ELOB LOPOVI

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Bourne

#301 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

Obavjestenje na web stranici Elob-a... Citat:

12.02.2010
Planski prekid rada 6 kanala

Poštovani korisnici,

Zbog tehničkih radova će dana 16.02.2010. godine u priodu 01h-07h doći do prekida signala sledećih kanala:

- Sport Klub
- Sport Klub +
- DoQ
- Golf Klub
- Film+
- F&H

Hvala na razumevanju.
ELOB CATV

Od svih nabrojanih kanala jedino Sport Klub je u prog.semi :-) :-) :-) jesu li oni pukli ili namjeravaju uvesti ostale kanale ostaje da se vidi :?: :?: :?:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#302 Re: ELOB LOPOVI

Post by ladyblue18 »

Da vas pitam, imatel vi tona na novoj na digitalnoj?
Kod mene od petka nema, a sto je smjesno je da na drugoj televiziji ima tona normalno. Ne znam imal kakve veze sto na toj tv resiver ima karticu :?
Uglavnom i komsije imaju normalno ton, a ja vec lagano izludih. :-)
Bourne

#303 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

Hmmm vako... i meni se to zna desiti:
1.prekontrolisi skart je li dobro u lezistu(tj.gurni ga do kraja u TV ili reciver)
2.izvuci karticu sacekaj malo pa ponovo vrati
Ako NE prođe s ovom onda zovi H'Elobove strucnjake da oni produmaju sto bi moglo biti (ako budu i oni znali)... :thumbup:
video

#304 Re: ELOB LOPOVI

Post by video »

ladyblue18 wrote:Da vas pitam, imatel vi tona na novoj na digitalnoj?
Kod mene od petka nema, a sto je smjesno je da na drugoj televiziji ima tona normalno. Ne znam imal kakve veze sto na toj tv resiver ima karticu :?
Uglavnom i komsije imaju normalno ton, a ja vec lagano izludih. :-)
Pa dodjel taj ton vishe :-) :-)
Ako koristish onaj stariji resiver deltaline, onda ces mozda rijeshiti tako shto cesh prvo pritisnuti dugme "audio" (lijevi donji cosak), pa onda pritiskom na desno dobiti kolonu pod nazivom "Mod" pa onda proshetaj sa komandama gore - dole :-)
Zna chesto biti do ovoga i na ostalim kanalima .
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#305 Re: ELOB LOPOVI

Post by ladyblue18 »

video wrote:
Pa dodjel taj ton vishe :-) :-)
Ako koristish onaj stariji resiver deltaline, onda ces mozda rijeshiti tako shto cesh prvo pritisnuti dugme "audio" (lijevi donji cosak), pa onda pritiskom na desno dobiti kolonu pod nazivom "Mod" pa onda proshetaj sa komandama gore - dole :-)
Zna chesto biti do ovoga i na ostalim kanalima .
Neizmjerno hvala. :-D :-D :-D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#306 Re: ELOB LOPOVI

Post by pici »

Lud i ponosan wrote:Negdje sam procitao (blage nemam gdje) da ce Elob uskoro ponuditi Wireless internet, pa me interesuje zna li neko nesto o tome, ili je to jos jedna u nizu lovackih prica? Hvala unaprijed!
ma meni su to rekli ima dvije godine i ništa od toga... :oops:
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#307 Re: ELOB LOPOVI

Post by enko 1964 »

Mislio sam da je naslov ove teme pomalo "neuljudan".Ali...
Koristim njihovu kablovsku godinama i od 01.02. sam htio priključiti i internet. Uredno se prijavio, ostavio brojeve telefona i odjavio bihnet. Obećaše " ...eto nas za dva dana". Prođe od tad dvadeset i kusur dana a Elob se ne javi nama. Kad ih zovem, kažu nema modema. Supruga ih nazove u subotu 20-og kažu "došlo". Danas meni opet kažu nema. :x
Zna li ko kako treba s njima? :x :?:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#308 Re: ELOB LOPOVI

