Great Wall Motor
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#301 Re: Great Wall Motor
kako možeš zaključivati na osnovu prva četiri mjeseca, kad najprodavaniji mjeseci tek predstoje i brojka od 130.000 će lako biti probijena, pogotovo kad se udupla proizvodnja FIAT-a 500...nezahvalno je tvrditi da od milion i kusur vozila godišnje, FIAT proda 750.000 na italijanskom tržištu, to jednostavno nije istina...
-
suljke
#302 Re: Great Wall Motor
Pozdrav test driveru iz Sarajeva.
Uglavnom pratim forume, ali se rijetko ukljucujem u diskusije. Sto se tice kineskih vozila mnogi diskutuju, a nisu vozili iste. Sto bi u nas rekli " nemoj kuditi konja kojeg nisi jahao". Jednog kineza jasem zasada zadovoljan. Test driveru za informaciju ugradio sam NX sistem u svog zdrijepca, za sada zadovoljan.
Uglavnom pratim forume, ali se rijetko ukljucujem u diskusije. Sto se tice kineskih vozila mnogi diskutuju, a nisu vozili iste. Sto bi u nas rekli " nemoj kuditi konja kojeg nisi jahao". Jednog kineza jasem zasada zadovoljan. Test driveru za informaciju ugradio sam NX sistem u svog zdrijepca, za sada zadovoljan.
- testdriver
#303 Re: Great Wall Motor
lijepi pozdrav...evo drago mi jer je sve u redu, dobio sam prilično dobre komentare o toj firmi koja ugrađuje nx...tako da se i još jedan naš kolega odlučio za taj sustav, prije svega jer su serviseri odličnisuljke wrote:Pozdrav test driveru iz Sarajeva.
baš sam danas putovao prema banja luci i vidio sam na autoputu cherry fora koji je išao bar 170, kasnije sad vidio i cherry salon u banja luci, dakle evo još jednih kineza u bih,auto je oko 4,5 metra i ima motor od 130 ks
- madner
#304 Re: Great Wall Motor
Našao sam za prošlu godinu, prva četri mjeseca u Italiji 288,021 jedinica. Ostatak skontaj sam.johntra wrote:kako možeš zaključivati na osnovu prva četiri mjeseca, kad najprodavaniji mjeseci tek predstoje i brojka od 130.000 će lako biti probijena, pogotovo kad se udupla proizvodnja FIAT-a 500...nezahvalno je tvrditi da od milion i kusur vozila godišnje, FIAT proda 750.000 na italijanskom tržištu, to jednostavno nije istina...
- testdriver
#305 Re: Great Wall Motor
ovakav test su nedavno radili u gwm-u, u institutu c-ncap,upravo ovo potvrduđuje te deformacijske zone na vozilu, dakle udar malog auta od cca 900 kg i mpva od 1500 kg
test je urađen sukladno europskim normama: ece r94, ece r95,ece r34

sve slike sam stavio u jednu, ovom cowry unutra nije ništa, samo se aktivirao air bag..ali više interesantne su slike malog auta,ipak ga je uradila ogromna grdosija poput cowry-a, mislim da su ovakvi testovi zaista korisni ali prije svega sam ostao iznenađen slikama malog pere..s obzirom da su testovi tih malih vozila veoma loši
test je urađen sukladno europskim normama: ece r94, ece r95,ece r34

sve slike sam stavio u jednu, ovom cowry unutra nije ništa, samo se aktivirao air bag..ali više interesantne su slike malog auta,ipak ga je uradila ogromna grdosija poput cowry-a, mislim da su ovakvi testovi zaista korisni ali prije svega sam ostao iznenađen slikama malog pere..s obzirom da su testovi tih malih vozila veoma loši
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#306 Re: Great Wall Motor
Slabo se kod žutog Panda pođonila
Drugo nedostatak štete na velikom govori o tome da će kod nekog jačeg sudara, auto ostati prilično čitav, ali će putnici tražiti slezenu, bubrege jetru i ostale unutrašnje organe, jer svu silu koju ne apsorbuje lim deformacijom, apsorbovat će putnici.
Drugo nedostatak štete na velikom govori o tome da će kod nekog jačeg sudara, auto ostati prilično čitav, ali će putnici tražiti slezenu, bubrege jetru i ostale unutrašnje organe, jer svu silu koju ne apsorbuje lim deformacijom, apsorbovat će putnici.
- testdriver
#307 Re: Great Wall Motor
nije, imam i slike unutrašnjost cowry-a i zaista izgleda dobro, također imam i kompletan shematski prikaz šasije tako da su maksimalno ojačali vozilo na svim deformacijskim zonama,evo pogledaj sliku i u monovolumenu:za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Slabo se kod žutog Panda pođonila![]()

