Great Wall Motor

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

johntra

#301 Re: Great Wall Motor

Post by johntra »

kako možeš zaključivati na osnovu prva četiri mjeseca, kad najprodavaniji mjeseci tek predstoje i brojka od 130.000 će lako biti probijena, pogotovo kad se udupla proizvodnja FIAT-a 500...nezahvalno je tvrditi da od milion i kusur vozila godišnje, FIAT proda 750.000 na italijanskom tržištu, to jednostavno nije istina...
suljke

#302 Re: Great Wall Motor

Post by suljke »

Pozdrav test driveru iz Sarajeva.
Uglavnom pratim forume, ali se rijetko ukljucujem u diskusije. Sto se tice kineskih vozila mnogi diskutuju, a nisu vozili iste. Sto bi u nas rekli " nemoj kuditi konja kojeg nisi jahao". Jednog kineza jasem zasada zadovoljan. Test driveru za informaciju ugradio sam NX sistem u svog zdrijepca, za sada zadovoljan.
testdriver

#303 Re: Great Wall Motor

Post by testdriver »

suljke wrote:Pozdrav test driveru iz Sarajeva.
Uglavnom pratim forume, ali se rijetko ukljucujem u diskusije. Sto se tice kineskih vozila mnogi diskutuju, a nisu vozili iste. Sto bi u nas rekli " nemoj kuditi konja kojeg nisi jahao". Jednog kineza jasem zasada zadovoljan. Test driveru za informaciju ugradio sam NX sistem u svog zdrijepca, za sada zadovoljan.
lijepi pozdrav...evo drago mi jer je sve u redu, dobio sam prilično dobre komentare o toj firmi koja ugrađuje nx...tako da se i još jedan naš kolega odlučio za taj sustav, prije svega jer su serviseri odlični 8-) molim vas da kada s plinom pređete cca bar 10-20000 km da mi javite kakvi su dojmovi, potrošnja i kako auto ide,a ako neke od podataka imate sad slobodno ih i ovdje napišite

baš sam danas putovao prema banja luci i vidio sam na autoputu cherry fora koji je išao bar 170, kasnije sad vidio i cherry salon u banja luci, dakle evo još jednih kineza u bih,auto je oko 4,5 metra i ima motor od 130 ks
madner

#304 Re: Great Wall Motor

Post by madner »

johntra wrote:kako možeš zaključivati na osnovu prva četiri mjeseca, kad najprodavaniji mjeseci tek predstoje i brojka od 130.000 će lako biti probijena, pogotovo kad se udupla proizvodnja FIAT-a 500...nezahvalno je tvrditi da od milion i kusur vozila godišnje, FIAT proda 750.000 na italijanskom tržištu, to jednostavno nije istina...
Našao sam za prošlu godinu, prva četri mjeseca u Italiji 288,021 jedinica. Ostatak skontaj sam. :D
testdriver

#305 Re: Great Wall Motor

Post by testdriver »

ovakav test su nedavno radili u gwm-u, u institutu c-ncap,upravo ovo potvrduđuje te deformacijske zone na vozilu, dakle udar malog auta od cca 900 kg i mpva od 1500 kg

test je urađen sukladno europskim normama: ece r94, ece r95,ece r34
Image

sve slike sam stavio u jednu, ovom cowry unutra nije ništa, samo se aktivirao air bag..ali više interesantne su slike malog auta,ipak ga je uradila ogromna grdosija poput cowry-a, mislim da su ovakvi testovi zaista korisni ali prije svega sam ostao iznenađen slikama malog pere..s obzirom da su testovi tih malih vozila veoma loši
za_sada_bez_dobrog_nicka

#306 Re: Great Wall Motor

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Slabo se kod žutog Panda pođonila :D

Drugo nedostatak štete na velikom govori o tome da će kod nekog jačeg sudara, auto ostati prilično čitav, ali će putnici tražiti slezenu, bubrege jetru i ostale unutrašnje organe, jer svu silu koju ne apsorbuje lim deformacijom, apsorbovat će putnici.
testdriver

#307 Re: Great Wall Motor

Post by testdriver »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Slabo se kod žutog Panda pođonila :D

Drugo nedostatak štete na velikom govori o tome da će kod nekog jačeg sudara, auto ostati prilično čitav, ali će putnici tražiti slezenu, bubrege jetru i ostale unutrašnje organe, jer svu silu koju ne apsorbuje lim deformacijom, apsorbovat će putnici.
nije, imam i slike unutrašnjost cowry-a i zaista izgleda dobro, također imam i kompletan shematski prikaz šasije tako da su maksimalno ojačali vozilo na svim deformacijskim zonama,evo pogledaj sliku i u monovolumenu:
Image
rečeno je da će večina vozila koja će ići u europi biti podvrgnuta euro ncap testu, ali meni je ovaj test jako zanimljiv, večinom kad sam vidio sudare malih vozila s velikim ovih mali su obično bili slomljeni do neprepoznatljivosti
kaubojstina

