Unicredit - prva prava evropska sramota

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
sposa0408

#301 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by sposa0408 »

beliver wrote:Otišao sam do banke i dobio brojeve.

Ovi meni za isplatu traže jedinstveni broj banke, to je taj što počinje sa 338 i moj broj računa u KM, nadam se da je to broj TEKUĆEG računa, onaj sa 11 cifri..?!
Jedinstveni broj banke je 338000000000072 i u opisu treba biti br tvog podracuna od 11 cifara (obicno pocinje sa 4..........), jako bitna stvar da se primaoc tacno navede
... i eto lova lijeze na racun, garant
atko

#302 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by atko »

kakavdanakneiskustvu wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:VISA/MasterCard revolving kreditna kartica,kako se to koristi,može li mi neko objasniti,laik sam oko ovih stvari,a interesuje me,da li je to uopće pametno imati i koristiti,hvala

zar mi baš niko ne može reći bilo šta o ovome.
Ako ne moras niposto nemoj ;) zavala je to ... npr limit ti je 1000 KM ti ih potrosis i na potroseno ti zaracunavaju kamatu+5% od potrosenog iznosa trebas vratiti ... s tim da to kasnije opet mozes potrositi i tako vratis par rata pa opet potrosis i vazda si na po cetku ... osim toga naplate ti i obradu ... naplacuju ti i uslugu davanja gotovine ... itd itd
Neelix

#303 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by Neelix »

kakavdanakneiskustvu wrote:VISA/MasterCard revolving kreditna kartica,kako se to koristi,može li mi neko objasniti,laik sam oko ovih stvari,a interesuje me,da li je to uopće pametno imati i koristiti,hvala
druze, kartice su zlo. vjeruj mi, jedva sam se iscupao, NIKAD vise necu nijednu da imam - osim obicnog ziro racuna za platu. mislis da imas para, a ustvari trosis novac od banke. a banci jos niko nije ostao duzan.
spokojan

#304 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by spokojan »

kakavdanakneiskustvu

Imas li bolan/bona jos kakvijeh pitanja?
spokojan

#305 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by spokojan »

Ma imas sigurno, mucni malo glavom. Nemoj muciti svoje obozavatelje koje si stekao tako genijalnim pitanjima i izvornom pristojnoscu zahvaljivanja na odgovore.

Daj jedno pitanje please ... daj ... pa cu ti ja pokusati odgovoriti samo da mi se onako lijepo zahvalis.
spokojan

#306 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by spokojan »

ne budi neozbiljan ... daj pitanje iz bankarstva ... kartice, limiti, krediti i to ... pokazi malo respekta za svoje obozavatelje ...
spokojan

#307 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by spokojan »

pitanje "kako si" je iz podrucja bankarstva ... tako velis ... e dabogda mi i djeca tako slabo kontala ...

dedera ... ne ustrucavaj se pitaj nesto o kamatnim stopama, stednji, kreditima, karticama, limitima ...
spokojan

#308 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by spokojan »

zasto mudrujes? svidjaju mi se tvoja pitanja iz bankarstva, shvati to. daj postavi jedno pa da pokusam odgovoriti ...
spokojan

#309 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by spokojan »

nemoj tako tesko prihvacati komplimente i biti tako sumnjicav ... suoci se s genijalnoscu svojih pitanja i dopusti da mi se svidjaju ta pitanja ... nemoj misliti da te zafrkavam ...

Daj pitanje, pa makar i iz mikrokreditnog sektora ...
spokojan

#310 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by spokojan »

covjece ti si ovdje u povlastenom polozaju ... ja te molim da postavis jedno pitanje iz bankarstva ... a ti imas izbor hoces li to uciniti, hoces li uopce odgovarati ili ne, hoces li se potruditi isproducirati jos jedno sjajno pitanje iz bankarstva ili ces temu razvodnjavati ...

Kad ti je dragi Allah dao mogucnost da vedris i oblacis ... daj barem vedri i drzi sunce dostupnim nama koji to zelimo ...
spokojan

#311 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by spokojan »

daj bolan pitanje ... ucini mi radost
spokojan

#312 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by spokojan »

zar ti je zbilja tako tesko postaviti pitanje?

molim te za uslugu, a ti ne zelis izaci u susret.

kako bi pomogao drugome kad je veca usluga u pitanju?