rečeno je da će večina vozila koja će ići u europi biti podvrgnuta euro ncap testu, ali meni je ovaj test jako zanimljiv, večinom kad sam vidio sudare malih vozila s velikim ovih mali su obično bili slomljeni do neprepoznatljivosti
- kaubojstina
#308 Re: Great Wall Motor
Ne znam druze, procitah OP i paar zadnjih komentara koje si ostavio, i da se primjetit' da pokusavas plasirati produkt kompanije za koju radis. Nema tu nista lose, samo moras razumjeti kada se obracas auto-entuzijastima da oni znaju vise nego jedan obican kupac.
Stoga moras pruzti malo vise dokaza osim:
V
Stoga moras pruzti malo vise dokaza osim:
Jedan ciko je fino rek'o:testdriver wrote: nije, imam i slike unutrašnjost cowry-a i zaista izgleda dobro, također imam i kompletan shematski prikaz šasije tako da su maksimalno ojačali vozilo na svim deformacijskim zonama,evo pogledaj sliku i u monovolumenu:
rečeno je da će večina vozila koja će ići u europi biti podvrgnuta euro ncap testu, ali meni je ovaj test jako zanimljiv, večinom kad sam vidio sudare malih vozila s velikim ovih mali su obično bili slomljeni do neprepoznatljivosti
To su zakoni fizike. I sama rijec "nije" sigurno mene ne bi uvjerila da je to vozilo sigurno.za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Slabo se kod žutog Panda pođonila![]()
V
- testdriver
#309 Re: Great Wall Motor
pozdrav kauboju
mislim inače da je sigurnost kineskih vozila uvijek top tema...pogotovo vozila koja polako ulaze u europu,a sad je auto show u kini..e predstavljeno je brdo modela, raznih sportskih coupe-a, limuzina...čak je i jackie chan radio kao promotor mitsubishia:

a kad smo kod sigurnosti evo i presjek hovera kako to izgleda kod njega:

a kad smo kod sigurnosti evo i presjek hovera kako to izgleda kod njega:

- testdriver
#310 Re: Great Wall Motor
evo...prošla je prva godina vožnje tako da je sad auto fino friško registriran...što je trebalo proslaviti novim dodacima za auto,evo šta se radilo:

bull bar s integriranim maglenakama, taj dio se može skinuti dolje,inače sam već ovakve opreme prodao za nekoliko vozila pa je valjda red da stavim i na svoj

i noću super izgleda, baš efektno
pick up isto ide ok...evo stanja u prvih 2 mjeseca:

nema nikakvih problema s autom, ni jedna žaruljica nije izgorela,ok se auto ponaša s obzirom da se vozi bez prestanka,planiram i chip tuning, već smo radili neke testove i bez problema bi se moglo staviti dodatnih 20 ks,30 ks bi bilo previše, auto troši između 8 i 10 litara, jedino na autoputu pri 150 oko 12 litara troši

bull bar s integriranim maglenakama, taj dio se može skinuti dolje,inače sam već ovakve opreme prodao za nekoliko vozila pa je valjda red da stavim i na svoj

i noću super izgleda, baš efektno
pick up isto ide ok...evo stanja u prvih 2 mjeseca:

nema nikakvih problema s autom, ni jedna žaruljica nije izgorela,ok se auto ponaša s obzirom da se vozi bez prestanka,planiram i chip tuning, već smo radili neke testove i bez problema bi se moglo staviti dodatnih 20 ks,30 ks bi bilo previše, auto troši između 8 i 10 litara, jedino na autoputu pri 150 oko 12 litara troši
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
- Prolaznik
- testdriver
#313 Re: Great Wall Motor
ovaj kombi pa baš i nije toliko popularan u kini, ma 90% su raznorazne verzije na toyotu hiache, a opet drugo je i to šta se radi za lokalno tržište, evo npr kako se prodaju zastava stojadin i jugo a nemaju euro 4 unatoč tome što je na zakonu u srbiji, a evo ti pravog primjera, sa 150 izletio s auto ceste, auto brillaince

čovjek prošao samo s lakšim ozljedama, ova slika i novost je top vijest na kineskim auto portalima, dakle toliko o tim crash testovima itd, to je čist marketing, ovo su prave situacije, i ako tu izvučeš živu glavu...super je

