Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

ziggy wrote:
Arslan wrote:niko mi ne rece da li zna sta je ovo?

Image

:D :D
Puz
bravo ziggy! :D :D

Helix Lucorum tacnije.. :D
micika

Post by micika »

E arslane,dzaba ti sva ona vecera :roll: puzzzzzzzzzz,fuuuuuuuuuujjjj :run:
Leonid Breznjev

debela wrote:mene ovo podsjeca samo i jedino na govno, da prosti ova trpeza :-?
lupas brate kao maksim po diviziji...
Leonid Breznjev

micika wrote:E arslane,dzaba ti sva ona vecera :roll: puzzzzzzzzzz,fuuuuuuuuuujjjj :run:
zasto? jesi kad probala puzeve?
Ministar poljoprivrede

Post by Ministar poljoprivrede »

micika wrote:Image

:P

Image

Ja ne smijem nista sladje od vocne salate.Moj muz mnogo voli slatko,a meni kolaci nisu bas jaca strana,pa ako neko ima jednostavne recepte za kolace neka nabaci ovdje.Moram pazit cojka mi umene :-) :-)
buranija izgleda pravo delikatesno 8-) daj nam recept ako nije tajna 8-)
Aorta

Post by Aorta »

Moze li mi neko objasniti kako postaviti sliku? Thx.
surajaa

Post by surajaa »

StLouis wrote:
surajaa wrote:joj Arslane, ti ne da si majstor, ti si velemajstor u kuhinji, ti si mister kuhanja i kuhinje :D

svaka bi te mati za zeta pozelila :D :D

Sad ozbiljno, temu i slike pratim od pocetka, u prvi mah sam mislila da si po zvanju kvalifikovani kuhar i da imas svoj restoran ili da radis u njemu, a nakon sto si nas sve uvjerio da si ti jedan vrsni poznavalac kuhinje, svakojakih jela i slastica, veliki hedonista, izvrstan aranzer, moram da priznam da sam se malo postidila, jer sam ja u kuhinji k'o slon u staklenoj radnji :roll: :roll: :D
Arslane, udaj se za mene, nema veze sto si musko :lol: :lol: zivjet ces u kuhinji :lol: shala mala. ti si velemajstor medju velmajstorima!

Zasto si morao reci da se salis, mozda bi to sve moglo da bude stvarnost :D :D ups, pa ja se trebam udati nekad skoro 8) ...al' nema veze bit ce da Arslan nema stan u prizemlju, a garant ima i zaluzine koje je sad frisko izvadio iz masine :lol: :D :D
surajaa

Post by surajaa »

Aorta wrote:Moze li mi neko objasniti kako postaviti sliku? Thx.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=35560

sve pojasnjeno do u tancine, sretnoo :-)
surajaa

Post by surajaa »

micika wrote:E arslane,dzaba ti sva ona vecera :roll: puzzzzzzzzzz,fuuuuuuuuuujjjj :run:

ma men' se cini ja bih s Arslanom i puzeva mogla, al' to samo ako ne zivi u prizemlju, a ima zaluzine of course:lol: :lol: :D
Aorta

Post by Aorta »

surajaa wrote:
Aorta wrote:Moze li mi neko objasniti kako postaviti sliku? Thx.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=35560

sve pojasnjeno do u tancine, sretnoo :-)
Hvala, Surajaa. Znala sam da mogu racunati na raju iz sireg zavicaja (go Travnik!) : )

Elem, here goes...
Aorta

Post by Aorta »

Kao sto to biva u nasem domu, topli objed pocinje sa supom. Danas sam se extra potrudila, cak angazovala i pomoc. Soup du jour je Begova Corba.

Image
StLouis

Post by StLouis »

surajaa wrote:
StLouis wrote:
surajaa wrote:joj Arslane, ti ne da si majstor, ti si velemajstor u kuhinji, ti si mister kuhanja i kuhinje :D

svaka bi te mati za zeta pozelila :D :D

Sad ozbiljno, temu i slike pratim od pocetka, u prvi mah sam mislila da si po zvanju kvalifikovani kuhar i da imas svoj restoran ili da radis u njemu, a nakon sto si nas sve uvjerio da si ti jedan vrsni poznavalac kuhinje, svakojakih jela i slastica, veliki hedonista, izvrstan aranzer, moram da priznam da sam se malo postidila, jer sam ja u kuhinji k'o slon u staklenoj radnji :roll: :roll: :D
Arslane, udaj se za mene, nema veze sto si musko :lol: :lol: zivjet ces u kuhinji :lol: shala mala. ti si velemajstor medju velmajstorima!

Zasto si morao reci da se salis, mozda bi to sve moglo da bude stvarnost :D :D ups, pa ja se trebam udati nekad skoro 8) ...al' nema veze bit ce da Arslan nema stan u prizemlju, a garant ima i zaluzine koje je sad frisko izvadio iz masine :lol: :D :D
:D ja sam ga prvi nasao na sajtu :lol:
Aorta

Post by Aorta »

Zatim, marinirana piletina sa gljivama u besamel sosu.

Image

Imala sam nijet praviti prilog od krompira, ali nije mi se dalo. : ) Jogurt salata sa krastavicama, svjezom mintom i sa trunku kopra je bilo taman.

