19 Oktobra 2003, umro je jedan COVIJEK...

Locked

Alija Izetbegovic je bio?

Nas BiH predsjednik
103
66%
Ne moj predsjednik
54
34%

Total votes: 157

PasoDzigera007

Post by PasoDzigera007 »

MuaDib wrote:
shaqqa wrote:
MuaDib wrote: Da nije glumio inat Srbima, možda do ovoga i ne bi došlo. Ali pošto je htio ući u historiju, i što je vjerovao bjelosvjetskim mešetarima, žrtvovao je vlastiti narod. I ti si njegova žrtva i samo to ne želiš priznati. I od rata na ovamo dobivaju izbore zbog takvih kao ti, koji su podložni ideologiji žrtve. Šta su drugo uradili u ovoj zemlji ništa, sem što prodaju sve što su generacije godinama stvarale. Opljačkali su sve živo i samo su se obogatili u ratu.
:x :x
:-) :x :-)
U pravu si, trebao im je klepiti ušima i pustiti da nas istrijebe jelde...
Da smo ostali u krnjoj Jugoslaviji siguran sam 100% da ni jednom Bošnjaku ne bi falila ni jedna dlaka na glavi, a kamoli pretrpili golgotu. Jer da je to tako ne bi ni bilo Bošnjaka u Sandžaku.
I pored sprazuma Zulfikarpašić-Filipović-Milošević, Alija je radije prihvatio ulazak u sukob sa Srbima, nego mir. Taj sporazum je garantovao očuvanje državnosti BiH, priznanje nacionalonog imena Bošnjaci i ostanak BiH u Jugoslaviji između ostalog. Alija je bio prihvatio taj sporazum načelno, ali nakon sastanka sa britanskim, američkim i francuskim ambasadorom odustao od njega i svih sporazuma koji su vodili mirnom rješenju krize u BiH. Jer je glavni cilj zapada bio da izazove rat u BiH, iz razloga da Bošnjaci nestanu u vihoru srpko-hrvatskog sukoba. Znalo se dobro da Srbi neće podržati nezavisnost BiH, da je Hrvatima potrebna nezavisna BiH, kako bi Hrvatska napala BiH (oslobodila Herceg-Bosnu), a ne Jugoslaviju što joj nikako ne odgovara i znalo se da su Bošnjaci nenaoružani. Ali mi smo imali Aliju koji je vjerovao bjelosvjetskim mešetarima koji su mu govorili samo se odvojte mi ćemo vas braniti, a s druge strane priželjkivali da bosanski muslimani budu uništeni, pa da ne bi to oni radili, iskoristili su srpski nacionalizam. Rezultat toga je bio sukob Srba i Bošnjaka, što su Hrvati iskoristili i formirali Hereceg-Bosnu, i dok smo mi ratovali oni su se naoružavali i ubili nepoželjene (slučaj HOS-a i Blaža Kraljevića), a nakon srpske ofanzive napali područja pod kontrolom Armije BiH. Katastrofalna Alijina geška je bila pakt s Hrvatima, jer je to Srbe podsjetilo na NDH i gurnulo ih u ralje SDS-u, koji je uz pomoč JNA pokrenuo homogenizaciju srpskog naroda i agresiju na BiH. Dalje varaju se oni koji misle da su Srbi jedva čekali da počnu klat, jer su većinu zločina radile specijalne jedinice obučene u Srbiji, a ne srpski narod u cjelini, kako ti pokušavaš predastaviti. Kada je rat dobro odmakao, Alija je dok mu je odgovaralo prihavatao platformu Predjedništva RBiH i ideju multietničke države. Da bi 1993 uradio tri izdajnička katastrofalna poteza sazvao Bošnjački sabor, islamizirao Armiju i prihvati podjelu BiH (Sadržanu u Bošnjačkoj deklaraciji), te je do kraja rata samo dijelio Bosnu i crtao karte s Karadžićem i Bobanom uz asistenciju Njofre i Slobe. Tako da danas imamo što imamo. I još da napomene da je sa teritorije pod kontrolom armije od tada da 1995. godine otišlo i zauvjek odselilo oko 300 000 nebošnjaka zbog psihološkog pritiska. Dakle sve je ovo bilo u cilju stvaranja islamske mini Bosne i mi imamo to što imamo. Dakle epilog Alija je žrtvovao vlastiti narod, ušao bez vizije u sukob sa Srbima što je preraslo u agresiju i genocid, zatim je napustio bosansku ideju, prihvatio bošnjačku islamističku ideju, podjelu BiH ogledanu u Daytonu. :x :x
P.S. Istina je daleko kompleksnija, a ovo je samo mali spektar onoga šta se zaista dešavalo.
O cemu ti svgati? Da ostanemo u POGANOJ jugoslaviji,gdje su se od prvog svjetskog rata uvjek izzivljavali nad Bosnjacima pogotovu ISTOCNA BOSNA,gdje smo bili narod drugog reda,gdje su nasi djedovi morali biti Hrvati,Srbi ili neopredjeljeni,a kakav je status Bosnjaka u Sandzaku to se veoma dobro i vidi (bacanje kosti medju bosnjake da se sto vise uniste izmedju sebe) od strane Kostunice,Nikolica Tadica i onog nazovi hodze iz BG Jusufspahica koji kaze da je citiram VJERU PROMJENITI JE ISTO KAO KAD PROMJENIS AUTO! BLA BLA BLA, da je BIH ostala u smrdljivoj Jugoslaviji bilo bi nam ko 80-tih godina na Kosovu i gore, i dalje bi pricali srpskim jezikom bili bi narod drugog reda,dijeca bi nam sa strahom isla u skolu,sad imamo nasu drzavu KAKVA JE TAKVA JE NASA JE,nece nama tutori biti nacisti Nikolici,Kostunice,hocemo da gradimo nasu buducnost u nasoj jednoj i jedinoj domovini u svijetu poznatoj i priznatoj BOSNI I HERCEGOVINI!
cyprus

