Turska-BIH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
domi

Post by domi »

Jes' da me Guso stajo podosta zivaca, kao i mnoge ovdje vidim, ali ona parada kad je skinuo loptu iz gola u drugom poluvremenu izgledala je fenomenalno. Mada je daleko od iskupljenja za sve ostalo :D

EP je jos podaleko, mora se priznati.
Edin H.

Post by Edin H. »

Dobro je da u srijedu igramo laganiju utakmicu (premda prvo skoci pa reci hop) jer cemo imati vremena do septembra da pokusamo rijesiti ovu zaista tesku situaciju i pocnemo dobijati utakmice bez faktora zvanog sreca (odbrana, pa i sredina :x )

Pokazalo se da nam zaista fali nekoliko igraca potpisnika pisma.
E sada sta ocekivati do septembra?
Ovi kriminalci iz Saveza ce tesko odstupiti za dobrobit reprezentacije.
Jos je manja sansa da ce igraci potpisnici pisma pogaziti datu rijec.

Barbarez sjedi na tribinama, a Usanovic i Pasalic nedodirljivi u lozama :x

Bez obzira, presretan sam zbog pobjede i sto smo arogatne, prepotentne i nekorektne Turke poslali kuci praznih dzepova :bih:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

Guso je meni jos uvijek dobar. Jeste plivao prvih sat vremena i masio 4 puta loptu ali se vidi da ima samodisciplinu jer nakon tih promasaja se vise nije usudjivao da bezglavo izlijece sa gola. To barem govori o iskustvu. Nakon toga je dobio sigurnost spasio barem dva 100%-na gola.
buzzer

Post by buzzer »

valterbranisarajevo wrote:
buzzer wrote:samo se pitam sto nam strateg izmijeni najboljeg igraca :?
Branimir Tulić kaže da Džeko nema kondicije za cijelu utakmicu. Moguće je da je to u pitanju.. :?
slabo sam mogao cuti tulicev komentar, posto sam tekmu gledao u kafani. i sva raja smo bili zaprepasteni kad smo vidjeli da ga izvodi (sto je rezultiralo stucanjem clanova husrefove obitelji :D )
momak mi se pravo svidio. sto 'no vele chesi:
Vysoký útočník, výborný ve hře hlavou, umí dát gól, rezervy v technice
Troll_Happens

Post by Troll_Happens »

Šandor wrote:Treba pripazit s ovim bakljama. Ako nastavimo niz a u septembru se počnu poklapat rezultati mogla bi nam ga UEFA zabit do jaja. :(

Ne može se onako skinut savez ali može se dati povod da nas UEFA opali po glavi kao što su to učinili nekoliko puta dosad. Dakle, slijedeći put nek i gaće na ulazu u stadion skidaju ako treba.
Nije mi jasno kako kada su ti Fanaticosi bili u Srbiji na gostovanju kako nisu unijeli ni jedan sharaf a kamoli baklju valjda su ih istresli iz gaca... a ocito ovi zastitari iz drugih zemalja nemaju iskustva kako treba sa bagrom pa sve do gola skinuti pa nece biti problema trebaju se ugledati na komshije.
Ko sto neko vec rece na forumu sve su to sminkeri i pic.. izdajnicke.. :x
Sajo---:

Post by Sajo---: »

...
Last edited by Sajo---: on 18/02/2025 19:02, edited 1 time in total.
buzzer

Post by buzzer »

Divan dan, jos ljepsa noc i vjerovatno jedini stadion veceras u Evropi sa tako prijateljskom atmosferom na tribinama.
jashta, posebno mi se dojmio onaj detalj sa bakljama na terenu, bas onako friendly atmosphere. znam to nije protiv repke, nego protiv rukovodstva saveza i vec vidim jelica kako se trese od bijesa i nemoci pred neumitni otkaz...
Turci i mi zajedno na prvenstvu 2008. insallah :D
ukoliko mi i ne prodjemo, tebi ce jos uvijek makar pola srca biti puno jer ce repka tvoje rezervne domovine (boli te qratz isto ko komshije) biti na EP. a ja cu biti tuzan, ali i ponosan sto smo u kvalifikacijama (unatoc uvjetima i stanju u i oko reprezentacije) oderali jednog takvog protivnika.
Inace, sad gledam, "europejci" u Kopenhagenu uspjeli prekinuti utakmicu u 88.minuti, uletio navijac Danske na teren i nasrnuo na sudiju...
bas onako necivilizirano europejski :lol:
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

