smrtna kazna za i protiv

Locked
seln

Post by seln »

besana wrote:
seln wrote:
besana wrote:Ja jesam ZA smrtnu kaznu, ali samo i isključivo za pedofile. :x
Ok, sta je pedofilija?

Ma ne seri, matere ti :x
Pazi sta pricas. Nismo ja i ti zajedno molili prolaznike za pola marke.
accent

Post by accent »

Vozdra_123 wrote:
accent wrote:smrtnu kaznu u BiH treba uvesti i za prelazak preko pjesackog kada je crveno, bacanje smeca, bacanje opusaka po ulici, ma za najmanji prekrsaj
jer se drugacije nes narod nemoze nauciti kulturi

ja bi je uveo za sve nabrojano majke mi ne zezam se i to najbolnija sto ima nista metak, struja, injekcija. nego lomaca lagano krvarenje
misilm da bi sa takim kaznama stopa kriminala naglo opala

ili u najmanju ruku odsjecanje udova za preksaje kradje ako vec smrtna nemoze
hebo te ti si gori od mene
ja mislio da sam najveci radikalac :D
ma nismo mi narod za demokratije kod nas treba direkt sakom u glavu, sto bi rambo rekao, a kako drugacije narod pameti nauciti nego radikalnim metodama,
vidis ovog fixatora ko da su ga roditelji u woodstoku pravili
pacifista :lol: budala
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Inace sam za ukidanje, al' posto vidim da se ne mozete dogovoriti :D predlazem sistem korak po korak...nek se prvo ukine u Texasu, zbog mnogobrojnih fulova, a potom u Kini, tamo ti i metak naplate... :D
seln

Post by seln »

Mislim da ova diskusija i argumenti pojedinih "law and order" diskutanata najbolje pokazuje koliko smo daleko od Europe.....ne trebaju nam Brankovici, Spirici i Dodici da nam pokazu koliko smo moralno, emocionalno i politicki ogrubjeli. Savrsena psihopatoloska slika drustva.
ja71

Post by ja71 »

accent wrote: ma nismo mi narod za demokratije kod nas treba direkt sakom u glavu, sto bi rambo rekao, a kako drugacije narod pameti nauciti nego radikalnim metodama,
radikalnim metodama se samo mogu dobiti radikali
fixer

Post by fixer »

accent wrote:
Vozdra_123 wrote:
accent wrote:smrtnu kaznu u BiH treba uvesti i za prelazak preko pjesackog kada je crveno, bacanje smeca, bacanje opusaka po ulici, ma za najmanji prekrsaj
jer se drugacije nes narod nemoze nauciti kulturi

ja bi je uveo za sve nabrojano majke mi ne zezam se i to najbolnija sto ima nista metak, struja, injekcija. nego lomaca lagano krvarenje
misilm da bi sa takim kaznama stopa kriminala naglo opala

ili u najmanju ruku odsjecanje udova za preksaje kradje ako vec smrtna nemoze
hebo te ti si gori od mene
ma nismo mi narod za demokratije kod nas treba direkt sakom u glavu, sto bi rambo rekao, a kako drugacije narod pameti nauciti nego radikalnim metodama,
pokazo si se. bilo koja daljna rasprava s tobom bi bila sa mog gledista nepotrebna. ljude kao ti prvo treba obrazovati, pa kad shvate da malj nije jedina opcija i da se s knjigom uradilo vishe neg sa svim ratovima i diktaturama zajedno, onda raspravljat. i jesam pacifista i ponosim se time.
fixer

Post by fixer »

DaysleepeR wrote:
fixer wrote:
DaysleepeR wrote:Smrtna kazna je super sve dok neko nevin ne završi na taj način.

