Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
scooter21ba

#301 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

te inace policija ne zaustavlja jer on za razliku od tebe vozi novog audija bmw-a ili neko drugo luksuzno auto a znamo koliko policija ima respekta prema njima
a pored toga vjerovatno se policajcu moze raditi o poslu ako nekoga zaustavi
a to sto ja i ti kad bi to uradili bi zaglavili zatvora to je druga prica
b@tto

#302 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by b@tto »

scooter21ba wrote:te inace policija ne zaustavlja jer on za razliku od tebe vozi novog audija bmw-a ili neko drugo luksuzno auto a znamo koliko policija ima respekta prema njima
a pored toga vjerovatno se policajcu moze raditi o poslu ako nekoga zaustavi
a to sto ja i ti kad bi to uradili bi zaglavili zatvora to je druga prica
ma ne mislim na one u najnovijim modelima auta,ima koliko hoćeš idiota u vozilima starim 20 godina koji se ponašaju kao da su sami na cesti,i jedva naspu 20 maraka goriva.
ja bi se valjda izvukao zatvora činjenicom da radim u mup-u pa bi mi,valjda,kolege možda malo progledali kroz prste.
scooter21ba

#303 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

bar znam na koga cu se izvlaciti :D
i kome cu se obratiti kad budem na semaforu se uvalio kao prvi :P

ma znam ali nazalost kad to urade nigdje policije ni s glave
b@tto

#304 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by b@tto »

scooter21ba wrote:bar znam na koga cu se izvlaciti :D
i kome cu se obratiti kad budem na semaforu se uvalio kao prvi :P

ma znam ali nazalost kad to urade nigdje policije ni s glave
nije da pravdam kolege,ali ne mogu policajci biti na svakoj raskrsnici i na svakom semaforu gdje neka budala proleti kroz crveno
scooter21ba

#305 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

znam da ne moze ali sam bio prisutan kad se tako uvale idioti na semaforu a policija je u blizi ili prolaze
a ni policiji nije strano da se uvale da budu prvi
naravno nisu svi isti ali ako jedan to uradi kvari sliku svim policajcima
vjesticanametli

#306 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by vjesticanametli »

dupliiiiiiiiiiiiiiii :D
Control panel

#307 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by Control panel »

Image
rumenige_brajtner

#308 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by rumenige_brajtner »

Neelix wrote: neki dan konj sa nekim od novijih audija, crni, na malti hoce da se uvali kao prvi u kolonu za skretanje lijevo (mater mu jebem, kako mi to na zivce ide :x), i usao je sa pola auta u tu traku, a guzica mu je ostala u traci za pravo, tako da se stvorila kolona jer ga ljudi nisu mogli zaobic :x
jooooj, ti su mi najdrazi. takvima sam ja prije blicao, krenem malo naprijed i dam zmigavac cim oni iz suprotne trake il stanu na crveno il ih nema. pa kao, ono, upalilo nam se zeleno. svi prodju kroz crveno, jednog je policija sacekala u nedjaricima na prosirenju, a jedan je za sekundu izbjegao sudar sa jurecim golfom 2. nakon toga sam prestao to radit, osjecao bih se lose da je neko najebao zbog mene. od tada imam zen pristup voznji. kratak je zivot da bih ga trosio na nerviranje zbog debila
terapija

#309 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by terapija »

Ili kad ti se uvali u prostor za parkiranje. Jebiga, cesto moras malo naprijed, da neko moze izaci sa autom, i onda krenes lagano unazad da se napokon uparkiras u jedno od tih oskudnih mjesta i lola se ni 5 ni 6 uvali, ne gledajuci da li ti njega vidis ili sta znam vec.
Jednom mi je pukao film, samo sam spustio prozor, i rekao mu imas tacno 1 minutu da izadjes, ili cu ti sve prozore i svjetla polupati. Frajer me malo cudno pogledao i izadje, garant konta vidi ludjaka u p.m. :D
kockica_kockica

#310 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by kockica_kockica »

terapija wrote:Ili kad ti se uvali u prostor za parkiranje. Jebiga, cesto moras malo naprijed, da neko moze izaci sa autom, i onda krenes lagano unazad da se napokon uparkiras u jedno od tih oskudnih mjesta i lola se ni 5 ni 6 uvali, ne gledajuci da li ti njega vidis ili sta znam vec.
Jednom mi je pukao film, samo sam spustio prozor, i rekao mu imas tacno 1 minutu da izadjes, ili cu ti sve prozore i svjetla polupati. Frajer me malo cudno pogledao i izadje, garant konta vidi ludjaka u p.m. :D

ja stala da on prodje a lola lijepo hop i uparkira mi se na mjesto :? :? i kad sam mu rekla sta je uradio na zalost dobila sam podugacak niz vrlo ruznih rijeci psovki kao da sam ja njemu uzela mjesto a ne on meni....