Jedan001 wrote:
Šandor wrote:Treba pripazit s ovim bakljama. Ako nastavimo niz a u septembru se počnu poklapat rezultati mogla bi nam ga UEFA zabit do jaja. :(

Ne može se onako skinut savez ali može se dati povod da nas UEFA opali po glavi kao što su to učinili nekoliko puta dosad. Dakle, slijedeći put nek i gaće na ulazu u stadion skidaju ako treba.
Nije mi jasno kako kada su ti Fanaticosi bili u Srbiji na gostovanju kako nisu unijeli ni jedan sharaf a kamoli baklju valjda su ih istresli iz gaca... a ocito ovi zastitari iz drugih zemalja nemaju iskustva kako treba sa bagrom pa sve do gola skinuti pa nece biti problema trebaju se ugledati na komshije.
Ko sto neko vec rece na forumu sve su to sminkeri i pic.. izdajnicke.. :x
Malo je "sminkera i pic..izdajnickih" bilo u srbiji na gostovanju...
amalka

Post by amalka »

Sajo---: wrote:Evo sada sam procitao veci dio odgovora i dragi ljudi dali stvarno neki od vas vjeruju da se mi mozemo plasirati na Europsko prvenstvo, sta vam je ba ljudi,.... Budimo realni,....
Nada zadnja umire ali nema se svrhe nadati,....
Zasto ne bismo vjerovali? Bolje da smo optimisticni, nego da sirimo taj glupi pesimizam. Sve se moze, kad se hoce i, naravno, ako nas sreca bude pratila.

Ja reprezentaciji zelim sve najbolje i iskreno se nadam da cemo se uspjeti plasirati, tek u inat ostalima, ako nista drugo :)
hemac

Post by hemac »

buzzer wrote:
valterbranisarajevo wrote:
buzzer wrote:samo se pitam sto nam strateg izmijeni najboljeg igraca :?
Branimir Tulić kaže da Džeko nema kondicije za cijelu utakmicu. Moguće je da je to u pitanju.. :?
Vysoký útočník, výborný ve hře hlavou, umí dát gól, rezervy v technice
Kako zamjeni najboljeg igrača i onda ta zamjena zabija :shock: ali kako :?
hemac

Post by hemac »

Male su šanse da se plasiramo ali ja uživam :)
Ako još Ranieri ode u Juve i povede Zlaju sa sobom navijam samo za Juventus :D

Hvala momci, hljeba i igara, igara smo dobili :D
hemac

Post by hemac »

Kolko ono pitara igraše u prvoj postavi???
:lol: :lol: :lol:
Joj Željovca kako ga pod rašlje meće :D
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

SVAKA AČST AN POBJEDI MOMCIMA, A POSEBNO SELEKTORU KOJI JE OGODIO 100% S IZMJENAMA
Malo nam je odbrana slaba ali biće bolje kad se vrati Berberović
Nek je i nas sreća pogledala nekad :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

P.S.
što se sada ovi željovci hvale da je Džeko dijete želje, pa što ga niste zadržali, nego vama je uvijek bio bolji Raščić od Džeke, a gdje je sada Raščić a gdje Džeko

Pitanje za dijasporu?
Šta se tačno desilo na utakmici Danska-Švedska i da jave ako bude kojih kazni

I kako da downloadujem gol Džeke sa youtuba
hemac

Post by hemac »

Umjetnik a wrote:SVAKA AČST AN POBJEDI MOMCIMA, A POSEBNO SELEKTORU KOJI JE OGODIO 100% S IZMJENAMA
Malo nam je odbrana slaba ali biće bolje kad se vrati Berberović
Nek je i nas sreća pogledala nekad :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

P.S.
što se sada ovi željovci hvale da je Džeko dijete želje, pa što ga niste zadržali, nego vama je uvijek bio bolji Raščić od Džeke, a gdje je sada Raščić a gdje Džeko

Pitanje za dijasporu?
Šta se tačno desilo na utakmici Danska-Švedska i da jave ako bude kojih kazni

I kako da downloadujem gol Džeke sa youtuba
Što mu je vokri za Džeku :D

Nađi neki downloader za skidanje flv fajlove, ako koristiš mozzilu na njihovoj stranici možeš naći takve upgrade, uglavnom zagoglaj sa ovim ključnim riječima i naćićeš :D
dexcox

Post by dexcox »

jest fakat , otjerali džeku iz želje i sad nešto izdanak želje ... ahahaahaha :lol:
cyprus

Post by cyprus »

E, ovako, evo moje viđenje utakmice. Igrali smo loše, aj odbrana i nije toliko, ali me bezidejnost veznog reda dosta zabrinula. Ova 3 gola smo zabili nako na nafaku. Turci su bili bolji, al odavno nisam gledo katastrofalniju odbranu kao što je bila kod Turaka. A opet sa druge strane ni napad im nije bilo nešto naročito impresivan. Pored tolike terenske nadmoći nisu uspjeli da dođu u neke čiste pozicije, jer da su došli, Gušo ne bi imo šanse. Ali ipak mora se priznat apsolutna dominacija u sredini terena, a naročito po bokovima.

