent wrote:ma nismo mi narod za demokratije kod nas treba direkt sakom u glavu, sto bi rambo rekao, a kako drugacije narod pameti nauciti nego radikalnim metodama,Vozdra_123 wrote: hebo te ti si gori od mene
pacifistabudala
ti vjerovatno volis da beres cvijece, posto si pacifista, odvest cu te ja na jednu livadu u rajlovcu da beres cvijece, jest da je livada malo zarasla i okruzena zutom trakom (tu traku je gazda stavio da mu ne gazaju travu) ali ne sekiraj se ja cu cuvati strazu, time sto ces ubrati cvijece ucitnit ces valiku uslugu BiH molim te budi patriota
-
fixer
o cemu druze ti pricas? sad pokusavas da preneses krivicu za minska polja meni i ljudima kao sto sam ja. e pa dragi moj prijatelju da se mene pitalo nikad se taj rat ne bi ni vodio. da se mene pitalo nikad ta minska polja ne bi bila ni postavljena, niti bi ljudi ginuli u njima. posto su ta minska polja postavljali ljudi kao ti, slobodno ti udji u njih i igraj se koliko ti je volja. ocigledno si krvolocan i oruzija su ti veoma draga, dok ih ja prezirem, pa et imas priliku da se igras s njima.
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
silovatelji i zlostavljači žena i djece zaslužuju smrtnu kaznu
neki dan čitam da je neki lik silovao curicu staru 11 godina
to maltretiranje je trajalo godinu i pol
e sad nek mi neko kaže da taj pedofil ne zaslužuje da ga objese
-
nikad_izvini
Definitivno sam za smrtnu kaznu.
-
mostarac
fixer wrote:smatras li che guevaru pozitivnim likom ili druga tita?mostarac wrote:ovo boldirano je tacno, a i iz hiljadu drugih razloga.fixer wrote: o cemu ti pricas? kakav to sistem sebi ima dati za pravo da ubije covjeka, pa taman on pobio milion ljudi. za mene ubiti nekog jer je on ubio nekog prije je isti qurac. po mom misljenju smrtna kazna ne postoji ni zbog chega nego da taj ne bi bio na teretu drzavi. covjek ce svakako provest citav zivot u zatvoru, pa ga je bolje ubiti neg da kosta. najbolji covjek sigurno po mojoj procjeni u proslom stoljecu je bio papa ivan pavao drugi. vidili ste kako je on oprostio svom atentatoru i taj covjek se uspjesno vratio resocializovan. on vishe nikom nije pretnja. pola tih velikih ubica, monstruma je bolesno. zbog chega su bolesni? da nismo i mi kao drustvo malo krivi? ima ljudi kao onaj scott peterson koji je ubio svoju zenu trudnu, koji imaju psihickih poremecaja za koji kazu da su urodjeni. doktori tvrde da on ima neku bolest od koje on nije u stanju nikog voliti. jednostavno covjek kao takav rodjen. on nije kriv sto ga je priroda takvog napravila al po mom ima pravo na zivot. odvojite ga negdje gdje nema mogucnost da nekom nesto uradi lose i pustite ga da zivi. zar smo mi netko tko treba odlucivati tko zivi, tko ne?
Sto se tice pape ivana pavla drugog no comment![]()
O njemu bi se dalo raspravljati i iz malo drugacijeg uglaNisam ga ni mrzio ni volio, ali licno mi je bio debelo antipaticna i negativna pojava. Uostalom zar papa (ili bilo koji drugi vjerski poglavar da se ne uvrijede konstitutivni narodi puni vjere u boga
)moze bit pozitivna licnost
za razliku od pape, koje to po defaultu ne moze biti jer vjerske zajednice su zlo
-
ate
Tacno je da taj tip ne zasluzuje nista bolje.Faruk wrote:silovatelji i zlostavljači žena i djece zaslužuju smrtnu kaznu
Ali nije pitanje da li to on zasluzuje vec sta ces smrtnom kaznom postici.
- atko
E tu na scenu ulete "borci" za ljudska prava i u ime boga, ljubavi i bla bla bla proguraju zakon po kojem se tom "covjeku" treba pomoci, znas on ima genetske poremecaje koji ga tjeraju na to, hajmo ga lijeciti, pruziti mu kap ljubavi bozije i tako drzava u narednih 5 godina spicka na tog kretena stotine hiljada maraka... a u medju vremenu djevojcica koja je silovana ima vec 16 godina zivot joj je pakao... traume su nesnosljive ona postaje ili prostitutka ili narkomanka ili oboje napusta skolu krsi zakon...ate wrote:Tacno je da taj tip ne zasluzuje nista bolje.Faruk wrote:silovatelji i zlostavljači žena i djece zaslužuju smrtnu kaznu
Ali nije pitanje da li to on zasluzuje vec sta ces smrtnom kaznom postici.
Zato, metak u celo pedofilu
-Jedno govno manje na teretu drzave i drustva (metak obavezno naplatiti)
-Poruka ostalim pedofilima
-Zrtva zna da ima ruka pravde koja radi svoj posao
- Ergot
Mogu se i prodavati kilogrami mljevenog smrtno kaznjenog mesa. Dragi Carlin.danas wrote:i to javnoErgot wrote:Da li ste za smrtnu kaznu na forumu? Recimo, cerecenje umjesto baniranja, i sl.
i nek prodaju ulaznice, mozda sakupe para za pristojan sever
- alen_zenica
#322 smrtna kazna za i protiv
Bi li trebalo opet uvesti smrtnu kaznu i šta vi mislite o tome ..
Smrtna kazna! to je suvise blago za neke kojima je prijeko potrebna.

Smrtna kazna! to je suvise blago za neke kojima je prijeko potrebna.

- campa_xxx
#323 Re: smrtna kazna za i protiv
Ja sam za ekstremne kazne u svemu, pocev od saobracajnih kazni pa sve do ubistva itd. Pogledajte malo kazneni zakon u Hrvatskoj...
- alen_zenica
#324 Re: smrtna kazna za i protiv
teško je stoki dokazati nešto. jedino sila pomaže.
- sesalmir
#325 Re: smrtna kazna za i protiv
Definitivno sam ZA. I generalno sam za sto vece kazne, mislim danas je ovo presmjesno, lik zgazi dedu na tramvajskoj i 2 dana poslije hoda po gradu, neki opljacaju milione dobiju 5 godina izadju za 4 i zive ko hadzije... Realno sa blagim kaznama nije moguce postici normalno uredjenje u drzavi kada je svakako moralni nivo ljudi na nuli, jedino sto ih moze natjerati na normalan nacin ponasanja su sto strozije kazne. Zato uvest smrtnu i to sa vjesanjem na nekom gradskom trgu uz direktan tv prenos kako bi se utjerao strah u kosti svima koji su naumili slicno zlodjelo napraviti.