Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Lauryn Hill wrote:...hm, wow! Kad je ovoliku polemiku izazvao "McDonald's u Sarajevo", mogu misliti kakva bi eskalacija negativnih komentara nastala da se namjerava otvoriti i Starbucks u Sarajevu!
u Starbucksu je zabranjeno pušenje, a ti stvarno misliš da bi bosanci išli masovno na kafu negdje gdje nemogu i zapalit?
Ma daj, molim te! Da se mene pita, ja bih zabranila pusenje u objektima ovakvog tipa! (Sto naravno, i postoji u nekim drzavama.) Kome se kafa ne pije bez cigarete, neka onda ne zalazi na mjesta gdje je isto zabranjeno. Ili u krajnjem slucaju, neka kupi sebi kafu "to go" pa fino sebi sjedne ispred objekta (naravno, postoje baste ispred vecine Starbucks-ovih objekata koje i jesu namjenjene za ovakve "slucajeve") i pusi svoju cigaretu uz kafu do mile volje!
I da, mislim da bi bosanci pili kafu u Starbucks-u. Zaboravljas da ima toliko ljudi koji ne puse, i mogu podnijeti svoju kafu bez cigarete! A sto se cijene tice,... ne razumijem kako se neko moze buniti u vezi cijene kada i kod nas u nasim "fancy" kaficima kafa kosta i do 5KM!?!?!!!!!
burekodsira wrote:inace dok se siromasni u svijetu zivotom bore za vodu, kao sto smo i mi osjetili, u starbucksu sirom svijeta imaju naredbu da vodu na cesmama/slavinama drze otvorenom cijelo vrijeme tokom radnog vremena!!! razlog kao da se ne skupljaju bakterije u cijevima... majmuni!
Ni u jednom Starbucksu u kojem sam ja bila (SAD) nisam vidjela odvrnutu cesmu i takvo trosenje vode. O cemu ti pricas?
Montana wrote:ma,maja nam izgleda nije dovoljno XXX ovih dana imala. ..aj taj milkšejk.on je ok..
"jebo zemlju bez mc donaldsa"..eto zašto ljudi u njega idu.
u mekdonalds moš svaki dan ić..i tako nedelju dana moš u njemu jest.nakon te nedelje ti se ogadi,neodeš 2 mjeseca više u njega.ima vaki naki amburger i na kraju ti svi isti ukus imaju..a taj tvoj pomes,majo,moš pojest samo kad ga direktno iz ulja izvade.
ja,recimo,burek mogu svako jutro jest i ne kažem nakon nedelje...bljakk
majo,prdiš li i ti kad se napucaš u mc donaldsu..tu u hr?
stvarno ti zavidim na toj količini i veličini tvoje pameti.
alal vera bato.
vidiš za burek, ja mogu jesti hamburger 6 x dnevno.
da se i starbucks i mcdonalds otvore, a bogami i BK raja bi visila tamo. nasi ljudi su toliko zeljni zapada da bi samo to doprinjelo tome.
da se otvori mcd u alti, to je 5 min od one srednje skole na marijin dvoru, 3 minute od filozofskog fakulteta, ima i osnovna skola ondje negdje (mislim, isak samokovlija). a vjerujte nema se gdje otici u pauzama onim od 3 sata izmedju predavanja. naravno da bi isla raja. ko ne voli, nek ne ide brate.
alica.k wrote:da se i starbucks i mcdonalds otvore, a bogami i BK raja bi visila tamo. nasi ljudi su toliko zeljni zapada da bi samo to doprinjelo tome.
da se otvori mcd u alti, to je 5 min od one srednje skole na marijin dvoru, 3 minute od filozofskog fakulteta, ima i osnovna skola ondje negdje (mislim, isak samokovlija). a vjerujte nema se gdje otici u pauzama onim od 3 sata izmedju predavanja. naravno da bi isla raja. ko ne voli, nek ne ide brate.
mozda grijesim al eto.
Ma, sigurno! I vecina ovih ljudi sto govore da im se gadi ili sta-god-vec imaju protiv, mogu se kladiti da bi i oni jeli u Micky D's-u makar jednom! Sve je to ono nase bosansko licimjerje. Jedno se prica.. a drugo se radi!
Sto se mene tice ja podrzavam otvaranje MCD u Sarajevu, zasto ne. Toliko ima stranih firmi i prodavnica i zastupnistava, zasto se ne bi otvorio jedan Mc Donalds u Sarajevu, zasto ne?
Jos jedan restoran za brzu ishranu, kao da ih sada nema dovoljno u gradu. Jedan MCD sigurno nece ugroziti monopol cevabdzinica i ascinica!
Kvalitet hrane u MCD ce provjeravati inspekcija na nacin kako to rade svugdje u svijetu.
Prema tome, nema brige da li cemo se otrovati u POMODORINU, kod ZELJE ili u buducem Mc Donaldsu?
Niko nece tjerati nikoga da jede u MCD, na kraju krajeva svako jede gdje hoce i sta hoce.
alica.k wrote:da se i starbucks i mcdonalds otvore, a bogami i BK raja bi visila tamo. nasi ljudi su toliko zeljni zapada da bi samo to doprinjelo tome.
mozda grijesim al eto.