Što se tiče naših igrača, za zalaganje na terenu im niko ne može ni riječi reći. Iz tog razloga im idu sve moguće čestitke. Prijatno me iznenadio stoperski dvojac Bajić - Radeljić. Iako su i oni imali grešaka, dosta dobro su zaustavili turske napade, pa ih je većina bila iz prekida i preko prodora sa strana. Ja, lično kad sam vidio ovaj stoperski par, mislio sam da nam ne gine pet komada, al eto, prođe bolje od toga. Gušo, ko Gušo, štagod zajebe, štagod spasi, al može dobit prolaznu ocjenu. Imamo sreće što mu te greške još nisu fatalne za reprezentaciju, a kad će postat vidićemo. Zato se nadam što skorijem povratku Hasagića. Al moglo je bit i gore: kad sam vidio Alaima da se sprema da uđe, pade mi mrak na oči, al sreća pa se Gušo oporavi. Što se tiče Musića, imo je greški, ali nije bio ni toliko loš koliko ga svi ovdje napadaju. Ali se slažem da nije više za reprezentacije. Neko je hvalio Hrgovića, a ja sam očekivo više od njega. Isto se odnosi i na Misimovića. Maletić solidan, a Damjanoviću stvarno nije mjesto u reprezentaciji. Džeki i Muslimoviću sve čestitke. Nije mi jasno zašto je Muzurović govorio o Džeki kao da je zakazo, da je bio pasivan i slično. Po meni je Džeko bio jedan od boljih, ako ne i najbolji u našim redovima. Također mi nikako nije bila jasna zamjena Džeko-Zeba. Zeba po meni loš. A Ćustović je posebna priča. On je ispo heroj sinoćnje utamice, i neka je, samo je pitanje koliko je to zaslužio.

Što se tiče naših kvisilinga na tribinama sa turskim i saudijskim zastavama, njima poručujem da se nalaze u krivoj državu i ne smatram ih ništa drugačijim od onih sa transparentom "Bijeljina je u Srbiji, nikad u BiH".

(Samo mi je žao što nisam imo kakvu kurdsku ili grčku zastavu da ponesem na utakmicu :D )

Što se tiče naših šansi da odlazak na EURO 2008, budimo realni one su i dalje vrlo male, ali ako dobijemo sad Maltu, bar će se moć reći da izvjesna mala šansa i postoji. Btw, reprezentacija BiH nikad (ali baš nikad) nije sastavila 3 pobjede zaredom, pa će mi bit pravo čudno ako sad pobjedimo Maltu. Imam osjećaj da to neće bit nimalo laka utakmica.
forzaitalia

Post by forzaitalia »

ako nista ovi momci se trude i zalazu i svaka im cast...
samo ne mogu da shvatim ove pesimiste, i te kako je moguce da se plasiramo na prvenstvo jer do jucer su isti ti pesimisti govorili da je nemoguce da pobjedimo Tursku!
Treba da se nadamo i da navijamo, bar ja nemam rezervnu domovinu i volim svoju Bosnu bez obzira ko je u savezu, a mislim da bi svi trebali pruziti podrsku ovim momcima koj se trude (imaju i srece a sreca prati hrabre), imali smo i prije igru i znali nadigrat jednu Spaniju i dureg jake ekipe pa nismo imali sreca ustvari nismo imali pobjednicki duh eh sad konacno imamo i srecu i pobjednicki duh i treba podrzat ove momka koji se ne stede za nasu jedinu domovinu.
Svaka cast i Muzurovicu koji je dokazao da je strucnjak, preuzeo je repku o onkavoj situaciji i startao sa dvije pobjede nad dvije jake ekipe...