#308 Re: Great Wall Motor

Post by kaubojstina »

Ne znam druze, procitah OP i paar zadnjih komentara koje si ostavio, i da se primjetit' da pokusavas plasirati produkt kompanije za koju radis. Nema tu nista lose, samo moras razumjeti kada se obracas auto-entuzijastima da oni znaju vise nego jedan obican kupac. :D
Stoga moras pruzti malo vise dokaza osim:
testdriver wrote: nije, imam i slike unutrašnjost cowry-a i zaista izgleda dobro, također imam i kompletan shematski prikaz šasije tako da su maksimalno ojačali vozilo na svim deformacijskim zonama,evo pogledaj sliku i u monovolumenu:
Image
rečeno je da će večina vozila koja će ići u europi biti podvrgnuta euro ncap testu, ali meni je ovaj test jako zanimljiv, večinom kad sam vidio sudare malih vozila s velikim ovih mali su obično bili slomljeni do neprepoznatljivosti
Jedan ciko je fino rek'o:
za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Slabo se kod žutog Panda pođonila :D

To su zakoni fizike. I sama rijec "nije" sigurno mene ne bi uvjerila da je to vozilo sigurno. :)

V
testdriver

#309 Re: Great Wall Motor

Post by testdriver »

pozdrav kauboju :) mislim inače da je sigurnost kineskih vozila uvijek top tema...pogotovo vozila koja polako ulaze u europu,a sad je auto show u kini..e predstavljeno je brdo modela, raznih sportskih coupe-a, limuzina...čak je i jackie chan radio kao promotor mitsubishia:
Image
a kad smo kod sigurnosti evo i presjek hovera kako to izgleda kod njega:
Image
testdriver

#310 Re: Great Wall Motor

Post by testdriver »

evo...prošla je prva godina vožnje tako da je sad auto fino friško registriran...što je trebalo proslaviti novim dodacima za auto,evo šta se radilo:
Image
bull bar s integriranim maglenakama, taj dio se može skinuti dolje,inače sam već ovakve opreme prodao za nekoliko vozila pa je valjda red da stavim i na svoj
Image
i noću super izgleda, baš efektno
pick up isto ide ok...evo stanja u prvih 2 mjeseca:
Image
nema nikakvih problema s autom, ni jedna žaruljica nije izgorela,ok se auto ponaša s obzirom da se vozi bez prestanka,planiram i chip tuning, već smo radili neke testove i bez problema bi se moglo staviti dodatnih 20 ks,30 ks bi bilo previše, auto troši između 8 i 10 litara, jedino na autoputu pri 150 oko 12 litara troši
za_sada_bez_dobrog_nicka

#311 Re: Great Wall Motor

Prolaznik

#312 Re: Great Wall Motor

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 22:40, edited 1 time in total.
testdriver

#313 Re: Great Wall Motor

Post by testdriver »

ovaj kombi pa baš i nije toliko popularan u kini, ma 90% su raznorazne verzije na toyotu hiache, a opet drugo je i to šta se radi za lokalno tržište, evo npr kako se prodaju zastava stojadin i jugo a nemaju euro 4 unatoč tome što je na zakonu u srbiji, a evo ti pravog primjera, sa 150 izletio s auto ceste, auto brillaince
Image

Image

čovjek prošao samo s lakšim ozljedama, ova slika i novost je top vijest na kineskim auto portalima, dakle toliko o tim crash testovima itd, to je čist marketing, ovo su prave situacije, i ako tu izvučeš živu glavu...super je
schakal

#314 Re: Great Wall Motor

Post by schakal »

To sto je ovaj prezivo moze samo da zahvali dragom bogu i nikome drugom.Znam lika sto je sa 140 kmh udario direkt u drvo nije bio vezan i prosao je bez ijedne ogrebotine i to u golf 2, a neko u audiu a8 udari sa 80 i pogine
Lesli Eldridž

#315 Re: Great Wall Motor

Post by Lesli Eldridž »

schakal wrote:To sto je ovaj prezivo moze samo da zahvali dragom bogu i nikome drugom.Znam lika sto je sa 140 kmh udario direkt u drvo nije bio vezan i prosao je bez ijedne ogrebotine i to u golf 2, a neko u audiu a8 udari sa 80 i pogine
:lol: :lol: :lol: :lol:
madner

