N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU... vol.2

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
konyan

Post by konyan »

Direktorica turbo limaca je odsutna do ponedjeljka iduce sedmice. Imam ime i broj, pa cu probati u ponedjeljak. :D
pravabubica

Post by pravabubica »

Cula sam za tragediju koja se desila u rudniku u Zenici, dva poginula rudara :sad:
Predlazem da se i ta djeca svakako upisu na spisak (navodno da je u pitanju 5 djece), ako je moguce doci do informacija (ime, adrese...)
jasminasab

Post by jasminasab »

Ja sam ostavila letak u prodavnici Orchestra na Cengic Vili. Teta koja tamo radi bila je jako ljubazna i obecala mi da ce ga proslijediti direktoru. Nadam se da ce i oni, kao ugledna prodavnica za djecu, donirati nesto. :)

Takodjer sam se dosjetila svojih frizerki, dvije vrlo drage cure, koje su odmah obecale pomoci, ako nista u dijeljenju letaka (ostavila sam par komada) i prenosenju vijesti o akciji. A mislim da je frizerski salon jako dobra platforma za tako nesto.

Podijelila bih ja toga jos veceras, ali se Murphy umijesao pa mi je nestalo papira u kopir-aparatu bas u kljucnom momentu, a nisam znala staviti novi. :lol:

Helem eto, pomazem koliko mogu... :-)
Ivy

Post by Ivy »

OBAVIJEST ZA SVE KOJI SU PRIJAVILI DJECU ZA PATULJKE:

Molim vas posaljite mi privatnu poruku sa imenom i prezimenom, emailom i kontakt telefonom te uzrastom djece da mogu koordinirati kad dodje vrijeme za program i probe :D

HVALA
Ivy

Image
Pearl

Post by Pearl »

jasminasab wrote:Ja sam ostavila letak u prodavnici Orchestra na Cengic Vili. Teta koja tamo radi bila je jako ljubazna i obecala mi da ce ga proslijediti direktoru. Nadam se da ce i oni, kao ugledna prodavnica za djecu, donirati nesto. :)

Takodjer sam se dosjetila svojih frizerki, dvije vrlo drage cure, koje su odmah obecale pomoci, ako nista u dijeljenju letaka (ostavila sam par komada) i prenosenju vijesti o akciji. A mislim da je frizerski salon jako dobra platforma za tako nesto.

Podijelila bih ja toga jos veceras, ali se Murphy umijesao pa mi je nestalo papira u kopir-aparatu bas u kljucnom momentu, a nisam znala staviti novi. :lol:

samo nemoj ni od koga uzimati pare :) ako idete prema firmama da trazite donaciju, uzmite im mail ili broj faxa, pa da im uputimo zvanicni dopis, letak tad nije dovoljan, nece nas shvatiti ozbiljno... da ne bude kasnije: ko je trazio, sta je trazio, neka cura trazila :)
nenanana

Post by nenanana »

jasminasab wrote:Ja sam ostavila letak u prodavnici Orchestra na Cengic Vili. Teta koja tamo radi bila je jako ljubazna i obecala mi da ce ga proslijediti direktoru. Nadam se da ce i oni, kao ugledna prodavnica za djecu, donirati nesto. :)

jasminasab,

Ovo za frizerske salone je super ideja! Ja cu sutra odmah da vidim sa svojom frizerkom, mislim da mi ne treba nista zvanicno posto je slaon njen, a ja je znam godinama, nek podijeli zenama letke, a zamolicu je da zalijepi i plakat.
Nego, sto se letaka tice, ja nemam mogucnosti na poslu da stampam ili kopiram u boji, a ni kod kuce, pa bih zamolila ako sutra Murphy bude na godisnjem :) da li bi mogla i za mene da iskopiras par letaka, ja bih ti se javila pp-om da to preuzmem, moze?
daduli_sa

