Pravni fakultet
- Deriguz
#301 Re: Pravni fakultet-UPIS
Jedna od gorih skupstina na kojoj sam prisustvovao,... lobi maksimalan ... strasno 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#302 Re: Pravni fakultet-UPIS
Ama sto je najsmjesnije meni je ustavno lagano.mirzanek wrote: Ma nije ti ustavno teško ako ga ućiš po skripti.Ja sam ga skoro cjelog po skripti položio,a iz građanskog da naučiš cjelu knjigu napamet opet možeš pasti.Nisam ga ni ja položio,al imam neke testove koji su bili predhodnih godina ,pa ću i njih naučiti
Drugi put se nisam mogla sjetiti neke recenice koja je super vazna i oborio me.
Imam strah od njega majkemi.
Gradjansko je meni ok, kopija rimskog haman, ali zadaci...
A bracno i r/s ne zelim ni da spominjem...
Bracno mi je godinu zeznulo, jer sam ga vukla do juna naravno, i nisam se mogla skoncentrisati na druge stvari, znam da mi to ne valja ali sta cu...
r/s spremam za cetvrtak...po drugi put pa cemo vidjeti.
U ponedjeljak ekonomska, koja meni nije teska ali je uzasno dosadna (a sta nije dosadno na pravu). I ne znam zasto tolika halabuka oko e.p. kako je najtezi predmet.
-
mirzanek
#303 Re: Pravni fakultet-UPIS
Ja sam bračno odma položio,a roditeljsko iz drugog puta,a što se tiće ekonomske i meni je nekako je pravo teško pamtiti.ladyblue18 wrote:Ama sto je najsmjesnije meni je ustavno lagano.mirzanek wrote: Ma nije ti ustavno teško ako ga ućiš po skripti.Ja sam ga skoro cjelog po skripti položio,a iz građanskog da naučiš cjelu knjigu napamet opet možeš pasti.Nisam ga ni ja položio,al imam neke testove koji su bili predhodnih godina ,pa ću i njih naučitiJa znam prve 4 glave, izasla prva dva roka, prvi put nisam znala da se mora pisati pa sam ja pocela da pricam i on me tu obori kao nema vremena da me slusa.
![]()
Drugi put se nisam mogla sjetiti neke recenice koja je super vazna i oborio me.
Imam strah od njega majkemi.![]()
Gradjansko je meni ok, kopija rimskog haman, ali zadaci...istu fobiju imam i kod stvarnog i nasljednog...zadaci...
A bracno i r/s ne zelim ni da spominjem...![]()
Bracno mi je godinu zeznulo, jer sam ga vukla do juna naravno, i nisam se mogla skoncentrisati na druge stvari, znam da mi to ne valja ali sta cu...
r/s spremam za cetvrtak...po drugi put pa cemo vidjeti.
U ponedjeljak ekonomska, koja meni nije teska ali je uzasno dosadna (a sta nije dosadno na pravu). I ne znam zasto tolika halabuka oko e.p. kako je najtezi predmet.
- bez_ideje
#304 Re: Pravni fakultet-UPIS
Eh,evo mene,ucim rim
Ma nije meni to problem nauciti nikakav....prvu parcijalu sam naucila za 10 tak dana ,i izasla kod Irene i polozila iz prve .....drugu sam vec nekoliko puta procitala.znam sta je sta....izlazim 10 tog....pa ako ne polozim,opet na drugi rok ....
A dpr....nisam ni izlazila do sad,pretpostavila sam da je lagan .pa ostavila da se "kiseli"
....polozit cu ja to ,nego ne volim onaj osjecaj kad znas da neMa jos jedan rok
btw. zna li se sta,imal fajde od peticije,il je to gotova stvar?
Ma nije meni to problem nauciti nikakav....prvu parcijalu sam naucila za 10 tak dana ,i izasla kod Irene i polozila iz prve .....drugu sam vec nekoliko puta procitala.znam sta je sta....izlazim 10 tog....pa ako ne polozim,opet na drugi rok ....
A dpr....nisam ni izlazila do sad,pretpostavila sam da je lagan .pa ostavila da se "kiseli"
btw. zna li se sta,imal fajde od peticije,il je to gotova stvar?