Post by pici »

enko 1964 wrote:Mislio sam da je naslov ove teme pomalo "neuljudan".Ali...
Koristim njihovu kablovsku godinama i od 01.02. sam htio priključiti i internet. Uredno se prijavio, ostavio brojeve telefona i odjavio bihnet. Obećaše " ...eto nas za dva dana". Prođe od tad dvadeset i kusur dana a Elob se ne javi nama. Kad ih zovem, kažu nema modema. Supruga ih nazove u subotu 20-og kažu "došlo". Danas meni opet kažu nema. :x
Zna li ko kako treba s njima? :x :?:

na grbavicu u onaj neboder dje su na vrHu tanjiri pa na dvajsti sprat ako lift ne radi a ti pozvoni dole prvom stanaru imaju oni ključ da se upali lift ...kad dodješ gore odmaH prva kancelarije zaobilazi do nje isto kancelarija izaĆiĆe naki da pitaju šHa trebaš a ti zaobilaze il kroz njiHa i zadnja kancelarija desno piše direktor e tu udji ne kucaj i HAA ;-)
samo malo

#309 Re: ELOB LOPOVI

Post by samo malo »

Moguce da ti rastezu sa tim modemom zato da se odlucis kupiti modem, jer ovi dileri sto rade za Elob, oni kofol montazeri sto rade na procenat, prodaju te modeme.

Pa vidi, modem ti dodje oko 70 km. Cak mislim da je bolje i kupiti nego iznajmiti.
zlatanko

#310 Re: ELOB LOPOVI

Post by zlatanko »

Svi kanali na ovom dodatnom digitalnom paketu "kodirani ili ne radi signal"! :x :x :x
A levate ne može ni FBI dobiti na telefon. :x :x
Bourne

#311 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

Šala nije i H'Elob uveo promjene u prog.šemi Digitalne umjesto DEUTSCHE WELLE pustili TV5MONDE :lol: ...moš' misliti...bolje da su popravili sliku jer danima stopa-ledi. :x :x :x
samo malo

#312 Re: ELOB LOPOVI

Post by samo malo »

Ne znam sto se zezate sa Elobom vise, imate gomilu blogova na kojima se svakodnevno stancaju linkovi za internet televiziju, od HRT-ova, hrvatski RTL, Nova, gomila srbijanskih kanala, MGM, Fox, Srbija 1 i 2, i da ne nabrajam, gomila toga ima.

Sa najjacim Elob paketima gledas bez problema, ako imas flat.
Bourne

#313 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

samo malo wrote:Ne znam sto se zezate sa Elobom vise, imate gomilu blogova na kojima se svakodnevno stancaju linkovi za internet televiziju, od HRT-ova, hrvatski RTL, Nova, gomila srbijanskih kanala, MGM, Fox, Srbija 1 i 2, i da ne nabrajam, gomila toga ima.

Ovo je naj bitnije jer ja sa 5G sigurno NE mogu gledat'...nego usput da pitam a da ne otvaram novu temu, znali neko dali ce neka od nasih TV prenositi F1...dosad je Hayat prenosio... maloprije sam gledao na internetu njihovu prog. semu nema F1???
BSn

#314 Re: ELOB LOPOVI

Post by BSn »

Bourne wrote:
samo malo wrote:Ne znam sto se zezate sa Elobom vise, imate gomilu blogova na kojima se svakodnevno stancaju linkovi za internet televiziju, od HRT-ova, hrvatski RTL, Nova, gomila srbijanskih kanala, MGM, Fox, Srbija 1 i 2, i da ne nabrajam, gomila toga ima.

Ovo je naj bitnije jer ja sa 5G sigurno NE mogu gledat'...nego usput da pitam a da ne otvaram novu temu, znali neko dali ce neka od nasih TV prenositi F1...dosad je Hayat prenosio... maloprije sam gledao na internetu njihovu prog. semu nema F1???

BHT 1. ;)
samo malo

#315 Re: ELOB LOPOVI

Post by samo malo »

Bourne wrote:

Da, steta sto nemas flat.

Evo ja gledam prenos kvalifikacione trke F1 na srbijanskom Foxu, sto mislim da nema nigdje na Elobovim kanalima u prijenosu.
Lekler

#316 Re: ELOB LOPOVI

Post by Lekler »

BSn wrote:
Bourne wrote:

BHT 1. ;)
RTL germanski...
Bourne

#317 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

VELIKA NAGRADNA IGRA!!!

Poštovani korisnici naših usluga,

S radošću vas želimo obavjestiti da 15.03.2010. godine ELOB CATV d.o.o. i ART Company d.o.o. u saradnji sa TV5MONDE, počinju sa velikom nagradnom igrom.

