Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
- Urban B.
#301 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
ASDž na carsiji 
-
3metra kabla
#302 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Na kovacicima na cosku onog centra (gjde Pinki videoteka) ne znam kako se zove.al imaju krompir najbolji u gradu
- Impavidus
#303 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Da i ja dam svoj doprinos (sad doručkovao i opet bi mogao pola kile bureka dok sam čitao komentare)
Meni je Dervoz (Kralja Tomislava, prekoputa 2. gimnazije) za sjecani burek neprevaziđen. Jedan od najboljih u gradu sigurno. Vidim bilo je još koji su hvalili Dervoza, a nisam ništa loše pročitao. Znaju one žene znanje, i to već generacijama.
Šta je sa Bosnom, imal' vas da ste u zadnje vrijeme jeli, drže li još do kvaliteta, tj. masnoće?
Meni je Dervoz (Kralja Tomislava, prekoputa 2. gimnazije) za sjecani burek neprevaziđen. Jedan od najboljih u gradu sigurno. Vidim bilo je još koji su hvalili Dervoza, a nisam ništa loše pročitao. Znaju one žene znanje, i to već generacijama.
Šta je sa Bosnom, imal' vas da ste u zadnje vrijeme jeli, drže li još do kvaliteta, tj. masnoće?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#304 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Jasta nego drze, zar sumnjasImpavidus wrote:
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#305 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
ja ne znam koji je kepec dizajnirao one stolove u forinu 
-
Tripich
#307 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Definitivno Melina!! Nema bolje zeljanice u gradu!!! 
- zlaataan
-
Alive
#309 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ima jedno super mjesto gdje ima predobra zeljanica...Raja stalno iz SA tu dolazi... U Hrasnici pored Doma Kulture ima buregdzinica, neko zensko ime mislim da je naziv objekta... Lejla mislim... Eto ako se neko zadesi u Hrasnici obavezno neka proba...
-
nedzadrk
#310 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Sjecani kod Dervoza je beton a i ostale su dobre...Bosnu ne posjetih vec dugo...Dervoz RulesImpavidus wrote:Da i ja dam svoj doprinos (sad doručkovao i opet bi mogao pola kile bureka dok sam čitao komentare)![]()
Meni je Dervoz (Kralja Tomislava, prekoputa 2. gimnazije) za sjecani burek neprevaziđen. Jedan od najboljih u gradu sigurno. Vidim bilo je još koji su hvalili Dervoza, a nisam ništa loše pročitao. Znaju one žene znanje, i to već generacijama.![]()
- Impavidus
#311 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Nisam dugo bio u Bosni bio i juče odem reko malo da se provjeri stanje (i glad smanji).nedzadrk wrote:Sjecani kod Dervoza je beton a i ostale su dobre...Bosnu ne posjetih vec dugo...Dervoz RulesImpavidus wrote:Da i ja dam svoj doprinos (sad doručkovao i opet bi mogao pola kile bureka dok sam čitao komentare)![]()
Meni je Dervoz (Kralja Tomislava, prekoputa 2. gimnazije) za sjecani burek neprevaziđen. Jedan od najboljih u gradu sigurno. Vidim bilo je još koji su hvalili Dervoza, a nisam ništa loše pročitao. Znaju one žene znanje, i to već generacijama.![]()
Usluga, ljubaznost stvarno na nivou, nemam riječi kao i uvijek što je bilo. Ali burek im ne može ni primirisati onom iz Dervoza. (ovi iz Dervoza na godišnjem - još jedan od razloga što sam se za Bosnu odlučio)
Kao i dosada masnije pite nego što sam navikao, malo te stomak drži taj dan ali eto može proći...
-
ultras malta
#312 Re:
chuchumbamayumbe wrote:Raja hvale Nagiba, meni je OK, cisto je, pita je ok, ali nije da sada padam u trans, mislim da je previse izvikan.
I ja volim svratiti do Bosne, na buredzike, ali mi nikako nije usput.
Posto mi je poprilicno blizu, svratim u MM na Dolac Malti, imaju dobru zeljanicu.
Ja mislim da se rijetko gdje ko u Sarajevu jede dobro a jeftino. Ne bih sada ulazio u slucajeve trovanja, to je druga tematika.
A sto se tice Jami, kupujem njihove pizze (najbolje su) ali im pita nije nesto.