Dakle samim tim je doživotna najbolje rješenje.
o cemu ti pricas? kakav to sistem sebi ima dati za pravo da ubije covjeka, pa taman on pobio milion ljudi. za mene ubiti nekog jer je on ubio nekog prije je isti qurac. po mom misljenju smrtna kazna ne postoji ni zbog chega nego da taj ne bi bio na teretu drzavi. covjek ce svakako provest citav zivot u zatvoru, pa ga je bolje ubiti neg da kosta. najbolji covjek sigurno po mojoj procjeni u proslom stoljecu je bio papa ivan pavao drugi. vidili ste kako je on oprostio svom atentatoru i taj covjek se uspjesno vratio resocializovan. on vishe nikom nije pretnja. pola tih velikih ubica, monstruma je bolesno. zbog chega su bolesni? da nismo i mi kao drustvo malo krivi? ima ljudi kao onaj scott peterson koji je ubio svoju zenu trudnu, koji imaju psihickih poremecaja za koji kazu da su urodjeni. doktori tvrde da on ima neku bolest od koje on nije u stanju nikog voliti. jednostavno covjek kao takav rodjen. on nije kriv sto ga je priroda takvog napravila al po mom ima pravo na zivot. odvojite ga negdje gdje nema mogucnost da nekom nesto uradi lose i pustite ga da zivi. zar smo mi netko tko treba odlucivati tko zivi, tko ne?
nisi ti mene shvatio izgleda

a mislio sam da sam bio jasan

smrtna kazna je super dok neko nevin ne strada, medjutim nemozemo biti 100% sigurni da neko nije nevin stoga nisam za smrtnu
shvatio sam te ja odlicno. interesuje me zbog chega mislis da je smrtna kazna dobra ako strada netko tko je kriv? zbog chega ubijat jos vishe? mislis da ce smrtna kazna biti upozorenje svim koji misle uciniti zlocin pa ce zbog nje odustati?
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=225

zbog takvih sam da se smrtna uvede za svaku sitnicu :D
mostarac

Post by mostarac »

fixer wrote:
DaysleepeR wrote:Smrtna kazna je super sve dok neko nevin ne završi na taj način.

o cemu ti pricas? kakav to sistem sebi ima dati za pravo da ubije covjeka, pa taman on pobio milion ljudi. za mene ubiti nekog jer je on ubio nekog prije je isti qurac. po mom misljenju smrtna kazna ne postoji ni zbog chega nego da taj ne bi bio na teretu drzavi. covjek ce svakako provest citav zivot u zatvoru, pa ga je bolje ubiti neg da kosta. najbolji covjek sigurno po mojoj procjeni u proslom stoljecu je bio papa ivan pavao drugi. vidili ste kako je on oprostio svom atentatoru i taj covjek se uspjesno vratio resocializovan. on vishe nikom nije pretnja. pola tih velikih ubica, monstruma je bolesno. zbog chega su bolesni? da nismo i mi kao drustvo malo krivi? ima ljudi kao onaj scott peterson koji je ubio svoju zenu trudnu, koji imaju psihickih poremecaja za koji kazu da su urodjeni. doktori tvrde da on ima neku bolest od koje on nije u stanju nikog voliti. jednostavno covjek kao takav rodjen. on nije kriv sto ga je priroda takvog napravila al po mom ima pravo na zivot. odvojite ga negdje gdje nema mogucnost da nekom nesto uradi lose i pustite ga da zivi. zar smo mi netko tko treba odlucivati tko zivi, tko ne?
ovo boldirano je tacno, a i iz hiljadu drugih razloga.
Najlakse se vaditi na psihicke poremecaje i slicne nebuloze. Zaista nemam razumjevanje za psihicke tegobe likova koji udju u srednju skolu izvade AK-47 i pocnu neselektivno da ga upotrebljavaju.
Nemam razumjevanje za psihicke tegobe i bolest onih koji iskoristavaju djecu, koji trguju djecom i prodaju ih u bijelo roblje, nemam razumjevanja za psihicke tegobe ratnih zlocinaca i monstruoznih ubica, nemam razumjevanje i ako sam nehuman neka sam, ali ja bi njima urucio cestitku u vidu metka u celo pa nek se hebu.
Sto se tice pape ivana pavla drugog no comment :D
O njemu bi se dalo raspravljati i iz malo drugacijeg ugla ;) Nisam ga ni mrzio ni volio, ali licno mi je bio debelo antipaticna i negativna pojava. Uostalom zar papa (ili bilo koji drugi vjerski poglavar da se ne uvrijede konstitutivni narodi puni vjere u boga :D )moze bit pozitivna licnost :D
fixer

Post by fixer »

mostarac wrote:
fixer wrote:

