Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
Neregistrirani

#301 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

pitt wrote:treca sezona.......niit jednog konkretnog dokaza da je brdo dijelo ljudskih ruku :D koja ubleha tito mili :D :D :D
Nemoj tako! Ako Fondacija kaze: "Visoko je 12. aprila bio centar Bosne i Hercegovine, Balkana i čitavog arheološkog svijeta."(citavog dana ponavljam ovu recenicu i valjam se od sege :lol: ), a "Osmanagić kaže da su ta istraživanja projekat koji je "drugačiji i jedinstven", ne samo u BiH već i u svijetu."(ne treba imati strucnjake ni pronaci i pokazati dokaze, artefakte... :? ), onda je sigurno tako. :D
pitt

#302 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by pitt »

vala u pravu je.......i jeste jedinstven i drugaciji projekat.....ja ne znam da je igdje na svijetu bilo vece ublehe i vise ovaca.....i to uz pomoc drzavnih organa. Ni Comedy central ne bi bolje skontao :D :D
Neregistrirani

#303 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

pitt wrote:vala u pravu je.......i jeste jedinstven i drugaciji projekat.....ja ne znam da je igdje na svijetu bilo vece ublehe i vise ovaca.....i to uz pomoc drzavnih organa. Ni Comedy central ne bi bolje skontao :D :D
Nit' je ijednom projektu spjevana sevdalinka! :D :D :D :

Ja vjerujem u tu stvarnooooooost i visocku piramiiiiiduuuuuuuuu! :lol: :lol: :lol:
Last edited by Neregistrirani on 14/04/2008 18:09, edited 1 time in total.
callmethebreeeze

#305 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by callmethebreeeze »

pitt wrote:vala u pravu je.......i jeste jedinstven i drugaciji projekat.....ja ne znam da je igdje na svijetu bilo vece ublehe i vise ovaca.....i to uz pomoc drzavnih organa. Ni Comedy central ne bi bolje skontao :D :D
opet ti sa antibosnjackim komentarima.
:D
pitt

#306 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:
opet ti sa antibosnjackim komentarima.
nesto sam bas antipatriotskl raspolozen ovih dana :D Mora da je do promjene vremena :D :D
callmethebreeeze

#307 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

ja sam bio u nedoumici sve dok nisam cuo pjesmu muste dedica. sad sam uvjeren da nema dileme.
:-)
pitt

#308 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by pitt »

ma piramide su samo pocetak......poslije ide atlandida ispod jablanickog :D :D :D
x0z0y0

#309 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by x0z0y0 »

pa moze bit da smo se kandidovali za najduzi vic za Guinness-ovu knjigu...a ono nije bilo popraceno u avazu.. :D pa raja nije skontala :D
callmethebreeeze

#310 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

ima on neku pricu o kuglama kod bihaca ili sta vec.
mislim, ovo samo kod nas moze.
pitt

#311 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by pitt »

pa samo kod nas mogu i onakvi politicari i lopovi.......kazem ja....zemlja smo cuda :D Alisa welcome home :D :D :D
callmethebreeeze

#312 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

pitt wrote:pa samo kod nas mogu i onakvi politicari i lopovi.......kazem ja....zemlja smo cuda :D Alisa welcome home :D :D :D
ali se kod nas niko ne stidi.
u normalnoj zemlji te vijesti idu u rubriku "vjerovali ili ne" a kod nas u centralni dnevnik.
Tesssa

#313 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Tesssa »

jest vam krivo sto u Svedskoj i Americi nema piramida :D :D :D
pitt

#315 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by pitt »

nista su one budale sto po New Mexico u satorima spavaju....umotani u foliju nekakvu i cekaju vanzemaljce :D :D :D
Neregistrirani

#316 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

Ne trebaju nama vanzemaljci, kad vec imamo utvare.

Al' eto, ne moramo se jos dugo baviti ovim, 2012. ce nas svejedno spiciti zraka, kako kaze Semir u svom "djelu" koje prethodi odbrani doktorata na temu Maja: "Kada se „nebesa otvore“ i kozmičkoj energiji bude dozvoljeno da poteče kroz našu malu Planetu, bit ćemo podignuti na viši nivo vibracijama… da prevaziđemo doba tame koje nas ugnjetava?"