Hajde please ...
spokojan

#313 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by spokojan »

nista. volio bih da si postavio pitanje iz bankarstva, ali nisi.

pricekat cu da svojim uobicajenim ritmom na ovoj temi postavis neko pitanje iz bankarstva. nadam se da cu biti dovoljno brz da prvi odgovorim. ako ti to bude tesko uciniti, da ne bi ispalo kako si na kraju popustio, zamoli nekoga drugog da pod drugim nickom postavi pitanje.

Pozdrav do tada.
mahalas505

#314 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by mahalas505 »

Mala sirena wrote:
b@tto wrote:
Mala sirena wrote:Evo sad provjerih, primljena poruka o limitu za visu classic 6.7. i obavijet o iznosu koji ce mi skinuti 20.7. Koliko ja znam limit se na visa classic ne povecava bez zahtjeva klijenta.
ja još nisam dobio poruku.
fino ih zoves dnesvno tri puta, najbolje ti je onu poslovnicu u bivsem sipadu u titovoj i mori ih dok ne otkriju zasto nema poruke, a ako ima voditelja racuna ili osobnog bankara onda zovi njega/nju. ja recimo nisam mjesecima dobila izvod na mail, ali kako redovno dobivam sms nije mi ni bitno.
Malo sam nesto istrazivao oko visa kartica i nadjem na ovaj post gore. Uglavnom, poenta je pa da li klijent mora da zove 2-3 dnevno da mi bi saznao neku banalnu informaciju o svom racunu? Pa valjda ja kao klijent placam njima usluge, a ne oni meni.
sanjas

#315 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by sanjas »

vozdra...da vas pitam da li je iko od vas imao slucaj da mu banka odbije pare koje niste dobili prilikom dizanja sa bankomata...
naime tokom praznika sam dizao novac i bankomat je bio prazan i nije mi isplatio pare ali je taj iznos odbio sa racuna...
puna_casa

#316 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by puna_casa »

kiki-miki wrote:Da ne otvaram novu temu: koja je banka najbolja za otvaranje tekućeg računa?
Nakon što sam probala, i imala račune kod 80% banaka kod nas, sada mislim da je za klijente bolja (uvjetno rečeno) je manja banka. Dakle oni koji imaju manje klijenata, kako fizičkih, tako i pravnih lica. Imaju vremena da im se posvete, ne prave pitanja oko sitnica, ažurni su maksimalno...
Za mene je to trenutno FIMA banka, ali neka i drugi iznesu misljenje
leigh

#317 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by leigh »

Odnesi slip koji si dobila iz bankomata, i napravi prigovor u poslovnici, izaće ti u susret, pare budu vraćene kroz 7 dana. Barem meni jesu.
akcija007

#318 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by akcija007 »

Meni je tako bilo , nisam imao slip i cekao sam poravnavanje bankomata odnosno neki uredjaj pored bankomata koji biljezi sve uspjesne i neuspjesne transakcije i nije mi isplatio novac i povukao mi novce s racuna. ja sam otisao u poslovnicu teta je nazv<ala Mostar i rekli su mi da je navecer poravnavanje odnosno saldiranje bankomata koliko je para isplatio i sl... i sutra me zvali da su vratili pare nisam nikakvu reklamaciju pisao.
kriticarka_nikova

#319 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by kriticarka_nikova »

Hocu da predjem u ovu banku, pa ko ce mi objasniti sta se sve dobije od kartica u ovoj banci i koliki su limiti na karticama, ako je plata npr.900-1000 KM ?
Zux