Najlakse se vaditi na psihicke poremecaje i slicne nebuloze. Zaista nemam razumjevanje za psihicke tegobe likova koji udju u srednju skolu izvade AK-47 i pocnu neselektivno da ga upotrebljavaju.
Nemam razumjevanje za psihicke tegobe i bolest onih koji iskoristavaju djecu, koji trguju djecom i prodaju ih u bijelo roblje, nemam razumjevanja za psihicke tegobe ratnih zlocinaca i monstruoznih ubica, nemam razumjevanje i ako sam nehuman neka sam, ali ja bi njima urucio cestitku u vidu metka u celo pa nek se hebu.
O njemu bi se dalo raspravljati i iz malo drugacijeg ugla ;) Nisam ga ni mrzio ni volio, ali licno mi je bio debelo antipaticna i negativna pojava. Uostalom zar papa (ili bilo koji drugi vjerski poglavar da se ne uvrijede konstitutivni narodi puni vjere u boga :D )moze bit pozitivna licnost :D
smatras li che guevaru pozitivnim likom ili druga tita?
accent

Post by accent »

fixer wrote:
accent wrote:
Vozdra_123 wrote: hebo te ti si gori od mene
pokazo si se. bilo koja daljna rasprava s tobom bi bila sa mog gledista nepotrebna. ljude kao ti prvo treba obrazovati, pa kad shvate da malj nije jedina opcija i da se s knjigom uradilo vishe neg sa svim ratovima i diktaturama zajedno, onda raspravljat. i jesam pacifista i ponosim se time.
:lol: :lol: :lol: koji si ti pacijent :lol:
ti vjerovatno volis da beres cvijece, posto si pacifista, odvest cu te ja na jednu livadu u rajlovcu da beres cvijece, jest da je livada malo zarasla i okruzena zutom trakom (tu traku je gazda stavio da mu ne gazaju travu) ali ne sekiraj se ja cu cuvati strazu, time sto ces ubrati cvijece ucitnit ces valiku uslugu BiH molim te budi patriota :lol: :lol: :lol:
fixer

Post by fixer »

o cemu druze ti pricas? sad pokusavas da preneses krivicu za minska polja meni i ljudima kao sto sam ja. e pa dragi moj prijatelju da se mene pitalo nikad se taj rat ne bi ni vodio. da se mene pitalo nikad ta minska polja ne bi bila ni postavljena, niti bi ljudi ginuli u njima. posto su ta minska polja postavljali ljudi kao ti, slobodno ti udji u njih i igraj se koliko ti je volja. ocigledno si krvolocan i oruzija su ti veoma draga, dok ih ja prezirem, pa et imas priliku da se igras s njima.
ate

Post by ate »

PROTIV
jer je kontraproduktivna
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

silovatelji i zlostavljači žena i djece zaslužuju smrtnu kaznu

neki dan čitam da je neki lik silovao curicu staru 11 godina
to maltretiranje je trajalo godinu i pol
e sad nek mi neko kaže da taj pedofil ne zaslužuje da ga objese
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

Definitivno sam za smrtnu kaznu.
mostarac

Post by mostarac »

fixer wrote:
mostarac wrote:
fixer wrote: o cemu ti pricas? kakav to sistem sebi ima dati za pravo da ubije covjeka, pa taman on pobio milion ljudi. za mene ubiti nekog jer je on ubio nekog prije je isti qurac. po mom misljenju smrtna kazna ne postoji ni zbog chega nego da taj ne bi bio na teretu drzavi. covjek ce svakako provest citav zivot u zatvoru, pa ga je bolje ubiti neg da kosta. najbolji covjek sigurno po mojoj procjeni u proslom stoljecu je bio papa ivan pavao drugi. vidili ste kako je on oprostio svom atentatoru i taj covjek se uspjesno vratio resocializovan. on vishe nikom nije pretnja. pola tih velikih ubica, monstruma je bolesno. zbog chega su bolesni? da nismo i mi kao drustvo malo krivi? ima ljudi kao onaj scott peterson koji je ubio svoju zenu trudnu, koji imaju psihickih poremecaja za koji kazu da su urodjeni. doktori tvrde da on ima neku bolest od koje on nije u stanju nikog voliti. jednostavno covjek kao takav rodjen. on nije kriv sto ga je priroda takvog napravila al po mom ima pravo na zivot. odvojite ga negdje gdje nema mogucnost da nekom nesto uradi lose i pustite ga da zivi. zar smo mi netko tko treba odlucivati tko zivi, tko ne?
smatras li che guevaru pozitivnim likom ili druga tita?