#316 Re: Great Wall Motor

Post by madner »

schakal wrote:To sto je ovaj prezivo moze samo da zahvali dragom bogu i nikome drugom.Znam lika sto je sa 140 kmh udario direkt u drvo nije bio vezan i prosao je bez ijedne ogrebotine i to u golf 2, a neko u audiu a8 udari sa 80 i pogine
Pa jarane isto da si rekao da ga je rafal pogodio i on prošo bez ijedne ogrebotine. :run:
za_sada_bez_dobrog_nicka

#317 Re: Great Wall Motor

Prolaznik wrote:Lijepo što si sa nama podijelio ovaj link ali kakve veze ima VW sa Great Wall Motor vozilima?
Htio sam pokazati opet kako se projektiraju deformacione zone u cilju očuvanja - tereta :D
testdriver

#318 Re: Great Wall Motor

Post by testdriver »

madner wrote:
Pa jarane isto da si rekao da ga je rafal pogodio i on prošo bez ijedne ogrebotine. :run:
:D :D :D :D :D

ali to je upravo to...evo na jedan zabavan način se jasno vidi šta su prave situacije koje se događaju u životu i drugo šta je marketing odnosno euroncap...e pa da je sve baš tako bajno možda bi Toše sad još bio živ....,kad ti je suđeno...nema tog euroncapa koji će ti pomoći
schakal

#319 Re: Great Wall Motor

Post by schakal »

Lesli Eldridž wrote:
Bez zajebanicje ti govorim zaletio se hrasnickom i udario u drvo kod onog ribnjaka znaci put hrasnica ilidza i lik dana u bolnici nije proveo
Prolaznik

#320 Re: Great Wall Motor

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 22:39, edited 1 time in total.
ado-šampion

#321 Re: Great Wall Motor

Post by ado-šampion »

schakal wrote:
Lesli Eldridž wrote:
Bez zajebanicje ti govorim zaletio se hrasnickom i udario u drvo kod onog ribnjaka znaci put hrasnica ilidza i lik dana u bolnici nije proveo
Jesi ti normalan ba? Ja sam vjernik, vjerujem u sudbinu, ali čuda ne postoje. 140 km/h direkt u drvo, u bilo kojem autu da sjedi, vezan ne vezan, gine 100%.
schakal

#322 Re: Great Wall Motor

Post by schakal »

Sto se tice golfa nemogu ih ocima! Govorim primjera radi da je taj lik sto je izletio sa 150kmh sa autoputa samo imao srece nista drugo.A lik sto je udario u drvo je iz hrasnice ili kolonije, ko zna nekoga odozdo neka ga pita to je bilo prije neke 2.5god
testdriver

#323 Re: Great Wall Motor

Post by testdriver »

Image
evo i euroncap na hoveru :D :D :D
peugeot 306 me razvalio, kočioni trag..28 metara i....pravo u mog hovera :evil: jebem li je ćoravu, a imala je 2 metra da se odmakne,auto je u voznom stanju i ide bez problema, šteta su nova vrata, lijevi blatobran, plastike, lajsna i bočni prag
Image
evo i kako peugot izgleda,hauba,farovi, killer, motor je otišao gore...šteta veća od 3000 eura a auto joj toliko ne vrijedi

radili smo i male preinake na nekim vozilima:
Image
dupli auspuh, baš super izgleda, nismo išli u krajnost da auto ne galami previše ali ok je, odličan zvuk ima

pošto je moj sad razbijen naručio sam i neke ostale djelove i želim napraviti da bude ko ovaj:
Image
jedino što je ovaj branik sa vitlom kod mene malo drukčiji i bolje je prilagođen maski vozila, felge sam već spremio sa pick up-a 16 cola, a ove 17 koje sad imam na hoveru ću stavit na njega

onda jednom dečku u bosanskom brodu sam sredio rabljeni hover, test vozilo 2005 godište
Image
isto smo ga malo uredili i stavili kromirane pragove i bull bar
testdriver

#324 Re: Great Wall Motor

Post by testdriver »

Image
a par ideja dobrih sam vidio i na ovim autima, jedino mi fali neka firma koja prodaje ovako atraktivne felge:
moji kolege iz bjelorusije
Image
22 cola felge
testdriver

#325 Re: Great Wall Motor

Post by testdriver »

Image

evo dugo vam več nisam stavio neku vijest pa evo,pošto je volkswagen "veliki sponzor" olimpijade u kini mnoge reprezentacije su ostale bez prijevoza u kini..ali je zato tu GWM :D , evo slika vozila u kojima se voze hrvatski olimpijci u kini 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) , također i rumunjski savez se vozi u njima...a bome vozio se i hrvatski predsjednik 8-)
Post Reply