Krst vs. Dzamija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jasmin.gacic

#301 Re: Krst vs. Dzamija

Post by jasmin.gacic »

Ne oni ne progone oni prijavljuju policiji, a na forumima pricaju o tome i kritikuju. Ne vidim da se neko trza na kriminal na Ciglanama, vec je dzamija problem
margina

#302 Re: Krst vs. Dzamija

Post by margina »

jasmin.gacic wrote:@margina

A ko si ti da te se pita? Malo mi zvucis marginalizirano.

Gdje je ta vasa peticija da se protjeraju razno razni kriminalci koji se okupljaju u okolnim kafanama. Recimo ti neki dileri, reketaci i slicni. Mozda ih se bojis ili ste u talu?
Onda bi citavo Sarajevo trebala pokrenuti peticiju za kriminalce. Taj posao, valjda,treba da radi policija a ne ja. A sto bih se bojala? Kad sam prezivjela rat, treba da se bojim njih? Bojim se jedino za svoju djecu, u kakvoj ce drzavi rasti, skolovati se i zivjeti. U skoli im mozda padne prozor na glavu zato sto nema para za popravak, obrazovanje je super, ali ce mozda u mektebu nauciti vrednote zivota (higijenu i.....ne znam sta jos ono rekose) i zamoliti Allaha da nam svima pomogne u ovoj korimpiranoj i nacionalno raspadnutoj drzavi u kojoj je jedina vrijednost koliko si nacionalista i koliko pljujes po drugima. Eto, toga se bojim! I, naravno, bojim se da mi djecu ne zbodu nozem ili upucaju u tramvaju, ispred skole, ispred kuce, dzamije..... I onda jos da kazu : NISTA MI NE MOZETE.
HomeArt

#303 Re: Krst vs. Dzamija

Post by HomeArt »

margina wrote:
sahan wrote:
pitt wrote:mene zanima koja je procedura (ako je ikako i ima) koju IZ radi da odluci gdje treba dzamija? jel to ono volja imama, zelja par vjernika....ili je kao u normalnim zemljama da se uradi ozbiljna analiza potreba tog naselja i grada kao cjeline?
Dzamije ne pravi IZ (kao institucija). Svaka dzamija ima svog vakifa, pojedinca ili grupu ljudi (dzamtlija) koja je izgradila dzamiju, odrekla se dijela svoga imetka u korist izgradnje dzamije. Posao Isalamske zajednice je da prije svega pomogne pri prikupljanju potrebne dokumentacije. Ima i posebna sluzba pri Rijasetu IZ CIA (Centar za islamsku arhitekturu) koja nadgleda izgradnju i vodi racuna da se svi propisi pri projektovanju i izgradnji ispostuju. Kad se zavrsi izgradnja CIA dzamiju pregleda i primi kao objekat sto znaci da su zadovoljeni svi propisi. Jos jedan posao IZ je da postavi imama koji ce predvoditi namaz u dzamiji. To je mozda i najvaznija obaveza IZ jer ona time vodi racuna da je tumacenje i prakticiranje vjere u duhu prakse i obicaja bosanskih muslimana a u okviru postojecih priznatih pravnih tumacenja islama (mezheba).

Nadam se da ti je nesto bar malo jasnije.

Ma nisam ja promasila, ti si sigurno imam.

Svasta, sto ti je to toliko cudno. Pa sve ovo mozes naci na internetu ako te samo zanima. Nisam imam nego obican dzematlija.

Ali evo ti jos jedna informacija da vidis kako nemora sve biti smak Svijeta zbog ove dzamije.

Dzamija je kao sto si vjerovatno vidjela okruglog oblika sa ravnim krovom a munara kockasta kao magrebska. Eh sad, ima posebna ograda od inoksa okolo krova dzamije sa kojeg ce za kisnih dana padati kapljice kao vodena zavjesa, a munara je dizajnirana tako da ima mali milion kockica koje su obasjane (kandilji) kao da je Jonathan Ive dizajnirao (glavni Apple-ov dizajner). Sad samo da te podsjetim da se ramazan uvlaci u ljetne mjesece pa kad se za kisnih noci upale kandilji i obasja ta vodena zavjesa a ti sa dragim setas po toploj ljetnoj noci i kisici eto ti romantike, pa volja ti u dzamiju volja ti u setnju jedino ako ti se proguli kakva pevaljka iz kafica to mozda pokvari ugodjaj al sta ces...
delightful