za razliku od pape, koje to po defaultu ne moze biti jer vjerske zajednice su zlo :D, ova dva lika su apsolutno pozitivni ;)
ate

Post by ate »

Faruk wrote:silovatelji i zlostavljači žena i djece zaslužuju smrtnu kaznu

Tacno je da taj tip ne zasluzuje nista bolje.
Ali nije pitanje da li to on zasluzuje vec sta ces smrtnom kaznom postici.
atko

Post by atko »

ate wrote:
Faruk wrote:silovatelji i zlostavljači žena i djece zaslužuju smrtnu kaznu

Tacno je da taj tip ne zasluzuje nista bolje.
Ali nije pitanje da li to on zasluzuje vec sta ces smrtnom kaznom postici.
E tu na scenu ulete "borci" za ljudska prava i u ime boga, ljubavi i bla bla bla proguraju zakon po kojem se tom "covjeku" treba pomoci, znas on ima genetske poremecaje koji ga tjeraju na to, hajmo ga lijeciti, pruziti mu kap ljubavi bozije i tako drzava u narednih 5 godina spicka na tog kretena stotine hiljada maraka... a u medju vremenu djevojcica koja je silovana ima vec 16 godina zivot joj je pakao... traume su nesnosljive ona postaje ili prostitutka ili narkomanka ili oboje napusta skolu krsi zakon... :(

Zato, metak u celo pedofilu :x ... sta se time postize:

-Jedno govno manje na teretu drzave i drustva (metak obavezno naplatiti)
-Poruka ostalim pedofilima
-Zrtva zna da ima ruka pravde koja radi svoj posao
Ergot

Post by Ergot »

Da li ste za smrtnu kaznu na forumu? Recimo, cerecenje umjesto baniranja, i sl.
danas

Post by danas »

Ergot wrote:Da li ste za smrtnu kaznu na forumu? Recimo, cerecenje umjesto baniranja, i sl.
i to javno :D
i nek prodaju ulaznice, mozda sakupe para za pristojan sever :-)
Ergot

Post by Ergot »

danas wrote:
Ergot wrote:Da li ste za smrtnu kaznu na forumu? Recimo, cerecenje umjesto baniranja, i sl.
i to javno :D
i nek prodaju ulaznice, mozda sakupe para za pristojan sever :-)
Mogu se i prodavati kilogrami mljevenog smrtno kaznjenog mesa. Dragi Carlin.
alen_zenica

#322 smrtna kazna za i protiv

Post by alen_zenica »

Bi li trebalo opet uvesti smrtnu kaznu i šta vi mislite o tome ..
Smrtna kazna! to je suvise blago za neke kojima je prijeko potrebna.
Image
Image
campa_xxx

#323 Re: smrtna kazna za i protiv

Post by campa_xxx »

Ja sam za ekstremne kazne u svemu, pocev od saobracajnih kazni pa sve do ubistva itd. Pogledajte malo kazneni zakon u Hrvatskoj...
alen_zenica

#324 Re: smrtna kazna za i protiv

Post by alen_zenica »

teško je stoki dokazati nešto. jedino sila pomaže.
sesalmir

#325 Re: smrtna kazna za i protiv

Post by sesalmir »

Definitivno sam ZA. I generalno sam za sto vece kazne, mislim danas je ovo presmjesno, lik zgazi dedu na tramvajskoj i 2 dana poslije hoda po gradu, neki opljacaju milione dobiju 5 godina izadju za 4 i zive ko hadzije... Realno sa blagim kaznama nije moguce postici normalno uredjenje u drzavi kada je svakako moralni nivo ljudi na nuli, jedino sto ih moze natjerati na normalan nacin ponasanja su sto strozije kazne. Zato uvest smrtnu i to sa vjesanjem na nekom gradskom trgu uz direktan tv prenos kako bi se utjerao strah u kosti svima koji su naumili slicno zlodjelo napraviti.
Locked