rangiranje tih divljaka na ulici: policija, taxi, guzonje i dijaspora... najgori vozaci... policija smije nema je ko kazniti 8-) taxisiti znaju znanje pa ti se uvaljuju uvijek tako da ti njih udaris ne bi li uscarili koju marku vise :roll: guzonje niko ne zaustavlja pa misle da je cesta napravljena samo za njih :skoljka: a dijaspora ljeti se izivljava na nasim cestama jer ne smiju tamo odakle su dosli :run:
malizeleni

#311 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by malizeleni »

kockica_kockica wrote:
terapija wrote:Ili kad ti se uvali u prostor za parkiranje. Jebiga, cesto moras malo naprijed, da neko moze izaci sa autom, i onda krenes lagano unazad da se napokon uparkiras u jedno od tih oskudnih mjesta i lola se ni 5 ni 6 uvali, ne gledajuci da li ti njega vidis ili sta znam vec.

ja stala da on prodje a lola lijepo hop i uparkira mi se na mjesto :? :? i kad sam mu rekla sta je uradio na zalost dobila sam podugacak niz vrlo ruznih rijeci psovki kao da sam ja njemu uzela mjesto a ne on meni....

rangiranje tih divljaka na ulici: policija, taxi, guzonje i dijaspora... najgori vozaci... policija smije nema je ko kazniti 8-) taxisiti znaju znanje pa ti se uvaljuju uvijek tako da ti njih udaris ne bi li uscarili koju marku vise :roll: guzonje niko ne zaustavlja pa misle da je cesta napravljena samo za njih :skoljka: a dijaspora ljeti se izivljava na nasim cestama jer ne smiju tamo odakle su dosli :run:
Parkiranje je umjetnost. A francuzi iz pariza su do sad najludji sto sam vidio.

Ja sam uvijek kontao da ljudi voze po navici, kako naviknes voziti tako i nastavis, ne divljas samo zato sto mozes.

Ev jedna igra :D http://www.as-volan.com/parking02.swf
scooter21ba

#312 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

malizeleni wrote:
Ev jedna igra :D http://www.as-volan.com/parking02.swf
23 sekunde ;)
malizeleni

#313 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by malizeleni »

Ma zeznuto se postaviti paralelno s prvim autom :) Meni je rekord 17 sec .

Jos malo bolje :D http://xs129.xs.to/xs129/08303/clipboard01833.jpg
scooter21ba

#314 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

23 iz prve i jedini put koji sam pokusao
maxell_sarajevo

#315 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by maxell_sarajevo »

12 sec vidi se da ma driver :D
maxell_sarajevo

#316 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by maxell_sarajevo »

evo rekorda 9 sec
scooter21ba

#317 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

maxell_sarajevo wrote:12 sec vidi se da ma driver :D
onda cemo ti dati vozacku za virtualne voznje a realno ces pjesaciti :D ipak je sigurnije ;)
malizeleni

#318 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by malizeleni »

maxell_sarajevo wrote:12 sec vidi se da ma driver :D
Kad parkiras pod rucnom onda mi se javi :P Moze i to, samo pusti gas i drzi space :D
rumenige_brajtner

#319 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

kinte_kunte wrote: meni nije jasna ova slika
sta, covjek parkirao u hald

ili je nesta drugo u pitanju :shock:
nije buraz, parkirao je na zelenu povrsinu, al to je izgleda u tvom selu normalno, pa ne vidis nista cudno
VR6

#320 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by VR6 »

rumenige_brajtner wrote:nije buraz, parkirao je na zelenu povrsinu, al to je izgleda u tvom selu normalno, pa ne vidis nista cudno
Svaki drugi dan zelene povrsine po gradu prodaju nekome i tu se gradi neka zgrada, parking i slicno, a opet, kao svi brinu oko zelenila. Da se kod nas stvarno brine oko ekologije, neko bi platio kaznu i za bacanje flasa i kesa kroz prozor, istresanje starog ulja iz auta gdje mu se "cefne" i slicno. Ovaj novi auto parkiran ovako na travi mislim da nece puno nastetiti ekologiji, kao neki krs star 25 godina, koji pusta ulje na najmanje 3 mjesta na motoru...
amrica

#321 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by amrica »

DaysleepeR wrote:
iPlay wrote:- Ljudi stariji od 40 godina
- Spora voznja
- Motoristi !!!!!!!
- Trkanje izmedju auta, uvaljivanje u mm i tako to...
- Zene starije od 30 godina za volanom (cast izuzetcima)
- Civilna murija :D
a što motoristi živ bio?

