avio karte iz amerike

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Static-X

#301 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

Jel ko imao kaki gadni iskustava ove zime pri putovanju u Bosnu. Meni se vise ne putuje po zimi.
jefferson

#302 Re: avio karte iz amerike

Post by jefferson »

Static-X wrote:Jel ko imao kaki gadni iskustava ove zime pri putovanju u Bosnu. Meni se vise ne putuje po zimi.
Jos uvijek sam u procesu tih gadnih iskustava. Ne znam koji mi bi pa uze kartu za SJJ umjesto za ZAG :x
Static-X

#303 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

jefferson wrote:
Static-X wrote:Jel ko imao kaki gadni iskustava ove zime pri putovanju u Bosnu. Meni se vise ne putuje po zimi.
Jos uvijek sam u procesu tih gadnih iskustava. Ne znam koji mi bi pa uze kartu za SJJ umjesto za ZAG :x
Ja drugog izbora nisam ni imao nego prebaciti se do ZAG inace bi vecinu odmora proveo na airodromiskim klupama :-)
jefferson

#304 Re: avio karte iz amerike

Post by jefferson »

Static-X wrote:
jefferson wrote:
Ja drugog izbora nisam ni imao nego prebaciti se do ZAG inace bi vecinu odmora proveo na airodromiskim klupama :-)
Pa evo i ja sam se prebacio. Ujutro letim Zagreb-Frankfurt-ATL. Tako da mogu stici da predajem navece da me niko ne mjenja. Jebo ih vise aerodrom oni moraju nesto uciniti, tj. iskesat se za bolju opremu!
Dead Man Walking

#305 Re: avio karte iz amerike

Post by Dead Man Walking »

I ja kasnio dan, a mogu reci i samo dan, jer da se nisam sam svadjao s onom iz Croatia Airlines koja mi je cim sam usao gore rekla "nista prije sutra, daj nam broja telefona da te nazovemo kad nesto skontamo, pa et, cujemo se..." ko zna koliko bi to potrajalo. :-) Insistirao sam da se prebacim do Zagreba isti dan, inace ko zna do kad bi "dolazio sutra" jer je sa mnom bilo ljudi koji su dolazili 2-3 puta. Treba zabraniti da prodaju karte za Sarajevo u zimskom periodu, ili bar za one prijepodnevne letove.
Static-X

#306 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

Neznam bil oprema ista pomogla. Vidis ti one magletine i kotline, kaka ce budala rizikovati spustanje. Svabe sigurno nece, jedino nasi jer nemaju gdje sletjeti na drugo mjesto. Ja izgubio dva dana. Prvi dan nadletio nad Sa pa se vratio u minhen. Drugi dan otkazano tako da se moro fatati zagreba.
Bordolini

#307 Re: avio karte iz amerike

Post by Bordolini »

Zna li neko kad ce ova varijanta preko Amsterdama opet poceti. Gdje je zapelo?
Koshpa

#308 Re: avio karte iz amerike

Post by Koshpa »

Bordolini wrote:Zna li neko kad ce ova varijanta preko Amsterdama opet poceti. Gdje je zapelo?
Uskoro, u zavrsnoj je fazi
jefferson

#309 Re: avio karte iz amerike

Post by jefferson »

Dead Man Walking wrote:I ja kasnio dan, a mogu reci i samo dan, jer da se nisam sam svadjao s onom iz Croatia Airlines koja mi je cim sam usao gore rekla "nista prije sutra, daj nam broja telefona da te nazovemo kad nesto skontamo, pa et, cujemo se..." ko zna koliko bi to potrajalo. :-) Insistirao sam da se prebacim do Zagreba isti dan, inace ko zna do kad bi "dolazio sutra" jer je sa mnom bilo ljudi koji su dolazili 2-3 puta. Treba zabraniti da prodaju karte za Sarajevo u zimskom periodu, ili bar za one prijepodnevne letove.
Meni je dobra bio neki indijac na SJJ. kaze: Jel mozete garantovati da sutra nece biti magle! Ona ga je htjela ugrist a meni je doslo da ga pretucem :lol:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#310 Re: avio karte iz amerike

Post by Entropio »

Dead Man Walking wrote:I ja kasnio dan, a mogu reci i samo dan, jer da se nisam sam svadjao s onom iz Croatia Airlines koja mi je cim sam usao gore rekla "nista prije sutra, daj nam broja telefona da te nazovemo kad nesto skontamo, pa et, cujemo se..." ko zna koliko bi to potrajalo. :-) Insistirao sam da se prebacim do Zagreba isti dan, inace ko zna do kad bi "dolazio sutra" jer je sa mnom bilo ljudi koji su dolazili 2-3 puta. Treba zabraniti da prodaju karte za Sarajevo u zimskom periodu, ili bar za one prijepodnevne letove.
Hajd' nam malo opiši to insistiranje i svađanje?