- Irm@
#305 Re: Pravni fakultet-UPIS
lady da sam znala kako je situacija na faxu rekla bih administratorima da te banuju dok ne polozis barem 3
ovo za usp..jasta cu ja da prisustvujem nekim skupstinama gdje se kao pokusava promijeniti sastav usp koji se sastoji od studenata koji po 2 godine studiraju svaku godinu...neka hvala..ja cu svoje na vrijeme da zavrsim pa nek oni i dalje "brane" studente
ovo za usp..jasta cu ja da prisustvujem nekim skupstinama gdje se kao pokusava promijeniti sastav usp koji se sastoji od studenata koji po 2 godine studiraju svaku godinu...neka hvala..ja cu svoje na vrijeme da zavrsim pa nek oni i dalje "brane" studente
- ladyblue18
#306 Re: Pravni fakultet-UPIS
Irm@ wrote:lady da sam znala kako je situacija na faxu rekla bih administratorima da te banuju dok ne polozis barem 3![]()
![]()
![]()
- Deriguz
#307 Re: Pravni fakultet-UPIS
nidje veze irma, sta ti fali da se malo angazujes ... zbog takvog razmisljanja je i ostao isti sastav USP-a
-
elSaik
#308 Re: Pravni fakultet-UPIS
Od ljudi iz tvoje smjene i ne očekujem ništa bolje.Irm@ wrote:lady da sam znala kako je situacija na faxu rekla bih administratorima da te banuju dok ne polozis barem 3![]()
![]()
![]()
-
elSaik
#309 Re: Pravni fakultet-UPIS
Ti si ono prva smjena jelde?Deriguz wrote:nidje veze irma, sta ti fali da se malo angazujes ... zbog takvog razmisljanja je i ostao isti sastav USP-a
- bez_ideje
#310 Re: Pravni fakultet-UPIS
JEl to ono ...ne druzim se s vama ,vi ste druga smjena

- Sarajevo89er
#311 Re: Pravni fakultet-UPIS
Ja ne znam apsolutno nikoga novog iz prve smjene.Oni su za mene potpuna nepoznanica.
- ladyblue18
#312 Re: Pravni fakultet-UPIS
Buduci da sam prvi semestar provela u drugoj smjeni mogu reci da je razlika izmedju prve i druge, nebo i zemlja.
U prvoj se raja mnogo vise zeza i nekako ima puno vise "raje" i pomognu stvarno kad ti nesto treba, dok druga...
U drugoj kad god dodjes jedni te isti likovi sjede u prvih recimo 5 klupa, prica se samo o tome ko je sta naucio, solidarnost 0, previse je nekih napuhanih faca...
I na drugoj godini se znalo desiti kada je izborni, neke vjezbe koje imamo jedni nakon drugih, opet iste one face u prvim klupama...zapitam se imajul oni rezervirsana ta mjesta.
Sjecam se mi jednom izlazimo iz kabineta, ulazi druga smjena i guraju se ovi iz prvih klupa da uhvate mjesto da im ko ne sjedne...ja gledam zbunjeno
.
Ali hajde nadam se da im bar cemu sluzi to guranje u prve klupe.
Uglavnom razlika neuporediva, i totalno opustenija atmosfera u prvoj smjeni, bar svako ima sansu da sjedi u prvim klupama.
U prvoj se raja mnogo vise zeza i nekako ima puno vise "raje" i pomognu stvarno kad ti nesto treba, dok druga...
U drugoj kad god dodjes jedni te isti likovi sjede u prvih recimo 5 klupa, prica se samo o tome ko je sta naucio, solidarnost 0, previse je nekih napuhanih faca...
I na drugoj godini se znalo desiti kada je izborni, neke vjezbe koje imamo jedni nakon drugih, opet iste one face u prvim klupama...zapitam se imajul oni rezervirsana ta mjesta.
Sjecam se mi jednom izlazimo iz kabineta, ulazi druga smjena i guraju se ovi iz prvih klupa da uhvate mjesto da im ko ne sjedne...ja gledam zbunjeno
Ali hajde nadam se da im bar cemu sluzi to guranje u prve klupe.
Uglavnom razlika neuporediva, i totalno opustenija atmosfera u prvoj smjeni, bar svako ima sansu da sjedi u prvim klupama.
-
stolac-SARAJEVO
#313 Re: Pravni fakultet-UPIS
A jesu vala ovi iz druge smijene papci
.To je seljak do seljaka,to kad ulazi u kabinet to se pokolje,to bude mrtvih
Zivjela moja druga smjena
P.S.