Raja vamo na Malti hvali Nagiba,nije mu losa,ali radi "lokal-patriotizma"
- BHF_Manijak
#313 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Meni licno Bosna na Carsiji, ali moja preporuka ni po koju cijenu ne uzimati "za ponijeti", jer tek tad masnoca pite dolazi do izrazaja, ja sam jednom se opeko i nikad vise, da onda tek vidite kad kuci dodjete sta je masnoca, valjda nakupi se u onom papiru dok se do kuce donese, to je da te Bog dragi sacuva!
MM nije los, mada burek im je fakat uzasan, kromiprusa moze proci...Jeo sam nekoliko puta i u onoj maloj buregdzinici Sac, odmah preko puta Stakla, nije takodjer lose, ali iskljucivo ako je guzva u Bosni onda ona dolazi u opticaj...
MM nije los, mada burek im je fakat uzasan, kromiprusa moze proci...Jeo sam nekoliko puta i u onoj maloj buregdzinici Sac, odmah preko puta Stakla, nije takodjer lose, ali iskljucivo ako je guzva u Bosni onda ona dolazi u opticaj...
- cico x
#314 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
ima li ko broj od njih?GAU8 wrote:Je li iko spomenuo burekdžinucu "Naš Mujo"?
Nalaze se na dobrinji u blizini Picerije "Dino" i "Azel-a"
Meni do sada najbolja ikada. Pite su u obliku malih zvrkova, pecene u peci na drva, nisu premasne, sve po mom ukusu.
-
enx
#315 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Dervoz u Koševu mi je br1. (posebno krompiruša na kilu - beton)
Sač u onoj uličici na čaršiji,
AS DŽI, kod Vijećnice.
AS DŽI, kod Vijećnice.
- dadasapic
#316 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
buregdžinica kod stupske petlje ima dobre mantije. 
nagib me je razocarao.više tamo ne idem.
nagib me je razocarao.više tamo ne idem.
- GAU8
#317 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
.
Last edited by GAU8 on 19/08/2011 09:12, edited 1 time in total.
- GAU8
#318 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
061-906-441cico x wrote:ima li ko broj od njih?GAU8 wrote:Je li iko spomenuo burekdžinucu "Naš Mujo"?
Nalaze se na dobrinji u blizini Picerije "Dino" i "Azel-a"
Meni do sada najbolja ikada. Pite su u obliku malih zvrkova, pecene u peci na drva, nisu premasne, sve po mom ukusu.
061-906-442
- GAU8
#319 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Jednom probao, nisam se odusevio ...enx wrote:Dervoz u Koševu mi je br1. (posebno krompiruša na kilu - beton)
AS DŽI, kod Vijećnice.
Nije mi bila najbolje pecena krompirusa, a uz to je djelovala i kao da je stajala pola dana, zilava nikakva.
-
moee
#320 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
1. Buregdzinica ''Bosanski burek'' kod Zeljinog stadiona (najbolji i najskuplji)
2. ( tri )
3. ( prazna )
4. ( mjesta )
5. Bosna, ASDZ
6. MM (za one sa manjim budzetom)
7. Svi ostali...(koje sam probao naravno)
2. ( tri )
3. ( prazna )
4. ( mjesta )
5. Bosna, ASDZ
6. MM (za one sa manjim budzetom)
7. Svi ostali...(koje sam probao naravno)
- pajero
#321 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
EFES, fakat imaju dobru pitu!3metra kabla wrote:Na kovacicima na cosku onog centra (gjde Pinki videoteka) ne znam kako se zove.al imaju krompir najbolji u gradu
- tolerantna
#322 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
najbolje je iz nanine kuhinje
....ali ako bih morala se odluciti za dvije najbolje to su BOSNA i Forino ma koliko god drecila ona zelena boja

-
Saka
#323 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Subjektivna tema, ali evo mojih ličnih preferensi:
Klasični burek: Zvrk, Ilidža terminal
Sjecani burek: Bosanski burek, Željin stadion
Zeljanica: Bosna, Baščaršija
Klasični burek: Zvrk, Ilidža terminal
Sjecani burek: Bosanski burek, Željin stadion
Zeljanica: Bosna, Baščaršija
- naja22
#324 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Burek, Zeljanica : Bosna na Baščaršiji 
-
zahone
#325 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
hahahahaha cuj Bosna,ama pojma vi nemate, mrtva siptarska masna pita..