PEUGEOT servis u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
AS_sa
#301 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
to ti je nesto vezano za filter klime ja mislim ... vjerovatno zrelo za zamjenu ..
- Miki123
#302 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ambrozija wrote:Momci, pomoc. Danas mi se na 308-ici pojavilo Anti-pollution. Zna li neko u cemu je problem i sta je to uopce?
U pitanju je dakle Peugeot 308, 1.6 HDi, 2008. godiste. Nisam osjetila nikakve promjene tokom voznje, vuce isto, zvuk motora je isti, ali sam zabrinuta.
FAP filter.
-
Mr.Fundamental
#303 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Anti-pollution znači da imaš neki problem sa motorom. Bez dijagnostike nemoguće je tačno reći šta je, jer može biti FAP filter, EGR ventil, da je katalizator začepljen, lamda sonda...a možda je nešto bezazleno tipa greška na elektronici, pa treba samo resetovat. Uglavnom na pregled što prije.
-
Ambrozija
#304 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Hvala svima na odgovorima. Vec sutra idem na servis.
Jesu li ti filteri i ventili i ostalo nabrojano skupi
Jesu li ti filteri i ventili i ostalo nabrojano skupi
-
Mr.Fundamental
#305 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Jesu, ako je FAP u pitanju, njegovo čišćenje ti je oko 250 KM.
-
technoGeek
#306 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Prvo u servis pa nek vide da li ti fali aditiva za FAP filter. Ako je to u pitanju, nadolit ce i reci ce ti kako se dalje treba izvrsiti regeneracija. Kad zavrsis sve, makar jednom mjesecno izadji na otvoreni put i potjeraj auto, izvlaci brzine i drzi ga na vecoj brzini odredjeno vrijeme. Tako ces osigurat pravilnu regeneraciju filtera i nece biti problema sem sto ces nadoljevati aditiv. Moze biti da je otisao i senzor na boci od aditiva, a on pregorijeva ako boca ostane prazna.
Najgora solucija je ako on ode, ne isplati se uzimati zamjenski te je bolje dati 200-300 maraka da se on skine i ukine greska preko softwarea. Malo ce vise dimiti, ali nista u velikim kolicinama kao golf dvica sa milion kilometara.
Najgora solucija je ako on ode, ne isplati se uzimati zamjenski te je bolje dati 200-300 maraka da se on skine i ukine greska preko softwarea. Malo ce vise dimiti, ali nista u velikim kolicinama kao golf dvica sa milion kilometara.
- respo
#307 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
ljudi ba sta vam je to je do goriva jer je ne cisto
moj savjet ti je prvo da ga malo na autoput "propuses" i vidis hoce li to nestati
inace prvo ti se pojavi anti pollution fault pa onda moguce da ti se pojavi "catalytic convertor" ovako nesto
e tu ti je moguce lambda sonda i ostale stvarcice ali kao sto rekoh malo ga propuses na otvorenoj cesti pa vidi
moj savjet ti je prvo da ga malo na autoput "propuses" i vidis hoce li to nestati
inace prvo ti se pojavi anti pollution fault pa onda moguce da ti se pojavi "catalytic convertor" ovako nesto
e tu ti je moguce lambda sonda i ostale stvarcice ali kao sto rekoh malo ga propuses na otvorenoj cesti pa vidi
- munja.ba
#308 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
zanima me da li neko zna gdje popraviti panoramski krov za peugeot 206
slika krova

slika krova

- respo
#309 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
pa kad bi rekao sta mu je mozda bi mogao i sam napraviti
-
Ambrozija
#310 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Nisam stigla danas na servis, uglavnom nisam ga danas ni vozila. Hvala svima na savjetima i pomoci, ovih dana cu ga odvuci na servis da vidimo sta nije uredu.
@respo
Upozorenje se i upalilo nakon autoputa. Bila sam jucer u Zenici, i kad sam isla i kad sam se vracala sve je bilo u najboljem redu, dakle vozila sam po autoputu 120-130 na sat. Nakon Zenice sam svratila do prijateljice, kada sam krenula od nje vidim Anti -Pollution fault.
@respo
Upozorenje se i upalilo nakon autoputa. Bila sam jucer u Zenici, i kad sam isla i kad sam se vracala sve je bilo u najboljem redu, dakle vozila sam po autoputu 120-130 na sat. Nakon Zenice sam svratila do prijateljice, kada sam krenula od nje vidim Anti -Pollution fault.
- respo
#311 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
pa kazem ti malo provozaj po autoputu al ga drzi malo u vecim obrtajima da to "propuse"
i slobodno idi u servis i garantujem ti da ce ti reci da je do kvaliteta goriva
je li ti se pojavljivalo catalyctic convertor fault?
