prokuco seStLouis wrote:kucati se - skitati se
"Neko bi ovde mogo biti bjen..."
Moderator: Chloe
-
mamica papucarka
- Bosanski_kralj
slutiti- predosjećati
Šarat`jo sam ti, al` nisi skopčo
- Bosanski_kralj
To bi bio grubi prevod. Davati signale, potajno, skriveno da treća osoba ne vidiStLouis wrote:saretiti - davati signalBosanski_kralj wrote:slutiti- predosjećati
p.s. može i šaretiti ali i šaratiti
- Enka-Benka
pjehe-ici pjeske
kotac-biciklo
basamake-lotre
kahvenjaci
uckur-onaj cvor kad se vezu dimije,neznam ni ja sad tacno naziv
kotac-biciklo
basamake-lotre
kahvenjaci
uckur-onaj cvor kad se vezu dimije,neznam ni ja sad tacno naziv
- amalka
Pa prevedi kad je lakoStLouis wrote:ih, pa to ovo je barem lako prevestiamalka wrote:A sta je cirkuZ?![]()
a znate li ovu kad gudic- bilo kada
Ja znam za gOdic ili se kaze skraceno, kad go'c hoces
A za ovo BASAMAKE - meni se cini da su basamaci stepenice, ali nisam sigurna.
- Enka-Benka
nego sta znaci,hajd mi prevedi ni onako nisam bila sigurnoIMME wrote:ne siri dezinformacije - uckur ne znaci cvorEnka-Benka wrote:uckur-onaj cvor kad se vezu dimije,neznam ni ja sad tacno naziv![]()
potlje=kasnije
hich_haber = svejedno
- Enka-Benka
bomle ti ko da si iz PridoraStLouis wrote:kupjo fasunge u zadrugi![]()
trgovna - trgovinakako je lako nauciti, a jos lakse prevesti ovaj nas jezik...bome, bome
- lady midnight
braco i sestre krajishnici, ne zamjerite
:D ali evo ja neshto malo pregledala ovu temu, ono chisto jutarnja lingvistichka vjezhba, reko mi doktUr da pet-shest novih rijechi svaki dan pospjeshuje aktivitet mozhdanih celija
i onda kontam, haj da nauchim krajishki, nikad ne znash kad ce zatrebat, je li
i onda dodjem ovdje i skontam da se nekih 70% rijechi koje ovdje sa ponosom (neka, i treba tako
) navodite,koriste u istom znachenju i kod nas u hercegovini

- amalka
Onda ne moras neprezati mozdane celije da zapamtis stalady midnight wrote:braco i sestre krajishnici, ne zamjerite:D ali evo ja neshto malo pregledala ovu temu, ono chisto jutarnja lingvistichka vjezhba, reko mi doktUr da pet-shest novih rijechi svaki dan pospjeshuje aktivitet mozhdanih celija
i onda kontam, haj da nauchim krajishki, nikad ne znash kad ce zatrebat, je li
i onda dodjem ovdje i skontam da se nekih 70% rijechi koje ovdje sa ponosom (neka, i treba tako
) navodite,koriste u istom znachenju i kod nas u hercegovini
![]()
-
_stoKA_
murete hani, vijaj se kaki si obetalio bi i gevikt!!...
kazu da u hrvatskoj zagorac i dalmatinac "tribaju" prevodioca jer se ne mogu sporazumit' evo jedan primjer iz svakodnevne krajiske komunikacije cisto da vidimo ocel biti tesko ne-krajisnicima skontat sta je osmen muretu šćeo reći

kazu da u hrvatskoj zagorac i dalmatinac "tribaju" prevodioca jer se ne mogu sporazumit' evo jedan primjer iz svakodnevne krajiske komunikacije cisto da vidimo ocel biti tesko ne-krajisnicima skontat sta je osmen muretu šćeo reći
- StLouis
joj sto si ga zapetljo'_stoKA_ wrote:murete hani, vijaj se kaki si obetalio bi i gevikt!!...
![]()