Ja sam čuo od poznanika da oni jednostavno neće da pričaju s tobom... samo ti kažu javićemo ti.
Dead Man Walking

#311 Re: avio karte iz amerike

Tako su rekli i momku koji je cekao i usao ispred mene. I meni je cim sam usao rekla kako nema nista i da dodjem sutra, na sto sam ja rekao da ne zelim dolaziti sutra i opet izvisiti i da po svaku cijenu zelim barem do Zagreba isti dan. Onda ona nesto pocela ko tersati kako je budala sto uopste pokusava pomoci :lol: i ja se onda tu upalio i malo razmaho :D i rekao da joj je to posao, a ako joj se ne svidja nek napusti jer sigurno mnogi jedva cekaju da rade. Onda mi je poturila nesto pod nos da potpisem kao da cu snositi troskove smjestaja u Zagrebu i da idem na svoju odgovornost sto sam i uradio, medjutim dole na cekiranju mi opet nisu htjeli izdati boarding pass jer mi nije promjenila citavu kartu, pa sam se vratio opet gore jos nervozniji i jos poveo ovog sto je bio ispred mene i trazili smo da nam napravi za sutra iz Zagreba sta bilo, a taj dan da cekamo dok ne poleti za Zagreb. U tom trenutku ulazi murija i pita jesul oni zvali. :-) Srecom nisu, nego je neko ko je bio jos nervozniji od mene htio nalemati covjeka sto radi na cekiranju dole. Uglavnom, gospodja je iznenada postala ljubazna i izdala i meni i ovom sto je cekao sa mnom karte, jos nam nudila razlicite opcije. :shock: To je to ukratko, ali je cinjanica da svima kazu "daj broj, nazvacemo te" i vecina na to pristane.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#312 Re: avio karte iz amerike

Post by Entropio »

Dead Man Walking wrote:Tako su rekli i momku koji je cekao i usao ispred mene. I meni je cim sam usao rekla kako nema nista i da dodjem sutra, na sto sam ja rekao da ne zelim dolaziti sutra i opet izvisiti i da po svaku cijenu zelim barem do Zagreba isti dan. Onda ona nesto pocela ko tersati kako je budala sto uopste pokusava pomoci :lol: i ja se onda tu upalio i malo razmaho :D i rekao da joj je to posao, a ako joj se ne svidja nek napusti jer sigurno mnogi jedva cekaju da rade. Onda mi je poturila nesto pod nos da potpisem kao da cu snositi troskove smjestaja u Zagrebu i da idem na svoju odgovornost sto sam i uradio, medjutim dole na cekiranju mi opet nisu htjeli izdati boarding pass jer mi nije promjenila citavu kartu, pa sam se vratio opet gore jos nervozniji i jos poveo ovog sto je bio ispred mene i trazili smo da nam napravi za sutra iz Zagreba sta bilo, a taj dan da cekamo dok ne poleti za Zagreb. U tom trenutku ulazi murija i pita jesul oni zvali. :-) Srecom nisu, nego je neko ko je bio jos nervozniji od mene htio nalemati covjeka sto radi na cekiranju dole. Uglavnom, gospodja je iznenada postala ljubazna i izdala i meni i ovom sto je cekao sa mnom karte, jos nam nudila razlicite opcije. :shock: To je to ukratko, ali je cinjanica da svima kazu "daj broj, nazvacemo te" i vecina na to pristane.
Pa jesi li ti otišao taj isti dan u Zagreb avionom? Jesi li imao let iz Zagreba taj dan?
Dead Man Walking

#313 Re: avio karte iz amerike

Jesam u Zagreb isti dan, ali sa 6 sati zakasnjenja tako da sam zakasnio na ostale letove. U Zagrebu prenocio i nastavio sutradan. Troskove smjestaja sam platio.
Static-X

#314 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

Jesil puno 1000$ za let u Martu (racunajuci da se leti vikendom) ili je to otprilike odgovarajuca cijena?
Static-X

#315 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

anyone? :D
jefferson

#316 Re: avio karte iz amerike

Post by jefferson »

Static-X wrote:anyone? :D
Koja je relacija i koji dani (jel petak, subota ili ned). Kad je povratak? i koji dani? Gdje si kupio?
Koji ti je broj SSN (joking) :lol: :lol:
Static-X

#317 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

jefferson wrote:
Koja je relacija i koji dani (jel petak, subota ili ned). Kad je povratak? i koji dani? Gdje si kupio?
Rekoh u martu, pocetak marta subotu polazak, kraj marta subota odlazak. Relacija da je nekako VA- DC-Minhen (ili bec)-sa. Nije jos kupljeno.
SSN 228-85-6458 :D
BornInHell

#318 Re: avio karte iz amerike

Post by BornInHell »

Static-X wrote:
jefferson wrote:
Rekoh u martu, pocetak marta subotu polazak, kraj marta subota odlazak. Relacija da je nekako VA- DC-Minhen (ili bec)-sa. Nije jos kupljeno.
SSN 228-85-6458 :D
evo brate za 950$ tvoji datumi, tamo ides IAD preko MUC sa LH a nazad sa Austrian preko VIE http://matrix.itasoftware.com/view/flig ... adad078fef da bi uzeo moras zvati travel agenta i dati im farecodes ili pokusaj negdije na netu
Last edited by BornInHell on 15/02/2011 06:15, edited 2 times in total.
samko1974

