SUBOTA, 09.02.2008., 13.00h, ISPRED KATEDRALE
- TheWatcher
de shvati poentu poruke pa pisi 
- Better Man
Revolucija je počela. Zar je trebalo da se desi ubistvo jednog nevinog mladog bića, pa da se nešto pokrene. Ovaj današnji protest nesmije biti zadnji, već treba ga ponoviti i tad treba da bude ne 3 hiljade i kusur ljudi, već minimum 100 hiljada ljudi, jer samo tako možemo promjeniti stanje u društvu.
Last edited by Better Man on 09/02/2008 19:18, edited 1 time in total.
- Irm@
ja... zensko sam...i to popricno nejaka mrsava... ali da gledam kako nekoga josh dijete ubijaju jednostavno ne mogu ni pomisliti da bih tako uradila...
meni je jako zao Denisa i njegove jadne majke... danasnji protest nadam se da je pomogao...mada cisto sumnjam...ali ono zbog cega ja isti ne podrzavam je jer je morala pasti mrtva glava da bi se narod digao na noge...e to je meni najstrasnije... a vjerujem da je medju onima koji su protestvovali bilo i ljudi koji su to noc bili u tramvaju...
i da... ima ljudi koji su danas protestvovali a sutra ce opet sjediti i gledati...
meni je jako zao Denisa i njegove jadne majke... danasnji protest nadam se da je pomogao...mada cisto sumnjam...ali ono zbog cega ja isti ne podrzavam je jer je morala pasti mrtva glava da bi se narod digao na noge...e to je meni najstrasnije... a vjerujem da je medju onima koji su protestvovali bilo i ljudi koji su to noc bili u tramvaju...
i da... ima ljudi koji su danas protestvovali a sutra ce opet sjediti i gledati...
- Irm@
cula sam isto danas u tramvaju, troli i kod djeda i nene...TheWatcher wrote:poruka za ljude koji su bili u tramvaju onu vece kada je Denis ubijen : dabogda mjesecima ne spavali i imali najgore nocne moreda je bilo ko u tom trenutku ucinio bilo sta to bi dijete sada bilo zivo jer su ga prvo tukli a tek onda je proboden nozem ... nek vas bude stid i sramota
nadam se da ce bar neko od vas ovo procitati i prepoznati se
P.S.
treba napisati peticiju Miroslavu Lajceku neka vrati ovlasti policiji koju su imali u Titovo vrijeme tj. pendreke u ruke i udri po burezimalijepi Tito i njegov socijalizam ... trazili ste demokratiju pa evo vam je ...
- TheWatcher
sarajevo je na zalost pokazalo i svoje lice onu vece kada je to dijete ubijenoIrm@ wrote:ja... u biti zensko sam...i to popricno nejaka mrsava... ali da gledam kako nekoga josh dijete ubijaju jednostavno ne mogu ni pomisliti da bih tako uradila...
-
jolia
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/saraje ... entra.html
evo iskupili su se nekako prepravili su navode iz proslih vijesti
- TheWatcher
#jolia wrote:http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/saraje ... entra.html
LEUT
09.02.2008, 19:10
STID I SRAM NEK BUDE UREDNISTVO DNEVNIK.HR...SMATRAO SAM VAS ZA OZBILJNIJU MEDIJSKU KUCU....IMAM OSJECAJ DA JE VAMA IZ HRVATSKE DRAGO DA SE OVO DESILO SAMO DA BI IMALI RAZLOGA SIRITI NACIONALIZAM....SRAMOTA JEDNA...JA SAM KATOLIK ,BOSANAC SARAJLIJA I SIGURAN SAM DA U SARAJEVU NEMA NACIONALIZMA NITI ICEGA SLICNOG ALI KRIMINALA ZNAM DA IMA...ON NE POZNAJE VJERU,NACIJU NITI ISTA SLICNO.....STID NEK VAS BUDE....SVE VAS KOJI OVO UBISTVO POSMATRATE IZ UGLA NACIONALIZMA....RADI VAS JE I POCEO RAT....DUSMANI STE...
ovo je razlog zasto su ispravili ... zbog ovog leuta i jos mnogih koji su ih bombardovali mejlovima nakon njihovog priloga ... ne vjerujem da su to uradili jer su ZELJELI nego sto su MORALI ...