#320 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by Zux »

kriticarka_nikova wrote:Hocu da predjem u ovu banku, pa ko ce mi objasniti sta se sve dobije od kartica u ovoj banci i koliki su limiti na karticama, ako je plata npr.900-1000 KM ?
Dobijes karticu koju zelis (Maestro ili Visa Electron). Interesantna glupost je da ne mozes obje imati odjednom, osim ako vec imas Maestro i uzmes Jes paket i uz njega ces dobiti Visu onda mozes imati obje debitne kartice. Ja sam relativno zadovoljan, osim sto im neki sluzbenici nisu sposobni, ali to je slucaj u svim bankama. Limit zatrazi u visini plate, jer mislim da ti nece veci odobriti, ali zatrazi obavezno jer ne daju ga po automatizmu. Jes paket sam dugo odbijao, ali onda mi se ukazala potreba za internet bankarstvom, jer tako mozes imati svakodnevni uvid u svoj promet na racunu, a i placati razne racune. Taj paket je 6 KM, a recimo samo internet bankarstvo + obrada racuna su preko 5 KM. U Jes paketu imas jos i besplatnu (bez upisnine, clanarine) Visa classic, onda ima i pomoc na cesti, i jos stosta.
shalla

#321 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by shalla »

Zux wrote:
kriticarka_nikova wrote:Hocu da predjem u ovu banku, pa ko ce mi objasniti sta se sve dobije od kartica u ovoj banci i koliki su limiti na karticama, ako je plata npr.900-1000 KM ?
Dobijes karticu koju zelis (Maestro ili Visa Electron). Interesantna glupost je da ne mozes obje imati odjednom, osim ako vec imas Maestro i uzmes Jes paket i uz njega ces dobiti Visu onda mozes imati obje debitne kartice. Ja sam relativno zadovoljan, osim sto im neki sluzbenici nisu sposobni, ali to je slucaj u svim bankama. Limit zatrazi u visini plate, jer mislim da ti nece veci odobriti, ali zatrazi obavezno jer ne daju ga po automatizmu. Jes paket sam dugo odbijao, ali onda mi se ukazala potreba za internet bankarstvom, jer tako mozes imati svakodnevni uvid u svoj promet na racunu, a i placati razne racune. Taj paket je 6 KM, a recimo samo internet bankarstvo + obrada racuna su preko 5 KM. U Jes paketu imas jos i besplatnu (bez upisnine, clanarine) Visa classic, onda ima i pomoc na cesti, i jos stosta.
Plus odobrenje duplog limita (primanja na tekući račun x 2)...
1987vendetta

#322 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by 1987vendetta »

Neki od Vas ce primjetiti, neki nece, ali ovo je moj prvi post na ovoj stranici. Covjek dozivi lose iskustvo, pa se mora negdje "ispuhati".. Evo otprilike sta je bilo..