#304 Re: Krst vs. Dzamija

Post by delightful »

molim vas da se suzdrzite od zacatavanja, medjusobnog vrijedjanja, nacionalizma, rasizma, seksizma, i ostalih izama. hvala :)
_tulumba_

#305 Re: Krst vs. Dzamija

Post by _tulumba_ »

oooo koliko komentara samo oko gradnje jedne dzamije, mjesta iz kojeg se samo dobro siri, mir i postovanje...
nista, koliko vidim, zbog broja protivnika vjerskih objekata (prvenstveno dzamija) najbolje je da se tu onda napravi neka rupcaga u kojoj ce gostovati "zvijezde" ex-yu neba, i u kojoj ce gostovati Ceca, Seka, Dragana, Jana...pa da se ovi sto se ovdje ubijaju od dosade i provode sate u "borbi za slobodu" mogu malo opustiti i uzivati u nusproizvodu nusproizvoda muzike iliti turbofolku....no eto, posto vjerujem da se ni tako nesto nece dozvoliti(hvala Bogu), onda izgleda ostaje nam opet da se svadjamo...kako to, samo mi, Bosanci znamo....
ko moze bolje od Bosanaca ili onih koji misle da imaju nesto protiv njih, da napravi od muhe slona... :-) :bih: :bih: :bih:
pike

#306 Re: Krst vs. Dzamija

Post by pike »

_tulumba_ wrote:oooo koliko komentara samo oko gradnje jedne dzamije, mjesta iz kojeg se samo dobro siri, mir i postovanje...
:lol: :lol: :lol: :lol:

Dobar nema sta...

Zar nema i previse dzamija u Sarajevu, bilo bi lijepo koji park napravit ili koju biblioteku.

Hocel' se fakat ova dzamija graditi ili nece, posto vidim da je dosta ljudi protiv.
HomeArt

#307 Re: Krst vs. Dzamija

Post by HomeArt »

pike wrote:
_tulumba_ wrote:oooo koliko komentara samo oko gradnje jedne dzamije, mjesta iz kojeg se samo dobro siri, mir i postovanje...
:lol: :lol: :lol: :lol:

Dobar nema sta...

Zar nema i previse dzamija u Sarajevu, bilo bi lijepo koji park napravit ili koju biblioteku.

Hocel' se fakat ova dzamija graditi ili nece, posto vidim da je dosta ljudi protiv.
Ima i biblioteka u sklopu ove dzamije.
Dindi

#308 Re: Krst vs. Dzamija

Post by Dindi »

amrica wrote:
Tesssa wrote:Image

ako je ovo bosanska tradicija, onda sam ja Sharon Stone :oops:

AAAAAA, nije valjda ovo dzamija? Pa poslije one dvije nakarade na Alipasinom i na Otoci, nisam mogla zamisliti da se moze pojaviti nesto ovako ruzno i NEPRIPADAJUCE nasem podneblju i nasem gradu.
Boze sacuvaj, ti dzamiju samo gledas kao fizicki objekat, lijepa ili ruzna, za mene je ona puno vise, bas se lijepo uklapa u moderni ambijent na ciglanama, moderene ciglane, moderna dzamija, bas super, voljela bih da i ti osjetis tu ljubav prema vjerskim objektima, prema vjeri, prema sebi i drugima. Ti se ocigledno sprdas sa ovom temom i izrugujes, vidim ocajna si a dzamija ce se ipak akobogda napraviti :). Extra
Topla voda

#309 Re: Krst vs. Dzamija

Post by Topla voda »

sad se sjetih na sta me ovo arhitektonsko rjesenje podsjeca.veoma lici na sank na aerodromu sarajevo,u prizemlju.
mozda je isti projektant.ne znam jel ovo neka sluzba u IZ projektuje,il rade preko konkursa?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#310 Re: Krst vs. Dzamija

Post by mIRCerka »

Ne bih rekla da to projektuje IZ...vidi Carsijsku u Kaknju
Image

evo ovdje link za vecu sliku http://test.rijaset.ba/images/stories/F ... Kakanj.jpg
punto

#311 Re: Krst vs. Dzamija

Post by punto »

giga wrote:Ja ne vidim dovoljno veliku razliku između izgradnje

- velikog krsta na Zlatistu

i

- dzamije na Merhemica trgu

Vi?
Halalite, nemam vremena da citam 13 strana ove diskusije, ali kada vidjeh ovo pitanje, muka mi dodje u stomaku.