Treba javiti tim satorasima u NM da dzabe ne zebu. :D
pitt

#317 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by pitt »

da je semke pametan da im on kaze o tim vanzemaljcima i kuglama u nas....mozda bi mu i dzabe dosli na mobu na Visocicu :D :D :D
Kolega sa Alipasinog

#318 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Kolega sa Alipasinog »

Semir Osmanagić: "Stvorili smo klimu za nastava kradova" ;)

Ovi naucnici iz ugledne naucne publikacije otkrili su pravi identitet trostukog doktora kojim Sam pere usta cim stigne:

http://www.24sata.info/11612
"Bh. stručnjaci koji se protive, ne poznaju činjenice, nikad nisu došli na piramide, nemaju nikakvo iskustvo sa piramidama u svijetu. Najbolji primjer za to je njihova šutnja na poziv profesora Nadil Selven iz Egipta da učestvuju na međunarodnoj konferenciji u Sarajevu", rekao je Osmanagić.

A najveći oponent istraživanja, po Osmanagićevim riječima, jeste profesor Blagoje Govedarica.

"Prije četiri mjeseca Govedarica je tražio od profesora Selvena da mu pošalje izvještaj o piramidama, ali na poziv za konferenciju nije odgovorio, kao što se nije odazvao ni geolog iz Tuzle, profesor Vrabac, još jedan oponent projekta."
Semke, bolan, je li profesor Nadil Selven proslijedio svoj naucni izvjestaj kolegi profesoru Govedarici, ili ga je samo pozvao da ucestvuje u heklanju ispred bine?
Neregistrirani

#319 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

pitt wrote:da je semke pametan da im on kaze o tim vanzemaljcima i kuglama u nas....mozda bi mu i dzabe dosli na mobu na Visocicu :D :D :D
Ma, jok, i tu su nas zeznuli Hercegovci! :D
http://www.bljesak.info/content/view/7458/158/
http://www.bljesak.info/content/view/7485/158/

A ni ovi se ne sale:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/prij ... 81581.aspx
callmethebreeeze

#320 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

ja cu, insallah, u sarajevo sredinom augusta pa sam kontao da sazovem jednu omanju naucnu konferenciju u dvoristu moje zgrade u sarajevu. tema je moj interkontintalni dvorisni tunel izmedju sarajeva i kine koji sam poceo kopati jos kao 9-godisnjak. naucne rasprave cemo voditi uz rostilj i pivo.
Neregistrirani

#321 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

callmethebreeeze wrote:ja cu, insallah, u sarajevo sredinom augusta pa sam kontao da sazovem jednu omanju naucnu konferenciju u dvoristu moje zgrade u sarajevu. tema je moj interkontintalni dvorisni tunel izmedju sarajeva i kine koji sam poceo kopati jos kao 9-godisnjak. naucne rasprave cemo voditi uz rostilj i pivo.
Moj ti je savjet da trazis donaciju od grada i kantona, oni jako rado pomazu "naucne" radove, pa mozda da bar doniraju neki prostor u slucaju kise, da ne kisne rostilj. :D
pitt

#322 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by pitt »

Neregistrirani wrote:
callmethebreeeze wrote:ja cu, insallah, u sarajevo sredinom augusta pa sam kontao da sazovem jednu omanju naucnu konferenciju u dvoristu moje zgrade u sarajevu. tema je moj interkontintalni dvorisni tunel izmedju sarajeva i kine koji sam poceo kopati jos kao 9-godisnjak. naucne rasprave cemo voditi uz rostilj i pivo.
Moj ti je savjet da trazis donaciju od grada i kantona, oni jako rado pomazu "naucne" radove, pa mozda da bar doniraju neki prostor u slucaju kise, da ne kisne rostilj. :D
ako nista, polozi temelje za kakvu bogomolju :D :D
veseoko_kukulamovic

#323 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by veseoko_kukulamovic »

pitt wrote:ako nista, polozi temelje za kakvu bogomolju :D :D
Ne mora bogomolja. Može i "škotsko jezero sa ili bez Loch Nessa". :bih:
Neregistrirani

#324 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

Kolega sa Alipasinog wrote:Semir Osmanagić: "Stvorili smo klimu za nastava kradova"
Jest, jest, evo pisu vec u komentarima blogova da se zbog toga raja i vraca u Bosnu:
"Nema vise elitistickih nauka za uske krugove.
Vala mi i jes’ dosadilo raditi na benzinskoj, vracam se u Bosnu i od sad cu se baviti hirurgijom.

Pozdrav iz Vancouvera"
veseoko_kukulamovic

#325 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by veseoko_kukulamovic »

To je dobro da se raja odlučuje na masovni povratak. Ko ne bude mogao mantrati neka kopa, fata fotone ili nek se bavi nekim drugim društveno korisnim radom! :D
Locked