Iplay, a zivota ti, koliko ti imas godina?????
I mislis da nikad neces imati 40??????? :D :D :D ILI DA CES PRESTATI VOZITI SA 40 GODINA???
I da si pametniji i sposobniji sa svoje 2-3 godine vozackog staza nego oni sa 20 godina??????
A zene za volanom su prica za sebe, gdje nadje tu granicu od 30 godina? Koja je znala voziti sa 20, sa 30 vozi jos bolje jer ima vise iskustva, isto kao i muski, a koja nije nikad znala, nece ni nauciti, to istina, najgore su pegle koje prave kolone, jos ako imaju dobar auto, jaooo
rumenige_brajtner

#322 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

VR6 wrote:
rumenige_brajtner wrote:nije buraz, parkirao je na zelenu povrsinu, al to je izgleda u tvom selu normalno, pa ne vidis nista cudno
Svaki drugi dan zelene povrsine po gradu prodaju nekome i tu se gradi neka zgrada, parking i slicno, a opet, kao svi brinu oko zelenila. Da se kod nas stvarno brine oko ekologije, neko bi platio kaznu i za bacanje flasa i kesa kroz prozor, istresanje starog ulja iz auta gdje mu se "cefne" i slicno. Ovaj novi auto parkiran ovako na travi mislim da nece puno nastetiti ekologiji, kao neki krs star 25 godina, koji pusta ulje na najmanje 3 mjesta na motoru...
ovo sto cu sad napisati nije tebi licno upuceno; takav nacin razmisljanja je prilagodjavanje nacinu razmisljanja ljudi koji su dosli sa sela/sume i koji su u grad donijeli svoje navike. to sto ti kazes nije nikakvo opravdanje za ovakve postupke. ekolosko djelovanje (a i svaka vrsta djelovanja koja imaju drustvenu korist) treba biti svojevoljna, a ne uslovljena kaznom. medjutim, u danasnjem vaktu ova moja prica izgleda kao neka utopija, ali me ne sprjecava da ja radim u skladu s tom pricom i da se nadam da ce se ljudi nauciti da gledaju malo dalje od svog nosa.
kockica_kockica

#323 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by kockica_kockica »

mrzi me citirati pa cu ovako napisati...

parkiranje na zelenoj povrsini je stvar kulture... meni htjeli napisati kaznu jer sam jednim tockom otisla na zelenu povrsinu, dok neki kao ovaj hadzija na slici cijelo auto parkira i jos mu se dive na tome... :skoljka: zelena povrsina je zelena povrsina, to sto zelene povrsine nestaju jer se nesto gradi na njima je jedno, ali parkiranje pod prozorom na zelenoj povrsini je nesto sasvim drugo... imam i ja mjezimca na cetiri tocka pa ga ne parkiram pod prozor na travu...

sto se tice voznje, i nekog sovinistickog razmisljanja da su zene gori vozaci od muskaraca,to uopce nije tacno... znam i zene i muskarce koji su podjednako losi vozaci i podjednako dobri vozaci... dakle to sto zena u gradu na cesti vozi 60 km na sat ne znaci da je los vozac vec da se pridrzava ogranicenja gradske voznje ... i na autocesti isto tako ako neko vozi po ogranicenju i ne jurca ne znaci da nije dobar vozac vec samo da mu se ne placa kazna... :dance:
land

#324 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by land »

Kad bi kod nas ovo uveli kao zakonsku obavezu mislim da se opet nista nebi popravila situacija jer mi bi opet bili ono sto jesmo
http://www.4x4centar.ba/index.php?optio ... 1&Itemid=1
Jer mi smo takvi kavi jesmo i proci ce godina i godina dok se nepocne nesta poboljsavati ( u prvom redu u glavama ljudi koliko vozaca toliko i pjesaka ) u nasoj kulturi u saobracaju to jest nekulturi
Control panel

#325 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by Control panel »

kinte_kunte wrote: *******************************************************
meni nije jasna ova slika
sta, covjek parkirao u hald

ili je nesta drugo u pitanju :shock:
parking prazan 20 m dalje tp je sto ni meni nije jasno sto je ovdje parkirao. da mu guama bude mekse sta li.
Post Reply