Kazes nevidis razliku izmedju gradnje krsta za cetnicku bagru sto je 4 godine ubijala nam djecu i civile, hinjski sa brda, i gradnje dzamije za vjernike koji su bili primarna meta ove pijane, divlje bagre, i koji su kroz DONACIJU SVOJIH NOVACA islamskoj zajednici, unutar pravnog okvira BiH dobili dozvolu za izgradnju vjerskog objekta?

Ova izjava se ne moze nazvati samo neinformiranom, ili neintelignetnom, ova izjava i pitanje su krajnji bezobrazluk i primjer koliko covjek moze biti nazadan.
Prema tebi koji ne vidis nikakvu razliku, ne osjecam mrznju, nego duboko zaljenje zajendno sa dozom mucnine.
callmethebreeeze

#312 Re: Krst vs. Dzamija

Post by callmethebreeeze »

na ovom forumu se spominjao brojod stotinjak dzematlija na cignlanama, da li ti ljudi stvarno imaju toliko love da su mogli svojim donacijama pokriti kompletnu gradnju?
Dindi

#313 Re: Krst vs. Dzamija

Post by Dindi »

callmethebreeeze wrote:na ovom forumu se spominjao brojod stotinjak dzematlija na cignlanama, da li ti ljudi stvarno imaju toliko love da su mogli svojim donacijama pokriti kompletnu gradnju?

Pa nisu mogli sve donirali iz svog dzepa ali su sigurno skupili pozamasnu sumu novca jer se to godinama skuplja. Ne znam na sta ciljas, ali pored donacija sa Istoka za izgradnju dzamija ne vjerujem da treba drzavni novac.
mIRCerka

#314 Re: Krst vs. Dzamija

Post by mIRCerka »

Da li je iko kontaktirao Rijaset?
Nije. Sve je ovo supljiranje supljiranja radi.
Dindi

#315 Re: Krst vs. Dzamija

Post by Dindi »

Ne razumijem, jel vama smeta lokacija dzamije, dzamija uopste ili vas zanima odakle su sredstva za izgradnju???? Trazite dlaku u jajetu a izgleda da je stvarno nema. Kad bi samo tako bili sumnjicavi i kriticki gledali na sve izgradnje i desvanja u svim drzavnim institucijama pa ni Svicarska nam ne bi bila ravna...
Asana

#316 Re: Krst vs. Dzamija

Post by Asana »

na ovom forumu se spominjao brojod stotinjak dzematlija na cignlanama
Ja vidjeh spominjanje 50 dzematlija. Neise, 50 ili 100, cini mi se premali broj ljudi da bi odlucio u ime svih preostalih stanara tog podrucja.

Ali, kako god: stvari idu planiranim tokom. Cim se prije par mjeseci spomenula izgradnja dzamije na tom mjestu, reka sam da tamo ascare ne spada, nego da ce to prije biti lokacija preko, umjesto obnove Austrijske kuce. Svima je jasno da na parkingu izmejdu zgrada dzamija dodje ko u oko, pa tako sva ova prica kao i zagradivanje prostora a bez pocetka radova, pokazuje da je ovaj cirkus samo uvertira da se nadje kompromis i dzamija izgradi - u parku preko puta. I zaista, projekt dzamije potvrdjuje da je ko nacrtana za tamo :) Sigurna sam da je to od pocetka bilo ciljano mjesto. ali, da se pocelo s tim prijedlogom, kometari bi isli u smjeru - pa zar odmah do katolickog groblja... ali sada ce i to biti prihvaceno, i to s olaksanjem.