BOSNA JE SAMPION OOOOOOOO
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

ja koristim mozzilu, je li treba puno da se skine taj program

Nemojte napadati Musića, nije on meni tako loš, ali ima godine
hemac

Post by hemac »

Umjetnik a wrote:ja koristim mozzilu, je li treba puno da se skine taj program

Nemojte napadati Musića, nije on meni tako loš, ali ima godine
Ako si na dial up u treba ti :D ne bi trebalo da je veliko 10 mega najviše a mislim da je oko 3 ili 4
hemac

Post by hemac »

Al najjači potez utakmice je kako smo Pandžu ovjerili :D
buzzer

Post by buzzer »

cyprus wrote:E, ovako, evo moje viđenje utakmice. Igrali smo loše, aj odbrana i nije toliko, ali me bezidejnost veznog reda dosta zabrinula. Ova 3 gola smo zabili nako na nafaku. Turci su bili bolji, al odavno nisam gledo katastrofalniju odbranu kao što je bila kod Turaka. A opet sa druge strane ni napad im nije bilo nešto naročito impresivan. Pored tolike terenske nadmoći nisu uspjeli da dođu u neke čiste pozicije, jer da su došli, Gušo ne bi imo šanse. Ali ipak mora se priznat apsolutna dominacija u sredini terena, a naročito po bokovima.

Što se tiče naših igrača, za zalaganje na terenu im niko ne može ni riječi reći. Iz tog razloga im idu sve moguće čestitke. Prijatno me iznenadio stoperski dvojac Bajić - Radeljić. Iako su i oni imali grešaka, dosta dobro su zaustavili turske napade, pa ih je većina bila iz prekida i preko prodora sa strana. Ja, lično kad sam vidio ovaj stoperski par, mislio sam da nam ne gine pet komada, al eto, prođe bolje od toga. Gušo, ko Gušo, štagod zajebe, štagod spasi, al može dobit prolaznu ocjenu. Imamo sreće što mu te greške još nisu fatalne za reprezentaciju, a kad će postat vidićemo. Zato se nadam što skorijem povratku Hasagića. Al moglo je bit i gore: kad sam vidio Alaima da se sprema da uđe, pade mi mrak na oči, al sreća pa se Gušo oporavi. Što se tiče Musića, imo je greški, ali nije bio ni toliko loš koliko ga svi ovdje napadaju. Ali se slažem da nije više za reprezentacije. Neko je hvalio Hrgovića, a ja sam očekivo više od njega. Isto se odnosi i na Misimovića. Maletić solidan, a Damjanoviću stvarno nije mjesto u reprezentaciji. Džeki i Muslimoviću sve čestitke. Nije mi jasno zašto je Muzurović govorio o Džeki kao da je zakazo, da je bio pasivan i slično. Po meni je Džeko bio jedan od boljih, ako ne i najbolji u našim redovima. Također mi nikako nije bila jasna zamjena Džeko-Zeba. Zeba po meni loš. A Ćustović je posebna priča. On je ispo heroj sinoćnje utamice, i neka je, samo je pitanje koliko je to zaslužio.

Što se tiče naših kvisilinga na tribinama sa turskim i saudijskim zastavama, njima poručujem da se nalaze u krivoj državu i ne smatram ih ništa drugačijim od onih sa transparentom "Bijeljina je u Srbiji, nikad u BiH".

(Samo mi je žao što nisam imo kakvu kurdsku ili grčku zastavu da ponesem na utakmicu :D )

Što se tiče naših šansi da odlazak na EURO 2008, budimo realni one su i dalje vrlo male, ali ako dobijemo sad Maltu, bar će se moć reći da izvjesna mala šansa i postoji. Btw, reprezentacija BiH nikad (ali baš nikad) nije sastavila 3 pobjede zaredom, pa će mi bit pravo čudno ako sad pobjedimo Maltu. Imam osjećaj da to neće bit nimalo laka utakmica.
mudro zboris cipranine, odlican post. s vecinom se slazem, osim s blagoscu prema musicu koji fakat, al'fakat nema blage. turci su na pocetku koncipirali napad racunajuci na suguran prolaz pored njega. a sto se kapitena tice on, iako nije imao svoj dan, ipak lijepo uposli muslimovica za prvi gol. i momak ima pozitivnu, kapitensku energiju.
buzzer

Post by buzzer »

hemac wrote:Al najjači potez utakmice je kako smo Pandžu ovjerili :D
hajmo zene gaca, carapa, bekova... :lol:
forzaitalia

Post by forzaitalia »

ima li golova sa sinocnje utakmice na youtube, volio bih vidjet onu pod raslje :D
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Svim koji slave - od mene cesti.... ovaj sipak. Sta se ima slaviti, poslje onakve igre, ostaje mi nejasno. Valjda pobjeda. To je sve - i opet je tanano koliko i koza na zubima koje nema. Mislim - znam ja da ostaje pobjeda i rezultat, ali kada cemo pobjediti jednu - da zasluzimo - po svim procjenama? Da stvarno - budemo bolji jer jesmo bolji, a ne jer smo nafatali neke sadake?