Pošto svakodnevno koristim internet, te želim u potpunosti iskoristiti sve ono što mi se nudi, nedavno sam počela kupovati preko interneta. S obzirom da nemam vlastitu debitnu niti kreditnu karticu, kupovinu najčešće obavljam posredstvom prijatelja i poznanika. Danas sam odlučila da i ja sebi nabavim karticu, tako da stvari koje naručujem preko interneta ne stižu na adrese mojih prijatelja, nego na moju. Otišla sam u Unicredit banku na adresi Zagrebačka 2-4 , upitala gospodina koji radi na šalteru “Voditelji računa” o dokumentima potrebnim za otvaranje kartice koju ću koristiti za kupovinu na internetu. Gospodin mi je rekao koji dokumenti su mi potrebni, te sam se uputila u dalju “potragu”, jer sam željela sve završiti u jednom danu. Sa potrebnim dokumentima sam otišla u Unicredit banku koja se nalazi u ulici Maršala Tita 48, došla na istoimeni šalter (gore navedeni), sjela, dala dokumente i ličnu kartu zaposlenici i rekla :”Želim predati zahtjev za otvaranje debitne kartice”.. Gospođica je uzela dokumente, I počela ih unositi u kompjuter, usput me ispitujući podatke kao što su broj telefona, ime oca, itd… To je trajalo oko 10 minuta. Zatim me je upitala gdje sam zaposlena. Ja sam joj odgovorila da nisam u radnom odnosu, niti sam student, I da baš zbog toga želim debitnu karticu, a ne kreditnu. S podsmjehom me je upitala: “A, gospođice, kako ste Vi to onda zamislili”? Opet sam joj objasnila da želim karticu na koju ću moći uplatiti novac, te isti taj novac, podići kad mi je to potrebno, kupovati s karticom preko interneta, ili koristiti karticu u nekoj stranoj državi, ako ne želim na put nositi gotovinu. Objasnila sam joj, i to da sam prije nepunih dva sata, već bila u poslovnici na Kovačičima, i da mi je gospodin rekao da mogu dobiti takvu karticu kakvu tražim. Zaposlenica mi je rekla da sačekam, da će ona otići i provjeriti sa direktoricom. Nakon 15 minuta, gospođica se vratila, te mi saopštila da mi jedino može otvoriti štednu knjižicu, i da je zvala poslovnicu u ulici Zagrebačka, i da su joj oni rekli da nije niko dolazio da pita za debitnu karticu s kojom će kupovati preko interneta. Ja, već očito isfrustrirana tim ponašanjem postavljam pitanje: “Jel’ to Vi meni govorite da lažem”? Ona odgovara: “Došlo je do nekog nesporazuma”. Opet joj objašnjavam da sa štednom knjižicom ne mogu postići to što želim, uzimam svoje dokumente, a gospođica me ispraća riječima: “To Vam neće ni u jednoj banci odobriti, to što Vi tražite”. Ta ista gospođica me je na početku razgovora mogla upitati šta želim, te mi odmah objasniti da Unicredit nije u stanju da pruži takve usluge, poštediti me vremena i živaca potrošenih uzalud. Nakon čitavog događaja, uputila sam se u drugu banku, rekla što želim, gdje mi je ljubazna zaposlenica odmah isprintala zahtjev, te mi objasnila koja vrsta kartice je najbolja za mene i zašto. Ispunila sam zahtjev, predala dokumenta, I nakon 5 minuta izašla iz banke sa osmijehom na licu. Ne smatram da Unicredit treba pružiti usluge koje ne posjeduju, ali isto tako, trebaju edukovati svoje zaposlenike, ako oni već ne znaju neke osnovne stvari, da druge ne ubjeđuju u nešto što nije tačno. Poučena ovim iskustvom, iskreno se nadam da više nikada neću morati da objašnjavam nekome nešto 5 puta, te da nikada neću doći u potrebu da poslujem sa ovom bankom.
Last edited by 1987vendetta on 14/02/2010 02:33, edited 1 time in total.
Don Quixote

#323 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by Don Quixote »

E nek' si im se nagovorila! ;-)
Salim se, razumijem te, isto kao i 99% ljudi na forumu o cemu se radi i slazem se da je frustrirajuce.
Isto tako je zalosno da jedna kompletna institucija dubi ugled u ocima javnosti, od koje zivi, zarad nepismenog kovna/ice bez ikakvih interpersonalnih i prodavackih vjestina i sposobnosti, postavljenog da radi sa klijentima od kojih bi ga trebalo skloniti sto dalje.

BTW... Komitent sam Unicredit Zagrebacke banke vec duzi niz godina i zaista jos nikada nisam imao problema sa njima... Ni po kojem osnovu... Ali eto, valjda imam srece, sta li?
1987vendetta

#324 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by 1987vendetta »

Moze biti da te sreca prati sto se njih tice, mene je danas glava zaboljela.. Covjek se osjeca isto mulac najveci, ubjedjujem se sa zenskom, onda nesto razmisljam: "Pa ona je isla na fax, ucila je to 4 godine, valjda zna bolje od mene.." Onda skontam da sam ja bila u pravu. Inace, ja sam odmah mislila otici u ovu drugu banku (necu da navedem ime, ispast ce da mi je zelja samo da njih hvalim, a Unicredit ukopavam), ali je moj tata isto kao i ti, jedan od rijetkih, koji je prezadovoljan njihovom uslugom. I danas su me svi nagovarali da odem i da se zalim, cim su mi primili zahtjev u drugoj banci, al nekako mi glupo otici tamo samo da se svadjam, pa je ipak pismo bolja solucija..
Don Quixote

#325 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by Don Quixote »

Ili da im samo posaljes klince neka im prozore polupaju. ;-)
Ja, stvarno, nemam problema. Zadnjih 9-10 godina mi ni izvjestaj nije zakasio a da ne kazem sta vise od toga...
Al' et'... :zoka:
Post Reply