- munja.ba
#312 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Popucali djelovi od plastike.respo wrote:pa kad bi rekao sta mu je mozda bi mogao i sam napraviti
@Ambrozija
Meni je javljo istu gresku, kod mene je bilo probuseno crijevo na vise mjesta.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
-
Ambrozija
#313 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Bila jutros na servisu...Bio si u pravu...Rekose mi da je kvalitet goriva, sve ostalo je OK, i kao s vremena na vrijeme ce mi se to pojavljivati ali da ne brine. Trebam li brinuti? Ne vjerujem bas tim majstorimarespo wrote:pa kazem ti malo provozaj po autoputu al ga drzi malo u vecim obrtajima da to "propuse"
Nije mi se pojavljivao catalyctic convertor fault, sta je to?
-
technoGeek
#314 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Taj drugi fault ti je kad ode katalizator. Uglavnom dobro je pa je gorivo, probaj promijeniti pumpu, i nekad i u gradu stisni kroz brzine, ne samo radi FAP filtera, nego i ostalih stvari da se ne bi skupljala garez 
-
Ambrozija
#315 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Koju pumpu preporucujes? Sipala sam do sada na OMV-u i na HIFItechnoGeek wrote:Taj drugi fault ti je kad ode katalizator. Uglavnom dobro je pa je gorivo, probaj promijeniti pumpu, i nekad i u gradu stisni kroz brzine, ne samo radi FAP filtera, nego i ostalih stvari da se ne bi skupljala garez
I naravno, hvala puno na savjetu
- respo
#316 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
catalyctic converter fault nema veze sa katalizatorom (mislim ima al nije to sto technogeek govori)
ako ti se to pojavi otisla ti je lambda sonda u najvecem broju slucajeva a i ne mora znaciti
nego moze biti i to da se garez nakupila i onda ona ocitava pogresno
sta ti se tu desi je da ti prigusi i ugasi auto i onda ga ugasis upalis i sve "ok"
munja
zar ne mozes sam zalijepiti te plastike?
ako ti se to pojavi otisla ti je lambda sonda u najvecem broju slucajeva a i ne mora znaciti
sta ti se tu desi je da ti prigusi i ugasi auto i onda ga ugasis upalis i sve "ok"
munja
- munja.ba
#317 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
nemogu, popucale su zabice sto drze staklorespo wrote: munja
-
Ambrozija
#318 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Naslutit ces...Nemoj da mi se to desavarespo wrote:catalyctic converter fault nema veze sa katalizatorom (mislim ima al nije to sto technogeek govori)
I hvala na objasnjenju, ali ja vam to nista ne shvatam. Jedino sam shvatila da moram ugasiti i upaliti auto
- respo
#319 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
koje zabice?
one plasticne sto ulazi dio u dio pa se siri?
ako je to naruciu servisu ili na otpadu nadji i pravi
- respo
#320 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
onda ambrozija ako ne kontas mozemo na kafu 
- munja.ba
#321 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
mislim da su te, sutre cu ti slikati pa vidi jesul terespo wrote:koje zabice?
- Haris033
#322 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ambrozija nema FAP filter jer joj je mašina ista kao kod mene.Miki123 wrote:Ambrozija wrote:Momci, pomoc. Danas mi se na 308-ici pojavilo Anti-pollution. Zna li neko u cemu je problem i sta je to uopce?
U pitanju je dakle Peugeot 308, 1.6 HDi, 2008. godiste. Nisam osjetila nikakve promjene tokom voznje, vuce isto, zvuk motora je isti, ali sam zabrinuta.
FAP filter.
- Haris033
#323 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Sipam naftu (već godinu i po) na HIFi i Petrolu, i do sada nisam imao nikakvih problema... Znam samo da mi je jaran, a koji radi u BLOK-u, rekao da nipošto ne sipam gorivo iz OMV pumpi.Ambrozija wrote:Koju pumpu preporucujes? Sipala sam do sada na OMV-u i na HIFI(Na HIFI samo kad nemam vremena, ili sam u zurbi pa ne odem do OMV-a). Neko mi rece da je najbolja El Tarik...
I naravno, hvala puno na savjetu
-
Ambrozija
#324 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Drugi si koji me danas na forumu zove na kafu, ali cini se da cu s tobom da mi objasnis oko autarespo wrote:onda ambrozija ako ne kontas mozemo na kafu
Haris033 wrote:
Ambrozija nema FAP filter jer joj je mašina ista kao kod mene.
Nemam?
Hvala na savjetima za pumpu
- respo
#325 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
ko se to drzo da zove na kafu zna se ko zove na kafu na forumu 
nego oko pumpi sve je to relativno ja sipao nekoliko godina na selexu u hrasnom i nista kad odjednom APF
nastavio tu sipati proslo ovo APF i od tada sipam na istoj i nista se ne pojavljuje vec par godina
samo sipaj na poznatijim i to je to
nego oko pumpi sve je to relativno ja sipao nekoliko godina na selexu u hrasnom i nista kad odjednom APF
nastavio tu sipati proslo ovo APF i od tada sipam na istoj i nista se ne pojavljuje vec par godina
samo sipaj na poznatijim i to je to