Image

Zasladili smo sa malkice tamne cokolade sa mint ukusom.

Sucur Allahu. : )

Prijatno, y'all!
StLouis

Post by StLouis »

Aorta, udaj se za mene :D
Aorta

Post by Aorta »

StLouis,

: ) Sweet si. Stand in line. : D

Mikica, pliz nam daj recept za mahune. Izgledaju izvrsno.
surajaa

Post by surajaa »

StLouis wrote:Aorta, udaj se za mene :D
daj se odluci koga ces, ne budi megaloman i posto sam ja dama, prva biram Arslana :lol: :lol: , a ti mozes uzeti Aortu, ako zena pristane, hihi...jadan covjek sta ga doceka da se muskinje i zenskinje kolju oko njega, a sve zbog toga sto je on samo jedan maestro kuhinje :-)

P.S Aorta, ova tvoja djela takodje mame uzdahe :P
Leonid Breznjev

Aorta wrote:Kao sto to biva u nasem domu, topli objed pocinje sa supom. Danas sam se extra potrudila, cak angazovala i pomoc. Soup du jour je Begova Corba.

Image
prelijep tanjir aorta, i ostale slike samo za pohvale! super su!
Leonid Breznjev

i da dodam! ja sam heterosexualac! samo da se zna StLouis! :D :D

sve interesente molim da se jave na pp i da dostave potpunu dokumentaciju: curriculum vitae, slika itd! :lol: :lol: :lol: i ne stanujem u prizemlju! :D
surajaa

Post by surajaa »

...apsolutno moj si broj
...apsolutno ja sam tvoj
...permanentno bices moj
...genijalan mi smo spoj...

ovo StLouis pjeva Arslanu, :D :D :lol: , inace mom nesudjenom khm khm muzu :D

jao jebo te, odoh da spavam, ne zamjerite :D :zzzz:
StLouis

Post by StLouis »

surajaa wrote:
daj se odluci koga ces, ne budi megaloman i posto sam ja dama, prva biram Arslana :lol: :lol: , a ti mozes uzeti Aortu, ako zena pristane, hihi...jadan covjek sta ga doceka da se muskinje i zenskinje kolju oko njega, a sve zbog toga sto je on samo jedan maestro kuhinje :-)

Arslan me nevoli!!! :D Treba mi kuharica!! :lol:
Leonid Breznjev

StLouis wrote:
surajaa wrote:

Arslan me nevoli!!! :D Treba mi kuharica!! :lol:
ko kaze da te ne volim? :?
surajaa

Post by surajaa »

hadzinica wrote:i ko kaze da ljubav ne ide preko stomaka!
:-D
hadzince bona, sto ne spavas, je li se to u miru pripremas za sutrasnje spravljanje delicija :D ???

P.S. a gdje su tvoje slike, nemoj da zachatavas temu :D :D

pozdrav svima, pratim vas...bolna je ovo tema za mene, aalli pogazit cu ssvoj ponos i lagano se :kravata:
micika

Post by micika »

Aorta wrote:StLouis,

: ) Sweet si. Stand in line. : D

Mikica, pliz nam daj recept za mahune. Izgledaju izvrsno.
Eh,dragi moji.....opet vam sve zavisi od buranije.Nekad je i sama znam baciti jer je puna onih koncica ili je nemoguce skuhati.Preporucujem sto mladju i kada je kupujete prepolovite je i vidite dali ce se povuc onaj koncic.Mada ni to cesto nije garancija.
Buranija, ako je malo sira, mozete je i rasjeci po duzini na pola pa tek onda na komadice,brze se skuha.Znaci isjeci,oprati.U serpi isprziti luk na maslinovom ulju i dodati buraniju.Prziti je sve dok ne omeksa.Ne dodajite vodu.Poslije malo poklopite.Ako je buranija teza za skuhati dodajte malo vode,oko pola case,nemojte pretjerivati jer izgubi okus.Dodati sol i pola kasike secera.kad je buranija vec skuhana,prije na pet minuta nego cete je skinuti sa vatre dodajte jedan veliki paradajz.Nemojte prije jer paradajz samo dodatno ozilavi buraniju.Ja nekad dodam i pola crvene paprike.Ne zaboravite secer.Buranija se jede hladna!
Sve ce ovo biti lakse ako imate pretis lonac.
Prijatno!
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

pratim ovu temu, ali trenutno nemam ni jedne slike da ubacim pa necu da je kvarim. :)

Arslan, micika i ostali koji kuhate i redovno slikate za nas: svaka vam cast. :)

dje si ti micika? sve ok kod tebe? :)
vracaj se nazad u Skandinaviju. :D
micika

Post by micika »

Jasta cu....boga mi ljepse u Arkadasima :lol: :lol: :lol:
Evo me zeno,malo po kuci,malo kuhaj,malo na fitnes,u skolu...pobudali.Bila sam u Bosni mjesec dana,sad sam back to turkey :D :D
Hajd ti nama ovdje u toplije krajeve :D kisa ne sjecam se da je pala negdje od aprila,hahahah ko pustinja. :D
Sta ima u skandinaviji? I ti ne budi ljencuga,uhvati se kasike i aparata :D :D
Post Reply