GLAVNA NAGRADA je putovanje u PARIZ za jednu osobu, od 14. do 18. maja 2010. godine. U okviru putovanja osiguran je smještaj u hotelu sa 3 zvjezdice na Sen Zermenu, taksi prijevoz u oba pravca (hotel-aerodrom), 15. maja 2010. godine, prisustvovanje utakmici između Monpeljea i PSG-a (Pariz Sen Zermen) u Parku Princeva u Parizu, 17. maja 2010. godine posjeta sjedistu TV5MONDE i učestvovanje u snimanju emisije "Foot" (emisija o fudbalu).

Ostale nagrade su 40 komada dresova bh. reprezentativaca, koji igraju u Prvoj ligi Francuske.

Pravo učešća u nagradnoj igri imaju korisnici ELOB CATV d.o.o. i ART Company d.o.o., koji su redovne platiše naručenih usluga kod jednog od dva navedena operatera (imaju sve izmirene obaveze zaključno sa februarom 2010. godine).

Potrebno je da, ukoliko ispunjavate navedeni uvjet, ispunite u formularu slijedeće:

Ime i prezime osobe na koju glasi priključak kod operatera, adresu, grad i tačan kontakt telefon, te tačan odgovor na pitanja:

1.Za glavnu nagradu put u Paris tačan odgovor na pitanje: KOJI DAN I U KOM TERMINU SE NA TV5MONDE EMITIRA EMISIJA "FOOT"?
2.Za ostale nagrade odgovor na pitanje: KOJA DVA BOSANSKOHERCEGOVAČKA REPREZENTATIVCA IGRAJU U PRVOJ FRANCUSKOJ LIGI?
Nagradna igra traje do 31.03.2010. godine. U nagradno izvlačenje ulaze samo oni koji uspunjavaju navedene uvjete, ispune u formularu tražene podatke i tačne odgovore.

Nagradno izvlačenje će se održati u aprilu 2010. godine, u sport caffe-u BH UNITED (BBI Centar Sarajevo), a nagrade će izvući selektor Nogometne/Fudbalske reprezentacije BiH i proslavljeni doajen zelenih terena SAFET SUŠIĆ.

Imena dobitnika bit će objavljena na web portalima i Info kanalima ELOB CATV d.o.o. i ART Company d.o.o..

Zaposleni u ELOB CATV d.o.o. i ART Company d.o.o., kao i članovi njihovih užih obitelji, nemaju pravo učešća.

GLEDAJTE TV5MONDE PUTEM ELOB CATV d.o.o. i ART COMPANY d.o.o. i OSVOJITE VRIJEDNE NAGRADE.

Oci mi ispadose :shock: gledajuci TV5MONDE :-) :lol:
AdrianMole

#318 Re: ELOB LOPOVI

Post by AdrianMole »

ELOb je znatno obogatio osnovnu shemu programa.Upali su Hallmrak,VH1,BBC Entertainment,Zone Reality i Chasse&Peche.Preostali kanali iz dodatnih paketa su oformili jedan čiji je cijena 4 KM.Dobar potez!
Bourne

#319 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

AdrianMole wrote:ELOb je znatno obogatio osnovnu shemu programa.Upali su Hallmrak,VH1,BBC Entertainment,Zone Reality i Chasse&Peche.Preostali kanali iz dodatnih paketa su oformili jedan čiji je cijena 4 KM.Dobar potez!
Strasni kanali a i ponuda...raja pocela odlaziti pa se oni ko džoja potrudili i ubacili par kanala koji su bezzzza... :-) kad ubace RTL-hr,B92,FOX-sr, RESPECT do tada LOGOSOFT-SUPER-TV KING sa 108 kanala :-D

I da ima jos novina iz Eloba...na zadnjem racunu procitah ovo pa da CITIRAM:
Elob je korisnik licence LRC KREDITNOG BIROA.Svako neizmirivanje obaveza po ovom racunu duzem od 90 dana ce biti registrovano u bazi podataka LRC-a i promijenit ce vasu kreditnu istoriju.Zavrsen citat...sto hoce rec Buuuuaaaaaaa...nes' moci dobiti kredit ako NE placas H'Elobu racune :-) Nisu clan Drustva za zastitu potrosaca...pa ono kad nam nestane signala (kad prva kisa padne) da nam to H'Elob nadoknadi-kompenzira da li preko umanjenog racuna ili necim drugim...nego pokusavaju "zastrasiti" narod ne bili placao redovno...sta cemo kad narod pocne odjavljivati Elobovo smece...imaju li onda zakonske posljedice??? Ili mozda opet nece moci dici kredit zato sto su se odjavili s' H'Elob-a???!!! :x :x :x PS: Nova TV i par drugih kanala im ledi danima iiiiii nikom nista...ali ako NE platis racun ooooooo nista od kredita...uredno placam sve racune pa tako i Elob ali ovo nekakvo "zastrasivanje" ma bjez' ba...sad cu ih skroz odjaviti samo zbog njihove arogancije,bezobrazluka i bahatosti...CS i vozdrica kanala koliko hos' a niko te NE j..be za tvoje novce :thumbup:
Last edited by Bourne on 06/04/2010 11:24, edited 4 times in total.
samo malo