Post by cyprus »

PasoDzigera007 wrote:sad imamo nasu drzavu KAKVA JE TAKVA JE NASA JE
Preciziraj ovo svega ti. :roll:
PasoDzigera007

Post by PasoDzigera007 »

cyprus wrote:po nekim postovima ovdje, ispade da nije bilo Alije ne bi bilo ni Bosne. :lol:
Upravo tako,on je bio vrhovni komadant BIH!Uz njeg i njegovu politiku su bili svi Bosanci koji su postovali svoju domovinu.I jedno cu ti reci koliko god da pokusavate ocrniti Aliju Izetbegovica Bosnjacima necete uspjeti,pocistite vi ispred vase kuce pohvatajte one sa brda koji su klali dijecu.
jefferson

Post by jefferson »

cyprus wrote:po nekim postovima ovdje, ispade da nije bilo Alije ne bi bilo ni Bosne. :lol:
Pa tako nesto to dodje.
E posto sad na 25% Bih bosnjaci "konacno" (a to nisu mogli prije, valjda i iz razloga sto je taj naziv postao popularan negdje 1993 godine) otvorene reci ko su i sta su.
Medjutim od ovh fanatik koji misle da je svijet poce a bogami i zavrsio se sa alijom, nije rekao sta ce BiH sad! Sta ce oni studenti koji nigdje nemogu napolje iz BiH? Jel najsiromasnija drzava u evropi uspjeh "naseg" dede?
Jebote pa da nebi njega niko danas ziv nebi bio!
PasoDzigera007

Post by PasoDzigera007 »

cyprus wrote:
Imamo drzavu u kojoj ce se pitati ljudi iz Bosne i Hercegovine,a nece nam se nametati stvari iz BG i ZG,mada to pokusavaju i sad al bezuspjesno.Hocemo da gradimo mi sami nasu buducnost,nije nam drzva idealna u smislu ekonomije,privrede al sve ce to doci na svoje mjesto samo sabura.
PasoDzigera007

Post by PasoDzigera007 »

jefferson wrote:
Pa tako nesto to dodje.
E posto sad na 25% Bih bosnjaci "konacno" (a to nisu mogli prije, valjda i iz razloga sto je taj naziv postao popularan negdje 1993 godine) otvorene reci ko su i sta su.
Medjutim od ovh fanatik koji misle da je svijet poce a bogami i zavrsio se sa alijom, nije rekao sta ce BiH sad! Sta ce oni studenti koji nigdje nemogu napolje iz BiH? Jel najsiromasnija drzava u evropi uspjeh "naseg" dede?
Jebote pa da nebi njega niko danas ziv nebi bio!
Ko ti je reko da studenti nemogu van iz BIH glupost da veca ne moze biti.I kako si ti izracuno da su Bosnjaci na 25% teritorije BIH to je najgluplje sto sam u zivotu cuo BISER STOLJECA,nemoj me nasmijavati svegati.
jefferson

Post by jefferson »