Post by daduli_sa »

nenanana wrote:

jasminasab,

Ovo za frizerske salone je super ideja! Ja cu sutra odmah da vidim sa svojom frizerkom, mislim da mi ne treba nista zvanicno posto je slaon njen, a ja je znam godinama, nek podijeli zenama letke, a zamolicu je da zalijepi i plakat.
Nego, sto se letaka tice, ja nemam mogucnosti na poslu da stampam ili kopiram u boji, a ni kod kuce, pa bih zamolila ako sutra Murphy bude na godisnjem :) da li bi mogla i za mene da iskopiras par letaka, ja bih ti se javila pp-om da to preuzmem, moze?
Da, da, odlicna ideja!
Moze li neko da proslijedi i meni letak na pp pa cu ja isprintati i odnijeti u svoj frizerski salon, znam da zena ima dvoje djece koja su prerasla igracke a mozemo vrbovati i musterije. Ostavim u svakom slucaju svoj kontakt pa ako sta bude proslijedim dalje....
Pearl

Post by Pearl »

pitanje za forumske mame:

sta je "aktuelno" sad u paketicima, a sta je djeci "bezze" :D
daleko od toga da cemo da ispunjavamo muzicke zelje :):) ali da bar znamo okvirno sta treba da kupimo, ako ne dobijemo .. koliko god da su ova djeca zeljna svega, i oni vjerovatno na TV-u vide nesto sto pozele da imaju.. pa ako im to mozemo ispuniti, da pokusamo :)

super ste mi... :kiss: vas sve :)
daduli_sa

Post by daduli_sa »

pravabubica wrote:Cula sam za tragediju koja se desila u rudniku u Zenici, dva poginula rudara :sad:
Predlazem da se i ta djeca svakako upisu na spisak (navodno da je u pitanju 5 djece), ako je moguce doci do informacija (ime, adrese...)
Hajd skontam sutra nekoga u Zenici pa da dodjemo do imena i adresa.
Ako se i ostali slazu....
Pearl

Post by Pearl »

daduli_sa wrote:
pravabubica wrote:Cula sam za tragediju koja se desila u rudniku u Zenici, dva poginula rudara :sad:
ako saznas, samo proslijedi kontakt podatke Ivy... kod nje su sad spiskovi :)
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Pearl wrote:
daduli_sa wrote:
ako saznas, samo proslijedi kontakt podatke Ivy... kod nje su sad spiskovi :)
Ubit ce me ljudi, zovem ih u 12 sati :x :-)

Dobio sam jaranicu u Ze i ispricao, ona pokusa sutra da sazna imena i godiste, aktivirat ce se i njena stara.

Poslao sam i mail na sve adrese na Kantonalnoj televiziji Zenica sa pojasnjenjem akcije i molbom da nam pomognu da dodjemo do te djece. Javim sta bude dalje.....
nenanana

Post by nenanana »

Pearl wrote:pitanje za forumske mame:

sta je "aktuelno" sad u paketicima, a sta je djeci "bezze" :D
daleko od toga da cemo da ispunjavamo muzicke zelje :):) ali da bar znamo okvirno sta treba da kupimo, ako ne dobijemo .. koliko god da su ova djeca zeljna svega, i oni vjerovatno na TV-u vide nesto sto pozele da imaju.. pa ako im to mozemo ispuniti, da pokusamo :)

super ste mi... :kiss: vas sve :)
za djecake su ovi transformersi ili kako se vec zovu no.1, koliko sam upratila. onda nindze kornjace, to su crtici koji su sad popularni (i nek me neko ispravi ako grijesim, ja imam dvije djevojcice)
a cure obozavaju fifi i cvijetno drustvo, samo su te igracke pravo skupe. vole kao i ja sto sam voljela sve lutke koje ih podjscaju na male bebe, jer se i dalje igraju mama. e sda ima ona baby born (uzasno skupa) i imaju neke koje lice na nju samo se ne zovu tako
barbie i bratz uvijek igraju za prvi tim
nenanana

Post by nenanana »

daduli_sa wrote:
nenanana wrote:

jasminasab,

Da, da, odlicna ideja!
Moze li neko da proslijedi i meni letak na pp pa cu ja isprintati i odnijeti u svoj frizerski salon, znam da zena ima dvoje djece koja su prerasla igracke a mozemo vrbovati i musterije. Ostavim u svakom slucaju svoj kontakt pa ako sta bude proslijedim dalje....
daduli_sa, imas plakat (letak) na, cini mi se, devetoj ili desetoj stranici, ovdje na ovoj temi, mozes isprintati ako imas mogucnosti
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Hvala! Dobio sam i od Pearl dopis a isprintam i plakat!
nenanana