#320 Re: ELOB LOPOVI

Post by samo malo »

RTL hrvatski i nije nesto, ruku na srce, imaju nekih serijica ali sve to manje vise gledamo na OBN koji ih i kopira po svemu. Od slicnog loga pa na dalje.

Srbijanski FOX, HBO, B92 pa Cinemanija, plus Balkanfilm 1,2,3 i 4, to da uvedu, ne treba nista vise da rade.
AdrianMole

#321 Re: ELOB LOPOVI

Post by AdrianMole »

Hallmark,VH1 i BBC Entertainment su dobri kanali za naše standarde.RTL Hr nitko u BiH LEGALNO ne može uvesti,jer RTL ne želi potpisati ugovor sa kablovskim operaterima iz BiH.Moguće je samo prekogranično prelijevanje signala,pa tako RTL Hr ima u Mostaru i Banjaluci. FOX Srbija i B92 vjerojatno nikada neće doći u ponudu bilo koga kablovskog operatera u BiH,opet naglašavam legalno,jer nemaju rješena autorska prava.HBO mogu sutra uvesti ,ali bi cijena za HBO pack bila 10 KM,pa ko voli..:D.Cinemaniu nitko izvan Srbije nema,jer se uopće ne emitira preko satelita.Balkanfilm kanali su čista piraterija. Ono što mogu uvesti jesu AXN,TV 1000,Sci-Fi Channel,Discovery Travel&Living,Fox Crime,Fox Life,Discovery Science,Discovery World,Travel Channel,Mezzo,MGM Channel,Disney XD,Euronews,History,Viasat History,Viasat Explorer,Arenasport...Nešto od ovoga ima u dodatnom paketu ,ali dosta toga nema .
Bourne

#322 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

AdrianMole wrote:Hallmark,VH1 i BBC Entertainment su dobri kanali za naše standarde.RTL Hr nitko u BiH LEGALNO ne može uvesti,jer RTL ne želi potpisati ugovor sa kablovskim operaterima iz BiH.Moguće je samo prekogranično prelijevanje signala,pa tako RTL Hr ima u Mostaru i Banjaluci. FOX Srbija i B92 vjerojatno nikada neće doći u ponudu bilo koga kablovskog operatera u BiH,opet naglašavam legalno,jer nemaju rješena autorska prava.HBO mogu sutra uvesti ,ali bi cijena za HBO pack bila 10 KM,pa ko voli..:D.Cinemaniu nitko izvan Srbije nema,jer se uopće ne emitira preko satelita.Balkanfilm kanali su čista piraterija. Ono što mogu uvesti jesu AXN,TV 1000,Sci-Fi Channel,Discovery Travel&Living,Fox Crime,Fox Life,Discovery Science,Discovery World,Travel Channel,Mezzo,MGM Channel,Disney XD,Euronews,History,Viasat History,Viasat Explorer,Arenasport...Nešto od ovoga ima u dodatnom paketu ,ali dosta toga nema .
Jel deee...a kako majketi u ponudi SuperTV ima B92,B92info,RTS1,RTS2 i RTS :?: :?: :?: Nemoj mi samo reci kako je to NE legalno ljudi vec godinu dana imaju te programe u svojoj prog.semi...da je NE legalno sigurno bi dosad famozni RAK reagovao i iskljucio vec pomenute kanale...

https://www.lol.ba/v4/PrivatniKorisnici ... f113229af5
AdrianMole

#323 Re: ELOB LOPOVI

Post by AdrianMole »