- Faust
Bilo je čast biti danas dio grupe građana koja protestvuje, iskreno, bez ijedne ideologije iza leđa, sponatano okupljanje, pokazivanje nakupljenog bijesa i ogorcenja.
No, današnji protest nije dovoljan. Cijeli proces suđenja ubicama treba pratiti. Treba naučiti protestvovati i kod manje tragičnih događaja: javno reći šta mislimo.
No, današnji protest nije dovoljan. Cijeli proces suđenja ubicama treba pratiti. Treba naučiti protestvovati i kod manje tragičnih događaja: javno reći šta mislimo.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
I Zenica i Tuzla...obuca wrote:krenulo je i ne treba da stane. kamencic je poceo da se kotrlja. OVO TREBA PONOVITI. KALESIJA i TRAVNIK SU BILI SA NAMA.![]()
zvizdicu jesi li potpisao peticijuili si samo buljio
cula sam i Bihac isto
-
Shirin
evo sad gledam dnevnik na novoj i čekam hoće li se izviniti za one jučerašnje debilne izjave, ali nisu direktno. Prikazali su samo snimak sa protesta i rekli da je nekolikio hiljada stanovnika izašlo u grad radi protesta zbog ubista denisa kojeg su ubili mladići koji ga nisu poznavali ( znači ovaj put nije bilo ni Hrvata, ni Bošnjaka, tako da su barem malo utjecali oni naši silni mailovi da se promjeni slika jadnim ljudima koji gledaju tu novu
- Lincoln-Burrows
lijepo sto je onoliko gradjana bilo na ulicama Sarajeva. Za pohvalu. To pokazuje da je mnogima dosta anarhije u gradu da ljudi vole svoj grad i zele nesto poduzeti.
Mislio sam ne pisati o sljedecem ali moram, jace je od mene. Interesantno je da niti jednog bradonje niti jedne zene umotane u mahramu ne vidjeh medju tolikim ljudima, a kad je protestirati za tamo neke Alzirce dignu se svi, vidis ih na hiljade. Pa nemogu vjerovat da i njih ne interesira sigurnost u gradu, ili je malac pogresne vjere pa ih nije briga??
Mislio sam ne pisati o sljedecem ali moram, jace je od mene. Interesantno je da niti jednog bradonje niti jedne zene umotane u mahramu ne vidjeh medju tolikim ljudima, a kad je protestirati za tamo neke Alzirce dignu se svi, vidis ih na hiljade. Pa nemogu vjerovat da i njih ne interesira sigurnost u gradu, ili je malac pogresne vjere pa ih nije briga??
- TheWatcher
e te bradonje i te umotane nisu sarajlije niti sarajkeLincoln-Burrows wrote:lijepo sto je onoliko gradjana bilo na ulicama Sarajeva. Za pohvalu. To pokazuje da je mnogima dosta anarhije u gradu da ljudi vole svoj grad i zele nesto poduzeti.
-
klixober
Mislim da je i to neki oblik predrasude.Ja sam itekako vidio zamotanih zena,muslimanki.Lincoln-Burrows wrote:lijepo sto je onoliko gradjana bilo na ulicama Sarajeva. Za pohvalu. To pokazuje da je mnogima dosta anarhije u gradu da ljudi vole svoj grad i zele nesto poduzeti.
-
jefferson
A nemoj tako o njima, oni su tu da nam pomognu!Lincoln-Burrows wrote:lijepo sto je onoliko gradjana bilo na ulicama Sarajeva. Za pohvalu. To pokazuje da je mnogima dosta anarhije u gradu da ljudi vole svoj grad i zele nesto poduzeti.