PasoDzigera007 wrote:
cyprus wrote:
Imamo drzavu u kojoj ce se pitati ljudi iz Bosne i Hercegovine,a nece nam se nametati stvari iz BG i ZG,mada to pokusavaju i sad al bezuspjesno.Hocemo da gradimo mi sami nasu buducnost,nije nam drzva idealna u smislu ekonomije,privrede al sve ce to doci na svoje mjesto samo sabura.
Samo da te pitam neto: gdje ti zivis i imas li TV?
Pa BG od kraja rata se nije vise uplito nego sada, imaju ti cak pristup CIPS podacima a ti pricas o "drzavi"
PasoDzigera007

Post by PasoDzigera007 »

jefferson wrote:
PasoDzigera007 wrote:
cyprus wrote: Preciziraj ovo svega ti. :roll:
Pa BG od kraja rata se nije vise uplito nego sada, imaju ti cak pristup CIPS podacima a ti pricas o "drzavi"
Reko sam da nam zemlja nije idealna AL JE NASA! A to sto BG dolazi do CIPS-ovih podataka to nije sposobnost Belogradjana vec zbog domacih izdajnika RSovaca koji misle da im je matica Srbija.Al polahko i to ce se srediti nicija nije vjecno sjala.
bosank_a

Post by bosank_a »

PasoDzigera007 wrote:
cyprus wrote:

Slazem se trebamo da gradimo nasu buducnost.

Neslazem se da smo u ex Jugi bili gradjani drugog reda,
niti da smo sa strahom isli u skolu,
niti da smo morali pricati srpski jezik ...
Zivjelo se sasvim lijepo.

A posto se ex Juga raspala zajednickom voljom naroda bez predmetno je o tome sada raspravljati, ali da smo svi zajedno '92.g. htjeli ostati u ex Yu mislim da bi nam bilo kao i do '92.g.
PasoDzigera007

Post by PasoDzigera007 »

bosank_a wrote:
PasoDzigera007 wrote:
cyprus wrote: Preciziraj ovo svega ti. :roll:

A posto se ex Juga raspala zajednickom voljom naroda bez predmetno je o tome sada raspravljati, ali da smo svi zajedno '92.g. htjeli ostati u ex Yu mislim da bi nam bilo kao i do '92.g.
Moj jedan djed je bio Hrvat u rodnom listu,a drugi je bio Srbin iako su obojica bili Bosnjaci,ja nezanam gdje si ti zivila al do 92-ge se u BIH prico srpskohrvatski,kad je moja mati isla u skolu iz okolnih srpskih sela dok je prolazila kroz njih morala da trpi kako joj psuju MUSLEMANSKU I TEURSKU MAJKU, Bosnjaci su se priznali u 70-tim godinama,pa majku mu zar je trebalo preko 30 godina od drugog svjetskog rata da cekamo na identitet iako smo svi bili Bosnjani i ti meni nasla pricati kako je bilo sve ispravno,mozda je tebi bilo mozda sto si vjerovatno druge vjeroispovjesti,ja sam musliman pa mi bas nisu neke stvari ugodne bile.
jefferson

Post by jefferson »

PasoDzigera007 wrote:
jefferson wrote:
PasoDzigera007 wrote:Imamo drzavu u kojoj ce se pitati ljudi iz Bosne i Hercegovine,a nece nam se nametati stvari iz BG i ZG,mada to pokusavaju i sad al bezuspjesno.Hocemo da gradimo mi sami nasu buducnost,nije nam drzva idealna u smislu ekonomije,privrede al sve ce to doci na svoje mjesto samo sabura.
Reko sam da nam zemlja nije idealna AL JE NASA! A to sto BG dolazi do CIPS-ovih podataka to nije sposobnost Belogradjana vec zbog domacih izdajnika RSovaca koji misle da im je matica Srbija.Al polahko i to ce se srediti nicija nije vjecno sjala.
A kad je to polako? Tamo negdje 2150. Sa haris i slicnima bogami mozda i kasnije!
infobrcko

Post by infobrcko »

o cemu vi?
PasoDzigera007

Post by PasoDzigera007 »

jefferson wrote:
PasoDzigera007 wrote:
jefferson wrote: Samo da te pitam neto: gdje ti zivis i imas li TV?
A kad je to polako? Tamo negdje 2150. Sa haris i slicnima bogami mozda i kasnije!
Pa recimo vec je krenulo od prije dva dana Lajcakovim potezom,pa su se mnogi digli jer nece moci mesetariti onako kako je njima odgovara,smjene svih pronacionalistickih stranackih vodja bez obzira kako se on zvao.
izbori2008