#319 Re: avio karte iz amerike

Post by samko1974 »

Static-X wrote:Jesil puno 1000$ za let u Martu (racunajuci da se leti vikendom) ili je to otprilike odgovarajuca cijena?
Ako letis do sarajeva mislim da je to skupo jer ja sam prosle godine 24 maja imao let do sarajeva za 1050 dollara.S obzirom da ti imas za mart, mislim da bi trebalo najmanje 100 dollara biti jeftinije ili cak mozda i vise.
melb26sa

#320 Re: avio karte iz amerike

Post by melb26sa »

Dobro je li vi znate da su avio kompanije 1. skresale broj letova time povecavajuci potragu za slobodnim sjedistima >> direktan uticaj na cijene i 2. povecale cijene u prosjeku 15%? Ne znam kako ocekujete cijene od predprosle ili cak prosle godine da ostanu iste?

Ponuda smanjenja, potraznja ista ako ne i veca.
samko1974

#321 Re: avio karte iz amerike

Post by samko1974 »

melb26sa wrote:Dobro je li vi znate da su avio kompanije 1. skresale broj letova time povecavajuci potragu za slobodnim sjedistima >> direktan uticaj na cijene i 2. povecale cijene u prosjeku 15%? Ne znam kako ocekujete cijene od predprosle ili cak prosle godine da ostanu iste?

Ponuda smanjenja, potraznja ista ako ne i veca.
Naravno da ocekujem cjene od prosle godine kad naracujem npr u februaru za ljeto i tako sam radio zadnja tri puta i uvjek sam dobivao proslogodisnje cjene, svaki put kad sam isao jer sam ih ranije to jest na vriejme rezervisao.Ako treba dacu ti i agenciju gdje sam narucivao, samo za ovu godinu ne znam kako ce biti jer nisam se raspitivao posto ove godine ne idem dole.Ali da sam imao u planu ici dosad bi ih vec rezervisao.I najcesce sam letio washington-amsterdam ili muenchen-zagreb-sarajevo.Naravno ako idem bez tog presjedanja u zagrebu onda je najmanje 50-100 dollara skuplje.Ako krenem do kraja maja nikad nisam skuplje platio od 1050 dollara.Jednom je bilo 950 zadnja dva puta 1030 i 1050.Vjerujem da i sada nije vise od 1100 ovom relacijom mozda cak i jeftinije ako odes do kraja maja.A ako ides u julu onda ce biti tesko ispod 1250 dollara .Ovo je sve ako uzmes u obzir presjedanje u zagrebu a bez tog presjedanja bilo bi jos 50-100 dollara skuplje.

P.S Nije da se ocekuje da cjene ostanu iste nego ako narucis karte prije marta onda i jesu najcesce iste proslogodisnje jer avionske kompanije pogotovo croatia arilines najcesce salje nove cjene od kraja febraura ili pocetkom marta tako ako prije kupis bice jos uvijek proslogodisnje cjene.To znam jer nisam jednom to iskoristio nego vise puta .
Static-X

#322 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

Nemogu da vjerujem evo vec 3-4 nase agencije zovem i svi mi daju istu ili cak vecu cijenu od onih koje mogu naci i preko insterneta preko recimo orbits, expidije i sl, za let sredinom avgusta. ~1600$ nema nize :( :-?
melb26sa

#323 Re: avio karte iz amerike

Post by melb26sa »

Static-X wrote:Nemogu da vjerujem evo vec 3-4 nase agencije zovem i svi mi daju istu ili cak vecu cijenu od onih koje mogu naci i preko insterneta preko recimo orbits, expidije i sl, za let sredinom avgusta. ~1600$ nema nize :( :-?
Ja za kraj maja do trece sedmice juna trazim i $1600 je najmanje sto se moze dobiti (da nije 3 dana leta i po 7 sati cekanja na aerodromima). Jedan mi rece da je tada high season pa su cijene takve. :?
Static-X

#324 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

melb26sa wrote:
Static-X wrote:Nemogu da vjerujem evo vec 3-4 nase agencije zovem i svi mi daju istu ili cak vecu cijenu od onih koje mogu naci i preko insterneta preko recimo orbits, expidije i sl, za let sredinom avgusta. ~1600$ nema nize :( :-?
Ja za kraj maja do trece sedmice juna trazim i $1600 je najmanje sto se moze dobiti (da nije 3 dana leta i po 7 sati cekanja na aerodromima). Jedan mi rece da je tada high season pa su cijene takve. :?
Da i to je vec ljetna sezona i ocekuj da ce biti skuplje, al me prosto iznenadilo da recimo orbitz.com da 50$ jeftiniju ponudu ista relacija, nego neka nasa agencija. Dosad uvjek su mi nasi bili povoljniji bar 200-300$ zato naravno i zovemo nase a ovo sad totalno me zbunilo :-)
Dead Man Walking

#325 Re: avio karte iz amerike

Ti se izgleda zaljubio, malo-malo pa trazis kartu. :D Probaj ovdje: 1-415-229-9261
Post Reply