čovjek prošao samo s lakšim ozljedama, ova slika i novost je top vijest na kineskim auto portalima, dakle toliko o tim crash testovima itd, to je čist marketing, ovo su prave situacije, i ako tu izvučeš živu glavu...super je
-
schakal
#314 Re: Great Wall Motor
To sto je ovaj prezivo moze samo da zahvali dragom bogu i nikome drugom.Znam lika sto je sa 140 kmh udario direkt u drvo nije bio vezan i prosao je bez ijedne ogrebotine i to u golf 2, a neko u audiu a8 udari sa 80 i pogine
-
Lesli Eldridž
#315 Re: Great Wall Motor
schakal wrote:To sto je ovaj prezivo moze samo da zahvali dragom bogu i nikome drugom.Znam lika sto je sa 140 kmh udario direkt u drvo nije bio vezan i prosao je bez ijedne ogrebotine i to u golf 2, a neko u audiu a8 udari sa 80 i pogine
- madner
#316 Re: Great Wall Motor
Pa jarane isto da si rekao da ga je rafal pogodio i on prošo bez ijedne ogrebotine.schakal wrote:To sto je ovaj prezivo moze samo da zahvali dragom bogu i nikome drugom.Znam lika sto je sa 140 kmh udario direkt u drvo nije bio vezan i prosao je bez ijedne ogrebotine i to u golf 2, a neko u audiu a8 udari sa 80 i pogine
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#317 Re: Great Wall Motor
Htio sam pokazati opet kako se projektiraju deformacione zone u cilju očuvanja - teretaProlaznik wrote:Lijepo što si sa nama podijelio ovaj link ali kakve veze ima VW sa Great Wall Motor vozilima?
- testdriver
#318 Re: Great Wall Motor
madner wrote:Pa jarane isto da si rekao da ga je rafal pogodio i on prošo bez ijedne ogrebotine.schakal wrote:To sto je ovaj prezivo moze samo da zahvali dragom bogu i nikome drugom.Znam lika sto je sa 140 kmh udario direkt u drvo nije bio vezan i prosao je bez ijedne ogrebotine i to u golf 2, a neko u audiu a8 udari sa 80 i pogine
ali to je upravo to...evo na jedan zabavan način se jasno vidi šta su prave situacije koje se događaju u životu i drugo šta je marketing odnosno euroncap...e pa da je sve baš tako bajno možda bi Toše sad još bio živ....,kad ti je suđeno...nema tog euroncapa koji će ti pomoći
-
schakal
#319 Re: Great Wall Motor
Bez zajebanicje ti govorim zaletio se hrasnickom i udario u drvo kod onog ribnjaka znaci put hrasnica ilidza i lik dana u bolnici nije proveoLesli Eldridž wrote:schakal wrote:To sto je ovaj prezivo moze samo da zahvali dragom bogu i nikome drugom.Znam lika sto je sa 140 kmh udario direkt u drvo nije bio vezan i prosao je bez ijedne ogrebotine i to u golf 2, a neko u audiu a8 udari sa 80 i pogine![]()
![]()
![]()
- Prolaznik
-
ado-šampion
#321 Re: Great Wall Motor
Jesi ti normalan ba? Ja sam vjernik, vjerujem u sudbinu, ali čuda ne postoje. 140 km/h direkt u drvo, u bilo kojem autu da sjedi, vezan ne vezan, gine 100%.schakal wrote:Bez zajebanicje ti govorim zaletio se hrasnickom i udario u drvo kod onog ribnjaka znaci put hrasnica ilidza i lik dana u bolnici nije proveoLesli Eldridž wrote:schakal wrote:To sto je ovaj prezivo moze samo da zahvali dragom bogu i nikome drugom.Znam lika sto je sa 140 kmh udario direkt u drvo nije bio vezan i prosao je bez ijedne ogrebotine i to u golf 2, a neko u audiu a8 udari sa 80 i pogine![]()
![]()
![]()
-
schakal
#322 Re: Great Wall Motor
Sto se tice golfa nemogu ih ocima! Govorim primjera radi da je taj lik sto je izletio sa 150kmh sa autoputa samo imao srece nista drugo.A lik sto je udario u drvo je iz hrasnice ili kolonije, ko zna nekoga odozdo neka ga pita to je bilo prije neke 2.5god
- testdriver
#323 Re: Great Wall Motor

evo i euroncap na hoveru
peugeot 306 me razvalio, kočioni trag..28 metara i....pravo u mog hovera

evo i kako peugot izgleda,hauba,farovi, killer, motor je otišao gore...šteta veća od 3000 eura a auto joj toliko ne vrijedi
radili smo i male preinake na nekim vozilima:

dupli auspuh, baš super izgleda, nismo išli u krajnost da auto ne galami previše ali ok je, odličan zvuk ima
pošto je moj sad razbijen naručio sam i neke ostale djelove i želim napraviti da bude ko ovaj:

jedino što je ovaj branik sa vitlom kod mene malo drukčiji i bolje je prilagođen maski vozila, felge sam već spremio sa pick up-a 16 cola, a ove 17 koje sad imam na hoveru ću stavit na njega
onda jednom dečku u bosanskom brodu sam sredio rabljeni hover, test vozilo 2005 godište

isto smo ga malo uredili i stavili kromirane pragove i bull bar
- testdriver
#324 Re: Great Wall Motor

a par ideja dobrih sam vidio i na ovim autima, jedino mi fali neka firma koja prodaje ovako atraktivne felge:
moji kolege iz bjelorusije

22 cola felge
- testdriver
#325 Re: Great Wall Motor

evo dugo vam več nisam stavio neku vijest pa evo,pošto je volkswagen "veliki sponzor" olimpijade u kini mnoge reprezentacije su ostale bez prijevoza u kini..ali je zato tu GWM