Post by nenanana »

jos mi nesto pade na pamet. sta smo ono rekli do koliko godina cemo obuhvatiti djecu? do 12, ili grijesim? nesto kontam ta djeca od 11 ili 12 godina nisu vise za igracke, mogla bih ja pokusati pronaci spiskove lektira za taj 5. i 6. razred - meni je knjiga super poklon, a mozda bismo mogli dobiti neki popust sad na sahinpasicevom salonu knjige, otvoren do 24. decembra
sta mislite?

i jos da dodam da su curice (mladje) odusevljenje i plisanim igrackama (ovo iz licnog iskustva) :)
cnermina

Post by cnermina »

@nenanana
knjige smo svakako planirali u paketice. super ti je ideja za spiskove lektira :)
to bi nam svakako olaksalo kupovinu.

sto se tice dobi djece, raspon je stvarno velik, jer u nekim porodicama imamo od beba pa do srednjoskolaca, pa sad da ih bas ne iskljucujemo...
cnermina

Post by cnermina »

jos 50 KM na racun Udruzenja :kiss: :kiss:

Pearlic znas sta ti je ciniti ;)
nenanana

Post by nenanana »

Lektira za peti razred
Radjard Kipling: Knjiga o džungli
Branko Ćopić: Magareće godine
Željko Ivanković: Zvjezdangrad
Danijel Defo: Robinzon Kruso
Oskar Vajld: Srećni kraljević
Alija Isaković: Lijeve priče
Stanko Rakita: Radoznali dječak
Džemaludin Latić: Srebrena česma
Miroslav Antić: Plavi čuperak (izbor)
Alija H. Dubočanin: Lađarski put
G. A. Birger: Pustolovine baruna Minhauzena
Erih Najt: Lesi se vraća kući
Vesna Parun: Mačak Džingis-kan i Miki Trasi
Ivana Brlić-Mažuranić: Čudnovate zgode šegrta Hlapića
Kornelija Šenfild-Oljača: Seme trave
Kemal Mahmutefendić: Roman o novčiću
Advan Hozić: Stara tajna (igrokazi)
Bisera Alikadić: Voz do neba
Zoran M. Jovanović: Bulke pored pruge

Lektira za šesti razred
Skender Kulenović: Gromovo đule
Kemal Mahmutefendić: Djetinjstvo pod Vrtaljicom
Anđelko Vuletić: Klesar Tadija Tegoba
Antoan de Sent-Egziperi: Mali princ
Henrik Sjenkijevič: U pustinji i prašumi
Branislav Nušić: Autobiografija
Ivan Kušan: Koko u Parizu
Anton Gardaš: Zlatnici kraj puta
Arapske priče: 1001 noć (izbor)
Milovan Danojlić: Kako spavaju tramvaji
Ferenc Molnar: Junaci Pavlove ulice
Stevan Raičković: Poezija (autorov izbor)
Husein Dervišević: Prodavac osmijeha
Petar Kočić: Jazavac pred sudom
Majo Topolovac: Saper 5
Džek London: Bijeli Očnjak (i u četvrtom razredu)
Valter Skot: Ajvanho
Ibrahim Kajan: Žuta ptica
Irfan Horozović: Inspektor vrtnih patuljaka

Lektira za sedmi razred
Erih Kestner: Leteći razred
Irfan Horozović: Vauvan
Nenad Radanović: Almin vrt
Ranko Risojević: Dječaci sa Une
Indijske priče: Kelila i Dimna
Mark Tven: Kraljević i prosjak
Ivo Andrić: Deca (izbor priča)
Zuko Džumhur: Nekrolog jednoj čaršiji
Branislav Nušić: Komedije
Musa Ćazim Ćatić: Poezija (izbor)
Nikola Martić: Knjiga o stablima
Aleksa Šantić: Izabrane pjesme
Ričard Bah: Galeb Džonatan Livingston
Perl Bak: Veliki talas
Stjepan Čuić: Tajnoviti ponor
Nura Bazdulj-Hubijar: Ruža
Erih Koš: Bosanske priče
Anne Frank: Dnevnik
Isak Samokovlija: Nosač Samuel

