Jest, to je tacno, alkohol je jako skup u Swedi...Stari wrote:Vjerovatno si u pravu u svemu sto si prije pisao samo jer ja jednostavno nisam uopste informisan o tome kako je tamo kod vas u Danskoj. Ali ovdje u ovoj gornjoj recenici ...nisi na zalost.Amor_dk wrote:
Ali je Danska puno skuplja nego Sweda u svemu....
Svedska je puno skuplja od Danske kad se radi o alkoholnim picima i (cinimise cigaretama)...pravilo je u principu da ja za jednu flasu konjaka ovdje u Svedskoj ...u Danskoj mogu kupiti skoro pa dvije iste takve...Al dobro sad ..to nema veze sa temom
zlatan01 wrote:Moje iskustvo kaze suprotno, da velike firme placaju bolje i daju bolje uvjete uopste. Sto se tice Danske, do mene sjedi kolegica dankinja koja mi je puno pricala o razlikama i slicnostima. Uglavnom ona radi u Svedskoj a muz u Danskoj. Zena je majka i ima bolje uslove ovdje kad je rijec o njegi djece bolovanju i td. Plate o kojima govoris su vjerovatno prosjecne plate, sto znaci da neki zaradjuju puno vise a neki puno manje. Ja pouzdano znam da je recimo moja svastika dobila ponudu iz Danske u onoj firmi koja ima naftne platforme (zaboravio ime) za platu od 30 kkr sto je oko 4000 Euro kao inzenjer sa 4 godine iskustva.Amor_dk wrote:Ja radim na proviziju, koliko uradim = toliko i dobijem. Ako nemam pacijente onda dobijem = 0 DKK
Pisao sam prije...![]()
Znam da inzinjeri (civilni 5 god.) imaju oko 7000 eura poslije nekoliko godina iskustva. Ali uz to imaju i fri internet, laptop, mobil...
Ovi obicni inzinjeri (3,5 godine) imaju manje, oko 5000 eura + ekstra...
Sve zavisi u kojoj firmi radis. Sto veca firma, to gore...velike firme su bogate zato sto iskoristavaju do maximuma.
Najbolje raditi u manjoj firmi (10-20 zaposlenih).
Samo u Swedi nema najmanja plata. U Danskoj ima! Ne mozes imati platu ispod 2000-2200 eura (37 sati) brutto, ne znam sta da radis...
Ali je Danska puno skuplja nego Sweda u svemu....
Procitaj ovo: clanak od 21 sept. 2007 http://ing.dk/artikel/81670?rss