Moje cestitke stratezima: a haj'mo sad na vitalna pitanja...
Meshtar

#317 Re: Krst vs. Dzamija

Post by Meshtar »

Dindi wrote:Ne razumijem, jel vama smeta lokacija dzamije, dzamija uopste ili vas zanima odakle su sredstva za izgradnju???? Trazite dlaku u jajetu a izgleda da je stvarno nema. Kad bi samo tako bili sumnjicavi i kriticki gledali na sve izgradnje i desvanja u svim drzavnim institucijama pa ni Svicarska nam ne bi bila ravna...
Isti grade i džamije i tržne centre na svakom koraku. Pomognuti onim koji učestvuju u svim dešavanjima u državnim ustanovama. U tome je problem. Parkova uskoro neće biti, igrališta totalno zapuštena, centri za mlade - 0 bodova. Podizanje vjerskih ustanova svakih 100 metara neće riješiti naše probleme niti će nam djeca biti bolja, kulturnija i obrazovanija. Petak džuma, nedjelja misa.....subota Bazeni...neprocjenjivo i tačno.
mIRCerka

#318 Re: Krst vs. Dzamija

Post by mIRCerka »

Meni licno smeta:
1. Izgradnja sakralnih objekata na svakih 200 metara od budzetskih sredstava. Donacije tipa dzamije na AP mi ne smetaju.
2. Stav velikih vjernika kako su Bosnjaci u Sarajevu religijski ugrozeni, kako su Hrvati u Hercegovini religijski ugrozeni i kako su recimo Srbi u Konjevic polju religijski ugrozeni, pa im bogomolje nicu kao gljive nakon kise, a zjape prazne.
3. Smeta mi sto se iz Budzeta jedne od Sar.opstina izdvojilo 200,000 za obnovu sakralnih objekata, a cijelih 5,000 za obnovu biblioteckog fonda osnovnih skola te opstine.
4. Smeta mi to sto su se i djeca pocela iskoristavati za obiljezavanje teritorija.
5. Strashno mi smeta sto se svako ko kaze jedno slovo protiv izgradnje nekog od slicnih objekata (slicne opaske dobijaju ljudi koji su protiv gradnje crkvi gdje im nije mjesto) ta osoba bude proglasena cetnikom/ustasom/mudzahedinom, sve ovisno o kojem se gradu i kojoj bogomolji radi.
6. smeta mi sto su svi debelo uspavani i tek kad im dodju mashine pod prozor kazu JAOOOOOOO PA OVI CE NESTO DA GRADE...
homo_sapiens

#319 Re: Krst vs. Dzamija

Post by homo_sapiens »

Asana wrote:
na ovom forumu se spominjao brojod stotinjak dzematlija na cignlanama
Ja vidjeh spominjanje 50 dzematlija. Neise, 50 ili 100, cini mi se premali broj ljudi da bi odlucio u ime svih preostalih stanara tog podrucja.

Ali, kako god: stvari idu planiranim tokom. Cim se prije par mjeseci spomenula izgradnja dzamije na tom mjestu, reka sam da tamo ascare ne spada, nego da ce to prije biti lokacija preko, umjesto obnove Austrijske kuce. Svima je jasno da na parkingu izmejdu zgrada dzamija dodje ko u oko, pa tako sva ova prica kao i zagradivanje prostora a bez pocetka radova, pokazuje da je ovaj cirkus samo uvertira da se nadje kompromis i dzamija izgradi - u parku preko puta. I zaista, projekt dzamije potvrdjuje da je ko nacrtana za tamo :) Sigurna sam da je to od pocetka bilo ciljano mjesto. ali, da se pocelo s tim prijedlogom, kometari bi isli u smjeru - pa zar odmah do katolickog groblja... ali sada ce i to biti prihvaceno, i to s olaksanjem.

Moje cestitke stratezima: a haj'mo sad na vitalna pitanja...
Da, da . . .

OSPF-BGP je napisao/la:

Dzamija kao objekat ima edukativni karakter sto je za djecu sa tog prostora jako bitno.

Na Merhemica Trgu su zadovoljene i sve ostale potrebe, imamo kafice, granape, zelenare, butike, knjizare, frizerske salone, shoping centar, parking, prostor za setanje, prostor za kucne ljubimce.... i napokon dosao je red da se zadovolji potreba za dzamijom gradjana koji zive na ciglanama.
Postao/la homo_sapiens dana 01/04/2008 00:52

Mislim da je lokacija za izgradnju dzamije na Ciglanama los izbor. Mnogo funkcionalnija bi bila izgradnja na lokaciji u parku iznad II gimnazije, jer bi bila nekako podjednako udaljena od mnogobrojnih vjernika koji zive i na Ciglanama, ali i na podrucju Dzidzikovca i okoline, jer ni tamo nema dzamije u blizini.
Opce je poznato da se u Sarajevu biraju najbolje lokacije za izgradnju dzamija, a lokacije od parka kod II gimnazije nema bolje !
Uobicajeno, i vec provjereno, kao npr. kod izgradnje dzamije u N.Sarajevu, kod Risale, na mjestu jednog divnog djecijeg igralista i zimskog sankalista za najmladje.
Tako i u parku kod II gimnazije moze lijepo izgledati dzamija, jer je potrebnija vjernicima, nego nasim najmladjim ili setacima. I ne da bude visoka, vec rasprostranjena u prostoru.