Ma, sigurno! I vecina ovih ljudi sto govore da im se gadi ili sta-god-vec imaju protiv, mogu se kladiti da bi i oni jeli u Micky D's-u makar jednom! Sve je to ono nase bosansko licimjerje. Jedno se prica.. a drugo se radi!
upravo tako! ne kontam cemu ovoliko protivljenje, ibrete se ljudi ko da bi se otvorila javna kuca u sred grada (a ko zna kako bi na to reagovali, kako smo krenuli) a ne jedan svjetski prepoznatljiv restoran. kao da nema gore stvari od toga.
Volio bi da se hoće otvoriti i kod nas pa ko hoće nek izvoli a ko neće ima šta drugo da bira i neka jede šta je navikao.
Meni je MCD sasvim ok za jednom u 10 dana pojesti hamburger i pomfrit. Pa ni čevape ne jedem ćešće nego jednom u 10-15 dana.
cevapi su gori od MC'd ...najgore meso je fasirano....a MC'd je ipak malo kavlitetnije meso...drugo je sto oni u USA jedu tri puta dnevno, sve im se odvija u auto iz auta..
FaceOff wrote:Kako god i dalje drzim da je McDonald's u Sarajevu vise nego potreban.
Kao sto neko ranije spomenu...nepostojanje McDonald's-a u Sarajevu odasilje jasnu sliku potencijalnim investitorima u BiH o kakvoj se drzavi radi.
Kao drugo, uopste ne mislim da bi McDonald's unistio male radnje s tradicionalnom BH kuhinjom...pa postoje ljudi i iz Bosne koji ne vole cevape, pljeskavice, burek... Raznolikost izbora hrane u gradu Sarajevu nikom ne bi naskodila.
Sta vise mislim da ce Banja Luka prije dobiti McDonald's nego Sarajevo, sto je zalosno.
A isto tako McDonald's restorani i nisu pretjerano skupi, jer kad se sve to uporedi i s ovim nasim "fast foodovima" sve to ispadne isto,a sumnjam da bi McDonald's stavio u Bosni cijene identicne onim u Americi, pa cak i Hrvatskoj.
Opet ponavljam, nisam ljubitelj njihove hrane, al ipak treba postojati u Sarajevu i drugim gradovima BiH, sta vise...Tuzla, Mostar, Banja Luka...
Ako je do raznolikosti, glasam za japansku, koreansku, spansku, nepalsku i ostale zanimljive varijacije na temu. McDonnalds je plastika i mast, a ne hrana.
Da, zaista, zasto neko ne otvori japanski restoran ili marokanski, meksicki, itd ? Mc Donalds dobro, ali zar se treba tolika fama oko toga praviti? Ako bude ok, ako ne, pa sta onda?
A da odrzimo referendum da li dovesti McDonald's ili ne
Halo ba, vi raspravljate o jednom obicnom grilu ko da je rijec o kljucnoj stvari koja ce rijesiti sve nase ekonomske probleme u drzavi! Ako hoce nek dodju, niko im to nece niti im zabranjuje, isti uslovi vaze za sve strane investitore, ne znam sto bi oni imali neke posebne. Ako hoce da otvore restoran nek dodju, zakupe ili kupe prostor i nek rade, ako zele, nek ponude fransizu nekome od postojecih restorana brze hrane, ma sta me briga, nek rade sta hoce.
Ne mogu da vjerujem s kolikim zarom neki ovdje prizivaju taj McDonald's
zgembo_sa wrote:A da odrzimo referendum da li dovesti McDonald's ili ne
Halo ba, vi raspravljate o jednom obicnom grilu ko da je rijec o kljucnoj stvari koja ce rijesiti sve nase ekonomske probleme u drzavi! Ako hoce nek dodju, niko im to nece niti im zabranjuje, isti uslovi vaze za sve strane investitore, ne znam sto bi oni imali neke posebne. Ako hoce da otvore restoran nek dodju, zakupe ili kupe prostor i nek rade, ako zele, nek ponude fransizu nekome od postojecih restorana brze hrane, ma sta me briga, nek rade sta hoce.
Ne mogu da vjerujem s kolikim zarom neki ovdje prizivaju taj McDonald's
to.
stvarno ne znam čemu ovolika rasprava. ako hoće i ako imaju računicu, i otvoriti će, bez da se ikoga išta pita. ja lično ne volim, i ne bih u njemu najvjerovatnije jeo nikad...ali kakve to veze ima, kad ima i ko voli. investitor k'o i svaki drugi, i baš zato ne shvatam ni ove koji se grčevito protive ni ove koji misle da će nam to riješiti bilo koji od mnogo problema u gradu i državi.
IMO ne mozes tretirati MCDonalds kao cevabdzinicu Dzenita jer im uloga u svijetu nikako nije ista, otvaranje MCDonaldsa je po meni znak mnogo cega, danas ekonomija i politika idu ruku pod ruku, recimo postoji izjava koja kaze da nikada nisu ratovale dvije zemlje u kojima su otvoreni mcdonaldsi... Naravno da ne mislim da je MCDonalds neki sigurnosni stit ali to ti govori nesto o politici...
Naivno je posmatrati MCDonalds tek kao hamburgere i krompir...