Evo gledam ovaj popis kanala na Logosoftu i nigdje nema RTL Hrvatska i B92.Ima B92 info,ali to je sasvim drugi par rukava ,jer je to izvorna B92 produkcija vijesti.Pozivam ljudi koji imaju Super TV da se izjasne glede B92.RTS odnosno Radio Televiziju Srbije,uopće nisam pomenuo u svom tekstu ,pa ne znam na što se osvrćeš.RAK ne reagira tako lako kao što ti misliš.Treba ošetećena televizija reagirati kod RAK-a ,pa tek onda idu opomene. Npr. DSF se totalno nelegalno distribuira u BiH,jer je uopće nemoguće dobiti dozvolu za to izvan njemačkog govornog područja,ali DSF -a za to uopće nije briga i tako mnoge kablovske kuće imaju DSF u shemi.Uostalom brkaš dvije potpuno različite stvari :kablovsku televiziju i IPTV.Autorska prava i ugovori se posebno sklapaju za ta dva vida distribucije.Dakako da IPTV ima dosta prednosti u odnosu na kablovsku televiziju.Molim te ,pošalji mi barem jedna link nekog KABLOVSKOG operatera iz Federacije koji u šemi ima B92.Tvrdim kako takvih jednostavno nema.
zilog

#324 Re: ELOB LOPOVI

Post by zilog »

AdrianMole wrote:Evo gledam ovaj popis kanala na Logosoftu i nigdje nema RTL Hrvatska i B92.Ima B92 info,ali to je sasvim drugi par rukava ,jer je to izvorna B92 produkcija vijesti.Pozivam ljudi koji imaju Super TV da se izjasne glede B92.RTS odnosno Radio Televiziju Srbije,uopće nisam pomenuo u svom tekstu ,pa ne znam na što se osvrćeš.RAK ne reagira tako lako kao što ti misliš.Treba ošetećena televizija reagirati kod RAK-a ,pa tek onda idu opomene. Npr. DSF se totalno nelegalno distribuira u BiH,jer je uopće nemoguće dobiti dozvolu za to izvan njemačkog govornog područja,ali DSF -a za to uopće nije briga i tako mnoge kablovske kuće imaju DSF u shemi.Uostalom brkaš dvije potpuno različite stvari :kablovsku televiziju i IPTV.Autorska prava i ugovori se posebno sklapaju za ta dva vida distribucije.Dakako da IPTV ima dosta prednosti u odnosu na kablovsku televiziju.Molim te ,pošalji mi barem jedna link nekog KABLOVSKOG operatera iz Federacije koji u šemi ima B92.Tvrdim kako takvih jednostavno nema.
Logosoft SuperTV, pogledaj pod 41.
U toku je Dolina sunca.

41. B92 /programska šema/
42. B92 Info /programska šema/
Bourne

#325 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

AdrianMole wrote:Evo gledam ovaj popis kanala na Logosoftu i nigdje nema RTL Hrvatska i B92.Ima B92 info,ali to je sasvim drugi par rukava ,jer je to izvorna B92 produkcija vijesti.Pozivam ljudi koji imaju Super TV da se izjasne glede B92.RTS odnosno Radio Televiziju Srbije,uopće nisam pomenuo u svom tekstu ,pa ne znam na što se osvrćeš.RAK ne reagira tako lako kao što ti misliš.Treba ošetećena televizija reagirati kod RAK-a ,pa tek onda idu opomene. Npr. DSF se totalno nelegalno distribuira u BiH,jer je uopće nemoguće dobiti dozvolu za to izvan njemačkog govornog područja,ali DSF -a za to uopće nije briga i tako mnoge kablovske kuće imaju DSF u shemi.Uostalom brkaš dvije potpuno različite stvari :kablovsku televiziju i IPTV.Autorska prava i ugovori se posebno sklapaju za ta dva vida distribucije.Dakako da IPTV ima dosta prednosti u odnosu na kablovsku televiziju.Molim te ,pošalji mi barem jedna link nekog KABLOVSKOG operatera iz Federacije koji u šemi ima B92.Tvrdim kako takvih jednostavno nema.
Da sad NE trazim evo ti je @zilog stavio redni broj u prog. semi (B92)Super TV Logosofta (nisi mozda vidio)... RTS sam satavio kao dokaz VISE da se MOZE kad se HOCE (tj. platis pa se klatis) za razliku od kablovskih operatera koji se trude da ti prodaju damu za bubrege...odnosno sve one kanale koje mozes i sam imati a da NE placas(kao sto je i DSF koji mozes-mogu imati obicnom analognom sat.antenom)...Ako bolje pogledas odnosno procitas (mozda imas poblema s' vidom) moj text... NIGDJE nisam rekao-napisao da SuperTV ima RTL-hr u svojoj semi...Ako sam napisao molim citiraj tu recenicu...
Locked