U ponedeljak ce se saznati sve (tako su mi rekli) o prenosu ispita i socijalnom roku.
Zivjela moja druga smjena
P.S.
U ponedeljak ce se saznati sve (tako su mi rekli) o prenosu ispita i socijalnom roku.
-
elSaik
#314 Re: Pravni fakultet-UPIS
Više je: družim se samo s knjigom, jer sam druga smjena.bez_ideje wrote:JEl to ono ...ne druzim se s vama ,vi ste druga smjena![]()
![]()
-
elSaik
#315 Re: Pravni fakultet-UPIS
Joj treba mi ovaj rok ko Romeu Julia, ocam'.stolac-SARAJEVO wrote: P.S.
- bez_ideje
#316 Re: Pravni fakultet-UPIS
Samo da se pohvalim-ja sam prva smjena
E znaci u ponedeljak je biti il ne biti......jo o o o o j memo,strefit ce me nesto
p.s -da priupitam ove iz druge smjene,jel i vi igrate kamare sa indexima i tucete se oko stola kad je upis ocjena ?
E znaci u ponedeljak je biti il ne biti......jo o o o o j memo,strefit ce me nesto
p.s -da priupitam ove iz druge smjene,jel i vi igrate kamare sa indexima i tucete se oko stola kad je upis ocjena ?
- Sarajevo89er
#317 Re: Pravni fakultet-UPIS
Ljudi,molim vas da pitam nešto.Kada će početi rok za upis na sljedeću godinu (u mom slučaju drugu) i da li se tu mora šta plaćati ako sam redovan (ne samofinancirajući)?I ako je odgovor da,gdje se to uplaćuje i kako?
-
elSaik
#318 Re: Pravni fakultet-UPIS
Bit će velika obavijest šta i kako moraš uraditi. Uglavnom ti je, ja mislim, 100KM upis + 5KM osiguranje. Osiguranje plaćaš u prostoriji, kad prođeš Lučićev kabinet pa odmah lijevo. Školarinu uplaćuješ u poštu na račun fakulteta.
- Irm@
#320 Re: Pravni fakultet-UPIS
nisam htjela da komentiram ali drag si mi pa cu ti odgDeriguz wrote:nidje veze irma, sta ti fali da se malo angazujes ... zbog takvog razmisljanja je i ostao isti sastav USP-a
ma ne bih da mi cijeli studij zavisi o tome..a jesam probala (da nisam ne bih ni govorila-ne volim ljude koji pricaju u prazno) i kad sam vidjela ko tamo i kako kolo vodi rekla sam ne hvala
i svima isto kazem: ako hocete da se angazujete postoji more nevladinih organizacija koji su odlicna odskocna daska..a ne propalo udruzenje koje jos jednom ponavljam ne zna ni pronaci glagol "braniti" u rjecniku a kamoli da zna sta znaci
@lady: ma znam bona zezam se
a za ovo oko prvih redova..ja vazda sjedim u prvim redovima vazda mi neko sacuva mjesto
- ladyblue18
#321 Re: Pravni fakultet-UPIS
Ma znam.Irm@ wrote: @lady: ma znam bona zezam se![]()
a za ovo oko prvih redova..ja vazda sjedim u prvim redovima vazda mi neko sacuva mjestosolidarnosti uvijek ima samo sto se svako solidarise s onim od koga ce imati koristi..as simple as that
Sto se tice prvih redova, nemam ja nista protiv, mislim ne smeta mi.
Mislim ko si i sta sebi umisljas...
Solidarnosti ima, ali na faxu je uglavnom svako za sebe. "grupice" koje i postoje to su grupice onih koji ostanu otvorenih usta ako se neko usudi da im da 9. ostalo su neka normala raja.
- Sarajevo89er
#322 Re: Pravni fakultet-UPIS
/cut/
Last edited by Sarajevo89er on 08/09/2009 12:35, edited 2 times in total.
- bez_ideje
#323 Re: Pravni fakultet-UPIS
Ima li sta,zna li se sta ?
- MarcusTulliusCicero
#324 Re: Pravni fakultet-UPIS
Sarajevo89er wrote: ...
To mi se i dešava jer su vidjeli da žarim i palim sa ocjenama i uspjehom.
...
-
stolac-SARAJEVO
#325 Re: Pravni fakultet-UPIS
Po zadnjim informacijama koje sam dobio maloprije odobren je prenos dva ispita al od oktobarskor roka definitivno nema nista.Eto