Onim koji se malo razumiju u ono sto se odigra na ekranu, moje saucesce. Uspjesmo opet mimo svih zakona logike - spustiti protivnika na nas nivo i onda ga definitivno na tom nivou i poraziti. Doduse izbor Turskog golmana i izmjena Fatiha su greske koje stvarno, odredise cijelokupni tok utakmice, jer 1 i 2 poluvrijeme su sasvim razlicitie utakmice tj. kao da smo igrali 4 cetvrtine - u kojoj prve tri su Turci dominirali, po svim elementima, a mi sustizali vise srecom, nego icim drugim rezultatski a onda - "spektakl".

Mislim da se ne radi ovdje o zelji tima da pobjedi i izbori se na Euro 2008 jer mi stvarno imamo tanke sanse s pokazanim na tri velika gostovanja, vec slucaj Oslo i Turska, imaju veze, s prisustvu BHF-a, koje su u Oslu protresli pobjedom tima ciji se sastav nije znao do 10 dana pred tekmu i dolasku ex-reprezentativnih igraca na ovu utakmicu. Na taj nacin - kriminalci su opet povratili povjerenje ukazano im od politickog vrha ali koje je nuzno bilo ovjeriti medju sirokim javnim masama koje nisu mogle odoliti a da ih ne finansiraju (a vidi se i ko je bio - Pudin Han, Kozluk) jerbo 20.000x30km=600.000. Uglavnom kasica nabrekla opet, porez vidjecemo da li ce se platiti, a dobri rezultati uveliko ovise o tome - da li ce oni koji su djelom i svojom rijeci s trunom kredibilteta - suprotstavili se Savezu, ukoliko taj projekat Rata Savezu propadne - vracamo se na program "daj mi pare za sahare" poznat Rahmicu, i mnogim drugima. Onda ce usljediti prosjecne partije, i nerijeseno-poraz, serijal koji ce se smjenivati narucito s krupnijim ribama iz svijeta fudbala.
Sezam

Post by Sezam »

Nosferatu wrote:Svim koji slave - od mene cesti.... ovaj sipak. Sta se ima slaviti, poslje onakve igre, ostaje mi nejasno. Valjda pobjeda. To je sve - i opet je tanano koliko i koza na zubima koje nema. Mislim - znam ja da ostaje pobjeda i rezultat, ali kada cemo pobjediti jednu - da zasluzimo - po svim procjenama? Da stvarno - budemo bolji jer jesmo bolji, a ne jer smo nafatali neke sadake?

Onim koji se malo razumiju u ono sto se odigra na ekranu, moje saucesce. Uspjesmo opet mimo svih zakona logike - spustiti protivnika na nas nivo i onda ga definitivno na tom nivou i poraziti. Doduse izbor Turskog golmana i izmjena Fatiha su greske koje stvarno, odredise cijelokupni tok utakmice, jer 1 i 2 poluvrijeme su sasvim razlicitie utakmice tj. kao da smo igrali 4 cetvrtine - u kojoj prve tri su Turci dominirali, po svim elementima, a mi sustizali vise srecom, nego icim drugim rezultatski a onda - "spektakl".

Mislim da se ne radi ovdje o zelji tima da pobjedi i izbori se na Euro 2008 jer mi stvarno imamo tanke sanse s pokazanim na tri velika gostovanja, vec slucaj Oslo i Turska, imaju veze, s prisustvu BHF-a, koje su u Oslu protresli pobjedom tima ciji se sastav nije znao do 10 dana pred tekmu i dolasku ex-reprezentativnih igraca na ovu utakmicu. Na taj nacin - kriminalci su opet povratili povjerenje ukazano im od politickog vrha ali koje je nuzno bilo ovjeriti medju sirokim javnim masama koje nisu mogle odoliti a da ih ne finansiraju (a vidi se i ko je bio - Pudin Han, Kozluk) jerbo 20.000x30km=600.000. Uglavnom kasica nabrekla opet, porez vidjecemo da li ce se platiti, a dobri rezultati uveliko ovise o tome - da li ce oni koji su djelom i svojom rijeci s trunom kredibilteta - suprotstavili se Savezu, ukoliko taj projekat Rata Savezu propadne - vracamo se na program "daj mi pare za sahare" poznat Rahmicu, i mnogim drugima. Onda ce usljediti prosjecne partije, i nerijeseno-poraz, serijal koji ce se smjenivati narucito s krupnijim ribama iz svijeta fudbala.

Get a life!

:bih: :bih:
Post Reply