Post by izbori2008 »

ja ne sumnjam ni jednog trenutka da ce se bosna ponovo reintegrisat. bosnjaci se vracaju, to je fakat, doduse to ne ide tempom kojim bismo svi zeljeli.

ali, nakon II svj. rata, gotovo citavo podrinje je bilo poklano od cetnika, tacnije 1943. godine, pa se opet stanovnistvo obnovilo. bosnjaci danas, iako su prisiljeni da zive u genocidnoj tvorevini, imaju sansu da jednom za sva vremena
dobiju slobodu, na nacin da se vrate i onda iznutra sruse rs.

u jugoslaviji kojom su dominirali srbi, pa i hrvati, to nije bilo moguce, medjutim, danas smo mi ti koji de facto domiramo, a pitanje je vremena kada ce to biti i de iure. medjutim, ni jedna od hiljade srusenih dzamija od srpskih i hrvatskih vlasti ne smije ostati neobnovljena. bosnjaci moraju insistirat na svakoj obnovljenoj dzamiji, i to parama iz budzeta. za svaku srusenu kucu moraju trazit nadoknadu. za svako ubistvo ili dane provedene u logoru moraju trazit nadoknadu. srbin ili hrvat trazi sudsku nadoknadu za otudjeni traktor, a bosnjak ne trazi ni kada mu je dijete ubijeno, zato se to mora promijeniti.

hercegovina je u ovom ratu bila sva ociscena od bosnjaka, ali evo u stocu, u carsiji se vecina ljudi vratila, u capljini je povratak velik, u livnu takodjer, lasvanska dolina (busovaca, vitez, n. travnik, kresevo) isto tako. prijedor i kozarac u krajini, potom kozluk, janja itd.

nasi politicari nazalost vrlo lose rade. zato bosnjaci moraju vrsiti pritisak na politicare. npr. da je na proslim izborima 60.000 bosnjaka koji su se vratili u istocnu bosnu, imalo licnu kartu rs-a, moglo je itekako utjecat na rezultate izbora i na vlastitu buducnost, medjutim nisu izvadili licnu rs-a jer im je zdravstvena zastita bila osigurana u federaciji. ovaj je problem sada ispravljen. i zato se sada ljudi moji registrujte za izbore 2008. a poziva i dijasporu da to uradi i glasa za bosnjake na izborima u rs-u. ako ista mozete uradit za bosnu, to je vasa registracija i glasanje, jer danas se odredjuje sudbina bosne. da smo bili pametniji dodik ne bi dobio preko 50% glasova, nego bi morao koalirat s bosnjacima, zato ovaj put ne pomovimo istu gresku.
cyprus

Post by cyprus »

PasoDzigera007 wrote:
Upravo tako,on je bio vrhovni komadant BIH!Uz njeg i njegovu politiku su bili svi Bosanci koji su postovali svoju domovinu.I jedno cu ti reci koliko god da pokusavate ocrniti Aliju Izetbegovica Bosnjacima necete uspjeti,pocistite vi ispred vase kuce pohvatajte one sa brda koji su klali dijecu.
Molim??? :shock: Ko to mi? :shock: :shock: :oops:
cyprus

Post by cyprus »

PasoDzigera007 wrote:
cyprus wrote:
A ljudi iz BiH, poput Dodika misliš. Jesam li dobro shvatio?
bosank_a

Post by bosank_a »

PasoDzigera007 wrote:
bosank_a wrote:
PasoDzigera007 wrote:Imamo drzavu u kojoj ce se pitati ljudi iz Bosne i Hercegovine,a nece nam se nametati stvari iz BG i ZG,mada to pokusavaju i sad al bezuspjesno.Hocemo da gradimo mi sami nasu buducnost,nije nam drzva idealna u smislu ekonomije,privrede al sve ce to doci na svoje mjesto samo sabura.

Moj jedan djed je bio Hrvat u rodnom listu,a drugi je bio Srbin iako su obojica bili Bosnjaci,ja nezanam gdje si ti zivila al do 92-ge se u BIH prico srpskohrvatski,kad je moja mati isla u skolu iz okolnih srpskih sela dok je prolazila kroz njih morala da trpi kako joj psuju MUSLEMANSKU I TEURSKU MAJKU, Bosnjaci su se priznali u 70-tim godinama,pa majku mu zar je trebalo preko 30 godina od drugog svjetskog rata da cekamo na identitet iako smo svi bili Bosnjani i ti meni nasla pricati kako je bilo sve ispravno,mozda je tebi bilo mozda sto si vjerovatno druge vjeroispovjesti,ja sam musliman pa mi bas nisu neke stvari ugodne bile.
Da pricalo se srpsko-hrvatski, a ti rece srpski.
Mojim starcima nikad niko nije pravio probleme ni oko cega.
U ex Ju zivjeli ko begovi.
Ja sam gradsko dijete i u mojoj carsiji se do '92.g.uopste nismo razlikovali ko je ko.
Tek '92.g. sam saznala da se ljudi razlikuju po imenima.
Medjutim to nama carsijskoj raji ni dalje ne predstavlja smetnju u druzenju.
izbori2008