Sta ce kome u Sarajevu park ? Nikakve koristi od parkova i ostalih zelenih povrsina, ili kojekakvih gradskih trgova. Sta ce nam parkovi, sta ce nam trgovi. Trebaju nam dzamije. Kasnije cemo uvoziti muslimane da popunjavaju nase dzamije. Ali, prvo dzamije !
mIRCerka

#320 Re: Krst vs. Dzamija

Post by mIRCerka »

kako na dzidziju nema dzamija, pa samo niz bjelave ulicu kad ides imas 3, plus ona na dnu Capajeve, kod Dzamahirije...
parafin

#321 Re: Krst vs. Dzamija

Post by parafin »

jasmin.gacic wrote: Dzamije je su uvijek bile i uvijek ce biti mjesto sijanja pozitivne energije.
Bljak, ponekad se i kakvi pioniri bombaši tu zalome, koji su razocarani sopstvenom nezaposlenosu, stanjem u svijetu, ugnjetavanjem iračkog naroda i afganistanskih talibana pa su im onda, recimo britanski civili legitimna meta jer kao placaju to kroz poreze kojekakve. Pa placamo i mi deminiranje Iraka rame uz rame sa svojim američkim prijateljima pa možemo po istoj toj logici meta biti.

Ali nema to, kao ni ovaj citat odozgo, veze sa Ciglanama. Jasno kao dan, dok se pola ljudi koje ja znam iz tog dijela grada, vode kao OSTALI premda su tu rođeni, tu žive, rade i umrijeće tu, nekakav nepismeni jel ono Zukić, iz fonda tog i tog koji je usred ove neimaštine pun do vrha bog zna cijih para. E ti Zukici kojekakvi, kao iz Nadrealista da su izašli, citiram sa CDa "JA SAM FAKULTET ZA OVO ZAVRŠIO!" u njima dalje klija sjeme koje su nevidljivi Radovan i pokojni Slobodan posijali. I dok nastavljaju četnički posao i ciljano ubijaju svaki trag multietničke i multikonfesionalne Bosne i usput žive kao bubreg u loju, naravno svoji na svome. A moju raju sa Ciglana, ko njih j**e, brojanje krvnih zrnaca im ne ide u korist, kao što recimo meni ide. Svi mi, čiji su se roditelji prije 20 ili bog zna koliko godina volili na nacionalnoj osnovi, svi mi imamo pozdrav iz nacisticke Njemačke, dok gledamo kako nam raju obespravljuju, ne daju im da učestvuju u političkom životu jer nisu dovoljno pažljivo birali svoje roditelje i zato ih naš bajni ustav gura u eto nazovi OSTALE. A džamija na Ciglanama je jedan od mnogobrojnih spomenika u ovoj državi da to tako treba da bude i nikako drugačije.

Gospodo iz rijaseta, a i svi vi što ovdje argumentujete u korist džamije na Ciglanama. Pogledajte istoriju Jevreja nakon Drugog Svjetskog Rata i vidjećete da je jako tanka linija između uloge žrtve i nasilinka.

Ljut sam na reisa, kardinala, premijera jednog, drugog treceg i petog i na sve nas kojima je ova situacija normalna, spusti glavu, nemoj ništa reći jer je za Zukica i njemu slicne, svaka kritika bilo cega muslimanskog ravna zlocinu belih orlova. Budimo realni je***i su nas sve, jad i bijeda svuda oko nas, nepismene ljude srećem po pijaci, pola stanovništva krezavo jer nemaju dostojanstva jer nemaju posla jer nemju para jer ih niko ne poštuje pa ne poštuju ni oni sami sebe pa im je normalno svejedno kako izgledaju. Osmjeh na ulici, bingo. Doveli su i mene koji ovo pišem i tebe koji ovo čitaš u situaciju da laprdamo o tome jeli treba džamija za 5, 10 ili 50 vjernika.t Mi smo dno dna i svi u sebi nosimo gorepomenutu klicu zla. A zbog toga što to u amanet novim generacijama ostavljamo predstoji nam višedecenijski glib.