Lektira za osmi razredAbdulah Sidran: Sjećaš li se Doli Bel
Dinko Šimunović: Priče (izbor)
Antun Branko Šimić: Pjesme (izbor)
Desanka Maksimović: Pjesme i priče (izbor)
Risto Trifković: Priče (izbor)
J. D. Selindžer: Lovac u žitu
Anton Pavlovič Čehov: Novele
Lav Nikolajevič Tolstoj: Hadži Murat
Volt Vitmen: Vlati trave
Zija Dizdarević: Pripovijetke
Miljenko Jergović: Mama Leone
Edgar Alan Po: Pripovijetke
Dario Džamonja: Priče
Duško Trifunović: Tumač tiranije
Ernest Hemingvej: Starac i more
Danilo Kiš: Rani jadi
Derviš Sušić: Veliki vezir
Pearl

Post by Pearl »

@nenanana... super za lektire :D:D
sahinpasic i sejtarija su na odobrili neke popuste, pa cemo vidjeti ako imaju ove knjige da kupimo... :)
jasminasab

Post by jasminasab »

@Pearl: Nisu mi dali broj faxa, ali imam kontakt telefon pa cu nazvati ovih dana, da pokusam "uhvatiti" direktora da popricam s njim i onda cu traziti broj faxa.

@nenanana: Ni ovaj nije u boji. A i ja sam razmisljala da odem platiti u neku kopirnicu, kako ne bih trosila papir/tintu u firmi. Tako da, sorry, za to ti bas ne mogu pomoci.

Ono sto ja zovem letak je zapravo A4 papir sa podacima sa ove teme malo formatiran u Wordu. Ako neko hoce da mu to proslijedim na e-mail, neka mi posalje adresu na PP. Plakat u boji je super, ali skup, tako da sam se ja opredjelila radije za ovu prvu opciju.

Inace, mislim da su sva mjesta gdje dolazi puno ljudi dobra podloga za sirenje vijesti o ovoj akciji, npr ja planiram dostaviti nekoliko letaka svom automehanicaru :-D, bivsoj instruktorici voznje i poznaniku koji radi kao konobar. Ako imate jos nekih ideja, javite...

Zanima me jos, imamo li neki template za trazenje popusta na proizvode? Mislim da bi za takve zahtjeve trebalo napisati poseban tekst ili dodati u onaj koji vec imamo...

:thumbup: za knjige. Veliki pozdrav svima!
jasminasab

Post by jasminasab »

Jos mi je naumpalo, zna li neko od vas neku firmu koja prodaje igracke na veliko?
Isabell

Post by Isabell »

Ja nisam stigla otici u Diki jucer, ali necu ni ici sada sam se sjetila da ima ona firma Eldzi i Pistolato i rade iskljucivo veleprodaju. E kod njih treba otici. Mi smo jednom tamo kupovali u bivsoj firmi za djecu darove imali su super cijene.
buba

#323 re

Post by buba »

NIRD doo.. Safeta Zajke 259, Centrala: 033 433 809, fax: 033 433 810.
Ako obratite paznju na igracke, jako puno ih je iz NIRD-a. Mislim da je to hrvatska firma, mozda grijesim. Prije su bili na Stupu -veleprodaja, ali ne znam da li su jos tu. Znala sam i ime direktora, ali se ne mogu sjetiti sada.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Pearl wrote:@nenanana... super za lektire :D:D
sahinpasic i sejtarija su na odobrili neke popuste, pa cemo vidjeti ako imaju ove knjige da kupimo... :)
Hajde ja uzmem isprintam ove lektire i vidim danas u njihovim radnjama sta od ovoga imaju i koje su cijene.
Pearl

Post by Pearl »

ja cu probati veceras otici do pistolata, poslije posla, da ispitam situaciju...

moze li neko nazvati ovaj NIRD ako ima vremena? ja mogu probati tek kasnije, jer moram iz wc-a zvati sviju, pa odjekuje sve, ne cujem ni samu sebe :) kad nas ima puno u kancelariji ::S
Post Reply