- Tesssa
jedno su zamotane zene, muslimanke, a drugo su ovi o kojima Lincoln-Burrows prica...komeba wrote:Mislim da je i to neki oblik predrasude.Ja sam itekako vidio zamotanih zena,muslimanki.Lincoln-Burrows wrote:lijepo sto je onoliko gradjana bilo na ulicama Sarajeva. Za pohvalu. To pokazuje da je mnogima dosta anarhije u gradu da ljudi vole svoj grad i zele nesto poduzeti.
Ali ovome nije mjesto na ovoj temi, definitivno, okrenut ce se prica u drugom pravcu
-
b.boja
oprosti ali ovo ti nije na mjestu,zena pored mene je bila pokrivena, i jecala je u suzama, druga starija zena je trazila sliku Denisa i nosila je cijelo vrijeme.jefferson wrote:Lincoln-Burrows wrote:lijepo sto je onoliko gradjana bilo na ulicama Sarajeva. Za pohvalu. To pokazuje da je mnogima dosta anarhije u gradu da ljudi vole svoj grad i zele nesto poduzeti.
-
to_the_roots
pokusavam shvatiti poentu poruke, ali mi ne polazi za rukom. nije moguce nesposobnu policiju odjednom osposobiti obicnim pendrekom.TheWatcher wrote:de shvati poentu poruke pa pisi
- Lincoln-Burrows
Točno to, razumjeli su to svi jako dobrodinchy84 wrote: jedno su zamotane zene, muslimanke, a drugo su ovi o kojima Lincoln-Burrows prica...
Ali ovome nije mjesto na ovoj temi, definitivno, okrenut ce se prica u drugom pravcu
-
klixober
Pa rece covjek da nije bilo zena sa maramama na glavi,a ja sam ih vidio dosta cijelo vrijeme na protestu.Pitanje uopste nije korektno.dinchy84 wrote:jedno su zamotane zene, muslimanke, a drugo su ovi o kojima Lincoln-Burrows prica...komeba wrote:Mislim da je i to neki oblik predrasude.Ja sam itekako vidio zamotanih zena,muslimanki.Lincoln-Burrows wrote:lijepo sto je onoliko gradjana bilo na ulicama Sarajeva. Za pohvalu. To pokazuje da je mnogima dosta anarhije u gradu da ljudi vole svoj grad i zele nesto poduzeti.
- TheWatcher
policija je sposobna al nema ovlasti za to ... ako nisi znao il znala ako jedan obican policajac ( ne specijalac ) samo cvoku opali nekome ( bilo kome ) taj neko ( pa makar bio i taj sto je ubio Denisa ) ima pravo da ga tuzi i da taj policajac izgubi posao zbog toga ...to_the_roots wrote:pokusavam shvatiti poentu poruke, ali mi ne polazi za rukom. nije moguce nesposobnu policiju odjednom osposobiti obicnim pendrekom.TheWatcher wrote:de shvati poentu poruke pa pisi
- vedderedi
sjecam se da smo negdje na pocetku dogovaranja oko ovoga rekli da cemo biti zadovoljni ako se pojavi i 50 ljudi, jer cemo znati da toliko ljudi ima u Sarajevu, na svu srecu vidjeli smo danas da ima puno vise LJUDI u ovom graduanakadabra wrote:LJUDI USPJELI SMO!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
fixer
ja smatram da su forumasi sax-a dokazali da su sposobni da se organizuju i da naprave demostacije. trebamo nesto organizirat da i dalje se nastavi sa ovakvim dogadjajima. ovaj forum zaista posjecuju sve normalni ljudi i kao takvi trebali bi biti primjer ostatku. zato mislim da sax treba i dalje da bude primjer a mi saxovci bi trebali biti prvi u osudama nepostenja, nemorala i kriminala. izuzetna stvar je sto iza ovog svega ne stoji nikakva nacionalna stranka tako da nash glas je u biti najobjektivniji.