Kada ti idući put na ulici zapara uši kako petogodišnji klinac najvulgarnije psuje, znaj da je to naša budućnost. Neće nas ovdje sunce ogrijat još dugo, tri evropske unije nama neće pomoći jer smo netolerantni taman onoliko koliko smo prije bili tolerantni. Duh zločina koji se desio na nama i oko nas sada živi u nama i ja ne vidim kako da ge se riješimo i kotarišemo. Građenjem novih džamija? Sigurno ne.

ŠUTI I TRPI I NEMOJ SLUČAJNO NA PROTEST KAKAV DA ODEŠ JER JE TO IPAK ČISTO GUBLJENJE VREMENA. MA J**O TO, HAJMO NA KAFU EVO IMAM PETAKA U DŽEPU, PA MOŽEMO I NA KANTER OTIĆ! VOZDRA ČUJEMO SE! FUJ, POVRAĆA MI SE OD SVEGA! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Last edited by parafin on 15/04/2008 12:20, edited 4 times in total.
callmethebreeeze

#322 Re: Krst vs. Dzamija

mIRCerka wrote:Meni licno smeta:
1. Izgradnja sakralnih objekata na svakih 200 metara od budzetskih sredstava. Donacije tipa dzamije na AP mi ne smetaju.
2. Stav velikih vjernika kako su Bosnjaci u Sarajevu religijski ugrozeni, kako su Hrvati u Hercegovini religijski ugrozeni i kako su recimo Srbi u Konjevic polju religijski ugrozeni, pa im bogomolje nicu kao gljive nakon kise, a zjape prazne.
3. Smeta mi sto se iz Budzeta jedne od Sar.opstina izdvojilo 200,000 za obnovu sakralnih objekata, a cijelih 5,000 za obnovu biblioteckog fonda osnovnih skola te opstine.
4. Smeta mi to sto su se i djeca pocela iskoristavati za obiljezavanje teritorija.
5. Strashno mi smeta sto se svako ko kaze jedno slovo protiv izgradnje nekog od slicnih objekata (slicne opaske dobijaju ljudi koji su protiv gradnje crkvi gdje im nije mjesto) ta osoba bude proglasena cetnikom/ustasom/mudzahedinom, sve ovisno o kojem se gradu i kojoj bogomolji radi.
6. smeta mi sto su svi debelo uspavani i tek kad im dodju mashine pod prozor kazu JAOOOOOOO PA OVI CE NESTO DA GRADE...
slazem se sa svim sto si napisala, samo bih se osvrnuno na ovo podebljano, samo zato sto su dobili donaciju ne mora znaciti da mogu praviti dzamiju kakvu hoce, koliko hoce i gdje hoce.
luciferino

#323 Re: Krst vs. Dzamija

Post by luciferino »

Ovo mi je jedno četvrti post koji pišem...Mene samo interesuju dimenzije džamije, jer je na onolipacnom prostoru moguće izgraditi samo pristojnu trafiku.
callmethebreeeze

#324 Re: Krst vs. Dzamija

luciferino wrote:Ovo mi je jedno četvrti post koji pišem...Mene samo interesuju dimenzije džamije, jer je na onolipacnom prostoru moguće izgraditi samo pristojnu trafiku.
ako sam dobro shvatio clanak u danima, radi se o prostoru velicine 1000 kvadratnih metara, a u pocetku su dzematlije valjda trazile 7 000 kvadratnih metara.
luciferino

#325 Re: Krst vs. Dzamija

Post by luciferino »

callmethebreeeze wrote:
luciferino wrote:Ovo mi je jedno četvrti post koji pišem...Mene samo interesuju dimenzije džamije, jer je na onolipacnom prostoru moguće izgraditi samo pristojnu trafiku.
ako sam dobro shvatio clanak u danima, radi se o prostoru velicine 1000 kvadratnih metara, a u pocetku su dzematlije valjda trazile 7 000 kvadratnih metara.
Ako se zaista radi o onome ograđenom prostoru na Ciglanama, prema mojoj slobodnoj odokativnoj procjeni, prostor je premalen jer valjda mora postojati i neki plato ispred džamije, pa prilaz...nešto ne vjerujem da tamo ima 1000m2...
I gdje se to u Centru može nači čistina od 7000m2?
Locked