in33sa wrote:anakadabra wrote:
Stojimo u tišini ispred Denisove škole palimo svijeće i brišemo suze tek prolazi papak u crnom Fiat Bravu i onako kroz otvoreni prozor psuje majku okupljenoj dječici. Nakon nekih dvadesetak minuta prolazi drugi papak u crvenom Pasatu Njemačke registracije otvara vrata i također psuje majku i sve redom djevojčicama iz Denisovog razreda koje su došle popaliti svijeće koje su se u međuvremenu ugasile. Kao da njegovo dijete sutra ne može biti žrtva ovog malog žutog monstruma.
Ne mogu to shvatiti nikako

Iz kog razloga?? mislim, zasto su psovali??
Ne razumijem, smetao im je skup podrske, smetaju im svijece, smeta im sta???
Smetalo im je sve skupa, šta da očekuješ kad građani okrenu glave...
...još neka mi neko kaže da se ne trebam stiditi grada u kome sam rođen, odrastao, školovao se u njemu, branio ga, i živim ovdje.
A svi nazovi GRAĐANI ovog grada treba da se zamisle, hoće li njihovo dijete danas sutra ući u tramvaj, neki kafić, manje osvjetljenu ulicu ili pak park ili će im neko zbosti dijete nožem i rasporiti ga nasred Ferhadije a drugi okrenuti glavu.
Možda ne treba hrabrosti za suprostavljanje, ali ja VAS pitam treba li od 70 ljudi samo da jedan da izjavu šta se dogodilo a ostali šute.
E PA GOSOPDO SUGRAĐANI SRAM I STID TREBA DA VAS BUDE.
Okretali ste glavu 1992 (velika većina) i govorili kako neće nama to da se desi, pa se ipak desilo i još uvijek okrećete glavu.
Pitam se, jeste li zaslužili da VAM bude bolje?!