Post by izbori2008 »

bosank_a wrote:
PasoDzigera007 wrote:
bosank_a wrote:

Ja sam gradsko dijete i u mojoj carsiji se do '92.g.uopste nismo razlikovali ko je ko.
kad je poceo rat, za veliko cudo, komsije se digose da kolju dojucerasnje komsije i to zacudo s muslimanskim imenima...poceli da tuku, kolju, odvode u logre, svete se "turcima", siluju zene, preko 20.000 silovanih...vjerujem da tebi nije nista falilo, ni tvojim starcima, ali bosnjacima jeste, kao npr. genocid.
bosank_a

Post by bosank_a »

PasoDzigera007 wrote:

Jeste bio dobar, ali los politicar.
district-beg

Post by district-beg »

joj na ovom forumu analiticara majko moja mila...svi sve znaju...neko bi reko da smo politicki zreli, a mi jadni izaberemo Harisa za predsjednika...
bosank_a

Post by bosank_a »

izbori2008 wrote:
bosank_a wrote:
PasoDzigera007 wrote:Moj jedan djed je bio Hrvat u rodnom listu,a drugi je bio Srbin iako su obojica bili Bosnjaci,ja nezanam gdje si ti zivila al do 92-ge se u BIH prico srpskohrvatski,kad je moja mati isla u skolu iz okolnih srpskih sela dok je prolazila kroz njih morala da trpi kako joj psuju MUSLEMANSKU I TEURSKU MAJKU, Bosnjaci su se priznali u 70-tim godinama,pa majku mu zar je trebalo preko 30 godina od drugog svjetskog rata da cekamo na identitet iako smo svi bili Bosnjani i ti meni nasla pricati kako je bilo sve ispravno,mozda je tebi bilo mozda sto si vjerovatno druge vjeroispovjesti,ja sam musliman pa mi bas nisu neke stvari ugodne bile.
kad je poceo rat, za veliko cudo, komsije se digose da kolju dojucerasnje komsije i to zacudo s muslimanskim imenima...poceli da tuku, kolju, odvode u logre, svete se "turcima", siluju zene, preko 20.000 silovanih...vjerujem da tebi nije nista falilo, ni tvojim starcima, ali bosnjacima jeste, kao npr. genocid.

Genocid se desio. U pravu si.
Ali u mojoj carsiji nije.
Svi skupa i bajrame i bozice slave.
Prozor

Post by Prozor »

bosank_a wrote:
PasoDzigera007 wrote:
bosank_a wrote:

Za sve su krivi provincijalci! :D
bosank_a

Post by bosank_a »

Prozor wrote:
bosank_a wrote:
PasoDzigera007 wrote:Moj jedan djed je bio Hrvat u rodnom listu,a drugi je bio Srbin iako su obojica bili Bosnjaci,ja nezanam gdje si ti zivila al do 92-ge se u BIH prico srpskohrvatski,kad je moja mati isla u skolu iz okolnih srpskih sela dok je prolazila kroz njih morala da trpi kako joj psuju MUSLEMANSKU I TEURSKU MAJKU, Bosnjaci su se priznali u 70-tim godinama,pa majku mu zar je trebalo preko 30 godina od drugog svjetskog rata da cekamo na identitet iako smo svi bili Bosnjani i ti meni nasla pricati kako je bilo sve ispravno,mozda je tebi bilo mozda sto si vjerovatno druge vjeroispovjesti,ja sam musliman pa mi bas nisu neke stvari ugodne bile.

Ne nego seljaci!
cyprus

Post by cyprus »

Vala baš kad se krene gledat po historiji stranoj i domaćoj, svi najveći krvini i zločinci svijeta, rođeni po nekakvim vukojebinama. :-)
Prozor

Post by Prozor »

bosank_a wrote:
Prozor wrote:
bosank_a wrote: Da pricalo se srpsko-hrvatski, a ti rece srpski.

Ne nego seljaci!
Sad fino organizuj progon tog sljama iz dragih nam multi-etnickih carsija...
Locked